Mister_DXP
cloudmixer
Regjistruar: 11/06/2007
Vendbanimi: asgjekundi
Mesazhe: 1119
|
Citim: Po citoj ato që tha kotka
Si me kish shpetuar ky shoku i banges kaq kohe, po ...dxp jam dakord me funksionimin e derivateve   , sa per integralet kam kohe qe i kam lene.
Si shpjegohet qe akoma ne te dy jemi tek bangat e shkolles edhe kur shkruajme, tregon qe nuk rritemi apo qe keto banga kane lene shume mbresa?????? te bukura.
................Nëqoftese në mathematikë integrali shërben për të zgjidhur një fumksion, në letërsi e komplikon situatën.
Mendo për një moment që je brenda një salle të madhe, në formë kubi dhe me tavan me kube. Për te gjetur volumin e saj duhet që të shumëzosh: gjatësi X gjërësi X lartësi. Thjeshtë apo jo. Puna prishet me tavanin. Këtu hyjnë integralet dhe me mënyrat e tyre të lëmimit, (mbulimit të këndeve), të japin mundësinë që të shpetosh nga ky hall.
...............Po ti i di këto që nga shkolla…
..................Në letërsi përdorimi i integralit do të sillte nje situateë të çuditshme, jo normale dhe të papranueshme për logjikën e thjeshtë. Kështu fjala “integral”, për qëllime beneficiare, është transformuar në “integrim”.
Integrimi është zbutja e formave të dhunës nëpërmjet politikës , bisedimeve dhe marrëveshjeve. Integrimi është një mënyrë e squllët, që në letërsi ka pasur shumë pak vend.
Në të kundërt, disintegrimi,(shpërbërja), është një term mjaft i fortë dhe pikant në letërsi. Ja që njerzit pëlqejnë më shumë , të mprehtën, pikanten.
E çdo të kishte pikante një zgjidhje integrale? Psh.
Djali shkoi atje, para atij tjetrit, që ishte aq i fuqishëm dhe filloi t’i tregonte se nuk është mirë që njerzit të zihen, por ata duke qënë qënje humane dhe për të ruajtur llojin e tyre nuk duhet që të luftojnë…Yak.
Askush nuk i do këto zgjidhje.
DXP
Denonco këtë mesazh tek moderatorët | IP: e regjistruar
|