qershor13
Vagabonding

Regjistruar: 05/02/2003
Vendbanimi: Rio
Mesazhe: 2547
|
Vllaznia në përgatitjet e fundit për ndeshjen e nesërme ndaj bluve të kryeqytetit
Kuqeblutë, gati skuadra anti-Dinamo
Për këtë skuadër, çdo gjë duket gati, teksa janë zgjedhur edhe disa nga enigmat që kanë zotëruar mbi të, ku më kryesorja ka qenë saktësimi i formacionit. Një gjë e tillë është bërë dje pasdite, kur ekipi shkodran ka zhvilluar ndeshjen e tij të kontrollit. Në të vërtetë, kjo ka qenë e dyta, pas asaj të së martës, sepse kjo është strategjia e punës së teknikut malazez Haxhiosmanoviç. Në stërvitjen e djeshme kanë qenë të gjithë lojtarët, përfshi edhe të kthyerit nga ekipi Shpresa. Në orën 16.30, në fushën e kompleksit sportiv "Zmijani" kanë qenë të pranishëm, përveç drejtuesve të skuadrës, për të ndjekur këtë ndeshje kontrolli edhe presidenti Agron Çela dhe zëvendësi i tij, Xhevdet Amuli. Menjëherë pas nisjes së stërvitjes, trajneri Haxhiosmanoviç i ka ndarë më vete 11 lojtarët, të cilët do të jenë po ata që do të luajnë të shtunën ndaj Dinamos. Për 20 minuta, ai ka punuar veçmas me ta, ndërkohë që në krahun tjetër të fushës ishte ndihmëstrajneri Rakiqi, duke punuar me grupin tjetër të lojtarëve. Pas kësaj ka filluar dhe ndeshja e kontrollit, e ndjekur me interes edhe nga shumë sportdashës të kësaj skuadre. Formacioni me të cilin ka luajtur Vllaznia dje, dhe që do të luajë nesër ndaj bluve të Andrea Markos, ishte ky: në portë, si zakonisht, veterani Armir Grima, ndërkohë që në mbrojtje trajneri malazez kishte ndryshuar dy gjëra, në krahasim me ndeshjen e fundit, atë ndaj Teutës. Ndërsa qendra e mbrojtjes ishte e pandryshuar, me Zmijanin e Telin, në krahë ishin emra të rinj. Në të majtin, në vend të Lukës, Haxhiosmanoviçi ka preferuar "sallaksin" Doçi, i rikthyer te Vllaznia kohët e fundit, pas aktivizimit vitin e kaluar te Besëlidhja. Ndërsa në krahun e djathtë është parë të luajë i mirënjohuri Ilir Dibra, i cili rikthehet kështu në formacion pas një dëmtimi që e ka lënë larg fushës së blertë. Në mesfushë kishte vetëm një ndryshim, teksa Osja kishte kaluar nga mbrojtja në këtë repart, duke zënë vendin e Hotit, kurse të tjerët ishin po ata, Salihi, Belisha dhe Cungu. Sulmi ka qenë i zakonshmi, me dyshen Sinani-Martini. Në këtë mënyrë, pra kjo është 11-shja, e cila do të kërkojë nesër të marrë pikë në ndeshjen ndaj Dinamos. Ndryshimet janë të pakta. Siç shikohet, vetëm dy janë emrat e rinj, ndërsa të tjerët janë po ata. Pikërisht te këta lojtarë të zgjedhur, Haxhiosmanoviçi ka shumë besim për të ardhmen e Vllaznisë, duke parë që edhe lojtarë të rinj në skuadër nuk kanë ardhur. Për rrjedhojë, ai duhet të punojë me kontigjentin që ka, tek i cili, megjithatë, beson shumë.
------------------------------/////////////////////-----------------------
Mjeshtri i portës shkodrane, i kënaqur me kthimin në skuadër pas dy sezonesh
Ndoja: Vllaznia, kthimi në "shtëpi"
Kthimi i tij sërish te Vllaznia, skuadra e zemrës, nuk është se i ka bërë ndonjë përshtypje të madhe mjeshtrit të portës, Paulin Ndojës. Sepse, siç thotë dhe vetë, "është një kthim në shtëpinë time". Ka nisur menjëherë nga puna, sepse portierët duhen bërë gati për të mbrojtur me dinjitet portën e skuadrës kuqeblu. Nga ana tjetër, mjeshtri Ndoja shprehet se ky rikthim i tij ka qenë i pritshëm, pasi asnjëherë nuk e ka parë veten larg Vllaznisë. Ja si shprehet ai në intervistën për "Sportin shqiptar:
Ndoja, si do ta konsideroni këtë rikthim tuajin te Vllaznia?
Një kthim në shtëpinë time. Aty ku kam kaluar gjithë jetën time sportive, aty ku kam derdhur gjithë djersën time që në moshën 14-vjeçare. Si i tillë, e prita me kënaqësi rikthimin në stafin drejtues të skuadrës, përkrah malazezit Haxhiosmanoviç, me të cilin pata punuar pak kohë para largimit të fundit nga Vllaznia.
Ky rikthim i tanishëm nuk pati asnjë të veçantë për ju?
E përmenda edhe më lart, se në këtë mjedis jam rritur dhe kam kaluar gjithë vitet e jetës sime sportive. Por rikthimi më bën më entuziast për të punuar siç duhet në detyrën time, atë të përgatitësit të portierëve, detyrë për të cilën besoj se kam dhënë prova që di ta bëj mirë. Mos harroni që këtë zanat e ushtroj që në vitin 1985, kur trajneri i atëhershëm i Vllaznisë, Astrit Hafizi, më afroi në stafin e tij për të stërvitur portierët. Kështu që u bëra i pari trajner portierësh në futbollin shqiptar, duke futur kështu një përvojë të re që bota kishte kohë që e aplikonte. Shkëputja prej dy kampionatesh nga Vllaznia nuk ishte asgjë tjetër veçse një periudhë pushimi, pasi gjithnjë tek unë ekzistonte mendimi se këtu do të kthehesha përsëri. Dhe ja tek jam sërish.
Si e gjetët tani skuadrën?
Dihen problemet që ajo ka kaluar, por besoj se presidenti dhe stafi i tij kanë filluar një punë të mirë për ta çuar këtë skuadër në vendin që i takon. Ata janë të azhornuar me ekipin dhe, duke e plotësuar atë me ndonjë element të mirë nga merkatoja, jam i sigurt se Vllaznia ka për të bërë gjëra të mira.
Së fundi, duke iu rikthyer "zanatit" tuaj, premtoni sigurinë e portës kuqeblu?
Porta shkodrane gjithnjë ka qenë e siguruar. Unë kam mendimet e mia se për tri javë duhet punuar intensivisht me portierët aktualë të ekipit, ku në përgjithësi duhet tentuar në një rifreskim të formës së tyre. Njëkohësisht, duhet siguruar edhe një koordinim më i mirë mes portës dhe mbrojtjes. Këto dy reparte duhet të tregojnë qëndrueshmëri në lojën e tyre.
Lo scopo della nostra vita è di servire la Forza che ci ha creati,e dalla cui misericordia o approvazione dipende il nostro stesso respiro,servendo con lealtÃ_ le Sue creature.Questo significa amore,che dovrebbe sostituire l'odio che si vede ovunque.
Denonco këtë mesazh tek moderatorët | IP: e regjistruar
|