kontinenti
Blujtes
Regjistruar: 14/09/2004
Vendbanimi: mbi kete planet
Mesazhe: 4934
|
Lost_soul, shiko ketu....po qe se dalim tek koha, duhet te leme me nje ane Dekart e kompani.
Te gjithe filozofet, nuk kane arritur ta nderjtojne filozofine e tyre jashte kohes, (pra jasht atij dimensioni qe quhet kohe).
Per vrojtimin, un them se jam i sigurte, sepse pasi bej llogaritjet ne te tanishmen, me del hesapi i qeurar dhe per te kaluaren, por, jo vetem kaq, ky hesap me del gjithashtu i qeruar edhe per te ardhmen dhe, po qe se une nuk do te egzistoj ne te ardhmen, jam i sigurte qe do te egzistoje hesapi qe bera.
Po qe e nisim biseden nga Uni yne, atehere ke te drejte, por, nga ana tjeter as une e as ti, nuk kemi te drejte ta nisim vrojtimin nga Uni yne.
E sigurta eshte se deri dje, ne nuk ishim, sot jemi, neser perseri nuk do jemi.
Tek e sotmja, ne kemi fuqi te bejme hesape, pasi zoterojme armen me te fuqishme, mendimin!
Une nuk mund ta pranoj iluzionin, kur ndjej dhimbje, kur qaj, kur qesh etj.
zoti e krijoi token dhe cdo gje tjeter pikerisht ne kete cast, krijoi piramidat, forumin, njerezit me pikerisht kete rradhitje ne tru.. cdo t'mund t'u thonte per ekzistencen??? asnjeri s'do te mund ta dallonte dot para apo pas castin, sepse rradhitja e trurit te jep pershtypjen e historise... qe ta perkeqesoj situaten po them edhe qe koha e ketij casti nuk dihet... mund te jete tani, por mund te jete edhe...... tani .. asnjehere nuk dihet se kur eshte para apo pas casti....
Teper...teper e sakte !
Por, ne nuk kemi aprovim (kohor) te diskutojme rrjeshtat me lart.
Aprovimin e kemi te diskutojme veten tone, castin ku jemi (qe e quajme kohe) dhe cdo gje qe na rrethon...si dhe vrojtimin, qe per mua nuk ka te beje me iluzionin, pra me...te pa verteten.
Denonco këtë mesazh tek moderatorët | IP: e regjistruar
|