HERO
vampir

Regjistruar: 06/08/2005
Vendbanimi: topana
Mesazhe: 412
|
Muhejmiu
Po pikerisht une ate po te shpjegoj,por nuk e ke lexuar shkrimin tim me duket,Komittei i Janines dhe Komiteti i Stambollitn ishin qarte per pavaresi dhe jo per autonomi.Prandaj pergatitja e kryengritjes te armatosur ishte bere para Kongresit te Janines,dhe ishte gati,kurdo qe te vinte urdheri,plaste kryengritja e armatosur.
Fakt qe shqipetaret ishin kryekeput anti-turq eshte edhe fakti,qe Sulltani u propozoi Autonomi,biles edhe ne krye te liges islame te Popujve te Ballkanit,Oferte qe nga shqipetaret ishte krejt qesharake,Dhe as qe u mor ne konsiderate.Kishte nga ata qe mbeshtesnin Turqine gjate asaj periudhe,ishin disa qe kishin ofiqe dhe qe kishin pranuar oferta te majme nga porta e larte,keta quheshin SULLTANISTET,ne shqiperi,dhe asnje prej tyre ,nuk u lejua te merrte pjese ne asnje nga komitetet kombetare.Asnje nga te gjitha trevat shqipetare nuk dergoi qofte nje perfaqesues te vetem SULLTANIST.
Une ta kam shpjeguar edhe me larte,shqipetaret zgjodhen kerkesen e Autonomise ne Lidhjen e Prizrenit,sepse ishte zgjidhja me e duhur,brenda Territorit te perandorise,edhe pse vetem teorikisht,mund te siguronte integritetin territorial te shqiperise per momentin,po te kerkohej pavaresia,trojet shqipetare do te ishin copetuar ndermjet serbise,malit te zi,e greqise.
Menjfjale sic e shikon,e gjith situata ka pasur karakter diplomatik,dhe ka qene situate politike,me strategji diplomatike,dhe jo me karakter fetar.
Une kete jam perpjekur te te sqaroj,qe mos i jep ngjyra fetare kryengritjes shqipetare.
70% e shqipetareve mund te konsideroheshin myslimane,por ruanin pavaresine e tyre nga turqia me arem ne dore,ne cdo rajon malor shqipetar.
Sic ta shpjegova,lufta qe kane bere shqipetaret me TURQINE ka qene ndoshta lufta me e ashper dhe me barbare qe eshte luftuar nga shqipetaret.( ndoshata vetem L2B ka qen me keq)
Krimet qe jane kryer kunder shqipetareve nga turqit nuk jane kryer kunder asnje populli tjeter ballkanik.
Denonco këtë mesazh tek moderatorët | IP: e regjistruar
|