Forumi Horizont Forumi Horizont > Media dhe Politika > Mediat Shqiptare > Arkiva > Ndalimi i alkolit per moshat nen 18 vjec Vlerësimi i Temës: 2 votime, mesatarja 5.00.
Cfare mendoni per "propozimin" per ndalimin e alkolit per moshat nen 18 vjec
Ky sondazh është i mbyllur.
Jam Pro 9 60.00%
Jam Kunder 5 33.33%
Nuk jam i/e sigurte 1 6.67%
Gjithsej: 15 votime 100%
 Sondazhi është mbyllur më 29 Shtator 2006, ora 03:29  (500 ditë pas hapjes) [Modifiko Sondazhin (vetëm moderatorët)]

Gjithsej 2 faqe: « 1 [2]   Tema e mëparshme   Tema Tjetër
Autori
Titulli Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
i/e paregjistruar
.

Regjistruar: 13/08/2004
Vendbanimi: .
Mesazhe: 1280

Them se ketu duhet patur parasysh diferenca mes ligjit dhe ekzekutimit te tij. Parlamenti perpunon ligjet, ama i perket nje pjese tjeter te shtetit qe ti egzekutoje ato. Dhe fakti qe ekzekutimi i tyre perben nje problem nuk do te thoje qe ligji nuk duhet konsideruar. Perdorimi i drogave eshte nje problem tjeter (qe eshte i tille ne te gjithe boten), dhe pse te rinjte pijne drogen (qe eshte ilegale) s'do te thoje qe kjo eshte arsye ti lejojme te pijne edhe alkolin. Me duket logjike e gabuar.
Kandidati per deputet propozon nje ligj qe ne "teori" do te ishte me vlere per shoqerine shqiptare duke marre parasysh "dy-luftimet' e adolishentave neper klube e disko kur jane te intoksikuar, shoferat e rinj te pire qe dalin nga mbremje etc. Fakti qe gjerat nuk funksionojne si duhet ne realitet aty e ka fajin personat qe jane pergjegjes per funksionimin e tyre dhe jo ligji.
Me lart u tha se policet do perfitonin nga nje ligj i tille. Ama a eshte e drejte te ndalohet perpunimi i nje ligji sepse policet e keqperdorin duke thyer ligje te tjera. A nuk duhet filluar diku?
A nuk do ishte me mire te egzistonte nje ligj per kontrollimin e shitjes te alkolit minoreneve, dhe te vazhdonin ndertimin e nje shteti ligjor duke perpunuar ligje qe do ndeshkonin policet qe keqperdorin statusin e tyre?
Nese gjithmone shkohet me mendjen qe ka gjera me te rendesishme per te bere, ku do gjehet fillimi i ndertimit te ligjeve??? Dhe a perben kjo nje arsye me vlere per te hedhur poshte nje propozim te vlefshem???

Denonco këtë mesazh tek moderatorët | IP: e regjistruar

Mesazh i vjetër 20 Maj 2005 05:18
i/e paregjistruar nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të i/e paregjistruar Kliko këtu për të kontaktuar me i/e paregjistruar (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: i/e paregjistruar Shto i/e paregjistruar në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto i/e paregjistruar në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Fajtori
Apo jo?

Regjistruar: 11/06/2002
Vendbanimi: Europe
Mesazhe: 10706

Ne kete pike keila nuk jam dakort me ty . Nuk duhen vene ligje qe nuk do te zbatohen. Duhet matur forca e shtetit para se te aplikohen ligje. Nese ligjet jane te ekzagjeruara rrezikon te demtojne shtetin ne vend qe ta rregullojne. Une isha dakort me kete propozim sepse e di se shteti mund ta perballoje (ndryshe nga ligji kunder duhanit qe me pelqen por nuk besoj se mund te zbatohet ne Shqiperi).

Mesazh i vjetër 20 Maj 2005 06:49
Fajtori nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Fajtori Kliko këtu për të kontaktuar me Fajtori (me Mesazh Privat) Vizito faqen personale të Fajtori't! Kërko mesazhe të tjera nga: Fajtori Shto Fajtori në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Fajtori në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
i/e paregjistruar
.

Regjistruar: 13/08/2004
Vendbanimi: .
Mesazhe: 1280

Dmth nuk duhen vene ligje kundra korrupsionit se gjasat jane qe shumica e qeveritareve jane te korruptuar, dhe nje ligj s'do i ndaloje (pra nuk do zbatohet)???
Un mendoj qe ligjet duhet te egzistojne, pastaj punohet per ekzekutimin efikas te tyre.
Mbase jam pak idealiste.

Mesazh i vjetër 20 Maj 2005 07:06
i/e paregjistruar nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të i/e paregjistruar Kliko këtu për të kontaktuar me i/e paregjistruar (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: i/e paregjistruar Shto i/e paregjistruar në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto i/e paregjistruar në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Isra
.............

Regjistruar: 03/12/2004
Vendbanimi: veçse në dorën e Zotit!
Mesazhe: 2053

Citim:
Po citoj ato që tha keila

A nuk do ishte me mire te egzistonte nje ligj per kontrollimin e shitjes te alkolit minoreneve, dhe te vazhdonin ndertimin e nje shteti ligjor duke perpunuar ligje qe do ndeshkonin policet qe keqperdorin statusin e tyre?
Nese gjithmone shkohet me mendjen qe ka gjera me te rendesishme per te bere, ku do gjehet fillimi i ndertimit te ligjeve??? Dhe a perben kjo nje arsye me vlere per te hedhur poshte nje propozim te vlefshem???

Jam dakort me piken e mesiperme.

Strukturat e shtetit duhet te forcohen pikerisht duek filluar nga venia ne zbatim te ligjeve qe ne aparence duken siperfaqesore, por ne thelb mjaft e rendesishme, sepse e ardhmja e nje vendi eshte rinia, nese rinia nuk ka rregulla ajo do degradohet duke shkuar gjithnje ne regres.
Kontrolli i shitjes se pijeve alkolike ndaj minoreneve do te ishte akoma dhe me i rendesishem.

Ndalimi i alkolit nen moshat 18- edhe pse nuk do zbatohej me perpikmeri (ku ka ligj ne shqiperi qe zbatohet me perpikmeri)perseri do ishte nje hap i mire si fillim, sepse keto mosha te pakten do frenoheshin ne disa raste, dhe kjo do ishte efikase nese kontrolli i pubeve do behej imediat.

Faktori kryesor per ndertimin e nje shteti ligjor me baza te shendosha morale e sociale eshte rinia, nese ajo nuk eshte e afte, te gjitha te tjerat calojne...

Do ta perkrahja kete ligj sikur te behej, gur gur behet kalaja......

Mesazh i vjetër 15 Qershor 2005 15:55
Isra nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Isra Kliko këtu për të kontaktuar me Isra (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Isra Shto Isra në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Isra në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
durrsake_topolake
virtualmente virtuale

Regjistruar: 17/05/2004
Vendbanimi: itali
Mesazhe: 908

Idealja do te ishte sikur ky limit moshe te ulej 2 vjet. Por kam idene se kjo mase do te shtohej tek lista e gjerave te pazbatuara. Mjafton te mendosh qe: nje % modeste e femijeve jane kthyer ne ambulante duke bere vetem 2 vjet shkolle e duke braktisur shkolla (pothuajse jane komplet analfabete) e duke kaluar tek 13-vjecaret qe i sheh ne pike te mengjesit me nje kafe para e me goten e rakise, montengero amaro e ku ta di une, a thua se kane hallet e botes, qe shkojne( per ato qe shkojne) neper shkolla vetem me nje cope fletore ne dore e duke vazhduar me 14/15-vjecarin qe i jep makines per qejf pa i bere syu terr. Kam pershtypjen qe keto femijet tane "pleqerohen" ( behen burra para kohes) me ritme shume te shpejta.
Sa propozohen masa per rregullim e ndonje gjeje me vijne ndermend aq shume gjera te tjera qe kane me shume prioritet, saqe keto me duken tenatativa arrnimesh(ndoshta te bera mire) por me nje fije qe nuk pershtatet aq shume me ngjyren e gje-se se arrnuar.
Ka shume gjera te tjera per te rregulluar.
Por gjthsesi ajo gjeja e arnuar po ta mendosh mire, eshte me e mire se gjeja e grisur. (Da qualche parte bisogna pure cominciare).

Mesazh i vjetër 15 Qershor 2005 20:36
durrsake_topolake nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të durrsake_topolake Kliko këtu për të kontaktuar me durrsake_topolake (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: durrsake_topolake Shto durrsake_topolake në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto durrsake_topolake në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Lela_Dr
** dream **

Regjistruar: 25/06/2004
Vendbanimi: Duke ëndërruar
Mesazhe: 9455

Une jam me mendimin e Keiles....Qe nje ligj i till duhet vene patjeter.....
Te gjithe kemi konsumuar alkol ne moshen 18....Por sigurisht qe duhet vene nje limit....

Mesazh i vjetër 15 Qershor 2005 22:46
Lela_Dr nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Lela_Dr Kliko këtu për të kontaktuar me Lela_Dr (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Lela_Dr Shto Lela_Dr në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Lela_Dr në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Ora tani: 11:17 Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
Gjithsej 2 faqe: « 1 [2]   Tema e mëparshme   Tema Tjetër

Forumi Horizont Forumi Horizont > Media dhe Politika > Mediat Shqiptare > Arkiva > Ndalimi i alkolit per moshat nen 18 vjec

Përgatit Këtë Faqe Për Printim | Dërgoje Me Email | Abonohu Në Këtë Temë

Vlerëso këtë temë:

Mundësitë e Nën-Forumit:
Nuk mund të hapni tema
Nuk mund ti përgjigjeni temave
Nuk mund të bashkangjisni file
Nuk mund të modifikoni mesazhin tuaj
Kodet HTML nuk lejohen
Kodet speciale lejohen
Ikonat lejohen
Kodet [IMG] lejohen

Kliko për tu larguar nese je identifikuar