Citim:Po citoj ato që tha Roi
[B]Populli thote c'te japesh do marresh...e nuk e ka keq
Edhe se ka njerez qe mendojne se japin goxha dhe te akuzojne (ose aludojne rreth nje gjeje te tille) se ti nuk jep ! Mahhh,pastaj nuk mund te jepet shume kur gjen barriera,per mos te thene thene hermetizem ne ndonje rast...
Me ndodh te shikoj ndonje imazh,pamje ku flitet per nje periudhe te caktuar dhe qe njekohesisht te me vije nepermend ndonje kenge qe e kam degjuar ate periudhe !
Duhet te kete qene fund 91 fillim92, kur kengen Tarzan Boy e degjoja perdite tek RadioTirana ! Para se te ikja ne shkolle,mamaja ndizte radion qe te na bente cik shoqeri (meqe Tvsh-ja fillonte programet ne oren 8 me duket,kurse une dilja ne 7:10 pak a shume) !
RadioTirana ate periudhe e sidomos ate ore 6:30-7:30,kete kengen e perdorte si sfond per emisionin e mengjesit e drejtuar nga nje femer por qe s'mbaj mend mire per ca fliste ! Zgjohesha cdo mengjes e dilja nga shtepia me kete kengen,ose me mire me refrenin...o oo oo oo oooooo,òò
Te ekzistonte forumi e tema,me ca kenge u zgjuat ne mengjes,do shkruaja perdite te njejten
Sinqerisht me pelqente goxha si kenge ! Ndonjehere me kap dhe mua ndonje moment nostalgjie,ose Ostalgjie sic do thoshin gjermano-lindoret !
Tarzan Boy - Baltimora
__________________ Si sta come d'autunno sugli alberi le foglie !
Kujtime e reflektime te influencuara nga postimi i Roi-it...
kur isha e vogel ne shkolle:
mamaja ime me genjente perhere per oren, shtonte perhere 30 minuta ... e ben dhe tani
behesha gati 10 minutat e fundit ... e bej dhe tani
s'kisha kohe te haja mengjes po kisha kohe te ndizja radion ... e bej dhe tani
arrija gjithmone ne orar... mmm tani jo
__________________ "Sono gli altri le strade, io sono una piazza, non porto in nessun posto, io sono un posto"
Citim:Po citoj ato që tha Tulipani Kujtime e reflektime te influencuara nga postimi i Roi-it...
S'ke pse e zgjedhon emrin tim sikur te ishte i huaj ...eshte thjesht disi i huazuar Lerja Fajtorit kete kenaqesi !
Une per vete ate menyre te shkruari e perdor vetem per emrat e huaj pasi shpesh te nxjerrin probleme gjate zgjedhimit
Ka nevoje per nje rregullore nga ana e akademikeve, apo Ministrise se Arsimit, kjo puna e drejtshkrimit te emrave,pasi dhe neper gazeta ka filluar e po behet nje lemsh i madh ! Psh emrat anglo-saksone apo italiane,ca i shkruajne shqip ca ne gjuhen perkatese....mahhh,nejse,eshte i fundit i problemeve qe ka Shqiperia !
Mua me duket me drejte te shkruaj emrin ne gjuhen origjinale dhe meqe shqip ne i zgjedhojme emrat,me pelqen te perdor ate vijen dhe shtesen e zgjedhimit , qe i shtojme ne nga ana jone
Livin' on a prayer - Bon Jovi
__________________ Si sta come d'autunno sugli alberi le foglie !