Vizioner
...ne Timon
Regjistruar: 23/11/2007
Vendbanimi: Frankfurt
Mesazhe: 6857
|
Edhe pse pyetja e Artum nuk ishte per mua, po i jap pergjigje
Une se kam Edi Ramen "mik" ne fcb, dhe kjo sinqerisht.
E kisha pa u bere Kryeminister dhe, sapo fitoji e hoqa.
Mbaroji misioni
Tani une jam ne nje fare menyre ne "opozite" me te gje e cila, eshte forma me e larte ne Demokraci=te jeshe ne Opozite me ate qe simpatizon ashtu sic ben dhe me nje mik apo shok te ngushte te cilin e lavderon por dhe e kritikon hapur kur mendon (gjithmon sipas mendimit-llogjikes time), per veprimet qe ben.
Po ta mbaja akoma, me dukej vetja si servil, si njeri qe lepihen mbas njerzve ne Pozite. Nuk eshte ne Tipin tim.
Une simpatine e kam per te edhe pse nuk e kam "mik" ne fcb dhe ndonjehere i lexoj ndonje postim.
Ahtu si dhe me PD-ne, por deri diku edhe me Salen, kam qene simpatizant ne vitin `92. Duke sipatizuar Demokracine dhe duke mos e njohur Salen mire deri ne ate kohe, isha i kenaqur per fitoren absolute qe pati ne votimet e 92-shit, por shume shpejt Ai shfaqi fytyren e tije te vertet e3 cila nuk kishte asgje te perbashket me ndertimin e Demokracise te cilen, e shikonim ketej ne Perendim-Gjermani.
- Mendimi i Piktorit per lidhjen Rama-Meta, eshte deri diku i drejte, por jo dhe aq.
Po te marrim si shembull Demokracite Perendimore, lidhje te tilla jane mese normale kur ato jane ne funksion te qellimit, te qellimit te mire qe te mos kete serish rivotime e rivotime derisa te krijohet nje qeveri = anomali shteti.
Sigurisht qe ne Shqiperi, mentaliteti atje, por dhe morali Politik eshte pertoke.
Se kush eshte Ilir Meta e dine gati te gjithe, por, ishte Sala qe me pare beri Lidhje me te ne funksion te marrjes-mbajtjes se Pushtetit.
Ajo lidhje ishte Perfekte: Krimineli u bashkua me Hajdutin=dy te Pamoralshem, ku dhe si rrjedhjoje e cuan Shqiperine per tete vjet!!!
Tani kemi Lidhjen Rama-Meta: Vizioneri ( ) me Hajdutin=te moralshmin me te Pamoralshmin,-uroj te triumfoje i moralshmi duke mos i lene shume shteg hajdutit te veproje deri ne nje kohe-moment qe hajduti te mos kete me funksion, te jete i panevojshem per tù lidhur serish.
Megjithate, per mua ka nje dallim midis kriminelit dhe Hajdutit.
Krimineli eshte i lindur i tille, hajdut/i behet dhe nga nevoja, pra, kur hajduti ploteson "nevojen" ska me arsye te vjedhi dhe kerkon te reabilitoje imazhin kurse, Krimineli eshte i lindur i tille. Ai kerkon gjithmone gjak,-si Vampiret, dhe qimja e tije si e ujkut qe, e nderron por zakonin se harron.
Faktet qe, edhe tani Sala, megjithese eshte tashme nje HIC, prap vazhdon ne cdo menyre te destabilizoje vendin!!! Por tani ka vdek ajo kohe, nuk ia arrin dot. Po, arriti qe fatkeqesisht Partine Demokratike ta shnderroje ne nje Organizate pa Ideale vec ne varesi te mbrojtjes se tije, te Krimeve te tije e te families=mosdenimin e mundshem.
P.S. Booo sa shkrujta, dhe skam henger mjes akoma Piktoro e di qe sje dakort me mua, por ja qe ti ke llogjiken-botkuptimin tend dhe une timen.
Por fatkeqesia eshte se, une jam cliruar nga "mania" per Edi ramen sapo hypi ne Pushtet, kurse ti je akoma i verber mbas Saliut edhe pse eshte Kriminel i lindur edhe pse tashme ra nga Kali
|