Green_Mamba
'
Regjistruar: 12/03/2006
Vendbanimi: .
Mesazhe: 205
|
Citim: Po citoj ato që tha kontinenti
Shiko, kur kam permend zemren, e thashe si figure.
Po te vejshe re, filozofet ateiste, te gjitheve i rreshket fjala ''shpirti'' dhe me pa te drejte e perdorin kete fjale. Duke fillu qe nga Frojdi i cili e ka permendur shpesh.
KUr thashe se, nuk dihet se cfar eshte shpirti, kjo do te thote se per te ka vetem percaktime poetike qofte dhe fetare.
Por, dashurine, sado te lodhemi, nuk mund ta shpjegojme psikikisht.
Po qe se do t'ia hyjme rruges se psikikes per shpjegim, do te dalim ne perfundime te cilat shume shpejt, dikush tjeter do te na i hedhe poshte.
Po qe se arrijme te shpjegojme se; cfar eshte dashuria, atehere dhe une do ta pranoj ate qe thua ti, sepse shpjegimi ka si pjese te tij dhe fjalet, te cilat, keto te fundit, jane kontigjent i trurit.
Por, ky truri, pse pra nuk di ta shpjegoje e te na e thote kete fakt, qe i kane ngritur miliarda kenge e sa e sa vepra arti?
Une nuk do ta kisha marre fare mundimin te flisja gjate per dashurine. Mbase do jepja vetem opinionin tim dhe kaq. ketu behje fjale per altruizmin. Mgjt edhe ajo qe ne ie quajme dashuri eshte produkt i psikes tone. Shpirti eshte nje abstraksion. Ketu flasim per nje fungson subjektiv sic mendohet se eshte "teknika e mendjes sone" e megjithate kemi te mejme me materie, qe eshte treuri, qe eshte i perbere nga neurone , dendrite etj etej (pyet Ns6 me shume )
Denonco këtë mesazh tek moderatorët | IP: e regjistruar
|