NS-6
Mnemonic

Regjistruar: 17/01/2005
Vendbanimi: Raccon City
Mesazhe: 3634
|
TIRANE-Kryeminstri Sali Berisha ka pranuar dorëheqjen nga postet qeveritare të kryetarit të LSI- së Ilir Meta, duke thene se ajo ishte e parevokueshme. Nëpërmjet një konferencë për shtyp kryeministri Berisha bëri me dije se postet e Ilir Metës do të jenë përsëri për LSI-në.
Sipas Berishës koalicioni do të vazhdojë me objektivat, ndërsa shtoi se Ilir Meta ka meritë në sukseset e këtij koalicioni, siç është procesi i liberalizmit të vizave.
Berisha sulmoi përsëri kreun e PS-së Edi Rama, ndërsa shtoi se videoja u manipulua me urdhër.
"Dua të falënderoj Edvin Kristaq Ramën për nderin që më bëri, me montimin e trukimin, ai dëshmoi që është i biri i të atit. Është aq i paskrupullt dhe imoral, sa mund të bëjë çdo falsifikim". Kështu u shpreh sot kryeministri Sali Berisha lidhur me video-skandalin e publikuar dy ditë më parë nga 'Fiks Fare', që përfshinte në shumë afera zv.kryeministrin Ilir Meta.
"Një qëndrim të tillë e bëjnë vetëm larvat e bunkerëve të bllokut, të cilët janë të aftë të sajojnë çdo gjë, të montojnë gjithçka, pa asnjë lloj skrupulli, sepse në këtë mënyrë mendojnë se i afrohen pushtetit"- tha Berisha
Kreu i qeverise tha se Dritan Prifti ia kishte treguar më parë atij videon. Madje publiku shqiptar sipas kryeministrit duhet ta falenderoje ate. Pasi "po të mos doja unë, videoja nuk mund të vinte tek ju", tha ai. "Të gjitha materialet janë në Prokurori, dhe pres të zbardhet gjithçka", tha S.Berisha.
Reagimi i Kryeministrit të vendit vjen dy ditë pas publikimit të videos që flet për korrupsionin qeveritar. Megjithatë përgjigjja ka ardhur vetëm pas pyetjes së gazetarëve, pasi kreu i qeverisë deri më sot thjesht e ka neglizhuar një publikim të saj. Në mbledhjen e djeshme qeveritare, ndërsa pritej një reagim nga Berisha për skandalin e shumëpërfolur që prekte drejtpërdrejt edhe atë, kryeministri foli për mbjelljen e ullinjve dhe geshtenjave.
Gazeta Shekulli
----------------------
Fiksim ai paragrafi i parafundit...duhet me falenderu kryeministrin edhe per videon! Kjo me kujton nje fraze qe kam lexu kur u permbyt Shkodra "te hangsha b*then o Sale Berisha se na e bane Shkodren Venecia" 
|