Depertuesi
Anetar i ri
Regjistruar: 12/01/2010
Vendbanimi: ne toke
Mesazhe: 10
|
Citim: Po citoj ato që tha mjellma
Vizitor,ishte teper interesant informacioni i sjelle ketu,pavaresisht nga hapesira e ngushte,sepse me nje informacion nuk mund te sjellesh te qarte thelbin e rrymes materialiste dhe asaj idealiste dhe aq me pak te arrihet te behet nje bisede e mirefillte filozofike dhe ne fakt une nuk pretendoj aspak qe te arrij te flas nga baza te mirefillta te njohurive filozofike,thjeshte me kujtohen dikur emisionet ne RTV dhe zeri i drejtuesit te tyre,qe pasi bente nje pyetje:nese eshte e vertete hipoteza se hapesira ka nje kufi qe percakton fundin e saj,atehere pas ketij fundi cfare vjen???....kjo pyetje me ben te pranoj se hapesira eshte e pafundme dhe nese do te beja nje analogji edhe per fillimin do te beja vete te njejten pyetjeo para saj cfare kishte??? S'ka patur as fillim.....Duke u nisur nga kjo eshte e lehte qe te pranosh materien si primare dhe idealen si dytesore dhe te permbledhur vetem ne realitetin shoqeror,apo ti japim nje hapesire pak me te gjere realitetin e gjalleses.
Kjo ishte pohimi se perballe fakteve jam e detyruar te pranoj materialen si primare,por ka caste qe me krijohet pyetjao ekzistencen time kush e shpjegon???Perse UNE jam kjo qe jam tani, e paracaktuar te lind ne ate date,te kem kete paraqitje,kete kapacitet bilogjik(nuk po futem ne pershtatjen ne kushtet e shoqerise),te jem prezente tani dhe jo te isha dikur,apo te jem dikur,te mos jem TI apo dikush tjeter,kur faktikisht jam nje perzierje kaq% uje,kaq% kripera minerale dhe totalisht 100% lende joegjalle.Cfare kam tani qe me ben te jem Une dhe jo 100%material?
Nejse, s'kam per ti dhene nje shpjegim qe te me kenaqi mua,keshtu qe po vazhdoj te jetoj jeten time pa i dhene nje kufi materiales dhe ideales,mire jane bashke....
vella ben mire te abdejtohesh se me duket paske mbetur ne shekullin 18, shkenca moderne verteton qe bota eshte e krijuar e nuk ka egzistuar pafundesisht dhe se koha eshte produkt relativ pra nje dimension i katert,materjalizmi ka rene poshte si teori shkencore pasiqe shkenca ka bere shum hapa para me mekaniken kuantike dhe me papercaktueshmerine e ligjeve fizike,nje pyetje kam une per ato qe kane qasje materjaliste,a mundet te me thoni cfare eshte materja ?