Forumi Horizont Forumi Horizont > Tema Shoqërore > Diskutime Shoqërore > Kush e stis urrejtjen krahinore
Gjithsej 23 faqe: « E parë ... « 9 10 11 12 13 14 15 16 17 [18] 19 20 21 22 23 »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër
Autori
Titulli Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
ariskratos
Anetar i regjistruar

Regjistruar: 09/10/2007
Vendbanimi: tirane
Mesazhe: 114

Ne fakt askush ketu nuk enjeh per shqiptar por si professor te greqishtes biles te mj

Ne qofte se nuk han dot buke ne itali duke shpifur kunder shqiptareve, eja se rron me mire dhe me me ndershmeri ne Shqiperi

Denonco këtë mesazh tek moderatorët | IP: e regjistruar

Mesazh i vjetr 30 Tetor 2007 12:51
ariskratos nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të ariskratos Kërko mesazhe të tjera nga: ariskratos Shto ariskratos në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto ariskratos në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
ariskratos
Anetar i regjistruar

e ciles specje je o puntor ?

po te kerkosh te Google leonico tomeo do te gjesh

http://www.google.com/search?hl=en&...o+tomeo&spell=1

dhe 23 faqe x 10 site = 230 site ne bote qe flasin per Nikolle Leonik Tomeun shqiptar!

Mesazh i vjetr 30 Tetor 2007 12:59
ariskratos nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të ariskratos Kërko mesazhe të tjera nga: ariskratos Shto ariskratos në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto ariskratos në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
ariskratos
Anetar i regjistruar

Italia dhe Amerika

Une kam kujtuar deri me tani se teknikat e leximit te trurit i kishin (perveç amerikaneve, ruseve, francezeve, dhe pa dyshim anglezeve) edhe vende si Italia e Greqia. Por, jo! Keto sekrete teknologjike i paskan vetem te medhenjte.

Mesazh i vjetr 30 Tetor 2007 13:53
ariskratos
Anetar i regjistruar

puntori dhe amori

Ne Belgjike, mesuam, se ne nje universitet nuk kishte asnje te huaj tjeter perveç nje shqiptareje, pra Amorit. Dhe kete e besoj, e them sinqerisht. Por, qe ne nje sit shqiptar si Forum Horizon te mos kete asnje shqiptar tjeter perveç puntorit te interesuar per tema shqiptare, dhe asnje shqiptar te interesuar per temen tjeter qe kam hapur une mbi leximin e trurit, kete Krim Kunder Njerzimit, kete une s'arrij ta kuptoj. Keto jane tema qe zjenjne ne Evrope dhe ne Amerike, njerezit e thjeshte, por ehde shkencetare jane te frikesuar nga permasat qe ka marre kontrolli i njerzimit nga nje grusht njerezish, pra aristokratet dhe prifterinjte. Ne shqiptaret, gjithnjw si peripatetiket!

Mesazh i vjetr 30 Tetor 2007 14:16
ariskratos
Anetar i regjistruar

Kërkoj ndihmë

Kërkoj ndihmë nga kushdo që lexon këto rradhë të më sugjerojë një këshillë se si unë dhe familja ime mund të dalim nga një situatë e tillë.

Nën presionin e shtetit të Fatos Nanos, familja jonë e shqetësuar nga banda narkomanësh dhe militantësh të PS-së, u detyrua t’i largohet “sherrit”, dhe të emigrojë në mënyrë të paligjshme në Belgjikë.

Në Belgjikë, Mbretëria e Belgjikës, organizoi të njëjtin skenar, na rrëmbeu fëmijën për tre muaj, dhe kur ne e kërkuam atë, ajo ngriti kundër nesh llumin shqiptar të Brukselit dhe na ndoqi deri në Aachen të Gjermanisë. Gjermanët nuk na morrën në mbrojtje, pasi kështu kishte urdhëruar Xhendarmëria e Belgjikës.

E ndodhur në një pozitë të vështirë, mbretëria e Belgjikës e kthen fëmijën nga kampet psikologjike të Francës në Bruksel, por kërkon ta mbajë vetë nën kujdes, me pretekstin se “prindërit nuk kanë ditur të kujdesen për të”. Meqë fëmija i diskreditoi, duke thënë se duhet të kthehem në shtëpi, Prokurorët e Albertit të II organizuan një gjyq për t’ia rimarrë me çdo kusht këtë fëmijë familjes.

Gjyqi nuk u zhvillua kurrë, por fëmijën Belgjit kanë arritur ta shndërrojnë në një Skizofren. Ky fëmijë tashmë, E. ?, një Skizofren, sipas psikologëve të Belgjikës dhe të Shqipërisë, ka që nga vitit 2001 në Belgjikë e deri më tani, kalon çdo vit shkollor pa lexuar asnjë libër, ndërsa klasat atij i jepen pa u diskutuar asnjë herë. Dikush në Belgjikë, dhe tani në Shqipëri, ka urdhëruar dhe vazhdon të urdhërojë mësues, pedagogë, Drejtorë dhe Dekanë, që këtij fëmije (Skizofren) t’i jepet pa një pa dy dëftesa dhe t’i mbushet libreza e universitetit me nota pozitive.

Ne jemi në hall të madh, pasi në kurriz të fëmijës tonë dhe familjes tonë po luhet një lojë shumë e rëndë, kundër shëndetit të një fëmije dhe kundër qetësisë dhe mbarëvajtjes së një familje.

E para, ata po na mësojnë një fëmijë parazitar
E dyta, ne kemi tërë këto vite që torturohemi nga zyrat e Interpolit evropiuan, SHISH-it shqiptar, dhe psikologët e të dyja vendeve.

Qëllimi i këtyre përpjekjeve mizore e të paskrupullta të Monarkisë Belge dhe të Shtetit Shqiptarë, mund të jenë të shumta.

Pyetja dhe ndihma që kërkoj unë është kjo:

A ka dikush që të na ndihmojë në këtë vend sesi të dalim ne nga kjo situatë?

Mesazh i vjetr 30 Tetor 2007 15:40
ariskratos
Anetar i regjistruar

Ç’bën tjetër shteti shqiptar kjo vegël e monarkisë së Belgjikës

Ç'bën tjetër shteti shqiptar kjo vegël e monarkisë së Belgjikës

Qëllimi i luftës psikologjike të shtetit shqiptar dhe monarkisë së Belgjikës, kuptohet synimin e kanë patur dhe e kanë na rastin e familjes tonë tek unë.

Hollë – hollë, këtë punë të poshtër ata e bëjnë me çdo shqiptar, me çdo familje shqiptare. Por me që unë e kam ngritur zërin publikisht kundër monarkisë belge, dhe ajo më ka shpallur luftë hapur, pa iu bërë vonë për askënd.

Ç'bën shteti shqiptar, kjo vegël e Belgjikës? Ndër të tjera, pasi s'ka ardhur ende koha për t'i treguar të gjitha, si në Bruksel dhe në Tiranë, ajo i ve njerëzit në rresht. Dhe ata paturpësisht na bien në qafë. Deri këtu ka rënë personaliteti i njeriut. Dhe ka nga ata njerëz që s'janë sido kudo. Aristofeja për të më treguar se kush është, më ka nxjerrë në mes të natës të qëndrojë gatitu si majmun p.sh. Ylli Bufin, ka bërë të ecë me vrap para meje Lirie Berishën, të shoqen e Sali Berishës, ka sjellë deri Universiteti i New Yorkut Rexhep Mejdanin vetëm për të më treguar koqet, e shumë e shumë të tjerë.

Ne shqiptarët, vërtet kaq njerëz – plehra jemi?

Në çfarë shteti rrojmë ne o njerëz, ç'e ardhme i pret fëmijët tanë?

Mesazh i vjetr 30 Tetor 2007 18:23
Piktor
Artist

Regjistruar: 03/02/2007
Vendbanimi: larg & afer
Mesazhe: 10972

Re: Rënia e miteve

Citim:
Po citoj ato që tha ariskratos
Rënia e miteve

Për rënien e miteve, dhe bashkë me të të atij versioni të historisë evropiane dhe botërore, që na është paraqitur deri tani, po kontribuojnë çuditërisht po ato qarqe evropiane të cilat e kanë fallsifikuar vetë historinë. Po përse po e bën Evropa këtë zbythje? Kuptohet, dy janë arsyet e këtyre zbythjeve të Evropës. Kur zbulohen “gjëra të reja” para publikut

1. Zbythja duhet të bëhet përsëri sipas kanoneve të tyre ideologjike
2. Evropianët, duhet të jenë përsëri të parët në këto rizbulime.

Duke u nisur nga premisa të tilla të dobëta, joshkencore dhe alogjike, këto prapazbythje do të jenë gjithmonë të mangëta dhe burim satire.

Dje mbrëmë, në emisionin e vet Voyager, Rai Due, një institucion që përcjell ideologjinë e shtetit italian e të Vatikanit në Itali e më gjërë, kumtoi se harta e botës ku pasqyrohet dhe Amerika është hartuar 30 vjet para udhëtimit të Kolombit, më 1487, dhe gjendet në Itali.. Dhe ku u gjet, do të thoni ju? Në majë të tavanit të një vile italiane.

Tregohet një anekdotë andej nga Kavaja. Djali ishte kthyer në shtëpi nga studimet në Evropë dhe i habitur pyet të jatin se si kishte mundësi që një copë e madhe bajgë të ndodhej në tavan. Si ka arritur ta bëjë lopa një kryevepër të tillë?

Kështu dhe kjo bajga e italianëve. Përse italianët ngjiten deri në tavan për të gjetur një hartë? E para për të ndrequr një gomarrllëk që ata bashkë me evropianët e tjerë kanë thënë deri më sot, se Amerikën e zbuloi Kolombi. E dyta, ata e kërkojnë këtë hartë në muret e tavanet e vilave dhe jo në arkivat e tyre dhe të Vatikanit sepse s’duan të dalin në dritë gomarrllëqe të tjera.

Sipas historiografisë evropiane në hartat e Evropës (medemek ato të Ptolemeut) deri në mesjetë toka konceptohej e sheshtë. Ky konceptim vjen deri në vitin 1492 kur gjermani Martin Behaim (1459 - 1507) harton hartën e parë të botës, por pa Amerikën?! Kjo hartë duhej të ishte e tillë sepse ishte programuar pra që një Kolombus do të shkonte më 1492 e të zbulonte i pari Amerikën! Ja se ç’shkruan italiani diku:

Il 12 ottobre del 1492 Cristoforo Colombo, dopo una lunga ed estenuante traversata oceanica alla ricerca delle mitiche Indie, raggiunge le terre che in seguito verranno chiamate America.
Më 12 tetor të vitit 1492 Kristofor (Q Ar ishte bërë) Kolombi ( Si Yll Vij), pas një kalimi të gjatë dhe rraskapitës oqeanik në kërkim të Indive mitike, arrin në tokën që do ta quajnë më pas Amerika.

Ky është versioni që Vatikani dhe Aristokracia ka shpërndarë në të gjithë botën deri në Japoni.

Por si ka mundësi që Kolombi të nisesh pa hartë për në Amerikë kur harta nuk ishte dhe aq larg prej Spanjës, por në Itali, bile në majë të tavanit, që më 1457?

Ore me "llogje kavaje" -thote Raimond  merresh ti. E di ti sa anije jane mbytur, kane humbur dhe sa njerez jane vrare deri ne gjetjen e atij kontinenti. Pastaj mjafton te shikosh hartat e Magjelanit dhe skicat e rruges e do ta kuptosh se si dhe qysh u zbulua amerika.

Mesazh i vjetr 31 Tetor 2007 00:06
Piktor nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Piktor Kliko këtu për të kontaktuar me Piktor (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Piktor Shto Piktor në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Piktor në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Piktor
Artist

Re: Ne fakt askush ketu nuk enjeh per shqiptar por si professor te greqishtes biles te mj

Citim:
Ne qofte se nuk han dot buke ne itali duke shpifur kunder shqiptareve, eja se rron me mire dhe me me ndershmeri ne Shqiperi
Ne fakt ke te drejte se nuk me hahet dot buka se ketu na mbyten me mkarona dhe jam mesu keq, e kam provu disa her me i ba vete perdsonalisht ne shtepi atje ne Shqiperi dhe nuk shijojne si ketu, dhe i kisha marrre te gjitha nga ketu makaronat djathin e grire ujin, vajin dhe kripen por hiq biles as ne restorante klasi nuk me shijojne si ketu.

Mesazh i vjetr 31 Tetor 2007 00:09
Piktor nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Piktor Kliko këtu për të kontaktuar me Piktor (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Piktor Shto Piktor në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Piktor në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Piktor
Artist

Re: e ciles specje je o puntor ?

Citim:
po te kerkosh te Google leonico tomeo do te gjesh

http://www.google.com/search?hl=en&...meo&spell=1

dhe 23 faqe x 10 site = 230 site ne bote qe flasin per Nikolle Leonik Tomeun shqiptar!

Ore ai mund te jete shqiptar por ka lind ne Itali dhe ka jetu atje dhe nuk besoj se ka dale naj here gjiro ne origjine. Por meqe ka gisht ne perkthimin e Aristotelit do te thote se njihte mire greqishten e aristotelit dhe nje i tille quhet helenist. Megjithate vepra e tij thone se ka pasur guximin te korrigjoje edhe gabimet e Plinit.

Mesazh i vjetr 31 Tetor 2007 00:14
Piktor
Artist

Re: Italia dhe Amerika

Citim:
Une kam kujtuar deri me tani se teknikat e leximit te trurit i kishin (perveç amerikaneve, ruseve, francezeve, dhe pa dyshim anglezeve) edhe vende si Italia e Greqia. Por, jo! Keto sekrete teknologjike i paskan vetem te medhenjte.
Sa te rrosh do mesosh.

Mesazh i vjetr 31 Tetor 2007 00:15
Ora tani: 13:11 Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
Gjithsej 23 faqe: « E parë ... « 9 10 11 12 13 14 15 16 17 [18] 19 20 21 22 23 »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër

Forumi Horizont Forumi Horizont > Tema Shoqërore > Diskutime Shoqërore > Kush e stis urrejtjen krahinore

Përgatit Këtë Faqe Për Printim | Dërgoje Me Email | Abonohu Në Këtë Temë

Vlerëso këtë temë:

Mundësitë e Nën-Forumit:
Nuk mund të hapni tema
Nuk mund ti përgjigjeni temave
Nuk mund të bashkangjisni file
Nuk mund të modifikoni mesazhin tuaj
Kodet HTML lejohen
Kodet speciale lejohen
Ikonat lejohen
Kodet [IMG] lejohen

Kliko për tu larguar nese je identifikuar