Forumi Horizont Forumi Horizont > Tema Shoqërore > Besimi Fetar > Besimi fetar te shqiptarët.
Gjithsej 20 faqe: « E parë ... « 9 10 11 12 13 14 15 16 17 [18] 19 20 »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër
Autori
Titulli Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
Muhejminu
Anetar i regjistruar

Regjistruar: 23/11/2006
Vendbanimi: www.erasmusi.org
Mesazhe: 193

me pak fjale nga ajo qe lexova me siper doli ajo qe une kisha then kohe me pare qe ti nuk eshte se je nacionalist por je nje i verber homofibik, nuk do te rri te shpjegoj historin e etruskeve se andej nga greqia nuk i ke gjerat e qarta se me ngaterton me pali***** tend ndoshta?

Gjithsesi e gjithe metafora per kombe ishte shume e thjesht qe romaket ishin te shtypur, sikurse cdo komb tjeter qe u be me pas i fuqishem por ne nje forme dhe ne nje tjeter ato dolen nga kjo shtypje dhe filluan te shtypuin te tjer duke ndjekur shmebullin e vone te fshatareve te Balzakut (duket qe se ke kuptuar asgje nga ajo qe kam shenuar une me siper por nuk eshte faji im, eshte i yti, kush ka pak tru kupton).

jo per gje por po te kishe kuptuar, do kishe arritur te me thoje se cfare fji ka gjuha helene e vjeter se greket e sotem jane te tille? akoma nuk me ke shpjeguar se pse feja duhet te denohet, nese nuk eshte feja e keqe por eshte njeriu qe e ben ate te keqe(lexo shembullin me siper). por normalisht qe i ke hipur gomarit mbrapsh se ti kishe hipur parc nuk do i shihje malet pasi te tjeret i kan pare. mesa me takon te di Samiu ka qen dhe eshte me i ditur se sa ti e une, por problemi eshte se ai eshte me i ditur dhe duke qen i tll ateher ai e di se per cfare ka punaur. ketu na ndan nje gje shume e madhe, Samiu Besonte ne Zot dhe ishte musliman, ti beson tek partia jote dhe jo ne Zot. kjo gje na ndan neve dhe shume madje, sepse dhe ismail qemali ne zot besonte perderisa ne qeverin e tij ka pasur dhe fetar dhe ne mbledhjet e tij ishin te pranishem ata. me pak fjal ti rri e bi me nje frym fyellit, un po te tegoj historin e historive ti me thua per cfurqet e bavarise, nejse debat alla shqiptar ky.

tani te quash gjuhen per te cilen bota akoma e studion si gjuhe shkateruese dhe gjuhe koti nuk arrij ta kuptoj? Per me teper kur dihet se Iliret dhe apra pushtimit nuk kane qen me nje gjuhe te shkruar, tani te them qe je budallla nuk jam i sakte, sepse jane dy supozime, ose je opse ben. Se cfare faji ka Helenizmi ketu se kultura helene ishte nje nder kulturat me te perhapura ne bote kete nuk e di. them keshtu sepse te gjitha shkencat u zhvlluan ne ate pjes te mesdheut nga helenet (jo greket). gjithsesi heshtjen e te tjereve karshi teje e marr vesh se pse ndodh.

pastaj se dyti, dihet mjaft mire nga dokumente historike qe skenderbeu lfotj per trojet e tij qe te mos sundoheshin nga Turku dhe jo per ndonje patriotizmin, me skate rilindja i veshi atij petkkun e atdhedashurise sepse koncepti i shtetit lindi shume me von. me kete nuk dua te mohoj luften e tij 25 vjecare, ai beri shume mire qe luftoi nuk e mohoj aspak. po ekshtu dhe Ismail qemali dhe dijetare te tjer rilindas nuk e futen fen zyrtare ne shtet por ama nuk e zhduken ate nga shteti. se fundi nuk arrij te imagjinoj se cfare mund te thuash per nje intelektual si Faik Konica ti? kur mua me shan e me ofendon per arsyen se them qe jam qytetar i botes, une vazhdoj te jem po ti vall qytetar tradhetar i kujt je? shqiperis jo se jeton ne greqi.

nuk di dhe nuk kam pse te shkruaj me kur ti nuk di se cflet ke qe nga fillimi i debatit qe te dujket se ben cinizem me mua por se kupton qe cinizmi yt eshte aq i ulet sa nuk me ben te qeshin as gishtat. sa per me siper nuk eshte se te kam ofenduar aspak, po thjesht te kam keshilluar, personalisht nuk pranoj te me flasin per nacionalizem sepse jam vet i tille, por ama diferenca mes meje dhe teje eshte se ti je homofobik me tre literatura ndersa une nuk dua te jem i tille.

nuk mund te mohoj historin qe eshte shkruar duke shpikur teori te mia personale ne cdo cep per te terguar se shqiptaret jane te paret kudo, kjo i perket nje tejter lloj fanatizmi atij nacionalist. te keshilloj qe kete lloj fanatizmi ta ruash per ndonje teme tjeter dhe jo per ketu. per nej arsye shume te thjesht po harxhon plumba kot, jo me mua por besoj se me te gjithe.

gjithsesi bej si te duash

p.s ah po te shtoj dicka, nese ndonjeher do te hapesh me shume se sa dy libra do te lexosh se etrusket erdhen aps romakeve ne rome dhe se ato u ndikuan shume nga kultura e helniste, dhe kete gje ta eksh per vete jo per gje po do te duhet ne ndonje debat tjeter.

dhe nje gje pergjgju pak disa pytjeve qe te bera apo do ti nxjerr ne pah si puna e jarigasit me pika?

Modifikuar nga Muhejminu datë 14/08/2007 ora 19:03

Denonco këtë mesazh tek moderatorët | IP: e regjistruar

Mesazh i vjetër 14 Gusht 2007 18:54
Muhejminu nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Muhejminu Kliko këtu për të kontaktuar me Muhejminu (me Mesazh Privat) Vizito faqen personale të Muhejminu't! Kërko mesazhe të tjera nga: Muhejminu Shto Muhejminu në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Muhejminu në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
alfeko sukaraku
Anëtar Aktiv

Regjistruar: 14/07/2007
Vendbanimi: Tiranë
Mesazhe: 429

po profesorë po?Ju keni shumë të drejtë pasi nuk është faji juaj që jeni i dashuruar...dashuria të verbon i dashur profesor edhe verbimi nga dashuria të bënë të dashurohesh me armikun!

profesor që të flasësh për helenizmin duhet ta njohësh atë ...por ju jeni i dashuruar edhe të dashuruarit nuk shikojnë shumë largë...nesër armatosen edhe "allahu ek berr".....ose më shqip " yp xhixhi".

gjuha e vjetër helene nuk është e vjetër në krahësim me gjuhën që po i shkruajmë njëri tjetrit edhe kjo është më se e vërtetuar.

pra kjo gjuhë që më vonë pranoj krishtërimin nuk lejoj më shkrimin e shqipes......reeeeeeeeeeeeeeeeee ujku.....mos më trego gjurmët?

ah i mjeri ti ...na njohke histori e etruskëve sipas doktorinës së papës .....hapu dhe!

nuk e ka fajën helenikja o palikari ..fajën e ka shqiptari i cili nuk i therë nga qafa ata që hapin shkolla greke aty ,kur grekët këtu nuk lejojnë mësimin e shqipes për arvanitet....këtu përgjgjmu profesor antishqiptri...këtu përgjigjmu o koncepti universal.pra falin e ka politika jonë BYTHËSHQYER e cila hodhi viagrën fetare antishqiptare me koncept universal =koncept bythshqyerash.

PAZARE ME SHQIPEN EDHE SHQIPËRIN MUNDË TË BËNI JU EDHE POLITIKA JUAJ VEÇSE NJË DITË DO TA PAGUANI SHTRENJTË TRADHËTIN=HAPJE SHKOLLASH GREKE+EMRA GREKË+KISHA GREKE.....Ç KEMI MAZLLËM......ËËË...HIÇ. APO AI JANI FERRA I SHITURI

PO TË KUJTOJ SE SI KËNDON POPULLI YNË PISAVE FETARË QË NUK DONIN KËNDIMIN E SHQIPES=PRIFTIT EDHE HOXHËS

MULAZIM LARGO TABORË

LËRI DJEMTË E MI TË SHKOJNË

SE TË KUQ TË BËJ ME BOJ

ASHTU SIÇ E KAMË ZAKON

të kamë dhjerë politikën edhe ksenofobin...sepse unë jamë ANTIRRACISTË I DEKLARUAR ...por or bukurosh kur ju e dridhni bishtin  edhe nuk doni të kuptoni atë që ju pyes SE GREKËT NUK JU LEJOJNË ARVANITEVE SHQIPEN EDHE BYTHSHQYERAT HAPIN SHKOLLA GREKE NË SHQIPËRI.............PËRGJIGJUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU

A NUK THOTË KONCEPTI UNIVERSAL "TË DREJTA TË BARABARTA"...SI QËNKA BARAZIA ME SHKOLLA GREKE NË SHQIPËRI EDHE DHUNIM I SË DREJTËS NË SHQIPËRI..............

O KOKË E DASHURUA KJO NUK DO TË THOTË KONCEPT UNIVERSAL POR SI I THEMI NË SHQIP ..SHKËRDHIM ME KALIN E TROJËS....NGA KU MENDIMET TUAJA  EDHE POLITIKËS SHQIPTARE BËJNË KALIN E TROJËS !

TË PREMTOJ QË NESËR DO TË SHKRUAJ MË SHUMË SE NUK KAMË MË KOHË PËR SOTË

O MOJ SHQIPNI E MJERA SHQIPNI

KUSH TË KA PAS QIT ME KRYE NË HI

TI PASKËSH QËNË NJË ZONJË E RËNDË

BURRAT E DHEUT TË THIRRSHIN NËNË

...................I SHITUR UNIVERSAL

JASHTË SHQIPËRIS ANTISHQIPTARI ANASTAS...OSE TË PAGËZOHET ME EMRIN "RINJGJALLËS"

Mesazh i vjetër 14 Gusht 2007 19:32
alfeko sukaraku nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të alfeko sukaraku Kliko këtu për të kontaktuar me alfeko sukaraku (me Mesazh Privat) Vizito faqen personale të alfeko sukaraku't! Kërko mesazhe të tjera nga: alfeko sukaraku Shto alfeko sukaraku në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto alfeko sukaraku në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
alfeko sukaraku
Anëtar Aktiv

PO IKI TË VRASË VETËN ME KËTO QË MË THE PËR ETRUSKËT ...............I MADHË JE SHUMË I MADHË ..................RE USHTË NGA SHQIPËRIA KOKË TYMOSUR .

HAPE JAKOVO THOMOPULON EDHE MËSO SI LEXOHEN MBISHKRIMET ETRUSKE ...LEXO POSIDONIN NË ANTIKITET.HAP ANA DHIMITRUAN PËR PELLAZGËT.LEXO JAQUES HERUGON PËR PORDHETE TUA EDHE SENEKAS.

Mesazh i vjetër 14 Gusht 2007 19:37
alfeko sukaraku nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të alfeko sukaraku Kliko këtu për të kontaktuar me alfeko sukaraku (me Mesazh Privat) Vizito faqen personale të alfeko sukaraku't! Kërko mesazhe të tjera nga: alfeko sukaraku Shto alfeko sukaraku në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto alfeko sukaraku në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Muhejminu
Anetar i regjistruar

e bukura e kesaj qe po vazhdoj me ty eshte se tu nuk ke as aq pak retorik sa te deabatosh dhe te kthesh pergjigje. vetem nje gje di te besh mire ti biesh frymes me nje fyell dhe te shkruash sa me kaps lock sa me ca shkronja qe Vetem Zoti i di se cdo me then. nejse duket sa mire e njeh shqipen, vazhdo rritu me ate buk qe e ke ngren deri tani qe nga femijeria dhe nje gje, kur te flasesh mundohu te na tregosh dicka antifetare qe vjen nga rilidnasit tone apo dicka e tille po deri para periudhes se komunizmit. Se une di qe shume Xhami e kisha jane ne mbrojtje te shteti dhe keto si monumente shqiptare qe tregojn se jane pjes e kultures sone,. Et'hem beu vizitohet sot e kesaj dite si monument kulture, po di derri se cfare eshte kultura (thote populli im dhe i yti?). Nejse vazhdo ti biesh se i bie bukur, po tregon se sa patetik je jo vetem ne ide po dhe ne kokderrllek, ne jemi shume te tille dhe mbahemi per te tille.

ah se harrova te them qe dhe onufri ne ket liste te zez antishqiptare eshte, po, po madje dhe Sulejman Pasha se ai qe themeloi tiranen e themeloj nje xhami me pare ede ai ne listen e zeze eshte.

Mire mire une do jap llogari po puna eshte se kur te japesh ti vetes tender per keto qe ke then, kur te vije unus ne vend si do vej halli?

Mesazh i vjetër 15 Gusht 2007 03:15
Muhejminu nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Muhejminu Kliko këtu për të kontaktuar me Muhejminu (me Mesazh Privat) Vizito faqen personale të Muhejminu't! Kërko mesazhe të tjera nga: Muhejminu Shto Muhejminu në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Muhejminu në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
alfeko sukaraku
Anëtar Aktiv

BURRI QË ËSHTË BURRË NUK E DRETH BISHTIN KURRË EDHE KUPTON KUR NUK KA TË DREJTË EDHE DI TË TËRHIQET SI BURRË....UNË TË KAMË DHËNË TË DREJTË SE 1)NUK MARRRË VESH NGA DOKTORRINA KRISTIANE....PËR MUA ANTISHQIPTARE.2)NUK E NJIHJA VEPRËN E GJ.FISHTËS PËR ARSYEN E NJOHUR SE MUNGOJ 18 VJETË NGA SHQIPËRIA!....DUKE TË SHPJEGUAR SE ÇDO KUSH PREJ NESH MATET DHE VLERSOHIT SI PËR MIRËSIT EDHE PËR KEQËSIT.

MUHJEMINU

TË BËJ NJË PYETJE POR NUK DUA TA KEQKUPTOSH?MASHKULL JE APO FEMËR?????          MË DUKESH SI FEMËR PASI ATO E KANË SI TRADITË QË TJU BËJNË BISHTË PYETJEVE EDHE TA DREDHIN BISHTIN......NË SE JE FEMËR DUHET PATJETËR TË MARËSH PËR NJOHSE ATË THËNIEN E POGRADECARES "RRUGA "MË VONË" TË ÇONË NË LAGJEN "KURRË"

MOS MË KUJTO PATRIOT HAPI I TË CILVE NUK I KALOJ KURRË  FAMËN E MË TË FORTIT TË LAGJES"NGA SHKODRA DER NË VLORË" SEPSE MBI TË GJITHA NUK I MOHOJ ATA EDHE SHKRIMET E TYRE POR KRITIKOJ BËRJEN E TYRE BYTH E BREKË ME QELBËSIRAT FETARE EDHE NDIHMËN QË I DHANË PUSHTUESVE FETARË TURQ GREKË ITALIAN......KAQ A MUNDESH TA KUPTOSH?NUK E DISKUTOJ MIRËSIN E PALLOGARITSHME TË TYRE ,GJYKOJ BËRJEN BYTHE E BREKË ME FETË GJË QË TURBULLOJ UJRAT E KOMBIT EDHE E PËRÇAU ATË?PASI EDHE SOTË KOMBI SHQIPTARË ËSHTË BËRË BYTHE E BREKË ME FLLIQSIRAT EDHE NESËR DO PËLLCASI EDHE NË SHQIPËRI(KUJTO KRYQET NË SHKODER EDHE SHKALLMIMIN E TYRE)........KUSH DO PËRFITOJ NGA KJO DRITSHKURTËSI???PATJETËR QË SËRBIA,GREQIA,TURQIA...SEPSE KOKËS TËNDE TË TYMOSUR DO I THOJË:LËR TË HYJË UNË KËTU EDHE NUK DO KETË KËMBË MYSLIMANI.....TI SI DOKTORRË KRISTIAN ME KONCEPT UNIVERSAL DO TI SHTROSH QELIMIN QË TË HYJË...SEPSE JE I DASHURUAR ME ARMIKUN TANIMË.

ISMAIL QEMALI MBLODHI KOMBIN EDHE ËSHTË KRYEBURRI I SHQIPËRIS ....AI E NJIHTE EDHE INFLUENCËN FETARE  NDAJ I AFROJ .POR ISMAIL QEMALI ISHTE AI I CILI I KËRKOJ BOTËS GËRMIMIN E DODONËS ?PËRSE VALLË?MOS VALLË DODONA KISHTE QYTETRIMË TË DOKTORINËS KRISTIANE ME KONCEPT UNIVERSAL????JO OR BUKUROSH JO!DODONA ISHTE PELLAZGE PARAGREKO-LATINE EDHE AI I KUJTOJ BOTËS SE RRACA JONË EDHE GJUHA JONË ËSHTË PELLAZGJISHTJA!POR PASUESIT E TIJ ME F NOLIN E AHMET ZOGUN ISHIN TRADHËTARË PËR ARSYE SE U MBYLLËN NË GUACKËN QË I DETYRUAN IDET E TUA TË FLLIQURA ANTISHQIPTARE(NUK DISKUTOJMË HYMNIN E F NOLIT ..ANËS DETIT I PA LARË.....)POR PO FLASIM PËR ATË QEVERRI QË AI PRANOJ TË UDHËHIQTE ME SHQIPËRI TË COPTUAR.....

GJERGJ KASTRIOTI =SIMBOLE PELLAZGE....BRINJËT E DHIS + VULA E FSHEHTË ME LEDEN EDHE ZEUSIN MJELËM..

PRA EDHE NJËHER MUHJEMINU PO TË PYES?

PËRSE TË DY KËTA BURRA MBANIN SIMBOLET PARAGREKOLATINE EDHE PELLAZGE NË KOHËN E KULMIT TË INJORANCËS FETARE?

O DOKTOR ....PO AI PAPA I ROMËS PARA NJA DHJETË VJETËVE E PRANOJ SE "KISHIN BËRË GABIM...TOKA RROTULLOHE...A I VRARË"

PO DO MUHABETE KURVASH ..TË PREMTOJ SE NGA E NESËRMJA DO TË FLASË ME LLOGJIKË KURVASH NË SE TI E DRETH BISHTIN EDHE NUK MË PËRGJIGJESH ...PËR TË GJITHA PYETJET QË TË KAMË BËRË.......PSE NUK LEJOHET MËSIMI I SHQIPES PËR ARVANITËT ARRNAUTËT,ARBËRESHËT...EDHE NË SHQIPËRI MËSOHEN GJUHË JOSHQIPDASHËSE EDHE NGRIHEN KULTE QË DEMTOJNË KOMBIN SI P SH KISHAT EDHE MANASTIRET SËRBE???KONCEPTI UNIVERSAL DUHET DREJTKUPTUAR VETËM NË SHQIPËRI??????PSE SËRBIA GREQIA EDHE TURQIA NUK KANË KANË "KONCEPT UNIVERSAL ME GJUHËN SHQIPE"

HERËN TJETËR MUHABETE BURRASH EDHE JO KURVASH.

JANULLATOS JASHTË SHQIPËRIS.

Mesazh i vjetër 15 Gusht 2007 12:35
alfeko sukaraku
Anëtar Aktiv

[QUOTE]Po citoj ato që tha Muhejminu  

p.s ah po te shtoj dicka, nese ndonjeher do te hapesh me shume se sa dy libra do te lexosh se etrusket erdhen aps romakeve ne rome dhe se ato u ndikuan shume nga kultura e helniste, dhe kete gje ta eksh per vete jo per gje po do te duhet ne ndonje debat tjeter. 

PËRSHËNDETJE!

TË NDERUAR MIQ TË FORUMIT!

MUHJEMINU ME KA SHKRUAJTUR KËTO DY RRESHTA TË MËLARTËM EDHE MË THOTË SE ETRUSKËT ERDHËN MË VONË SE ROMAKËT NË ROMË.....JU LUTEM TA MBANI SEKRET SE ËSHTË MINDIS MEJE EDHE ATIJ EDHE CNN.

P S:MUHJEMINU TË KA GËNJYER ANASTAS JANULLATO MË DUKET?DËRGOJ NJË MESAZH PRIVAT "RAIMONDIT OSE BADIT OSE KONTINENTIT"QË TË TA SHPJEGOJNË SE CILËT JANË ETRUSKËT????

JA PRA Ç JU MËSON DOKTORINA KRISTIANE DOKTOR PROFESORVE TË VETË?...............ORE DOKTORRË"RROTULLOHET APO NUK RROTULLOHET BOTA"????/

Mesazh i vjetër 15 Gusht 2007 12:50
alfeko sukaraku
Anëtar Aktiv

KULTURA HELENISTE!

2000 p e s -1800 p e s është shkruajtur shkrimi jeroglifë....i panjohur në gjuhën greke

1800 p e s-1600 p e s është shkruajtur linear a,i panjohur në gjuhën greke

1600 p e s-1200 p e sështë shkruajtur linear b,kësaj gjuhe i njihet alfabeti edhe një fjalë greke nga 100 000  fjalë.............p sh.dark është e njëjtë si në shqip edhe në anglishtë?????nga kjo gjuhë do botoj së shpejti dhjetra mbishkrime të gjuhës shqipe....por lër të mësojmë pak për të?

1)"duke vërtetuar se një radhë emrash përfundonin  me "so" ,M.Ventris nuk  vërtetoj ASNJË FLALË TË VETME  GREKE,pasi emrat vëndor ishin njohur edhe vërtetuar që më parë se i përkisnin kulturës paragreke=pellazge"

JOHN HOOKER

LINEAR B :IN INTRODUCTION

2)"kur na duhet të bëjmë krahësime mindis gjuhës së mijvjeçarit të dytë p e s me gjuhën greke të mijvjeçarit të parë,përfundimet e nxjerra nuk vërtetojnë asnjë lidhje mindis tyre ...........duhet shtruar mendimi se:deri në shekullin e 5 p e s athina fliste gjuhën jonike pa tipe greke"

"se si flitej jonikja nuk e nohim aspak,herodoti na thotë se ka tre dialekte....."

F R.ADRADOS

HISTORIA DE LA LINGUEA GRIEGA

O MUHJEMINU HELENISTI...O KONCEPTI UNIVERSAL=BYTHSHQYERJE SHQIPTARE.....SI TË THA JANULLATO?ETRUSKËT ERDHËN MË PAS ROMAKVE HAHAHAAHAAHAHAHHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHA

ATË TJETRËN ME NASTRADININ A E DI JANULLATO?

Mesazh i vjetër 15 Gusht 2007 13:09
alfeko sukaraku
Anëtar Aktiv

SOTË ËSHTË 15 GUSHTI

KJO DITË ËSHTË NJË FESTË E MADHE EDHE LARMISHME PËR PARAARDHËSIT TANË PELLAZGË TË CILËT E FESTONIN NË TRE KONTINENTET.SIPAS BOTKUPTIMIT PELLAZGË DITA E SOTME SHËNON FILLIMIN E RRITJES SË NATËS...SIPAS KALENDARIT PELLAZGË?

ATY RRETH VITEVE 300-500 TË ERËS SONË U VREJTË SE POPULLI NUK PIRTHTE PËR PORDHËT ME KRISHTËRIM EDHE "KONCEPTI UNIVERSAL"VENDOSI QË KJO DITË TË JETË DITA E SHËNMËRIS?

PO KËSHTU EDHE 25 DHJETORI....ME KALENDARIN PELLAZGË ISHTE FESTA E NATËS MË TË MADHE ..E NESËRMJA SHËNONTE FILLIMIN E VITIT PASI DITA FILLONTE TI MERTE NATËS ....EDHE FESTOHEJ "FITORJA E DIELLIT MBI HERRËSIRËN"...............PRA KAPINA KËTO PIKA EDHE NDËRTONI KALENDARIN PELLAZGË NGA E PARA.........NË SE JU LEJON DOKTORRINA KRISTIANE EDHE KONCEPTI UNIVERSAL BYTHSHQYER? 

Mesazh i vjetër 15 Gusht 2007 13:22
Piktor
Artist

Regjistruar: 03/02/2007
Vendbanimi: larg & afer
Mesazhe: 10972

Etrusket mendohet te jene pasardhes te pellasgeve ashtu si dhe Iliret dhe ndoshta dhe Doret(pjesa kontinetale e greqise--linar b por qe nuk ka shume ndikime ne gjuhen greke).

Mesazh i vjetër 15 Gusht 2007 23:45
Piktor nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Piktor Kliko këtu për të kontaktuar me Piktor (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Piktor Shto Piktor në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Piktor në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Muhejminu
Anetar i regjistruar

O PArtia, une nuk i bishtoj fare pytjeve puna eshte se ti nuk i je pergjigjur te miave, une te kam treguar se une nuk jam antishqiptar e as grek e as katolik nga vet emri do marresh vesh qe jam Musliman nga besimi fetar, dhe ajo qe te kam then tek doktrina kristiane vlen dhe per ketu. Shqiptaret kane qen dhe jan besimtar dhe besimi i jone sna ka kthyer ne ndonje percarje etnike apo dicka te tille. Prandaj eshte i pakuptime nje urrejtja jote per fen kunder nacionalizmit(sidomos duke ditur se shume shqiptare u kthyen ne musliman e mbeten katolik ne veri qe te mos beheshin orthodoks serb e orthodoks grek ne jug). Po keshtu te kota jan dhe argumentet e tua per fene dhe demin e saj, se clidhje ka feja me gjuhen greke dhe demi i saj ne kete pike akoma se ke then dhe nuk dua ta thuash. Sepse debati jon degjeneroi deri te etrusket nderkoh qe pash tre postime te tua mendoja se mos po ktheje pergjigje per pytjet nderkoh qe ti merreshe me etrusket ketu skemi pun me etrusk po me fene dhe "te keqen e sa". Gjithsesi ska me vler te flasim erderisa doli muhabeti per etrusket.

Mesazh i vjetër 16 Gusht 2007 01:11
Ora tani: 13:33 Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
Gjithsej 20 faqe: « E parë ... « 9 10 11 12 13 14 15 16 17 [18] 19 20 »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër

Forumi Horizont Forumi Horizont > Tema Shoqërore > Besimi Fetar > Besimi fetar te shqiptarët.

Përgatit Këtë Faqe Për Printim | Dërgoje Me Email | Abonohu Në Këtë Temë

Vlerëso këtë temë:

Mundësitë e Nën-Forumit:
Nuk mund të hapni tema
Nuk mund ti përgjigjeni temave
Nuk mund të bashkangjisni file
Nuk mund të modifikoni mesazhin tuaj
Kodet HTML lejohen
Kodet speciale lejohen
Ikonat lejohen
Kodet [IMG] lejohen

Kliko për tu larguar nese je identifikuar