Astronauti
Perjashtuar perkohesisht
Regjistruar: 01/05/2006
Vendbanimi: Aty ku perendon Dielli, pran plazhit te Durresit
Mesazhe: 29
|
Citim: Po citoj ato që tha luledele
[B]
ASTRONAUT e ke shume gabim
Koran 2/223. Grat tuaja jane Ara (Fusha) e juaj; keshtu, lerojeeni fushen
tuaj, kur dhe si te doni… [Perdhunim i se drejtes se gruas! Vlen e njejta edhe per meshkuj?]
Pershtaja ne shqip sepse sic e dime Asnje gjuhe e botes nuk mund te perkthehet teksutalish sepse fajali humb kuptimin
Grate tuaja jane vendmbjellja juaj,afrohuni vendmbjelljes suaj si te deshironi,por pergatitni per veten tuaj dhe kieni frike Allahun dhe ta dini se fundi juaj eshte tek AI ,e besimtareve jepu myzhde.
ALLAHU te me fali per ndonje gabim te bere gjate shkrimit.
Tungjatjeta luledele
Une per vete nuk shoh ndonje ndryshim ne kuptimin e fjalise dhe interpretimin e saj. Te njejten verteton shkrimi yt.
Citim: Shihi te drejatat e gruas, ne nje liber kaq te rendesish eshte rregulluar ne detaj shkurorzimi.E drejta e gruas qe pas kalimit te disa afateve mund te rimartohet(pas kalimit te 3 mestruacjoneve )sepse ajo mund te jete shtatezane dhe behte konfuzjon per atesin.Ti mos hajde ketu me manipulime te tilla po mundohu ta lexosh nje here te vetme Kuranin dhe ta them une qe do bindesh per shume gjera.
Une nuk po manipuloj, por kete e ben ti kur anashkalon te verteten!! Te drejten e rimarteses pas kalimit te tri afateve, ju e manipuloni me shtatzanine cka nuk qendron ashtu. Ne ajete tregohet qartazi "pas tri menstruacioneve" sepse nese behet martesa me pare, femra eshte e papaster"!! Pra, femra duhet te spastrohet nga ndytesirat e burrit te pare per ta patur te drejten te rimartohet me tjetrin, me nje fjal, femra trajtohet si nje vegel loder, si nje kanal i fekaljeve.
Citim: Sa per ate aren e ke shume gabim se eshte vendmbjellje dhe kjo eshte vertetuar edhe shkencerish.Grate bartin ne mitrat e tyre faren(spermatozoidin) e meshkujve.Ata mund ti afrohen garave te tyre si te duan..........Clidhje ka kjo me perdhunimin?????????
Edhe une mund ti afrohem bashkshortit tim si te dua.
Ne ato ajte nuk eshte ne pyetje vetem fara, por si vendmbjellje, kuptohet haptas dominimi i Bujkut (Mashkullit) ne cdo aspekt. Bujku posedon te drejten te mbjell cfare te don ne kopshtin e tij, me nje fjale nese ara e tij nuk e sjell frytin, edhe ta rrah dhe te ckurorzohet apo te martohet me grat tjera.
Citim: Pastaj Kurani eshte shfaqur ne rrethana shume te ndryshe nga keto qe kemi ne sot,dhe ne ,q,se ai predikon martesen me me shume se nje grua kete e ka pase bere sepse shumica e burrave ishin ne lufte,grate dhe femijete tyre ishin rrugeve.Ne menyre qe ato te mos benin marrezira per te siguruar jetesen mund te martoheshin me nje burre dhe ai ja siguronte ate.
Sepse e tille ka qene jeta.
Edhe shih se si e kane rregulluar legjislacionet e shume vendeve kete gje afersish ne menyre te ngjashme sepse e dine qe kjo eshte me e drejat.Po desh me shume sqarime do te tregoj por ti me dukesh nga ato qe nuk kupton shume nga kjo ane.
Ke plotsisht te drejt! Une te keqijat nuk i kuptoi as nuk i perfilli as nuk i justifikoi. Poligamia nuk kufizohet vetem gjate koharve te luftrave. Te pakten sille nje ajet qe tregon kete. Poligamia sipas ideologjise se profetit muhamet, varet nga pasuria qe posedon nje besimtare i allahut. Nese ai eshte i pasur, mund te martoj sa t'i ket qejfi femra, edhe femije e nese eshte i varfer atehere vetem ate qe takon(nje roberesh. Po nese nuk eshte gjendje lufte cte bene i varferi kur mungojne robereshat?). Edhe kjo eshte padrejtsi, sepse Allahu apo muhameti (ali hoxha hoxh alija) bene ndasi ne mes njerzeve sipas statusit financiar. Te pasurit i gradon me shume femra ndersa te varferit i nencmon.
Sinqerisht
Astro
Denonco këtë mesazh tek moderatorët | IP: e regjistruar
|