Forumi Horizont Forumi Horizont > Tema Shoqërore > Diskutime Shoqërore > Tema Shoqerore > Ju si thoni? Jepni mendimin tuaj!!!
Gjithsej 3 faqe: « 1 [2] 3 »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër
Autori
Titulli Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
Gjergj Kastrioti
Veritas Odium Parit

Regjistruar: 22/10/2004
Vendbanimi: God is busy, me too...
Mesazhe: 2957

Citim:
Po citoj ato që tha lost_soul

Une besoj qe ti je me Lega Nord. Edhe ata keshtu thone: Qe te gjithe albanesi di merda, ciganet, gabelet dhe ekstrakomunitaret e tjere, duhet shfarosur, shporrur apo izoluar se ata kurre nuk mund te behen njerez, apo te jene te sofistikuar.

Peace!
(... dhe kur sloganet bosh, behen modus operandi)

Beson gabim

Lega Nord, dhe ata qe e perbejne ate kane interesa politiko-ekonomike te cilat i mbrojne me xenofobite e tyre!
Ata bile kerkojne edhe ndarjen midis vete popullit te tyre. Citoj Da Roma e in giu' l'Italia non c'e' piu'
Une nuk po them te vendosim kufijte ne Tirane.
Pastaj... segregacioni qe tashme ata e miratuan ne nivelin shkollor nuk eshte i arsyeshem pasi shqiptaret, sikurse edhe kombe te tjera qe arsimohen ne Itali tregojne vullnet dhe prova per integrim social.
Ndersa ciganet ne jete te jeteve jane vete-izoluar duke pasur si "vlere" te tyren bashkimet tribale dhe te vecuara... Fakt ky i cili natyrshem me ben mua t'i quaj ata te perjashtuar nga organizmat e nje komuniteti funksional te shekullit XXI.
Une nuk jam i krahasueshem me politikanet dhe mbeshtetesit e Lega Nord dhe as me cmendurine e quajtur Hitler!
Duaj veten qe te te duan!
Une vete kam marre pjese ne aksione ndihmuese per komunitetet ne fjale dhe kam pare nje moskokecarje perkundrejt dashurise humane te ofruar, gje e cila nuk eshte e perftuar por e lindur si nje ndjenje tek cilado qenie e gjalle qe popullon kete planet. Edhe luanit po t'i ofrosh dashuri me kalimin e kohes do te zbutet dhe do te ta shperbleje. Ata jo! Dhe keto nuk i them me te degjuar po me te jetuar. Keshtu qe permbyllja e mesazheve te mia me slloganin Peace nuk eshte hipokrizi por realizem dhe kerkese per dashuri e paq.

Peace!

Denonco këtë mesazh tek moderatorët | IP: e regjistruar

Mesazh i vjetër 18 Nëntor 2008 23:55
Gjergj Kastrioti nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Gjergj Kastrioti Kliko këtu për të kontaktuar me Gjergj Kastrioti (me Mesazh Privat) Vizito faqen personale të Gjergj Kastrioti't! Kërko mesazhe të tjera nga: Gjergj Kastrioti Shto Gjergj Kastrioti në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Gjergj Kastrioti në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
lost_soul
going nowhere..

Regjistruar: 11/12/2005
Vendbanimi: orders of magnitude
Mesazhe: 2692

Pak a shume e dija kete pergjigje. Jo se je ti i parashikueshem, por sepse arsyet qe jep jane te njohura.

Problemi me kete llogjike eshte se ti percakton kritere sipas interesit tend dhe krejtesisht arbitrar.
Ti thua qe une nuk duhet te zhdukem sepse une tregoj vullnet per t'u integruar.
Kurse gabelet nuk e tregojne kete vullnet.

(E c'me duhet mua vullneti yt? - pyes une.)

Me fjale te tjera vullneti per integrim ty te duket i mjaftueshem per te percaktuar se kush jeton dhe kush zhduket.
Lega Nord thote qe te gjithe terronet bashke me te tjere duhet te zhduken (apo ndahen), pra ata vendosin nje kriter gjeografik.
Hitleri vendosi kriter rracor.
Une mund te them qe te gjithe ata me emrin Gjergj duhet te zhduken, sepse emri Gjergj nuk me pelqen.

Natyrisht qe ty ndoshta s'te interesojne kriteret e te tjereve, ti thjesht po shpreh mendimin tend. Dhe natyrisht ke te drejten e mendimit, ashtu sic ka te drejte cdokush tjeter te jete kriminel ne mendime e tij, apo pervers. S'ka ndonje gabim ketu.

Thelbesorja qe mbetet sipas mendimit tim eshte qe ti, Hitleri dhe Bossi jeni thelbesisht njelloj.

Peace!... do te thote ler te jetojne. Askush s'te detyron t'i pelqesh gabelet. As une nuk i pelqej ata, ashtu sic jam i sigurte qe as ata s'me pelqejne mua. Por as me shkon ne mendje zhdukja apo denigrimi i tyre e tyre qofte edhe ne mendime.

Mesazh i vjetër 19 Nëntor 2008 00:34
lost_soul nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të lost_soul Kliko këtu për të kontaktuar me lost_soul (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: lost_soul Shto lost_soul në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto lost_soul në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Gjergj Kastrioti
Veritas Odium Parit

Ok, ok...

Mesazh i vjetër 19 Nëntor 2008 01:14
Gjergj Kastrioti nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Gjergj Kastrioti Kliko këtu për të kontaktuar me Gjergj Kastrioti (me Mesazh Privat) Vizito faqen personale të Gjergj Kastrioti't! Kërko mesazhe të tjera nga: Gjergj Kastrioti Shto Gjergj Kastrioti në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Gjergj Kastrioti në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Piktor
Artist

Regjistruar: 03/02/2007
Vendbanimi: larg & afer
Mesazhe: 10972

Do kisha pasur shume deshire ta trajtojme qarte kete teme me ato dy vargje te poetit popullor, qe siç e thashe me siper, teorikisht mund ti pranoj keto terma por praktikisht mendoj se te gjithe nuk u japim ate vlere artyre vlerave qe thote poeti, sidomos ajo qe ka te beje me jeten.

Mikut tim vlonjat do i thosha se kenga trajton shume gjera qe nga ata qe jetojne ne shqiperi por edhe ne ne emigrim.
Por ne fillim thashe te trajtojme keto dy vargje pastaj shtojme vargjet e tjera.
ps: kete kenge e mora nga nje disk qe bleva ne vere kur isha ne shqpiperi.
ka kenge nga Zef Beka , Vellezrit Lleshi, etj.

Mesazh i vjetër 19 Nëntor 2008 01:23
Piktor nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Piktor Kliko këtu për të kontaktuar me Piktor (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Piktor Shto Piktor në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Piktor në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Piktor
Artist

Citim:
Po citoj ato që tha buzeqeshja
.

mire e ka turll ca degjon dhe ti aman

Permbaju temes mesazhet jashta temes do fshihen.:p :p :p

me poshte kenga vazhdon..

....
Njerzit e mire,nuk duhen gja,
thojn se jan per ne at dynja... .

je dakort me kete?.

Mesazh i vjetër 20 Nëntor 2008 01:29
Piktor nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Piktor Kliko këtu për të kontaktuar me Piktor (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Piktor Shto Piktor në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Piktor në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Gjergj Kastrioti
Veritas Odium Parit

Citim:
Po citoj ato që tha Piktor

Permbaju temes mesazhet jashta temes do fshihen.:p :p :p

U tha u be :p C'pune kane ata me shijet e tua muzikore

Citim:
Po citoj ato që tha Piktor

me poshte kenga vazhdon..

....
Njerzit e mire,nuk duhen gja,
thojn se jan per ne at dynja... .

je dakort me kete?.

Aaaaaaaaaah... e shikon ti qe paskan pas te drejte ata qe te kritikojne mbi shijet e tua muzikore
Ketu ka filluar t'a prishi muhabetin kyyyyy :p
Si ore njerezit e mire nuk u dashkerkan?!!!
Nejse... po te mendosh pozitivisht... njerezit e mire jane per nje bote me te mire... per ne Parajse

Kenga po behet interesante! Piktor me jep titullin e kenges se u bera kurioz t'a degjoj :p

Mesazh i vjetër 20 Nëntor 2008 01:43
~Enigme~
Simplexity

Regjistruar: 08/10/2005
Vendbanimi: My soul
Mesazhe: 4073

Me lejon te te theres Gjeke o Gjergj :p ?

Ne lidhje me temem; edhe pse doja te te ktheja pergjigje menjehere pasi pashe postimin tend ku u stimulua nga komenti im, bomba e papritur nga ty, ashtu si dhe orari i kufizuar per t'u mare me diskutime interesante, me beri t'ju kthehesha puneve.

Duket qarte se kemi 2 kendveshtrime te ndryshme, e duke pasur kete parasysh, te nxis te analizosh shkakun qe i ben keto komunitete ne nje grade te larte izolimi!
Me shqetesojne propaganda ku "permiresimet" arrihen vetem me "pastrime"! Nuk e ve ne dyshim se minoritete te tilla te shqetesojne ashtu si dhe mua por a nuk te duket se ke ekzagjeruar kur thua se komunitetet me kerkesa minimale per jeten dhe me nje vleresim te ulet per prespektiven duhen te zhduken nga faqia e dheut?! (S'eshte e nevojshme te me pergjigjesh mua por t'i pergjigjes vetes tende.) 

O piktor shume bukur po e trajton temen, mos na ler me ankth me . Mundesisht ver tellallin kur vargjet te kene mbaruar dhe poezia e plote te jete formuar se kam persthypjen qe melodia e kenges do me heqe deshiren per ta degjuar deri ne fund.

ps. Turl do ta maresh forumin me "seriozisht" ti apo si e ke hallin?
Ajde provo nje here keto vargjet me poshte, te shohim cfare cudira do sjellesh, se une shterova me "xhevairet"

"Njerzit e mire,nuk duhen gja,
thojn se jan per ne at dynja..."

To Be Continued.....Nga Turli !

Mesazh i vjetër 20 Nëntor 2008 07:46
~Enigme~ nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të ~Enigme~ Kliko këtu për të kontaktuar me ~Enigme~ (me Mesazh Privat) Vizito faqen personale të ~Enigme~'t! Kërko mesazhe të tjera nga: ~Enigme~ Shto ~Enigme~ në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto ~Enigme~ në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Piktor
Artist

Duke pasur parasysh traditat, zakonet tona te bukura popullore autori popullor e fillon keshtu kengen.

Po qajne telat e çiftelise,
per fjal te urta te shqiptarise..

Me poshte degjohen edhe keto vargje therese per ne emigrantet.
...
Duje mire o njeri atdhene,
sikur zogu len folene,
dheun e huje duje per bark
Atdhen tan duje prej larg
...
Nuk eshte jeta si ka qane
oo e ka marre dreqi dynjane...

more heeeeeee.

Mesazh i vjetër 20 Nëntor 2008 10:40
IQVLORA
me pushime

Regjistruar: 17/09/2003
Vendbanimi: Europe
Mesazhe: 2750

Shkoder Loce miku jot te kupton sa te hapesh gojen,por doja te te cytja ta coje deri ne fund vallen e kenduar malsore.vete nuk i kam perjetuar e as nuk besoj se do te katandisem i till,por fatkeqsisht eshte taman(shprehem si ju) ashtu sic thote kenga.Kjo cange ose kembane bie per ata qe kane veshe se per ata qe jane shurdhuar......!!!
Flm per cfare ke dashur te thuash!

Mesazh i vjetër 20 Nëntor 2008 14:54
IQVLORA nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të IQVLORA Kërko mesazhe të tjera nga: IQVLORA Shto IQVLORA në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto IQVLORA në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Gjergj Kastrioti
Veritas Odium Parit

Citim:
Po citoj ato që tha ~Enigme~
Me lejon te te theres Gjeke o Gjergj ?

Jo! ... Nuk po qesh eeee... JO te thashe! :p

Citim:
Po citoj ato që tha ~Enigme~

Ne lidhje me temem; edhe pse doja te te ktheja pergjigje menjehere pasi pashe postimin tend ku u stimulua nga komenti im, bomba e papritur nga ty, ashtu si dhe orari i kufizuar per t'u mare me diskutime interesante, me beri t'ju kthehesha puneve.

Duket qarte se kemi 2 kendveshtrime te ndryshme, e duke pasur kete parasysh, te nxis te analizosh shkakun qe i ben keto komunitete ne nje grade te larte izolimi!
Me shqetesojne propaganda ku "permiresimet" arrihen vetem me "pastrime"! Nuk e ve ne dyshim se minoritete te tilla te shqetesojne ashtu si dhe mua por a nuk te duket se ke ekzagjeruar kur thua se komunitetet me kerkesa minimale per jeten dhe me nje vleresim te ulet per prespektiven duhen te zhduken nga faqia e dheut?! (S'eshte e nevojshme te me pergjigjesh mua por t'i pergjigjes vetes tende.)

Une vetes i jam pergjigjur keshtu qe thashe te pergjigjesha edhe ty! :p

Jam shpejtuar duke shkruar ate qe me erdhi neper koke per momentin. Nuk besoj te jem aq i keq... perkundrazi!
Ama rrace e poshter ngelen.

Veritas Odium Parit

Tani...
Edhe ...emigranti eshte nje specie me vete
Ose... tjetersohet ne emigrim...!
Mbaj mend ne shkolle 8-vjecare... kur qeshnim duke thene Sa patriote qe qenkan keta shkrimtaret tane ... ama patriot nga Turqia dhe Amerika...

ps: O Piktor... hudhe icik ate kengen t'a degjojme :p

Mesazh i vjetër 20 Nëntor 2008 20:59
Ora tani: 18:12 Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
Gjithsej 3 faqe: « 1 [2] 3 »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër

Forumi Horizont Forumi Horizont > Tema Shoqërore > Diskutime Shoqërore > Tema Shoqerore > Ju si thoni? Jepni mendimin tuaj!!!

Përgatit Këtë Faqe Për Printim | Dërgoje Me Email | Abonohu Në Këtë Temë

Vlerëso këtë temë:

Mundësitë e Nën-Forumit:
Nuk mund të hapni tema
Nuk mund ti përgjigjeni temave
Nuk mund të bashkangjisni file
Nuk mund të modifikoni mesazhin tuaj
Kodet HTML lejohen
Kodet speciale lejohen
Ikonat lejohen
Kodet [IMG] lejohen

Kliko për tu larguar nese je identifikuar