ksovari
Anëtar Aktiv

Regjistruar: 17/08/2005
Vendbanimi: kosove
Mesazhe: 610
|
Citim: Po citoj ato që tha erious
nuk ka lidhje me mendimin e robit, mendimi i tij nuk ka kufij... ose me drejte me thone shkon ne maksimumin e qenies se robit
po te jeshe rob koti, normal qe mendimi tend nuk e kalon thanen.
sidhe imagjinata nuk fillon mbas pytjes sikure... sepse ja psh le ta vazhdojme ushtrimin pak me gjate:
sikur te kishte halla koqe do te quhej daje, mendoj se ky perfundim deri ketu s'ka nevoje hiç per imagjinate, kjo fillon vetem ne momentin kur duhet te perfytyruar si do te ishte halla me koqe.
ne çfare do tja kalonte dajes..? ne bukuri, zgjuarsi, rreptesi apo çfare..?
neqoftese gjith njerezit e botes vinin e shkruanin sesi do ta perfytyronin ate hallen me koqe kete perfundim te tyre do ta krahasonim me hallen kriju nga zoti dhe qe mund te egzistoje ne ndonje cep te universit.
do te shihnim sesa larg imagjinimi yne eshte nga realiteti ose si me thene ndryshe ''puna e zotit''
te diskutosh seriozisht e ka nje fund, duhet te jesh vertet idjot ose mos keshe tjeter me ça meresh te diskutosh per gjera me te medha se veten.
sidhe ajnshtajni pat thene qe universi ta kete nje fund eshte me e mundur sesa budalliku njerezor.
I nderuar, nuk eshte diskutimi, "sikur te isha djal", ne gjerat ne bote po i lem ashtu si jane. Po kush i krijoi dhe per çfare arsye...
Ajo tema e halles dhe dajes, nuk eshte aspak njesi krahasuese me ate qe une kam cekur me larte.
Me thuani juve pse shkencetaret besojn ne Zot dhe boten tjeter, nje pjese e madhe e tyre?
NJeriu eshte krijuar neper faza te ndryshme. Forma pike uji, pastaj mish i ngjzur, formesohet, vije mysafir kalimtare, i duhet te kaloj porceset, dhe te ike ne boten tjeter. E aty eshte nata e varrit, dhe juve keni ndegjuar kur ka raste qe toka e qet nga gjiu i saj njeriu pasi e kan varrosur, si shpjegohet kjo?!
Koti fare u hutuan njerezit me teorin e dalvinit duke e quajtur veten pas ardhes se majmunit, dhe tash kjo teori po iken, por tek njerezit komunizmi dhe kjo teori ka len gjurme te pashlyera ne trurin e tyre.
Mendimin si ty per boten tjeter ketu ne Kosove e kane gjenerata nen vitet 80-ta, d.m.th. ata qe kane kryer shkollimin ne sistemin totalitar, ku "zot"i eshte librezae kuqe, ndersa gjeneratat pas viteve 80-ta kan koncepte te tjera, edhe nese nuk jane predikues, asnjehere nuk pranojne se jane pasardhes te majmunit, dhe nuk e mohojne ekzistencen e Zotit...
Besimi ne boten tjeter por ne fakt edhe ne Zotin , ne Shqiperi, pa marr parasysh perkatesin fetare, nuk eshte aspak i denje.
Por ne diskutim me ka rene rasti te diskutoj edhe me disa qe predikojne fene, dhe kam verejtur dy ekstreme, o ka besimtar shembulllor o ateist shembullor.
E cek "shembullor", sespe juve keni nje kultur te leximit pak me te theksuar, dhe nuk merrni shume nga gojedhenat pa u bazuar ne fakte, por kur iu vijne faktet atehre e merrni serioz punen.
Pra, po e them edhe nje here keni kulture te leximit, se paku ky eshte opinioni im. Dhe tjetra keni guximin te jepni mendimin e juaj dhe e mbroni ate.
I nderuar une jam i besimit Islam, dhe pikepamjet e mia nga aty i nxjerr, ate besim e njoh sadopak, dhe nuk ia jap te drejten vetes te flas nga koncepti i besimeve tjera.
Diskutimi nese vazhdon, do jet religjios, se pergjigje ne pyetjen e kryetemes vijne vetem nga librat e Shenjte, dhe detyrohem ti referohem atij libri ne te cilin une personalisht besoj.
Nje keshill, rob koti jane ata njerez qe lindin jetojne dhe ikin nga kjo bote, pa u verejtur fare. Dhe ketu anetaret e forumit se paku kane lene gjurme ne nje ose me shume web sajte...
All the best
With respect
ksovari