kurt
.........
Regjistruar: 29/12/2007
Vendbanimi: ......
Mesazhe: 5021
|
nuk ma merr mendja qe ju dot bini dakord me mu, po per mendimin tim edhe pse e kane nje imazh te kriminalitetit shqiptaret e itailse, eshte me mire se te kishin nje imazh te ca emigrantave qe gezohen vech te punojne per nje kafshat buke. kjo tregon qe edhe pse nuk kane shume shkolle, ata jane njerez me endrra me te medha, se nje existence e thjeshte sherbetori ose skllavi qe eshte inferior dhe behet i gezuar vech me nje pune skllavi dhe nje cop buke. ndoshta shoqeria italiane i shikon ata me nje sy te keq, por ama eshte me mire se sa ti shikonin me nje keqardhje si kur ne shikojme nje lyps ne rruge. nuk e simpatizoj krimin por ne nje mendim filozofik ma merr mendja kjo gje eshte me e mire per shqiptaret ose per karakterin e tipit shqiptar. kur italianet edhen ne amerike ishin sikur shqiptaret sot ne italy, pa shkolle, hajduta kriminela, vec si te benin para. ne ate kohe kishin imazhin e shqiptareve te italise sot, por sot bijte e tyre duhen edhe rrespektohen kudo. pra mos te shikojme sot per sot, por 20-30 vjet me vone kur neve do kemi femije (zoti na dofte) tone te rritur ata do te mesojne nga ne dhe nga shkolla, dhe une e parashikoj se femijet tone shqiptare do te jene karakterat me simpatike te evropes, ne te ardhmen. une kam nje vizion shume te bukur per te ardhmen e e shqiptareve, aty ku ka mjerim do te lindin artista te medhenj, aty ku ka krime dhe padrejtesira do te lindin njerez te medhenj dhe te drejte. nqfse e krahasoni nje karakter italian me nje shqiptar sot, duhet ta dini se karakteri shqiptar eshte lindur ne nje ambjent ku shpirti i tij /asaj gatohet si te nje artisti te uritur, ose mendimet tij jane te tilla edhe pse ai nuk ka shume shkolle. ndersa italianet nuk e kane ate fat, e them fat, se vuajtjet dhe mjerimi qe ne brezi jone jemi rritur, na e ngjyrose karakterin tone dhe i jep nje pasuri te vechante qe italianet ose te gjithe rinia e evropes nuk jane lindur me at fat. prandaj me peqen kjo thenia, (a mans charachter is his fate) karakteri i njeriut eshte fati i tij.
Denonco këtë mesazh tek moderatorët | IP: e regjistruar
|