Forumi Horizont Forumi Horizont > Tema Shoqërore > Diskutime Shoqërore > C'mendim keni mbi abortin??
Gjithsej 14 faqe: « 1 [2] 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » ... E fundit »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër
Autori
Titulli Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
Ersa
Anetar i pa konfirmuar

Regjistruar: 01/02/2003
Vendbanimi: USA
Mesazhe: 9

Pershendetje!!!!!!!!

Ne rradhe te pare Abi me fal qe nuk te kam kthyer pergjigje pak me pare po kisha kohe pa hyre ne forum. Sa per ate shprehjen qe une kisha shkruajtur pak me lart edhe qe ty te duket e cuditshme ke te drejte. Ne fakt doja te thosha qe te mbetesh shtatzene edhe te kesh nje qenie brenda teje eshte ndjenja me e bukur qe "ndoshta" nje femer mund te kete. Por prape e theksoj edhe them ndoshta sepse vet nuk e kam provuar Megjithate flm qe me terhoqe vemendjen edhe heren tjeter do te kujdesem edhe do te shprehem me qarte, megjthese eshte pak a shume e veshtire sepse ka kohe qe pothuajse nuk shkruaj ne shqip. Nese, me pelqeu nje mendim i yti edhe Amit kur thoni qe eshte ne dore te te dy prinderve per te vendosur mbi abortin e nje femije. Kjo eshte mese e vertete sepse ata jane njerezit te cilet e nisen edhe ata duhet te dalin nga ajo corbe qe gatuan bashke. Nuk eshte krim te abortosh ashtu sic nuk eshte krim qe te mbash nje femi edhe pse eshte jashte martese. vura re qe shume femra ketu kane thene qe do ta mbanin ate femije, por ama besoj se kur te vihen ne nje situate te tille do te vepronin krejt ndryshe. Edhe njehere nuk eshte e lehte te rrisesh nje femi aq me teper atehere kur i dashuri apo prinderit nuk ta duan! Sepse do jete kjo femer vetem qe do te kujdeset per te edhe aq me kap ne nje moshe te tille kur kjo femer nuk eshte krijuar per veten e saj (e kam fjalen per moshen e adoleshences) Nese po e mbyll me kaq!

Me respekt
Ersa!

Denonco këtë mesazh tek moderatorët | IP: e regjistruar

Mesazh i vjetër 05 Mars 2003 00:47
Ersa nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Ersa Kliko këtu për të kontaktuar me Ersa (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Ersa Shto Ersa në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Ersa në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Ira
Anetar i ri

Regjistruar: 21/03/2003
Vendbanimi: Europe
Mesazhe: 7

Pershendetje

Eshte teme interesante.
Une mendoj se te po te mbetesh shtatezane ne dashuri dhe ai njeri nuk martohete me mua, une nuk do ta mbaja ate femije. Sepse jeta eshte e veshtire dhe pse duhet te sakrifikoj kaq shume per ate femije dhe kur vjen nje dite ai o ajo te kthene kurrizin atehere cfare shperblimi une mora per kete qe bera.
A po te mbetesha shtatezane ne dashuri dhe te martohesha mbrapa me shume dashuri do ta mbaja kete femije.

Mesazh i vjetër 26 Mars 2003 04:25
Ira nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Ira Kliko këtu për të kontaktuar me Ira (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Ira Shto Ira në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Ira në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
julianna^
Anetar i ri

Regjistruar: 22/03/2003
Vendbanimi: durres
Mesazhe: 10

Thumbs up

flm tina per temen qe ke hapur

nje shoqja ime mbeti shatezene pa dashje.eshte vetem 16 vjece.
kur e mori vesh qe ishte shtatzene i tha te dashurit qe eshte 25 vjec dhe ai e la duke i thene qe sme pelqejne vajzat qe mbesin shtatzene qe tani.i tha prinderve dhe prinderit e ndihmuan ne fillim te abortoje dhe pasi mori veten nga abortimi prinderit e nxorren jashte nga shtepia duke i then qe "PROSTITUTA NUK DUAM NE SHTEPI"
ajo tani jeton tek tezja e saj ne itali.ka vepruar drejt prinderi ne kete rast????
po te kisha mbetur shtatzene dhe ne CMOSHE varet.

Mesazh i vjetër 26 Mars 2003 17:54
julianna^ nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të julianna^ Kliko këtu për të kontaktuar me julianna^ (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: julianna^ Shto julianna^ në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto julianna^ në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
sUgA__tIlOnCe
nGaDaLe

Regjistruar: 01/09/2003
Vendbanimi: ~*~nZ~*~
Mesazhe: 1069

Arrow

Po te me ndodhte mua personalisht, s'do e mbaja femijen.

Mesazh i vjetër 09 Shtator 2003 08:29
sUgA__tIlOnCe nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të sUgA__tIlOnCe Kliko këtu për të kontaktuar me sUgA__tIlOnCe (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: sUgA__tIlOnCe Shto sUgA__tIlOnCe në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto sUgA__tIlOnCe në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
amor alucius
Ennology

Regjistruar: 11/04/2003
Vendbanimi: city of the sin
Mesazhe: 7605

Besoj qe ka mjaft mjete mbrojtese ne ditet e sotme per te evituar gjera te tilla,keshtu qe do me dukej nje budallek i madh.Por personalisht abortin nuk do e shikoja si nje rrugezgjidhje.Abortin ne vetevete e shikoj si krim,pastaj dhe sic u tha mesiper duhet te jete gjeja me e bukur qe nje femer mund te provoje nese mban nje qenie te gjalle ne vetevete dhe besoj qe ato 9 muaj do kalonin duke u munduar te imagjinosh ate çamarokun/ken e vogel qe do vinte se shpejti ne jete.

Mesazh i vjetër 10 Shtator 2003 19:57
amor alucius nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të amor alucius Kliko këtu për të kontaktuar me amor alucius (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: amor alucius Shto amor alucius në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto amor alucius në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
vesa
loqki

Regjistruar: 29/08/2003
Vendbanimi: Kosove ( Mitrovice )
Mesazhe: 20

Unhappy

????

Pershendetje per te gjithe ... desha edhe une te kyqem ne kete teme , eshte shume e veshtire te japesh nje mendim per nje gje qe nuk te ka ndodhur ty , nje thenie e vjeter te ne ne Kosove thote "" E kishte thyer njehere nje njeri kemben duke u rrezuar nga dardha dhe kishte kerkuar qe vetem atyre njerezve qe u kishte ndodhur e njejta gje mund ta shkonin ta vizitonin "" Me kete desha te them se e kemi te lehte ne te flasim jo do kisha mbajte femijen jo sdo e kisha mbajte por a thua se si do vepronin ato femra qe u ka ndodhur me te vertete ... Une personalisht jam shume e sigurte qe une do e kisha mbajtur ate femije sepse ajo qenie eshte me se paku fajtore ne kete mes , dhe mendoj se do kishte pasur te drejte te jetonte sepse as qe kishte kerkuar te vinte ne kete bote ... Pershendetje

Mesazh i vjetër 11 Shtator 2003 04:01
vesa nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të vesa Kliko këtu për të kontaktuar me vesa (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: vesa Shto vesa në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto vesa në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
^blu^
udhetim x ne hene

Regjistruar: 22/06/2003
Vendbanimi: me pare te thoja"te dua"me gjithe shpirte,tani te them"te urrej"me gjithe forcen e zemres time.harrom
Mesazhe: 199

Re: Si do te vepronit? (per ju vajza)

[QUOTE]Po citoj ato që tha tina
[B]Si do te vepronit nese do te mbeteshit shtatezan pa dashje?
A do ta mbanit femijen tuaj apo do ta hiqnit n.q.se prindrit ose i dashuri nuk e donte?

Do e mbaja kete femi,dhe pse prinderit dhe i dashuri nuk do donte.Thone qe jeta eshte e ndertuar me sakrifica,dhe une do e beja kete sakrifice.

Mesazh i vjetër 12 Shtator 2003 12:55
^blu^ nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të ^blu^ Kliko këtu për të kontaktuar me ^blu^ (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: ^blu^ Shto ^blu^ në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto ^blu^ në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
empty_girl
Anetar i ri

Regjistruar: 11/09/2003
Vendbanimi: Danimark
Mesazhe: 7

Pershendetje tina..

Nuk shpresoj ti ndodh askujt ky rast, por ne jet duhet respekruar edhe ato gjera qe nuk i mirpresim, po sikur te me ndodhte mua, fillimisht dua të shikoj se ku banoj dhe ne qfar rrethana jetoj, mbase esht femiu im do ta mbaj- mirpo nese nuk mundem ekokonomisht ta rris ateher detyrohet ta abortoj!

Por ju lutem te gjitha femrave te jen shum te kujdesshme para se tju ndodh!

Respekt per te gjith.

Mesazh i vjetër 15 Shtator 2003 22:50
empty_girl nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të empty_girl Kliko këtu për të kontaktuar me empty_girl (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: empty_girl Shto empty_girl në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto empty_girl në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
ADELAIDA
Anëtar Aktiv

Regjistruar: 25/08/2003
Vendbanimi: Tirane
Mesazhe: 694

Ngelja padashje shtatezan eshte nje gabim por ne nuk kemi asnje te drejte qe ketij gabimi ti shtojm siper nje tjeter.Ne nuk kemi te drejte ti marim jeten asnje njeriu.Eshte mizore te vrasesh dike dhe aq me teper te behesh vrasesja e femijes tend.Pasi eshte nje jete e re ajo qe lind brenda teje.....nje njeri qe ka te drejten te qaj, qeshi, gezohet, hidherohet, te ndjeje, te JETOJ si te gjithe ne.

Por per fat te keq jane te shumet faktoret qe e kushtezojn kete zgjedhje.Pasi jam e sigurt se te gjitha nenat do e donin femijen e tyre por sa e bukur do te ishte bota nqs veshtiresit qe e pengojn kete nuk do te ekzistonin???Ne fakt te gjithe e dime qe ekzistojn dhe une nuk kam asnje te drejt te gjykoj asnje ,ne fund te fundit secili e di me mire se cfare mund te jet ose jo me mire per te.Une jap mendimin dhe flas thjesht si e paanshme por te jesh e perfshir ne kete problem dhe te gjykosh eshte nje pozit krejt tjeter dhe si rrjedhoj edhe zgjedhja do te jet e ndryshme.

Nuk e di une jam vetem 18 vjec dhe nqs do te me ndodhte kjo mua mendoj se do te isha krenare nqs do ti jepja jete nje njeriu tjeter.

Mesazh i vjetër 16 Shtator 2003 00:35
ADELAIDA nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të ADELAIDA Kliko këtu për të kontaktuar me ADELAIDA (me Mesazh Privat) Vizito faqen personale të ADELAIDA't! Kërko mesazhe të tjera nga: ADELAIDA Shto ADELAIDA në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto ADELAIDA në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
ADELAIDA
Anëtar Aktiv

Regjistruar: 25/08/2003
Vendbanimi: Tirane
Mesazhe: 694

julianna

Persa i perket shoqes tende e di qe fjalet e mia nuk do tja rregullojn gjendjen por me revolton fakti qe ne shqiperi ekziston akoma ky mentalitet.Por me teper revoltohem kur mare vesh qe familja e shoqes tende nuk eshte e vetmja dhe rasti i shoqes tende nuk eshte i vetmi.
Ne te gjithe boten Femija vjen perpara cdo gjeje,perpara ketij mentaliteti kaq te prapambetur,perpara cdo lloj gabimi qe mund te jet bere,perpara mos njollosjes se emrit te familjes.
Pse keta njerez nuk i kerkojn gabimet njehere tek vetje apo eshte shume e thjesht,madje gjeja me e thjesht ne bote tja hedhesh gabimin tjetrit?Nqs keta si prind do ta kishin keshilluar vajzen ,ta mesonin per te tilla gjera,ta mbanin afer atehere asgje nuk do te ndodhte.

Gabimet e femijeve jane gabimet e prinderve te tyre ,si prinder.

Pastaj i mire ose i keq ,me disa veprime te gabuara me shume ose me pak ajo ngelet gjithmon vajza e tyre.Ndoshta nje dite do te pendohen por shpresoj te mos jet teper vone dhe shpresoj e te uroj gjithashtu qe shoqja jote te ket filluar nje jete te re.I uroj shume fat!

Mesazh i vjetër 16 Shtator 2003 00:46
ADELAIDA nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të ADELAIDA Kliko këtu për të kontaktuar me ADELAIDA (me Mesazh Privat) Vizito faqen personale të ADELAIDA't! Kërko mesazhe të tjera nga: ADELAIDA Shto ADELAIDA në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto ADELAIDA në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Ora tani: 12:16 Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
Gjithsej 14 faqe: « 1 [2] 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » ... E fundit »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër

Forumi Horizont Forumi Horizont > Tema Shoqërore > Diskutime Shoqërore > C'mendim keni mbi abortin??

Përgatit Këtë Faqe Për Printim | Dërgoje Me Email | Abonohu Në Këtë Temë

Vlerëso këtë temë:

Mundësitë e Nën-Forumit:
Nuk mund të hapni tema
Nuk mund ti përgjigjeni temave
Nuk mund të bashkangjisni file
Nuk mund të modifikoni mesazhin tuaj
Kodet HTML lejohen
Kodet speciale lejohen
Ikonat lejohen
Kodet [IMG] lejohen

Kliko për tu larguar nese je identifikuar