Forumi Horizont Forumi Horizont > Sporti > Futboll > Kombetarja Shqiptare > Kombetarja Shqiptare Vlerësimi i Temës: 2 votime, mesatarja 5.00.
Gjithsej 13 faqe: « 1 [2] 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » ... E fundit »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër
Autori
Titulli Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
i_lire
^^i_lire^^

Regjistruar: 02/08/2003
Vendbanimi: ^^__^^
Mesazhe: 1610

Nga 185 ndeshje Kombetarja jone ka humbur 114

Nga i mirenjohuri - gazetari sportiv Besnik Dizdari

Duke parë në "France Football", në një faqe kushtuar Portugalisë, se më 11 tetor organizatorja e Kupës së Evropës 2004, do të luajë një ndeshje me Shqipërinë, pyeta veten: përse Portugalia, skuadër e elitës evropiane, kërkon të luajë me Shqipërinë?
Pyetja në të vërtetë, nuk është retorike, por kërkon një spjegim përmes përgjigjes së drejtpërdrejtë.

Ndeshja me Portugalinë është ndeshja më e rëndësishme miqësore për Shqipërinë qysh kur Kombëtarja e saj është themeluar më 1936. Sepse është hera e parë në gjithë këte histori, që një nga skuadrat më të bukura të Evropës, madje kësaj here bash skuadra që pretendon të fitojë Kampionatin e Evropës në tokën e vet pas dhjetë muajve, Portugalia e Eusebios, dëshiron të luajë me Shqipërinë. Më parë asnjëherë tjetër Shqipëria nuk ka zhvilluar një ndeshje miqësore me një Kombëtare kësisoji të elitës së Evropës. Ndeshjet e mëdha miqësore me Hungarinë, Çekosllovakinë, Bullgarinë, Rumaninë, Poloninë, RDGJ-në në vitet '40 dhe '50, janë ndeshje të politikës së Demokracive Popullore; ato të mëdha me Turqinë janë ndërkaq, ndeshje të miqësisë së vjetër shqiptare-turke. Dhe kaq pra.

Ndërsa kjo me Portugalinë është ndeshje e diplomacisë evropiane të futbollit, po dhe ndeshje teknike, prova të rëndësishme sidomos për skuadrën portugeze në planin e saj disamujor për të mbërritur te titulli i saj i parë evropian. Portugalia ka zgjedhur Spanjën, Norvegjinë dhe Shqipërinë për ndeshjet e ardhshme miqësore, një plan strategjik i përgatitjes së saj, sepse ka marrë vesht se kohët e fundit, edhe Shqipëria ka formuar një skuadër shumë të mirë, e cila ka treguar futboll të klasit të parë pikërisht me skuadra të sprovuara të Evropës.

Mirëpo a e dimë ne ndërkaq, se çka ka menduar Portugalia kur ka marrë vesht se në një qytet të panjohur me emrin Prilep, Shqipëria ka humbur 1-3 me kombëtaren e një shteti të sapoformuar, që dihet se nuk çon peshë në futbollin e Evropës, siç është pra, Maqedonia, e cila ende ka të pasigurt, përveç të tjerave, edhe vetë emrin e saj shtetëror zyrtar?

Ka mundësi që Portugalia të jetë penduar. Dhe e vetmja shpresë e saj do të jenë dy ndeshje të mrekullueshme të Shqipërisë me Gjeorgjinë, fitore të mundshme shqiptare pra, dhe Shqipëria të renditet, përshembull, e treta në Grupin 10 të kualifikimeve të EURO 2004, duke demostruar më në fund, pas 40 vjetëve që luan në garën e madhe evropiane, se ka realizuar rritjen e saj historike.

Po a mundemi që pas kësaj humbjeje dhe futbolli të çoroditur të shkojmë për kësi punësh të mira te Gjeorgjia dhe mandej të mbërrijmë Lisbonën për ndeshjen miqësore të shekullit për Shqipërinë?

Enigëm. Duke kujtuar gjithë ndeshjet miqësore të Shqipërisë, më del se çuditërisht ajo ka një bilanc befasues:

41 ndeshje, 15 fitore, 10 barazime dhe 16 humbje, ndonëse golat janë 51-65!

Me një fjalë, nëse Shqipëria do të kishte fituar në Maqedoni, atëherë bilanci 57 vjeçar i miqësoreve të Shqipërisë për herë të parë në histori do të kishte kaluar në bilanc pozitiv:

16 fitore, 15 humbje!

Dhe ky do të kishte qenë i vetmi bilanc pozitiv i një skuadre shqiptare të çfarëdolloji për takimet ndërkombëtare. Nuk ndodhi kështu. Maqedonia fitoi 3-1 me Shqipërinë dhe menjëherë pas ndeshjes thuhet se trajneri ynë gjerman, Hans Peter Briegel, i ka kërkuar falje publikut shqiptar. E kam të vështirë ta besoj. Sepse nuk ka arsye të kërkojë falje. Falje, përshembull, mund t'i kërkojë publikut të saj Gjermania e Helmut Shënit kur duke barazuar në Shqipëri 0-0 më 1967, pra me një nga skuadrat më të fundit të Evropës, u eliminua nga Evropiani i Romës. Falje mund t'i kërkojë publikut të vet bie fjala, Belgjika e Shifos, kur u shkatërrua 2-0 në Tiranë më 1984, në një kohë që dihej se ishte një nga skuadrat më të forta të Evropës. Po ashtu, falje mund të kërkojë te publiku i vet Polonia e Bonjekut më 1984 kur barazoi 2-2 në fushën e vet me Shqipërinë "e panjohur". Falje mund t'i kërkonte edhe Norvegjia popullit të vet të futbollit kur barazoi 2-2 me Shqipërinë në Oslo më 1998, sepse kishte ndoshta skuadrën e vet më të mirë në histori. Dhe në fund të fundit, falje publikut të vet mund t'i kërkojë Rusia e cila u shkatërrua në Shkodër 3-1 prej Shqipërisë më 2003, sepse dihet që ajo është një superfuqi e futbollit evropian. Për të shkuar te ndeshjet miqësore, falje mund të kërkojë edhe Turqia e cila dy herë, më 1998 dhe më 2001 është mundur në tokën e vet 4-1 dhe 2-0 prej Shqipërisë së vogël, kur futbolli turk ishte në ngjitje të pandalshme.

Këto mund të jenë rastet kur dikush mund t'i kërkojë publikut apo opinionit të vet futbollistik një falje. Jo Shqipëria ngaqë humbka në Maqedoni. Pra ajo Shqipëri për të cilën ju kujtoj se nga 185 ndeshjet e derisotme të luajtura, ajo ka humbur plot 114 dhe ka fituar 35. Dhe e kuptoni se nga këto pak fitore 35, vetëm 16 janë në ndeshje për Kupën e Evropës dhe për Kupën e Botës. Rrallë skuadra në Evropë kanë një bilanc kaq të varfër sa Shqipëria!

Dhe e kam të vështirë, qoftë dhe për konceptin gjerman të krenarisë, që të besoj se Hans Peter Briegel i ka kërkuar falje publikut shqiptar. Po në se vërtet e ka bërë këte, ta do mendja se ai nuk do të ketë kërkuar falje për humbjen, por ndoshta për përgatitjen e keqe të kësaj miqësoreje për çka është përgjegjës edhe ai vetë. Kjo po, mund të besohet.

Kam përshtypjen se sikur dikush do t'i kishte thënë me kohë Briegelit se ndeshja me Maqedoninë do t'i krijonte për herë të parë një bilanc pozitiv Shqipërisë për ndeshjet miqësore, mundet që trajneri ynë do t'i kishte kushtuar një rëndësi shumë më të madhe dhe të kërkonte me përgatitje serioze fitoren. Dhe kjo do të thoshte që Shqipëria të mbërrinte 16 fitore përballë 15 humbjeve në ndeshjet miqësore. Mirëpo, zyrtarët e FSHF-së, qysh se organizmi ynë i futbollit është krijuar, kurr nuk kanë ditur të punojnë me bilance, për bilance apo për përmirësim bilancesh. Kjo është dhe çështje kulture historike e futbollit.

Dhe Shqipëria e cila humb për herë të katërt radhazi: Bullgaria 0-2, Irlanda 1-2, Zvicra 2-3, Maqedonia 1-3! Eshtë e rëndë, ndonëse në fund të fundit, është pjesë e rrugëtimit të mendësisë humbëse që ka gati përherë Shqipëria: 185 ndeshje, 114 humbje dhe vetëm 35 fitore! Ndaj s'ke përse të kërkosh falje. Në të vërtetë, ka ndodhur ngjarja e radhës.

Mirëpo, asnjëherë Shqipëria nuk ka pasur skuadër kombëtare më të mirë se kjo e sotmja. Ndoshta kjo Shqipëri 2003 nuk ka në 11-sh një Loro Boriçi apo një Refik Resmja, nuk ka një Panajot Pano apo Sabah Bizi. Madje në *censored*akterin e lartë të futbollit nuk ka as edhe një Lin Shllaku, Fatmir Frashëri apo Skënder Halili, as edhe një Teodor Vaso, Ramazan Rragami e Medin Zhega, Mihal Gjika apo Mexhid Haxhiu, as edhe një Frederik Jorgaqi apo Agustin Kola, Arben Minga e Sokol Kushta, as edhe një Hysen Zmijani, as edhe një Perlat Musta apo Ferid Rragami. Por Shqipëria e sotme ka 11-shin më të barazpeshuar dhe më të përgatitur në cilësi se asnjë tjetër dhe në ndeshjet e saj më të mira, ia ka arritur të paraqesë futboll evropian. Duke e parë kësisoji, Portugalia e Eusebios ka kërkuar Shqipërinë për një ndeshje miqësore. Thashë, nuk e di nëse është penduar mbas kësaj çka ngjau me Maqedoninë!...

Shqipëria, e cila ka dalë nga fusha mbase, duke e marrë disi me të qeshur humbjen në Prilep, kur është qetësuar dhe ka parë kalendarin, i cili i tregon se pas 20 ditëve do të shkojë në Tbilis për ndeshjen me Gjeorgjinë në kuadrin e EURO 2004 të Portugalisë, me mend në krye duhet të jetë tronditur. Brenda pak ditëve do të duhet një veprimtari e jashtëzakonshme për të dalë nga "lufta e humbur" e Prilepit. Nuk më duket e lehtë, ndonëse kam prap besim se mund të dilet prej saj. Sepse skuadra është, lojtarët janë, jehona e dy ndeshjeve të shkëlqyera me Irlandën dhe Zvicrën, aty është. Ajo që s'është, janë fitoret. Shqipëria ka humbur 4 herë rresht dhe mjerë ata që nuk dijnë të vlerësojnë bilancet dhe që nuk kuptojnë se nuk ka gjë më shkatërruese se sa të nënvleftësosh bilancet. Në këto raste, ajo çka e kërcënon Shqipërinë, është mungesa e fitores qysh nga Rusia e 3-1-shit madhështor të mjedisit të paharrueshëm të Shkodrës.

Si mund të mbërrihet këtu, pra te fitorja?

Duket si paradoksale, por Shqipëria ndodhet para tri ndeshjeve më të rëndësishme të historisë së saj. Luan me Gjeorgjinë e nivelit të mesëm mbase, por dy fitoret me te e çojnë Kombëtaren kuqezi me shqiponjën në gjoks, më e pakta në vendin e tretë në grup, çka do të ishte arritja më e madhe e saj në 40 vjet pjesëmarrje në ndeshje kampionale evropiane e botërore. Madje, teksa të shkon disi nëpërmend ajo që thotë UEFA, se "teorikisht edhe Shqipëria lufton për vendin e dytë në grup drejt mundësisë së Play - off-it", atëherë punët bëhen edhe më të rëndësishme.

Dhe mandej drejt e te Portugalia në ndeshjen më të vlerësueshme miqësore në histori, ate të 11 tetorit 2003, prova flakëruese e një rruge të vërtetë profesionale të Shqipërisë.

Mirëpo, Shqipëria nuk di t'i organizojë mirë ndeshjet miqësore, forca, përvoja, mësimet e të cilave, të çojnë në ngjarje po të suksesshme tek ato kualifikuese. Përherë mungesa lojtarësh, indiferentizëm titullarësh, diçka e marrë si me të qeshur, nënvleftësim i vetë drejtimit, vetvetiu ndoshta edhe i FSHF-së, publicitet i zbehtë nxitës, dhe deri papërgjegjësi.

Kështu mund t'i përkufizosh ndeshjet miqësore të Shqipërisë. Ndoshta për gjithë këte, mund të kërkojë falje edhe trajneri Briegel, jo për humbjen në Maqedoni. Se përsa iu përket humbjeve, siç thashë, Shqipëria ndër 185 ndeshje, ka humbur plot 114. Dhe ka fituar vetëm 35, brenda të cilave më pëlqen të përfshij edhe fitoren 3-0 në tavolinë me Greqinë për EURO 1962. Për ta rritur kështu, bilancin e rënduar të Shqipërisë së mendësisë së humbjeve tash 40 e sa vjet për Evropën dhe Botën.

Shpesh Shqipëria, psikologjikisht është goditur më fort prej ndeshjeve miqësore se sa prej atyre kualifikuese. Paraqitjet e këqia në to, shpesh e kanë çuar në dështimet e panumërta të atyre kualifikuese. Një skuadër kombëtare nuk ka dy mendësi në ndeshjet. Ka vetëm një: mendësia e fitores, një lloj lufte në dy kahe për të përforcuar një Kombëtare për garat kualifikuese. E patë se çka qe ndeshja e fundit Gjermani - Itali?! E pra qe një miqësore. Brezi ynë e kujton mirë se fitorja 6-3 e Hungarisë së Pushkashit, Koçishit e Bozhikut në Wembli me Anglinë më 1953, sot e kësaj dite konsiderohet një nga duelet më të rëndësishëm të futbollit në historinë e njerëzimit. Edhe ajo ka qenë një ndeshje miqësore. Shqiptarët janë tepër të vegjël, për ta menduar të vogël, qoftë dhe një ndeshje miqësore si ajo e Prilepit të Maqedonisë. Nëse për të kanë patur mendjemadhësi sidomos profesionistët tanë që luajnë të gjithë në Evropë, deri në Bundesligën e Gjermanisë e Serie A të Italisë, atëherë duhet pranuar se ata ende nuk janë bërë profesionistë.

Ky më duket, ndërkaq, se është dhe problemi që të çon te emblema e këtij shkrimi: trajneri Briegel nuk ka përse të kërkojë falje për humbjen në Maqedoni. Për fat ajo është thjesht një humbje e radhës. Prej së cilës mund të dilet vetëm nëse Kombëtarja ia arrin që mbrenda këtyre 15 ditëve t'i rikthehet mendësisë së fitores: më 6 shtator në Tbilis me Gjeorgjinë, po dhe të asaj të Tiranës po me ish sovjetikët më 10 shtator 2003. Dhe vetëm mandej mnd të themi se ajo nuk ishte një humbje e radhës. Për të shkuar më pas prej saj krenare dhe mirënjohëse te ndeshja më e madhe miqësore e historisë sonë, ajo me Portugalinë e Eusebios më 11 tetor 2003 - nderi më fisnik që i është bërë ndonjëherë Shqipërisë në diplomacinë e futbollit prej një shteti evropian.
Unë për vete ende shpresoj megjithate.

Denonco këtë mesazh tek moderatorët | IP: e regjistruar

Mesazh i vjetr 28 Gusht 2003 03:03
i_lire nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të i_lire Kliko këtu për të kontaktuar me i_lire (me Mesazh Privat) Vizito faqen personale të i_lire't! Kërko mesazhe të tjera nga: i_lire Shto i_lire në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto i_lire në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
i_lire
^^i_lire^^

Brigeli

Trajneri i kombëtares së Shqipërisë ka vendosur të publikojë të premten emrat që do të grumbullojë për ndeshjet me Gjeorgjinë. Lajmin e ka konfirmuar dje shefi i sektorit të ekipeve kombëtare, Besnik Çela. Sipas tij, trajneri gjerman do të sjellë në FSHF më datë 29 gusht listën emërore të futbollistëve, që do të grumbullojë në ndeshjen me Maqedoninë. Çela ka shtuar se lista mendohet se do të ketë pak ndryshime, mes të tjerave thuhet se do të shtohet dhe Fatmir Vata. Shefi i sektorit të ekipeve kombëtare më pas ka pohuar se Brigeli do të jetë në Tiranë më 1 shtator, së bashku me ndihmësin e tij Ros dhe fizioterapistin Jakuin. Gjithashtu, nga Çela është mësuar se edhe lista emërore e ekipit U-21 do të publikohet të premten. Arsyeja e kësaj shtyrjeje të publikimit të kësaj liste ka qenë sërish Brigeli. Edhe këtë radhë trajneri gjerman i kombëtares ka ndërmend të grumbullojë disa prej futbollistëve që luajnë me Shpresën, kështu që trajneri Hasan Lika nuk mund ta publikonte dje listën e ekipit të tij.

Mesazh i vjetr 28 Gusht 2003 03:13
i_lire nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të i_lire Kliko këtu për të kontaktuar me i_lire (me Mesazh Privat) Vizito faqen personale të i_lire't! Kërko mesazhe të tjera nga: i_lire Shto i_lire në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto i_lire në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
i_lire
^^i_lire^^

Kundra Gjeorgjise do te luajne keto futbolliste:

Listës së kombëtares shqiptare të publikuar dje, në Federatën Shqiptare të futbollit, i mungojnë tre lojtarë të njohur, si Arjan Beqaj, Altin Lala dhe Fatmir Vata. Altin Lala, nuk luan në ndeshjen kundra Gjeorgjisë për shkak të dëmtimit që ka. Fatmir Vata, ka refuzuar trajnerin Brigel, për arsye që ai nuk u thirr në ekipin kombëtar, në ndeshjen miqësore me Maqedoninë.

Ndërkohë, dhe Arjan Beqaj, nuk do të jetë në listën e përgatitur nga tekniku gjerman, Brigel, duke deklaruar: “Nuk mund të pres përjetsisht. Kam tetë vjet që vij në kombëtare, por nuk më është dhënë kurrë mundësia për të luajtur. Jam i gatshëm t’i shërbej kombit, por jo duke ndenjur pafundësisht në stol”. Kjo deklaratë bombë, ka tre ditë që është lëshuar në Federatë, nëpërmjet një telefonate të bërë nga portjeri i përfaqësueses, Arian Beqaj. Njeriu që dy vjet më parë u zgjodh portjeri më i mirë, i huaj, në kampionatin grek, i cili mbron edhe sot, portën e Jonikos Nikea të Pireut, e ndjen se meriton më shumë nga kombëtarja. Beqaj, ka ardhur nga Kosova, tek të kuqtë e Partizanit, dhe ka luajtur një pjesë loje, në miqësoren kundra Bullgarisë. Portjeri shqiptar, sezonin e kaluar është aktivizuar për skuadrën e Ofit të Kretës. Për këtë arsye, ai nuk e ka pranuar ftesën e rradhës së Brigelit, për të qenë numri, 2 i portës. Ditën e djeshme në listën e Brigelit, është vërtetuar gjithçka. Portieri i dytë i kombëtares është dinamoviti, Ilion Lika. Ky i Beqajt, nuk është rasti i parë, i marrëdhënieve të vështira të lojtarëve, me drejtuesit e kombëtares. Fatmir Vata refuzoi gjithashtu, përfshirjen në përfaqësuese, për shkak të trajtimit që i kishte bërë trajneri Hans Peter Brigel. Për të njëjtën arsye me Beqajn, edhe Erion Bogdani, ka refuzuar të vijë në kombëtare. Pyetja që ata shtrojnë është e thjeshtë, nëse flitet për rinovim, përse ata që luajnë, janë të njëjtët prej shumë vitesh? Brigel nga e tij, vazhdon refrenin se synimi është kombëtarja e vitit 2006.

Lista e Kombëtares kundër Gjeorgjisë

Portjerë
1.Foto Strakosha
2.Elion Lika

Mbrojtësa
3. Ervin Beqiri
4. Geri Cipi
5. Ardian Aliaj
6. Nevil Dede
7. Rezart Dabulla

Mesfushorë
8. Klodian Duro
9. Ervin Skela
10. Edvin Murati
11. Altin Haxhi
12. Lorik cama
13. Mehmet Dragusha
14. Arjan Bellaj
15. Blendi Shkëmbi
16. Besnik Hasi
17. Redi Jupi

Sulmues
18. Igli Tare
19. Alban Bushi
20. Florian Myrtaj
21. Devi Muka

Mesazh i vjetr 03 Shtator 2003 05:11
i_lire
^^i_lire^^

Gjeorgji 3 - 0 Shqiperi

Kombëtarja shqiptare ka dalë kokulur nga stadiumi "Boris Paiçadze" i Gjeorgjisë, tek ka regjistruar humbjen e radhës, në shifrat 0-3.

Një deluzionim, që nuk parashikohej përpara nisjes për në Gjeorgji, por që është bërë një realitet i hidhur në stadiumin e Tbilisit. Një shuplakë që ka lënë shije të hidhur për gjithë tifozët e ngujuar përpara ekraneve. Një humbje që nuk dihet se ç'emër t'i vihet. Tashmë mund të mendohet pastër që Kombëtarja jonë është e zhytur në një krizë, duke regjistruar katër humbje në katër ndeshjet e fundit. Pasditja e djeshme ka treguar edhe njëherë formën e dobët të një skuadreje që vetëm profesioniste nuk mund të quhet. Nuk mund t'i vihet faji as mungesave dhe as dëmtimeve, pasi dje ka nuk ka funksionuar motori logjik i lojtarëve. Ndoshta, kritikat e marra që në ndeshjen me Maqedoninë për shitje të takimit, do të vazhdojnë të përgojohen dhe këto ditë në ambientet sportive. Të tre golat e pësuar kanë qenë më tepër të dhuruar nga tanët, sesa një meritë e lojtarëve kundërshtarë. Dhe duke parë ecurinë e ndeshjeve të fundit, është e vështirë që të mendohet për një fitore, të mërkurën në "Qemal Stafa". "Paçavurja" e djeshme do të mbahet mend gjatë, pasi ka ardhur në një moment kur pritej një rezultat pozitiv pas ecejakeve në ndeshjet e mëparshme. E, për ironi të fatit, duam apo s'duam, duhet të pranojmë mundësinë e madhe për të qenë të fundit në grupin tonë eliminator.

Rrjedha e takimit
Aksioni i parë sulmues është shënuar në minutën e 8-të të takimit dhe kanë qenë vendasit që në aksionin e parë sulmues kanë shënuar me anë të Arveladzes. Një gabim i dyfishtë i mbrojtjes sonë dhe gjeorgjianët kanë përfituar, duke zhbllokuar rezultatin. Në minutën e 15, tanët rrezikojnë me anë të sapofuturit në lojë, Jupi. Pas një krosimi të Muratit nga e majta, mesfushori ka gjuajtur dobët në një pozicion mjaft të favorshëm. Minuta e 17-të: rreshtim i gabuar i mbrojtjes sonë dhe Ashvetia gjendet i vetëm përballë Strakoshës. Gjeorgjiani nuk e ka të vështirë për të kaluar topin pas shpinës së veteranit tonë të portës dhe këmbanat e alarmit nisin të bien për Kombëtaren shqiptare. Reagojmë me anë të Skelës, nëpërmjet një goditjeje dënimi në minutën e 32-të. Fantazisti lëshon një gjuatje kros dhe portjeri vendas largon rrezikun përsëri në goditje nga këndi. Fundi i pjesës së parë, minuta e 43-të: Atvladze përfiton nga një tjetër gabim foshnjërak i tanëve, të cilëve u duhet të rinisin lojën për herë të tretë nga gjysmëfusha. Në shifrat 0-3, lojtarët i janë drejtuar dhomave të zhveshjeve. Vendasit e nisin gjysmën e dytë në sulm dhe në minutën e 53 të takimit porta jonë shpëton nga goli i katërt. Minutat kalojnë dhe rasti tjetër i rrezikshëm regjistrohet në minutën e 72-të: Murati depërton bukur brenda zonës, por nuk arrin të koordinohet dhe humbet kohë. Në minutën e 86-të, Aliaj për pak sa nuk përsërit Dublinin, kur një devijim i topit nga ana e tij, kalon ngjitur me shtyllën e majtë të Strakoshës. Një minutë më pas, Gjeorgjisë i anullohet një gol nga gjyqtari anësor, që ka parë një pozicion jashtë loje të Iashvilit. Ky i fundit, në minutën e parë shtesë humbet dhe një rast fatal, vetëm për vetëm me Strakoshën, duke dërguar topin mbi traun e portës.

Mesazh i vjetr 08 Shtator 2003 05:13
i_lire
^^i_lire^^

Dede i dëmtuar.

Alarm në mbrotje

Trajneri i Kombëtares, Brigel, duhet të thërrasë ndoshta një emër tjetër për repartin e mbrojtjes pas dëmtimit të Dedes dhe marrjes së kartonit të verdhë nga Çipi. Nëse për mbrojtësin e Tiranës nuk dihet koha e rekuperimit, shqiptari i Frankfurtit nuk do të jetë në tapetin e "Qemal Stafës". Kartoni i verdhë i marrë dje nga Çipi ka shënuar dhe fundin e paraqitjes së tij në Kombëtare për këtë edicion eliminator. Në një gjendje të tillë, numri një i pankinës duhet të mendojë për një zgjidhje tjetër pas tre ditësh në Tiranë, aq më tepër që skemat e tij janë me një rreshtim tresh të mbrojtjes.

Grupi 10

Irlandë-Rusi 1-1
Gjeorgji-Shqipëri 3-0

Renditja Pikë Gola:

1.Zvicër 12 (12-7)
2.Irlandë 11 (10-9)
3.Rusi 8 (12-10)
4.Gjeorgji 7 (6-11)
5.Shqipëri 5 (8-14)

Për t'u luajtur:

Rusi-Zvicër 10/09/03
Shqipëri-Gjeorgji 10/09/03
Rusi-Gjeorgji 11/10/03
Zvicër-Irlandë 11/10/03

Mesazh i vjetr 08 Shtator 2003 05:16
i_lire
^^i_lire^^

Brigel

Burime të brendshme pranë Federatës Shqiptare të Futbollit, kanë pohuar për "Panorama" se kreu i pankinës së kuqezinjve është në binarët e një rruge largimi nga Shqipëria. Trajneri duket se nuk do të pranojë asnjë ofertë tjetër për një rinovim të kontratës dhe në këtë linjë, ndeshja e së mërkurës kundra asaj të Gjeorgjisë, që na shkatërroi të shtunën në Tbilisi, do të jetë e fundit.

Mundësia për largimin e Brigelit ka qëndruar që në konferencën për shtyp, të trajnerit, të mërkurën e javës së kaluar në Linzë. "Nuk e di, në do jem apo jo me Kombëtaren shqiptare", deklaronte trajneri, pesë ditë më parë. Atë të mërkurë, trajneri nuk u rrëfye shumë, pasi donte të përqëndrohej në ndeshjen e rradhës. E shtuna gjeorgjiane konfirmoi dhe atë frazë që, Brigel në konferencë, nuk deshi ta shtjellonte. Të njëjtat burime në FSHF, sipas versionit të tyre me atë ç'ka u pa në Tbilisi, e argumentojnë këtë divorc si një mungesë të kompaktësisë së grupit. Shumë lojtarë janë ndarë në klane dhe as që duan t'ia dijnë, nëse në skuadër ka edhe lojtarë të tjerë, të cilët, gjatë lojës kërkojnë topin. Nëse fillimi i mbarë do të thotë gjysma e punës, për ne shqiptarët, duket se nuk zë vend. Fillimisht, pas fitores me Rusinë, kishte dhe nga ata, të cilët mendonin që ëndrra portugeze mund të kthehej fare lehtë në realitet. Por, me kalimin e kohës dhe marrjen e rezultateve negative, Kombëtarja shfaq simptomat e një skuadreje të sëmurë. Nëse, shkak i kësaj "sëmundjeje", janë problemet e brendshme të ekipit, kjo as që vihet në dyshim. Tashmë, nuk mbetet gjë tjetër, veçse të shpresohet që në ndeshjen e së mërkurës me Gjeorgjinë, të arrijmë një fitore, në mënyrë që t'i shmangemi fundit të ftohtë, që ka nisur të trokasë në "acarin" gjeorgjian.

Të luajmë për fanellën apo për...hobi!

Të paktë janë ata që e dinë vërtet se sa vlen ajo fanellë që mbajnë të veshur. Përkushtimi për një paraqitje sa më dinjitoze me ngjyrat kuqezi, duket që në këndimin e himnit kombëtar përpara ndeshjeve. Në Gjeorgji, të vetmit që kënduan himnin, ishin Bushi dhe kosovarët Hasi e Dragusha. I pari, me aq sa u pa, ndoshta mund të marrë i vetmi notën kalueshëm për lojën e zhvilluar. I vetëm në qendër të fushës, mesfushori i Anderlekt punoi shumë dhe nuk gjeti mbështetjen e shokëve. Në disa çaste të garës, u acarua shumë me veprimet foshnjarake të shokëve të skuadrës, që nuk e "çanë" shumë kokën për ndeshjen. Pyetja që lind është: a janë këta lojtarë porofesionistë? Nëse në skuadrat e tyre japin maksimumin në çdo ndeshje, përse të mos e japin dhe në një ndeshje të Kombëtares, një herë në kushedi, sa kohë! E nëse në ndeshjet e tjera të Shqipërisë, do jenë vetëm kosovarët që do të luajnë me shpirt, çfarë do të ndodhë, nëse në një ditë të bukur, Kosova do të luajë si shtet i vetëm! Ku shkuan ndjenjat e nacionalizmit?! Këtë gjë do ta vërtetojë ndeshja e së mërkurës, sigurisht, nëse lojtarëve u ka mbetur akoma ndopak nga dinjiteti i tyre.

Mesazh i vjetr 09 Shtator 2003 03:41
qershor13
Vagabonding

Regjistruar: 05/02/2003
Vendbanimi: Rio
Mesazhe: 2547

Mbrojtësi shkodran i kombëtares kuqezi është optimist për ndeshjen e nesërme ndaj Gjeorgjisë
Beqiri: Ta harrojmë shpejt Tbilisin

Në ndeshjen e parë nuk ka qenë në fushën e lojës, pasi ishte i skualifkuar. Në këtë ndeshje, si edhe ato më përpara, me të gjitha gjasat Elvin Beqiri do të jetë në fushën e lojës që nga minuta e parë. Nuk ka dëshirë të flasë për atë ndeshje të keqe që kombëtarja zhvilloi në Tbilisi, por, nga ana tjetër, shprehet se morali në kombëtare nuk është nga më të mirët, edhe pse po përmirësohet ditë pas dite. Gjithsesi, për ndeshjen e nesërme me Gjeorgjinë, Beqiri është i bindur se ekipi do të reagojë, pasi kjo është e vetmja mënyrë për të shëruar plagën e hapur pak ditë më parë.

- Elvin, nesër do të keni përballë Gjeorgjinë, me të cilën keni humbur të shtunën...
- Nga ajo që kam parë në atë ndeshje, është ekip shumë i fortë. Luajnë shumë mirë. Rastet që u paraqiten i shfrytëzojë në maksimum. Në ndeshjen e parë kanë treguar se janë të fortë, edhe pse skuadra jonë nuk ishte në nivelin e duhur.

- Ç'mendim keni për ndeshjen e Tbilisit?
- Nuk më takon të flas, pasi nuk kam luajtur në ndeshje. Eshtë më mirë ta harrojmë atë disfatë. Jemi mundur thellë dhe nuk do të jetë e lehtë që ekipi ka kalojë pa pasoja atë ngjarje. Kryesore për ndeshjen e së mërkurës është që ekipi të luajë sa më mirë. Duhet të kundërpërgjigjemi, edhe pse nuk do të jetë e lehtë. Duhet të reagojmë duke fituar ndeshjen e fundit zyrtare që do të zhvillojmë. Për të arritur një rezultat pozitiv nuk do të jetë e lehtë. Skuadra duhet të mos bëjë më gabimet që u panë në Tbilisi. E vetmja mënyrë për të dalë nga kjo situatë e keqe, është fitorja, e cila do të na ngjisë më shumë në renditjen e Grupit 10. Për sa i përket skuadrës, them se do të reagojë, pasi të gjithë janë të bindur se ndeshja e parë me Gjeorgjinë nuk ishte kombëtarja e vërtetë.

- Si ju duket morali i ekipit?
- Skuadra nuk gëzon ndonjë moral të lartë pas humbjes në Gjeorgji. Kjo është e pranueshme, pasi kemi marrë një goditje të fortë. Por trajnerët po punojnë që ekipin ta mbajnë nën tension për të mërkurën dhe skuadra të paraqitet me sedër të shëndoshë.

- Në këto momente si paraqitet gjendja fizike e Elvinit?
- Gëzoj një formë shumë të mirë. Pasi u largova nga Shkodra për në Ukrainë, zhvillova një fazë të plotë përgatitore. Jam gati të luaj, nëse trajneri do të më aktivizojë që nga minuta e parë. Gjithsesi, shpresoj, pasi edhe në ndeshjet e tjera jam aktivizuar që nga fillimi.

- Ky cikël ndeshjesh për Euro 2004-n përfundon të mërkurën. A do të ketë kjo kombëtare të ardhme?
- As vihet në dyshim. Edhe pse kemi zhvilluar disa ndeshje të dobëta kohët e fundit, nuk do të thotë se gjithçka përfundon këtu. Djemtë kanë shumë për të dhënë, pasi skuadra ka elementë shumë cilësorë, të cilët luajnë në ekipe të rëndësishme. Jam i bindur se do ta tregojmë veten në ndeshje të tjera.

- Po për ndeshjen e nesërme?
- Duhet të fitojmë. Eshtë rruga e vetme që kemi për t'i mbyllur faqebardhë këto eliminatore.

Lo scopo della nostra vita è di servire la Forza che ci ha creati,e dalla cui misericordia o approvazione dipende il nostro stesso respiro,servendo con lealt_ le Sue creature.Questo significa amore,che dovrebbe sostituire l'odio che si vede ovunque.

Mesazh i vjetr 09 Shtator 2003 20:27
qershor13 nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të qershor13 Kliko këtu për të kontaktuar me qershor13 (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: qershor13 Shto qershor13 në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto qershor13 në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
qershor13
Vagabonding

Kombëtarja me moral të venitur

Që prej kthimit nga Gjeorgjia, në skuadrën kuqezi mbizotëron heshtja. Një qetësi që duket qartë se është shqetësuese. Asnjë nuk qesh dhe duket se të gjithë kanë ende në mendje Tbilisin. Në stërvitjen e djeshme që trajneri Brigel zhvilloi në "Selman Stërmasi", futbollistët janë dukur jo në moralin e duhur, para një ndeshjeje të rëndësishme, si ajo e së mërkurës. Dhe kjo është diçka normale, pasi goditja ka qenë e madhe. Edhe gjermani nuk është se ka mbetur pas. Ndryshe nga dhjetëra stërvitje të mëparshme, Brigeli nuk dëshiron të flasë për shtypin. Të njëjtën gjë bëjnë edhe futbollistët, disa prej të cilëve me zor të përgjigjen (përjashto ndonjërin). Gjatë stërvitjes së djeshme, të gjithë janë treguar të zymtë, ndoshta edhe pse koha nuk ishte nga më të mirat. Madje, në një nga ushtrimet taktike që kishte organizuar Brigeli gjatë stërvitjes, është parë një luftë e fortë me ndërhyrje të ashpra nga shumë futbollistë, të cilët kanë bërë ç'është e mundur që të tregonin vlerat e tyre para trajnerit. Brigeli ka veçuar skuadrën-tip që ka hedhur në fushë kundër Rusisë dhe Irlandës. Përjashtim bënin vetëm Hasi dhe Cana, që, siç duket, për efekt të numrit janë rreshtuar me ekipin tjetër të rezervave. Ndërkohë, Shkëmbi ka qenë organizatori i ekipit, në vend të Skelës së larguar për në Gjermani. Në fund, i gjithë ekipi është larguar sërish në drejtim të Linzës, ku sot, në ora 14.00, trajneri Hans Peter Brigel do të flasë para shtypit, një ditë para ndeshjes me Gjeorgjinë në "Qemal Stafa".

--------------------------////////////---------------

Kuqezinjtë, 10 minuta në autobus

Nuk është e thënë që kombëtarja ta nisë ndonjëherë stërvitjen pa kaluar ndonjë pengesë. Dje, në orën 17.30, kuqezinjtë kanë mbërritur në stadiumin "Selman Stërmasi" për të zhvilluar stërvitjen e radhës në "Selman Stërmasi". Por Brigeli dhe të gjithë të tjerët kanë qëndruar brenda në autobus më shumë se 10 minuta. Shkak është bërë dera e stadiumit, e cila ka qenë e mbyllur. Drejtuesit e FSHF-së nuk kishin lajmëruar se kombëtarja do të zhvillonte stërvitje në këtë stadium dhe kështu dera ka qenë e mbyllur. Më kot kanë shkuar përpjekjet e disa prej njerëzve të stafit kuqezi. Shpëtimtari i kombëtares ka dalë një nga punonjësit e Federatë së Atletikës, që ka hapur derën anësore të stadiumit "Selman Stërmasi". Më pas është mësuar se drejtuesit e Federatës nuk kishin njoftuar as për stërvitjen e gjeorgjianëve në orën 19.00 në këtë stadium, jo më për kombëtaren e kuqezinjve. Madje sekretari i klubit "Tirana", Shkëlqim Muça, është parë të largohet i nervozuar nga stadiumi, duke thënë se në ditë shiu kjo fushë nuk mund të mbajë dy seanca stërvitore, pasi është e degraduar.

Lo scopo della nostra vita è di servire la Forza che ci ha creati,e dalla cui misericordia o approvazione dipende il nostro stesso respiro,servendo con lealt_ le Sue creature.Questo significa amore,che dovrebbe sostituire l'odio che si vede ovunque.

Modifikuar nga qershor13 datë 10/09/2003 ora 20:13

Mesazh i vjetr 09 Shtator 2003 20:30
qershor13 nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të qershor13 Kliko këtu për të kontaktuar me qershor13 (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: qershor13 Shto qershor13 në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto qershor13 në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
qershor13
Vagabonding

Kuqezinjtë,gati për t'i dhënë lamtumirën Euro 2004-s.Bashkë me të mbyllet cikli i trajnerit gjerman
Gjeorgjia, "kënga" e fundit e Brigelit

Mjellma, ky shpend i rrallë dhe delikat, përpara se të ndahet nga bota që e rrethon, këndon një këngë. Biologët dhe studiuesit thonë se kjo është edhe "kënga" më e bukur e interpretuar nga mjellma gjatë gjithë jetës, duke u konsideruar edhe një mesazh të lamtumirës së saj.
Këtë dukuri, me sa duket, e di mirë edhe trajneri i kombëtares sonë, gjermani Hans Peter Brigel, i cili kërkon sot me çdo kusht nga kuqezinjtë tanë një fitore ndaj Gjeorgjisë. Mesazhi i tij është i qartë. Ai i ka përgatitur valixhet, por kërkon që lamtumira e tij të shoqërohet edhe me një kujtim të bukur, siç mund të jetë fitorja ndaj Gjeorgjisë në rastin konkret. Këto çka themi nuk janë hamendje. Burime pranë trajnerit të kombëtares, Hans Peter Brigel, janë shprehur se gjermani është i vendosur që të mos e ripërtërijë më kontratën për të drejtuar kuqezinjtë tanë, edhe nëse këtë do t'ia kërkojnë drejtuesit e FSHF-së. E vetmja shpresë për një alternativë të tillë, sipas tyre, për Brigelin është shuar qysh në Tbilisi. Në përfundim të kësaj ndeshjeje, në stadiumin "Boris Paiçaxe" ai i ngjante një meiti të vërtetë. U mendua se do të jepte dorëheqjen, por, me sa duket, edukata gjermane, kontrata, ia qepën gojën. Nga ana tjetër, edhe nga drejtuesit e FSHF-së për një gjë të tillë heshtet. Madje, njëri prej tyre, në mënyrë konfidenciale, u shpreh në Tbilisi: "Kësaj here e blemë me lekë vendin e fundit në grup." Pra, siç duket, të dy palët, në njërën anë Brigeli dhe në anën tjetër FSHF-ja, presin të përfundojë ndeshja e sotme ndaj Gjeorgjisë dhe t'i ndërpresin marrëdhëniet midis tyre. Rezultati i kësaj ndeshjeje vështirë se do të ketë ndikime në forcimin apo prishjen e kësaj "martese".
Sot, Shqipëria do të luajë kundër Gjeorgjisë. Fitorja, pa dyshim, do të ishte një gjë e bukur për të gjithë. Por në lamtumirën që kuqezinjtë tanë do t'i japin "aventurës" së Euro 2004-s, vështirë se ajo do të ketë ndikime për kombëtaren tonë në konfigurimin e renditjes së Grupit të 10-të. Edhe nëse fitojmë, për t'i shpëtuar vendit të fundit në grup, ne duhet të lutemi që Rusia, në tetor, të fitojë në Moskë ndaj Gjeorgjisë. Kështu që ndeshja e sotme, për kombëtaren tonë, do të ketë thjesht vlera statistikore, ku fitorja ndaj gjeorgjianëve do të jetë vetëm një ngushëllim i vockël për atë çka u pretendua 6 muaj më parë. Çfarëdo që të ndodhë, e sigurt është se pas do të mbetet "fatura" e kësaj pjesëmarrjeje, që për futbollin modest shqiptar është me një kosto shumë të lartë. Natyrisht, do të dalin edhe mësime, në qoftë se do të dimë, apo do të duam t'i lexojnë.
Dosja "Brigel", për kombëtaren tonë, me sa duket mbyllet sot. Çdonjeri e bën vetë jetëshkrimin e tij. Nga ky rregull nuk përjashtohet as gjermani. Pas fitores së madhe ndaj Rusisë dhe barazimit dinjtoz ndaj Irlandës, ne gati-gati e identifikuam Brigelin me Skënderbeun... I thurëm ditirambe, a thua se në futbollin tonë kishte zbritur vetë "Mesia". Endrrat shkuan deri në finalet e Portugalisë... Edhe datat e kalendarit të kampionatit të ri u ndërtuan mbi këtë logjikë. Fati ishte me Brigelin edhe në Irlandë edhe në Zvicër, ndonëse këto dy ndeshje u humbën. Lojërat e bukura mbuluan gabimet. Media sportive heshti, madje kur shikonte se gjermani kishte mbështetjen e krerëve të FSHF-së, madje edhe të vetë kreut të shtetit shqiptar, kush më shumë e kush më pak, nxitonte t'i thurte sërish lavde gjermanit. Gabimet dhe mangësitë e lojërave tona harroheshin dhe shkaqet e humbjes gjendeshin te kundërshtari apo gjyqtarët, që na kishin inat. Të gjithë ishim si të droguar nën efektin e fitores ndaj Rusisë. Primitivizmi i fetishizimit të të huajve, si përherë ne shqiptarëve, na kishte mbërthyer në kurthin e tij. Gjermani u bë idhull i futbollit shqiptar dhe kishte imunitet. Madje kjo staturë i pëlqeu edhe vetë Brigelit. Ai besoi se është më tepër nga ç'është dhe ne besuam më tepër se ç'duhet te ai. Të dyja palët, njëfarësoji gabuam. Veçse pesha e gabimit tonë nuk është e njëjtë me atë të Brigelit. Eshtë e vërtetë që në dy ndeshjet e fundit trajneri gjerman i kombëtares sonë ka konstatuar një varg të metash te futbollistët e ekipit të tij. Por të mos harrojmë se ai nuk është vendosur në këtë post dhe nuk paguhet për të konstatuar mangësitë e kombëtares. Këto janë vetëm justifikime që nuk pinë ujë. Një gjë të tillë mund ta bëjë edhe një tifoz fare i thjeshtë. Roli i trajnerit të kombëtares është pikërisht për të ndrequr ato që nuk shkojnë mirë. Nëse "ushtria" kuqezi e Brigelit në fund të edicionit u shthur, ka mangësi, shfaq shenja indisiplinimi, atëhere edhe "komandanti" i saj nuk mund të jetë krejt i kulluar dhe pa asnjë përgjegjësi. Nejse, sot nuk është koha dhe as vendi për të folur për kapitullin "Brigel".
Sot, kombëtarja jonë i jep lamtumirën Euro 2004-s. Fitorja, pavarësisht nga rëndësia, do të ishte një dhuratë e bukur për të gjithë tifozët tanë, jo vetëm në Shqipëri, por në mbarë botën. Atëherë, kuqezinjtë le t'u japin atyre këtë shans, për t'u krenuar sado pak, qoftë edhe një ditë...

"Pasaporta shqiptare" e Brigelit
04.02.03: Shqipëri B - Liteks 1-1
06.02.03: Shqipëri B - Utah e Aradit 0-1
08.02.03: Shqipëri B - Arges i Piteshtit 0-0
12.02.03: Shqipëri - Vietnam (U-21) 5-0
29.03.03: Shqipëri - Rusi 3-1
02.04.03: Shqipëri - Irlandë 0-0
30.04.03: Bullgari - Shqipëri 2-0
07.06.03: Irlandë - Shqipëri 2-1
11.06.03: Zvicër - Shqipëri 3-2
20.08.03: Maqedoni - Shqipëri 2-0
06.09.03: Gjeorgji - Shqipëri 3-0
10.09.03: Shqipëri - Gjeorgji

Mesazh i vjetr 10 Shtator 2003 20:12
qershor13
Vagabonding

Tre veteranët e ekipit kuqezi, Strakosha, Rraklli dhe Bushi kërkojnë mbështetjen e sportdashësve

Bushi: Publiku të na ndihmojë
Në nga sulmuesit e kombëtares, Alban Bushi, u ka kërkuar të gjithë tifozëve shqiptarë falje për humbjen në Gjeorgji. Sipas tij, skuadra në Tbilisi ka luajtur jashtë mundësive të saj, të cilat realisht janë parë në ndeshjen me Rusinë dhe Zvicrën. "Ekipi ynë ka 25 lojtarë cilësorë, të cilët janë shumë të rëndësishëm. Nëse ndonjëri dëmtohet, është shumë e vështirë që ky lojtar të zëvendësohet në ekip, pasi jemi shumë pak,"- është shprehur Bushi. Sipas tij, jo i gjithë faji është i futbollistëve të kombëtares. "Nuk jemi të vetmit që gabojmë. Psikologjikisht jemi ngarkuar edhe nga akuzat e shtypit, i cili një ditë na bën heronj dhe një ditë tjetër thur lloj-lloj historish," - ka vijuar më tej Bushi. Sulmuesi kuqezi ka lënë të kuptohet se ekipi është shumë i stresuar, pasi ka mbi vete një barrë të rëndë për të mbajtur: të fitojë me Gjeorgjinë. "Nuk kam ardhur për t'i marrë ekipit kombëtar, por për t'i dhënë atë që mundem, pasi prej tij kam arritur sukseset që kam në karrierën time. Në prag të kësaj ndeshjeje, duhet të bëj vetëm një thirrje për të gjithë tifozët dhe ata që e ndiejnë se janë nacionalistë: të jenë sa më shumë në stadium sot, pasi kështu e ndihmojnë ekipin të kalojë këtë gjendje të rëndë që u krijua pas humbjes me Gjeorgjinë,"- ka vazhduar Bushi. Në fund, sulmuesi kuqezi ka thënë se sot, kundër gjeorgjianëve, ekipi duhet të fitojë. "Objektivi që ka marrë ekipi para fillimit të eliminatoreve për Evropianin është mosrreshtimi në vendin e fundit të grupit, të cilin medoemos duhet ta evitojmë,"- ka përfunduar Alban Bushi.

Strakosha: Tifozët, arma jonë me e fortë
Kapiteni Foto Strakosha kërkon ndihmën e të gjithëve për ndeshjen e sotme në "Qemal Stafa". "I duam të gjithë në stadium, pasi tifozët janë arma më e fortë që ka kjo skuadër,"- është shprehur Strakosha. Kapiteni kuqezi ka vazhduar fjalën e tij, duke u kërkuar të gjithëve të jenë në stadium, edhe pse skuadra ka zhvilluar ndeshje shumë të dobëta këto kohë. "Eshtë e vërtetë që skuadra ka luajtur keq, por nuk është vetëm faji i futbollistëve. Trysnia që kemi është shumë e madhe, pasi medoemos duhet të fitojmë për të gjithë shqiptarët kudo që ndodhen. Por nëse ekipit i mungojnë shumë futbollistë dhe për më tepër skuadra nuk ka shumë alternativa, faji nuk mund të jetë vetëm yni,"- ka vijuar më tutje Foto. Sipas tij, të gjithë futbollistët e konsiderojnë kombëtaren krenarinë e tyre. "Do të ishte e palogjikshme të mendohej se futbollistët nuk luajnë me dëshirë në kombëtare, pasi nuk është e drejtë," - ka thënë Strakosha. Por portieri legjendar i kuqezinjve nuk ka harruar të vërë në dukje edhe një anë negative të skuadrës kombëtare që, sipas tij, ndikon shumë në rezultatet e kuqezinjve. "Ndoshta të gjithë e kanë kuptuar se kombëtarja ka një ves të keq. Luan shumë mirë para kundërshtarëve të mëdhenj, ndërkohë që me skuadrat e vogla nuk tregon impenjim serioz. Por edhe në ndeshjet e fundit, kur nuk ka ndonjë objektiv, futbollistët mendojnë më shumë për veten, sesa për ekipin kuqezi," - ka përfunduar fjalën e tij Strakosha. Kapiteni kuqezi është shprehur se kombëtarja do të fitojë medoemos në ndeshjen e sotme me Gjeorgjinë.

Rraklli: Do të fitojmë ndaj Gjeorgjisë
Altin Rraklli ka qenë i fundit nga veteranët kuqezinj, i cili i është përgjigjur interesimit të gazetarëve. Sulmuesi kavajas është shprehur se i njeh mirë disa nga kundërshtarët e sotëm, edhe pse në ndeshjen e parë nuk ka luajtur. "Njoh disa nga futbollistët gjeorgjianë, të cilët luajnë në Gjermani. Janë një ekip shumë i fortë dhe në këto momente kanë një objektiv, për të cilin po luftojnë,"- është shprehur Rraklli. Sipas tij, kundërshtarët do të zbresin në "Qemal Stafa" të përgatitur, edhe pse në ndeshjen e parë kanë fituar me lehtësi. "Nuk dua të bëj parashikime para ndeshjes, por shpresoj që gjeorgjianët ta kenë marrë lehtë këtë ndeshje. Ne duhet të fitojmë, pasi kemi një objektiv që duhet ta përmbushim. Ndeshja duhet të luhet nga ana jonë me të gjithë maksimumin e forcave, ndonëse ekipi nuk po kalon një moment të mirë, - ka vijuar më tej ai. - Eshtë e vërtetë që goditja psikologjike ka qenë shumë e fortë, por futbollistët tanë janë profesionistë dhe do të japin maksimumin në fushë. Të njëjtën gjë do të bëj edhe unë, nëse trajneri do të më besojë një vend në formacionin bazë,"- është shprehur Rraklli. Por golashënuesi i kombëtares nuk ka harruar të japë edhe një vlerësim për ndeshjen e sotme, për të cilën thotë se shpreson ta fitojë Shqipëria, duke larguar hamendjet e të gjithëve për këtë skuadër. "Rruga e vetme është fitorja. Duhet ta arrijmë, pasi i kemi mundësitë. Në Tbilisi kam parë një ekip jo në formën tij më të mirë. Për më tepër, që kemi pasur edhe disa dëmtime që rezultuan serioze. Them se skuadra do të jetë sot në gjendje të reagojë," - ka përfunduar Rraklli.

Mesazh i vjetr 10 Shtator 2003 20:15
Ora tani: 04:50 Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
Gjithsej 13 faqe: « 1 [2] 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » ... E fundit »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër

Forumi Horizont Forumi Horizont > Sporti > Futboll > Kombetarja Shqiptare > Kombetarja Shqiptare

Përgatit Këtë Faqe Për Printim | Dërgoje Me Email | Abonohu Në Këtë Temë

Vlerëso këtë temë:

Mundësitë e Nën-Forumit:
Nuk mund të hapni tema
Nuk mund ti përgjigjeni temave
Nuk mund të bashkangjisni file
Nuk mund të modifikoni mesazhin tuaj
Kodet HTML nuk lejohen
Kodet speciale lejohen
Ikonat lejohen
Kodet [IMG] nuk lejohen

Kliko për tu larguar nese je identifikuar