lupus iliricus
Anetar i ri
Regjistruar: 21/01/2004
Vendbanimi: UK
Mesazhe: 7
|
Shpresoj dhe uroj qe mbeshtetja e MJAFT!, te jete ashtu si thone disa-e perkrahur dhe mbeshtetur nga administrata Amerikane.
Atehere e gjitha ka mar fund, ose me mire thene kjo klase politike e deshtuar ka mar fund, dhe se shpejti(?!) do shohim fytyra te reja ne krye te Shqiperise, pra djem dhe vajza te reja(uroj ashtu si ne Gjeorgji, urte e bute, ashtu dikush ne ate moshe 35-40 vjec).
Pra n.q.s mbeshtetet nga USA(GB), akoma me mire. Sepse edhe levizjet e tjera kan qen dhe jane te mbeshtetura nga dikushi ose nga ata te cilet jane dikushi ne kete bote. Dikush do ta mbeshtese kete aktivitet apo jo.Varijantet e tjera do ishin Franca(na rruaj o Zot), Italija ose mos themi Hellada. Si ju duket kjo? HELLADA. Mos ndoshta Hellada mbeshtet dike ne Shqiperi?! Jo, jo se ashtu na duket neve.
Dikush dike po mbeshtet te nderuar, ne kete bote te mvarur dhe te globalizuar, ose ne kete fshat te madh. Ne do te ishim te bekuar n.q.s Gjeorgjija eshte udherefimi i yne.N.q.s amerikanet na mbeshtesin ne formimin tone dhe ne formimin e shtetit tone, si nje shtet stabil dhe te perparuar. Pra uroj qe te shohim nje klase politikanesh te rinj, te cilet do vijne ne krye urte e bute(ndoshta edhe me urte se ne Gjeorgji).
Ashtu u befte
Mos ju dekurajoje dhe mos t'ju habise mbeshtetja kur ta zbuloni, nqs e zbuloni, sepse si njerez te pjekur qe jeni duhet te dini se ka dhe padyshim duhet te kete mbeshtetje. Ne i besofshi Kadarese, bashkohuni. Ne mos i besofshi atij kerkoni te shikoni dike tjeter i cili ka besimin tuaj dhe ndjek MJAFT!
Une i cili dija pak per levizjen, duke e ndjekur kete forum dhe duke i vendosur pjese pjese copat e fotografise, po bindem gjithnje e me shume se MJAFT! eshte aty , jo rrastesisht, se mjafti eshte ardhmerija.Mua me mjaftonte te degjoj se Kadareja eshte ne bord.
Ajo qe na iriton eshte padurimi i yne qe gjerat te ndryshojne me shpejt, te katalizohen , por c'far do te thote shpejt? Neser? pas nje jave? nje viti?
Kur te gjithe do themi MJAFT!
Kur te gjithe te pakten ne parim do pranojme se mjaft me.Ashtu brenda vehtes, me vehten tone.Kur te themi: Duam fytyra te reja , politikan te ri, moshe te re(30-40).
Po edhe sikur te jete vetem per hir te ndryshimit, ai vet-vetiu do sjelle risi, gjalleri, dhe mendime te reja, per aftesi tek rinija nuk dyshoj. Fati i gjenerates se re qe ka jetuar me pak kohe nen diktaturen komuniste duhet te jete avantazh ne ditet e sotme. Fati qe dikush ka studijuar dhe punuar ne perendim(krijuar dhe miq) duhet te jete avantazh per politikanet e rinj.
Por keto djem dhe vajza(pamarparasysh se djem dhe vajza te kujt prinder jane, anojne pak ketej ose pak atej)duhet te shfrytezojne avantazhin e tyre, energjine e tyre, eksperiencen e tyre te fituar ne perendim. Te shfrytezojne nostalgjin dhe dashurine te ngjizur ne mergim. Kjo ne rradhe te pare behet duke u kthyer FIZIKISHT ne Shqiperi.
Po te nderuar , ka ardhur koha qe djemte dhe vajzat e merguar te kthehen ne Shqiperi. Te KTHEHEMI.
Une seriozisht e kam. me vehten time. Dhe shpresoj se do gjej shume te kthyer dhe do pres shume duke u kthyer.Une po e ndjej se ndryshimi po vjen. Djemte dhe vajzat , te pjekur. te ferguar e zier me intelektualizem europian, te thekur nga malli per atdheun ashtu si e shohin ne endrrat e tyre, te kthehen dhe te lajne borxhin ndaj atdheut. Jo si veper thjesht patriotike te prapambetur, por si ndihme njerezore. Per njerezit atje dhe per njerezit si vehtja e tyre, ti ndihmojne vehtes.
Dikush te vij me heret, dikush me vone, kur te jet i -e gatshem-me. Kur te jet i-e qarte se ndryshimi ka filluar(per me mire). Une po bindem , ne mos jam i bindur. Kjo per shkak te sinjaleve qe vijne nga mbar spektri shqiptar ne Ballkan(Kosove, Maq.), i cili ka nevoj per politikan te ri dhe modern, dhe jo per "kongresmen", si dhe te tille qe bertasin edhe kur jane pran mikrofonit. Pra Ballkani qe paqtohet dal-ngadal ka nevoj per nje shqiperi te permbledhur dhe me moderne ne kuptimin e klases politike, e cila duhet te kontrolloj perparimin ekonomik dhe entuziazmin e pashterur te ketij populli te pandaluar, i cili nderton dhe krijon vet, ne menyre te drejt dhe te zhdrejte, pa ndaluar dhe pa pare prapa.
Ketu pra jane dhe shpresat e mija se kjo mbeshtetje eshte e mbeshtetur nga si thoni ju (dikush)nga (USA-GB shtoj une), ashtu qofte, e ardhmeja do tregoj. Ndryshimi do vij , edhe sikur ne te mos e duam kete.
Shpresat jane tek rinija intelektuale, ajo brenda si dhe jashte shqiperise, e cila me eshte e merzitur te kete grosh dhe muzike groshe perdite e pernate. Dufi duket, siq duket se dufi po mer dhe kahjen dhe kanalizimin e vet.
Duke ju kerkuar ndjese per zgjatjen dhe perseritjen
pershendetje te perzemerta
Denonco këtë mesazh tek moderatorët | IP: e regjistruar
|