Forumi Horizont Forumi Horizont > Tema Shoqërore > Letërsia > Letrarë të rinj > Bota e re e prozes > Tregim nga jeta reale:"Ja si rashe ne dashuri me Bleten..."
I besoni prozes realiste?
Ky sondazh është i mbyllur.
-Po.I besoj nje tregimi real te shkruar ne proze. 4 28.57%
-Jo.Nuk ka tregim real.Ka vetem fantazi reale. 10 71.43%
Gjithsej: 14 votime 100%
 Sondazhi është mbyllur më 22 Korrik 2007, ora 16:26  (15 ditë pas hapjes) [Modifiko Sondazhin (vetëm moderatorët)]

Gjithsej 20 faqe: « E parë ... « 6 7 8 9 10 11 12 13 14 [15] 16 17 18 19 20 »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër
Autori
Titulli Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
Mr. Phoebus
Anetar i ri

Regjistruar: 17/07/2007
Vendbanimi: ny
Mesazhe: 10

Meditim

E dija qe ai kishte sicka ne xhep. Nje arme? Kushedi, ka ardhur i pregatitur. Nuk e id ishkreti se sa po vuaj une per ate qe bera...

Ja tani do ta shohin te gjthe kush jam dhe si di t'i vleresoj ata qe kam dashur gjithe jeten. Askush nuk me ndan nga Misteri, as ajo bukuroshe qe eshte fshehur ashtu e tmerruar pas tij, as edhe Enya ime.

Dikush tjeter ka qene i interesuar per te demtuar miqesine tone. Intrigat jane pjese e jetes dhe ne duhet te mesohemi me to, por une rashe brenda.

P

Denonco këtë mesazh tek moderatorët | IP: e regjistruar

Mesazh i vjetr 29 Korrik 2007 21:56
Mr. Phoebus nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Mr. Phoebus Kliko këtu për të kontaktuar me Mr. Phoebus (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Mr. Phoebus Shto Mr. Phoebus në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Mr. Phoebus në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
briseide
Shtrige

Regjistruar: 12/02/2007
Vendbanimi: Rrefime memece
Mesazhe: 4388

Re: ... nga parajsa

Citim:
Po citoj ato që tha bleta punetore
Call you up in the middle of the night
Like a firefly without a light
You were there like a slow torch burning
I was a key that could use a little turning

So tired that I couldn't even sleep
So many secrets I couldn't keep
Promised myself I wouldn't weep
One more promise I couldn't keep

It seems no one can help me now
I'm in too deep
There's no way out
This time I have really led myself astray

Runaway train never going back
Wrong way on a one way track
Seems like I should be getting somewhere
Somehow I'm neither here no there

Can you help me remember how to smile
Make it somehow all seem worthwhile
How on earth did I get so jaded
Life's mystery seems so faded

I can go where no one else can go
I know what no one else knows
Here I am just drownin' in the rain
With a ticket for a runaway train

Everything is cut and dry
Day and night, earth and sky
Somehow I just don't believe it

Bought a ticket for a runaway train
Like a madman laughin' at the rain
Little out of touch, little insane
Just easier than dealing with the pain

Runaway train never comin' back
Runaway train tearin' up the track
Runaway train burnin' in my veins
Runaway but it always seems the same

http://www.youtube.com/watch?v=NNre5neZ6QI

Diku e kisha degjuar kete melodi...dhe me vite te tera e kam kenduar me veten po s'dija as titullin as kengetarin...derisa mbreme rilexova ketu
Bletke..http://youtube.com/watch?v=wDQLgYoCKlE

Citim:
Po citoj ato që tha Mister_DXP
........
Vështroi rreth dhe hasi sytë gjysëm të mbyllur të Briseidës. Per çudi, iu duk se dalloi një flakë jeshile brenda tyre dhe u step sikur ndodhej para një fenomeni paranormal. Fjala “shtrige” i dogji gjuhën dhe u kthye shpejt në krahun tjetër. DXP

Sigurisht ne sondazh ke votuar per mundesine e dyte
Pershendetje

Modifikuar nga briseide datë 30/07/2007 ora 02:55

Mesazh i vjetr 30 Korrik 2007 02:28
briseide nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të briseide Kliko këtu për të kontaktuar me briseide (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: briseide Shto briseide në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto briseide në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
bleta punetore
sindikaliste

Regjistruar: 15/08/2006
Vendbanimi: kosherja n.176
Mesazhe: 2075

Re: Re: ... nga parajsa

Citim:
Po citoj ato që tha briseide

........
Vështroi rreth dhe hasi sytë gjysëm të mbyllur të Briseidës. Per çudi, iu duk se dalloi një flakë jeshile brenda tyre dhe u step sikur ndodhej para një fenomeni paranormal. Fjala “shtrige” i dogji gjuhën dhe u kthye shpejt në krahun tjetër. DXP

Sigurisht ne sondazh ke votuar per mundesine e dyte
Pershendetje

ah, c'i bere vetes moj, qe votove mundesine e pare!

po me motrat e konteshat c'u be... apo kane marre yachtin per w-end?
thashe se po mpriheshin thikat mes dr jekyll & mr hyde... po aha!

jemi qe jemi fusim edhe familjen adams ketu... se mos u mbetet hatri!
gothic- piano bar duhet me e qujt, tashi!

Mesazh i vjetr 30 Korrik 2007 05:24
bleta punetore nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të bleta punetore Kliko këtu për të kontaktuar me bleta punetore (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: bleta punetore Shto bleta punetore në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto bleta punetore në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Enya
Shpirt # 1

Regjistruar: 12/02/2006
Vendbanimi: Orange, CT
Mesazhe: 4096

Talking

Te zura zgjuar Bletushe.S`te flihet pa mua eh?-hahahahahaha-
te puth syrin e bukur

Mesazh i vjetr 30 Korrik 2007 05:27
Enya nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Enya Kliko këtu për të kontaktuar me Enya (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Enya Shto Enya në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Enya në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
bleta punetore
sindikaliste

Regjistruar: 15/08/2006
Vendbanimi: kosherja n.176
Mesazhe: 2075

Derrase e zeze e fshire

Citim:
Po citoj ato që tha Mister_DXP
Ritmi eshte elementi baze i jetes...mos e teprova? Jo, aspak. E gjithe jeta eshte ndertuar mbi baze ritmesh. A nuk eshte ditenata ritem? Po rrotullimi i planeteve a nuk te kujton lekundjet harmonike?

A ka poezi pa ritem?...Po muzika, po Soul music (disambiguation), stinet, celja e luleve, ecja... jete-vdekja...?

Po zemra a nuk opunon me bazen e nje ritmi te caktuar?

C'kishte ndodhur pra qe Bleta kishte humbur ritmin?

DXP

Kish dale nga koma duke lene kujtesen ne ate tunel. Ish e paster dhe e pafajshme si nje e porsalindur, gje qe i lexohej edhe ne veshtrim.
Ne derrase te zeze kishin mbetur vec disa grimca pluhuri nga shkumesi i fshire. Ky ish gjithe thesari qe i kish mbetur.
Teto Kotka e pershendeti me lot ne sy kur e pa dhe e perqafoi. Bleta e pushtoi mekanikisht, por jo habitshem "duhet te jete nje nga njerezit qe kam patur te bej, edhe kjo!".
"I kam folur sime bije per ty, moj cupe, e me ka dhene fjalen qe do beje dicka per ty!"

Vajza e teto Kotkes ish miss Kotka, analiste qe shumicen e kohes e kalonte duke luajtur solitar. E ema i kish vene emrin e saj, se kur e lindi kujtonte se do i jepte sh shpejt lamtumire jetes ... por ish vec nje keqkuptim, e tani te tere beheshin lemsh ne familje kur i therrisnin me emer.
Tetoja i kish folur te bijes per Bleten dhe ia mbushi mendjen qe ta priste pa para duke i thene: "Bej sevap moj bije, se mbare ka per te te shkuar!"

Ne studion e miss Kotkes e priti nje stazhiste qe i dukej fytyre e pare ("edhe kjo, hej bela" -mendoi). Stazhistja u ngrit nga computeri i reception-it ku po fliste frengjisht ne msn tek degjonte muzike sllave ne u-tube dhe me dialekt shkodran e ftoi ta ndiqte.
Me kotke s'kish ku te vente qe ne fillim!

Mesazh i vjetr 02 Gusht 2007 23:48
bleta punetore nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të bleta punetore Kliko këtu për të kontaktuar me bleta punetore (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: bleta punetore Shto bleta punetore në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto bleta punetore në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Enya
Shpirt # 1

"Ja si rashe ne dashuri me Bleten..."-vazhdimi-

-Une isha e pranishme shpirterisht ne cdo dhimbje te saj.E perkedhelja lehtesisht
me kujtesen time, i buzeqeshja kur ndihej e trishte & i puthja ballin para se te flinte
duke i uruar me gjithe zemer :"Gjume te embel!"
Edhe nates se saj une i falja enderra te bukura, enderra me barbie & princess,
enderra me lendina plot lule, ku Bleta ime e dashur te kenaqej dhe ne enderra me aromen e luleve te saj te preferuara, qe kryesisht ishin trandafilat bllu.
E bukura, e ndjeshmja, zemer mira Blete.Cdo dhimbje fizike e saj, behej dhimbje morale tek une,
e cdo dhimbje morale e saj, kthehej ne plage zemre tek une.
Sepse keshtu dija te dashuroja!

Enya.

Mesazh i vjetr 04 Gusht 2007 05:52
Enya nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Enya Kliko këtu për të kontaktuar me Enya (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Enya Shto Enya në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Enya në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Enya
Shpirt # 1

Citim:
Po citoj ato që tha Mr. Phoebus
Meditim

E dija qe ai kishte sicka ne xhep. Nje arme? Kushedi, ka ardhur i pregatitur. Nuk e id ishkreti se sa po vuaj une per ate qe bera...

Ja tani do ta shohin te gjthe kush jam dhe si di t'i vleresoj ata qe kam dashur gjithe jeten. Askush nuk me ndan nga Misteri, as ajo bukuroshe qe eshte fshehur ashtu e tmerruar pas tij, as edhe Enya ime.

Dikush tjeter ka qene i interesuar per te demtuar miqesine tone. Intrigat jane pjese e jetes dhe ne duhet te mesohemi me to, por une rashe brenda.

P

Shpirti im Poebus, kurre s`kam kerkuar te te ndaj prej miqesise tende, as prej te dashurave te tua te panumerta, as prej meje skam dashur te te ndaj kurre,
sepse te kam pranuar sikurse je, me te mira & te keqija (ashtu sic me ke pranuar edhe ti mua).
Ti ke force te dalesh nga cdo lloj intrige , sepse me mire sesa une nuk te njeh askush!
Mos u bej prehe e aromes femerore te bareve, por kerkoji te falur mikut tend te shtrenjte Misterit,
dhe eja te harrojme gjithcka ka ndodhur ne krahet e njeri-tjetrit.
Une di te jem dhe mikja jote me e mire.Besome.

Love, Enya.

Mesazh i vjetr 04 Gusht 2007 06:00
Enya
Shpirt # 1

-MEDITIM-

E c`rendesi ka se kush eshte Enya, Phoebus, Mister DXP, Denise apo dhe Briseide.
Gigoloja veteprezantohet ne baze te personazheve plotesues, e keshtu rri i fshehur si ikone mijera vjecare,
qe pret vleren e saj te fillimit apo dhe te fundit.
Por sdo te thote qe i ka nxjerre organet sexuale ne shitje, mos u trazoni lexues!

Sado qe tu shkruj une per personazhin Enya, apo dhe personazhin e dashur - Bleta,
sigurisht nuk do arrini te thithni esencen e bisedes se tregimit tim te pafundem
(pasi nuk depertoni dot ne trurin tim!)
Si perfundim, arti i te shkruarit nuk ka asnje baze qendisjeje germash apo fjalesh.
Thjeshte shkruhet sic te vjen ne mendje, duke pikturuar e lidhur nyje mijera germa
ne dobi apo ne dem(ne kete rast nostalgjia apo dhimbja) te lexuesit.

He pra, ti qe sapo me lexove kuptove gje nga gjithe keto mendime qe hodha ketu?!
Sigurisht qe jo.Mbase dhe po, ke kapur ate fillin e fillimit te dialogut te shkruar.
Keshtu qe tjeter here mos i gjyko personazhet e kesaj proze.Te gjithe jemi
personazhe te panjohur, imagjinare, por me vlera artistike ne trurin dhe trupin tone.
Mos qesh, se do shqyesh buzet prej te qeshurave tunduese!:p:p:p

E c`rendesi ka se kush eshte Enya, apo kush jam une?

ENYA.
august 06, 2007.

Mesazh i vjetr 07 Gusht 2007 01:42
Mister_DXP
cloudmixer

Regjistruar: 11/06/2007
Vendbanimi: asgjekundi
Mesazhe: 1119

Nje tango e lehte dhe dritat e lokalit gjysem te mbyllura. nje cift qe kercente bukur nen tingujt magjike. Ajo e kishte ulur koken e bukur mbi supin e tij te gjere. Ai me floket pak te gjata me nje ngjyre kafe te celur krijonte nje refleks te cuditshem por tepre harmonioz me te teren, me gjithe pamjen e lokalit. Lekundeshin lehte lehte si te dehur. Te gjithe kishin kthyer kokat dhe i veshtronin, i shihnin me nje ndjenje te embel qe te krijohet kur sheh dy mjellma qe notojne prane njera tjetres mbi siperfaqen e nje liqeni...

Ne nje moment ajo me nje gjest te shpejte sikur u zgjua nga nje enderr i hodhi floket prapa dhe la te duket nje future e bukur. Ishte Katilesha. Asaj bukurie i shkonte nje emer tjeter.Dhe sigurisht kavaljeri ishte i pashmi Gluk, gjithmone i kendshem dhe harmonioz ne levizjet e tij.

DXP

Mesazh i vjetr 08 Gusht 2007 20:50
Mister_DXP nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Mister_DXP Kliko këtu për të kontaktuar me Mister_DXP (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Mister_DXP Shto Mister_DXP në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Mister_DXP në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Enya
Shpirt # 1

-rrefim-

Syte e mendjes dashuronin e dashuronin vetem Ate.
Ate qe shpirti qeshte kur e kujtonte.
Ate qe zemra rrihte fort, kur e degjonte tek fliste plot
thjeshtesi dhe embelsi.
Vetem ATE dija te dashuroja une.
Une.-

Mesazh i vjetr 09 Gusht 2007 17:26
Ora tani: 20:48 Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
Gjithsej 20 faqe: « E parë ... « 6 7 8 9 10 11 12 13 14 [15] 16 17 18 19 20 »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër

Forumi Horizont Forumi Horizont > Tema Shoqërore > Letërsia > Letrarë të rinj > Bota e re e prozes > Tregim nga jeta reale:"Ja si rashe ne dashuri me Bleten..."

Përgatit Këtë Faqe Për Printim | Dërgoje Me Email | Abonohu Në Këtë Temë

Vlerëso këtë temë:

Mundësitë e Nën-Forumit:
Nuk mund të hapni tema
Nuk mund ti përgjigjeni temave
Nuk mund të bashkangjisni file
Nuk mund të modifikoni mesazhin tuaj
Kodet HTML nuk lejohen
Kodet speciale lejohen
Ikonat lejohen
Kodet [IMG] lejohen

Kliko për tu larguar nese je identifikuar