kur isha me vogel me kishin dhuruar nje bluze me tekstin e Alice te De Gregorit, une se dija fare kush ishte ... isha ne fazen "boybands" por pyesja veten kjo Alice pse shikon macet? Pas shume vitesh e mora vesh se kete pyetje se kisha vec une po vazhdojne ta bejne dhe sot e kesaj dite ... ne fakt tekstet e tij jane perhere te vaget e te vene ne dyshime por ndoshta ketu qendron e bukura. Cdonjeri mund ti interpretoje sipas deshires ... une e shikoj Alice tamam si Liza ne boten e cudirave ... me syte prej femije shikon nje bote qe s ia di kuptimin akoma
__________________ "Sono gli altri le strade, io sono una piazza, non porto in nessun posto, io sono un posto"
per te vazhduar me Alice-n ... nje nga ata qe kishin bere te njejten pyetje ishte dhe i biri De Andre , qe kur e kam lexuar s'me besohej historia.
I biri kur kish marre vesh qe De Gregori ishte ne shtepine e tij e po kompozonte (ngaqe ishin miq me te atin) i kish thene:
me fal po pse Alice shikon ato macet pse nuk shikon diellin ose ndonje gje tjeter?
Ec e shpjegoji nje femije kengen ... ai si ishte pergjigjur por ama pergjigjen ia dha me ane te kesaj kenges me poshte ... qe shume vete mendojne se eshte nje kenge dashurie ne fakt i dedikohet nje femije
__________________ "Sono gli altri le strade, io sono una piazza, non porto in nessun posto, io sono un posto"
Pervec nga me te bukurat (se une nuk jam objektive kur flitet per te ) kjo eshte nga me te vecantat kenge e Battistit. Perzierja e 2 zerave si thuash njera pergjigje e tjetres eshte nje risi per kenget e atyre viteve qe kishin nje orkestrim shume te thjeshte.
Ska ndonje arsye te vecante qe po i ve te dyja bashke pervec se vetja ime donte ti degjonte sot te vetmet ngjashmeri jane se kengetaret jane gra e kane qene ne Sanremo.
Loretta Goggi - Maledetta Primavera
Vacanze Romane - Matia Bazar