Forumi Horizont Forumi Horizont > Sporti > Futboll > Kampionati Shqiptar > Kategoria e parë > Grupi A1 > S.K Tirana Vlerësimi i Temës: 3 votime, mesatarja 5.00.
Gjithsej 7 faqe: « 1 [2] 3 4 5 6 7 »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër
Autori
Titulli Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
qershor13
Vagabonding

Regjistruar: 05/02/2003
Vendbanimi: Rio
Mesazhe: 2547

Tirana-Besa, të premten ora 16:30
Dje paradite, në zyrat e klubit "Tirana" ka mbërritur njoftimi nga ana shefit të garave, Hito Hitaj, se ndeshja e javës së tretë midis Tiranës dhe Besës do të luhet ditën e premte, ora 16:30, në stadiumin "Selman Stërmasi". Ndryshe nga java e parë e kampionatit, kur Partizani me Dinamon luajtën të dyja ditën e shtunë, këtë herë drejtuesit e FSHF-së kanë vendosur që t'i rikthehen idesë së sezoneve të kaluara. Pra, një skuadër kryeqytetase të luajë ditën e premte dhe tjetra ditën e shtunë. Kështu, do të jenë bardheblutë ata që do ta nisin javën e tretë të kampionatit, ndërsa një ditë më pas Dinamo do të presë në "Qemal Stafa" Vllazninë.

Lo scopo della nostra vita è di servire la Forza che ci ha creati,e dalla cui misericordia o approvazione dipende il nostro stesso respiro,servendo con lealtÃ_ le Sue creature.Questo significa amore,che dovrebbe sostituire l'odio che si vede ovunque.

Denonco këtë mesazh tek moderatorët | IP: e regjistruar

Mesazh i vjetër 10 Shtator 2003 20:42
qershor13 nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të qershor13 Kliko këtu për të kontaktuar me qershor13 (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: qershor13 Shto qershor13 në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto qershor13 në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
qershor13
Vagabonding

Mbrojtësi kuqezi do t'u mungojë fushave 6-8 javë
Nevil Dede i shpëton bisturisë

Kapiteni i Tiranës dhe mbrojtësi i kombëtares, Nevil Dede, do t'u mungojë fushave 6-8 javë. Ky ka qenë konfirmimi i fundit që mbrojtësi kuqezi ka marrë dje pas rezonancës magnetike të bërë ditën e martë. Në këtë mënyrë, hidhet poshtë hipoteza që Nevil Dede të operohet dhe të qëndrojë 3 muaj pa luajtur. Rezonanca e djeshme ka treguar se Dede ka dëmtim të ligamentit të gjurit të majtë, i cili mund të riaftësohet me stërvitje individuale. Kështu, fatmirësisht, mbrojtësi ynë luftarak i është shmangur bisturisë, çka mund t'i hapte jo pak telashe. Brenda një viti, Nevil Dede është dëmtuar tri herë. Si fillim, është operuar në menisk në fillim të sezonit të kaluar, duke munguar 6 muaj. Më pas erdhi dëmtimi i dytë, më datë 30 prill, në miqësoren e luajtur në Sofje ndaj Bullgarisë. Ky dëmtim e mbajti larg për afro tre muaj. Ndërkohë, kur Nevili arriti formën e tij më të mirë, duke u bërë i pazëvendësueshëm te Tirana dhe për kombëtaren, vjen K.O i tretë. Pra, dëmtimi i së shtunës në Tbilisi, kur pas 5 minutash lojë, në një dyluftim me sulmuesit gjeorgjianë, mbrojtësi Dede ka lënë fushën i dëmtuar. Tanimë 28-vjeçarit i duhet t'i kthehet punës edhe një herë nga e para, siç di të bëjë një lojtar me vullnetin e tij të pashembullt. Nuk mbetet gjë tjetër, veçse t'i urohet shërim sa më i shpejtë.

------------------------------------///////////////----------------

Tirana shtyn zgjedhjet e asamblesë
Klubi "Tirana" ka vendosur të shtyjë zgjedhjet e asamblesë, të planifikuara për muajin shtator, për në fund të fazës së parë të kampionatit. Një fakt të tillë e pohon vetë sekretari i klubit, Shkëlqim Muça, i cili shprehet se është parë e udhës që zgjedhjet e asamblesë për presidentin e ri të zhvillohen në fund të fazës së parë dhe jo tani në shtator. Sipas tij, do të ishte në të mirë të klubit që këto zgjedhje 4-vjeçare të zhvillohen rreth muajit dhjetor, kur kampionati ka pushimet e tij të zakonshme. Deri tani, me sa mësohet, brenda klubit nuk ka pasur oferta konkrete nga financues të rinj, të cilët duan të sfidojnë në postin e presidentit egjiptianin El Sajed. Gjithsesi, në muajt e ardhshëm çdo gjë do të konkretizohet.

Lo scopo della nostra vita è di servire la Forza che ci ha creati,e dalla cui misericordia o approvazione dipende il nostro stesso respiro,servendo con lealtÃ_ le Sue creature.Questo significa amore,che dovrebbe sostituire l'odio che si vede ovunque.

Mesazh i vjetër 11 Shtator 2003 16:16
qershor13 nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të qershor13 Kliko këtu për të kontaktuar me qershor13 (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: qershor13 Shto qershor13 në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto qershor13 në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
qershor13
Vagabonding

Njëshi i stolit bardheblu kërkon përqendrim maksimal dhe marrjen e tri pikëve ndaj kavajasve
Mema: Nuk ka sfidë mes meje dhe Sejdinit

Java e tretë e kampionatit nis me takimin Tirana-Besa, që do të luhet sot, në orën 16:30, në stadiumin "Selman Stërmasi". Kampionët e drejtuar nga trajneri Sulejman Mema vijnë në këtë ndeshje pas dy fitoreve jashtë fushe dhe një jave pushim. Tekniku bardheblu është i ndërgjegjshëm për vështirësinë e kësaj sfide dhe u kërkon lojtarëve të tij vlerësim maksimal për kundërshtarin. Në një deklarim për "Sportin shqiptar", Mema shprehet: "Skuadra e Besës nuk duhet nënvleftësuar në asnjë mënyrë, si për traditën që ka në futbollin shqiptar, por edhe për rivalitetin që i ka bërë Tiranës sidomos viteve të fundit. Nëse kërkojmë ta fitojmë këtë ndeshje në fushën tonë, duhet me çdo kusht që futbollistët të japin maksimumin në fushë. Jemi të ndërgjegjshëm se, nëse kërkojmë të shpallemi kampionë, nuk duhet të lëmë asnjë pikë brenda." Në dy javët e para të kampionatit, kavajasit kanë koleksionuar një humbje dhe një barazim. Për vetën situatën që ndodhen në tabelën e klasifikimit, verdhezinjtë do të përpiqen të dalin me një rezultat pozitive ndaj kampionëve. Prania në krye të Besës dhe e trajnerit të ri, Faruk Sejdini, ua shton ambiciet atyre. Gjithsesi, 20 herë kampionët janë më se të gatshëm që të mos lëshojnë pe, pavarësisht synimeve të kundërshtarit. Tekniku Sulejman Mema kërkon nga djemtë që të shënohet një gol sa më shpejt të jetë e mundur, për ta pasur më tej nën kontroll rezultatin. "Ardhja në krye të Besës e trajnerit Sejdini mund të sjellë një frymë optimiste në radhët e kavajasve, duke qenë se çdo lojtar që do të luajë si titullar do të përpiqet të japë shumë nga vetja në fushë. Ata ndoshta mund të jenë të kënaqur edhe me një barazim ndaj nesh dhe ka shumë gjasa të mbyllen në mbrojtje. Ajo çka duhet të bëjmë është ta gjejmë rrugën e golit sa më shpejt të jetë e mundur, për ta pasur më pas takimin nën kontroll,"- thotë njëshi i stolit bardheblu. I pyetur nëse, përveç një ndeshje futbolli, përbën një sfidë teknikësh takimi i sotëm me Besën, Mema është përgjigjur: "Jo, nuk ka arsye pse të jetë e tillë për mua. Vlerat e trajnerit Sejdini njihen nga të gjithë dhe, normalisht, ai do të përpiqet që në radhë të parë t'i shërbejë skuadrës, ashtu siç do të bëj edhe unë." Për sa i takon formacionit, Sulejman Mema bën të ditur se do të ketë ndryshime, duke qenë se Devi Muka dhe Rezart Dabulla vijnë nga dy ndeshjet me kombëtaren, ndërsa kapiteni Dede është i dëmtuar. Rikthim entuziast mund të quhet vetëm ai i mesfushorit Ervin Bulku, i cili ndoshta sot mund të marrë një rol të ri. "Besoj se formacioni i parë që do të luajë ndaj kavajasve do të ketë disa ndryshime. Na është dëmtuar Dede, ndërkohë që i riaftësuar është Ervin Bulku, i cili mund të luajë që nga fillimi. Për sulmin jam në mëdyshje, duke qenë se kam në dispozicion katër sulmues për dy vende. Xhafa dhe Merkoçi i kanë lënë pas shqetësimet dhe në dy ndeshjet miqësore të zhvilluara dhe në seancat stërvitore kanë qenë në formë." Sa do të ndikojë dëmtimi i Dedes? "Nevili është lojtar dhe kapiten i pazëvendësueshëm në skuadër dhe normalisht do të na mungojë. Megjithatë, unë kam besim se me vullnetin që ai ka, do të rikthehet shumë shpejt në gjirin tonë. Ndërsa zëvendësues i tij besoj se do të jetë një lojtar brenda ekipit,"- i ka dhënë fund fjalës së tij trajneri i Tiranës, Sulejman Mema.

Mesazh i vjetër 12 Shtator 2003 17:15
qershor13
Vagabonding

Devi Muka dhe Rezart Dabulla kanë qenë dje dy të mbërriturit e fundit nga kombëtarja në stërvitjen e skuadrës së Tiranës. Ata, së bashku me Bulkun dhe Agollin e Shpresës, të rikthyer në ekip më parë, do të jenë të gatshëm për sfidën e sotme ndaj kavajasve.
Nevil Dede do të jetë mungesa e vetme e teknikut Mema për përballjen me Besën. Kapiteni është larguar para 5 ditësh nga grumbullimi me kombëtaren, pas dëmtimit të pësuar në Tbilisi. Nga rezonanca magnetike e bërë të martën, doli që mbrojtësi i Tiranës ka dëmtim të ligamentit të gjurit të majtë. Aktivizimi i tij pritet të jetë në fillim të nëntorit.
Ervin Bulku, mesfushori i kampionëve, pritet të luajë për herë të parë në këtë kampionat të ri. 22-vjeçari nuk është aktivizuar në dy takimet e para të Tiranës, ndaj Lushnjës dhe Flamurtarit, si rrjedhojë e një dëmtimi në gju. Me shumë mundësi, sot Bulku mund të luaj si stoper, përkrah Dabullës dhe Pinarit.
Kampionët kanë vendosur të mos grumbullohen në asnjë prej hoteleve të kryeqytetit 24 orë përpara takimit me Besën. Një fakt të tillë e konfirmojnë vetë drejtuesit e skuadrës. Ndoshta Tirana, në këtë sezon, do ta bëjë zakon që të grumbullohet vetëm kur luan ndaj kundërshtarëve të saj direktë në luftën për titull.
Treshja e gjyqtarëve që do të drejtojë takimin e sotëm, midis Tiranës dhe Besës, do të jetë: Albano Janku kryesor dhe dy anësorët Arben Pregja dhe Sokol Avdo.
Halili apo Xhafa? Agolli apo S.Bulku? E.Bulku apo Hajdari? Këta janë gjashtë lojtarët që luajnë për një fanellë titullari sot ndaj verdhezinjve. Trajneri do të vendosë vetëm në minutat e fundit.
Porta, po ashtu, është sektori i mëdyshjeve. Nëse do të vazhdohet me idenë e rotacionit, i bie që sot "gardian" të jetë shtatlarti Isli Hidi.
Stërvitja e fundit e kampionëve, e zhvilluar dje në orën 16:30, në fushën "Skënder Halili", ka qenë e karakterit taktik. Mema ka aplikuar disa variante loje, të cilat pritet të përdoren sot ndaj Besës. Stërvitja ka zgjatur 90 minuta.

Mesazh i vjetër 12 Shtator 2003 17:17
qershor13
Vagabonding

Mesfushori shkatërrues është plotësisht i gatshëm për Tiranën në ndeshjen e nesërme ndaj Besës
E.Bulku: Tiranë, më prit se erdha!
Një dëmtim në gju, pësuar ndaj gjeorgjianëve të Dinamos së Tbilisit, dhe gati një muaj e gjysmë stërvitje individuale për t'u rikthyer sërish në formë. Ervin Bulku, mesfushori i dalluar i Tiranës dhe kapiteni i ekipit Shpresa, u ka munguar jo pak kampionëve në këtë fillimsezoni. Falë një pune intensive individuale dhe disa kurave riaftësuese, ai tashmë ka filluar të luajë si dikur. Këtë e kanë vërtetuar edhe dy ndeshjet e fundit që Ervini është aktivizuar. Si fillim ka luajtur disa minuta në miqësoren e bardhebluve të shtunën ndaj Bylisit. Ndërkohë, të mërkurën, për 90 minuta, ka luajtur me Shpresën kuqezi në atë fitore 3-0 me bashkëmoshatarët gjeorgjianë. Në një deklarim për "Sportin shqiptar", 22-vjeçari është shprehur: "Për mua, tani dëmtimet i përkasin së kaluarës. Jam riaftësuar plotësisht nga goditja që kisha marrë në gju në ndeshjet eliminatore për Ligën e Kampioneve. Nuk ishte e lehtë ta rimerrja veten, por falë disa terapive të ndjekura me rigorozitet, tashmë ndihem mirë. Deri tani kam luajtur në një ndeshje miqësore dhe në një zyrtare. Te kjo e fundit jam aktivizuar 90 minuta dhe nuk kam pasur probleme fizike dhe ambientimi, çka do të thotë se që nga ballafaqimi me Besën të shtunën, do të jem i gatshëm për trajnerin Mema,"- thotë numri 8 i kampionëve. Për takimin e fundit me Gjeorgjinë, ku Shpresa kuqezi triumfoi 3-0 në stadiumin "Niko Dovana", Ervini ndihet i kënaqur. Për të, kjo fitore duhej arritur medoemos për t'u renditur të tretët në Grupin 10. "Sa për fitoren e së martës me Shpresën gjeorgjiane, mund të them se ishte plotësisht e merituar. Rezultati flet vet. Ne ditëm t'u bënim një mbyllje dinjitoze këtyre ndeshjeve eliminatore, duke u renditur të tretët në grup, me 10 pikë. Për mua, kjo qe ndeshja e fundit që luajta si kapiten, pasi më ka kaluar edhe mosha. Jam shumë i kënaqur për këtë sukses të arritur, duke qenë se ishte fryt i një pune të palodhur të të gjithë shokëve të skuadrës dhe trajnerit Hasan Lika,"- shprehet Ervin Bulku. Normalisht, i vetmi shans për mesfushorin për të riveshur ngjyrat kuqezi të kombit të tij është kombëtarja. Ai ka provuar më parë të luajë me të në disa ndeshje miqësore. Ndërkohë shpreson që në të ardhmen, me një stërvitje të vazhdueshme, të arrijë që të jetë pjesë e kësaj skuadre. Ky është dhe një ndër objektivat e tij të shumtë për sezonin e ri. "Duke qenë se nuk do të luajë më me Shpresën, mundësia e vetme që të veshë fanellën kuqezi është ajo e kombëtares. E kam provuar dhe më parë ta bëj një gjë të tillë dhe shpresoj që në të ardhmen të jem pjesë efektive e saj. Për çdo lojtar është kulmi i karrierës të luajë me përfqësuesen e vendit të tij dhe besoj se kam për ta bërë të mundur këtë dëshirë,"- komenton Bulku "i vogël" i Tiranës. Në fund të deklarimit të tij, mesfushori energjik nuk harron të flasë edhe për bardheblutë, ekipin me të cilin aktivizohet në kampionatin shqiptar. Duke filluar nga kjo javë, ai pritet të jetë titullar në formacion dhe për të zënë vendin kapitenit Dede në repartin e mbrojtjes. "Sezonin e kemi nisur mbarë, pasi në dy takime në trasfertë kemi koleksionuar 6 pikë të plota. Ndeshjen e radhës e kemi në fushën tonë me Besën dhe synimi i vetëm është fitorja, për të ruajtur kryesimin. Do të jetë paksa e vështirë për ta arritur, por ne jemi të gatshëm të sakrifikojmë gjithçka që Tirana të arrijë majat e futbollit në vend. Vetë shpresoj që të luaj, pavarësisht se ku, në mesfushë apo në mbrojtje. Ndërsa për objektivat e ekipit, nuk është nevoja që të përsëriten shumë herë, pasi dihen. Luajmë për t'i fituar të dy trofetë kombëtare dhe për t'u bërë sfidë kundërshtarëve direktë,"- i jep fund deklaratës mesfushori luftarak, Ervin Bulku.

Mesazh i vjetër 12 Shtator 2003 17:18
i_lire
^^i_lire^^

Regjistruar: 02/08/2003
Vendbanimi: ^^__^^
Mesazhe: 1610

Tirana sërish më e mira.

20 herë kampionët shkërmoqin Besën 7-1 për javën e tretë të kampionatit. Bardheblutë fitojnë thellësisht edhe këtë herë, duke treguar supremacinë e tyre në futbollin shqiptar. "Viktima" e radhës ishte Besa, e drejtuar tashmë nga Faruk Sejdini. Në stadiumin "Selman Stërmasi", të dyja skuadrat vinin pas një jave pushim dhe e nisën takimin me formacionet e tyre më të mira. Bardheblutë e nisën takimin keq, pasi që në minutat e para hasën në barrikadën e mbrojtësve miq dhe e kishin të vështirë të depërtonin. Kavajasit, me moral të ngritur, ditën t'u bënin ballë kampionëve dhe të kundërsulmonin rrezikshëm. Goli i tyre erdhi si rrjedhojë e kësaj takike të ndjekur, kur Kuli del i vetëm me Hidin dhe shënon një gol të bukur. Bardheblutë, në moment, shokohen dhe mundohen të marrin iniciativën për të sulmuar. Do të mendonte Sina për të barazuar rezultatitin, duke i dhënë shans skuadrës së tij për të qenë më e lirshme në minutat në vazhdim. Pika kulmore e takimit ka qenë dalja nga loja me karton të kuq për Shetën. Besa duhet të luante për me shumë se 60 minuta me një lojtar më pak. Pjesa e parë përfundon me shifra të barabarta dhe me sulme të njëpasnjëshme të kampionëve. E dyta nis e vrullshme për bardheblutë, të cilët menjëherë shënojnë dhe kalojnë në avantazh me anë të Licit. Truri i skuadrës së Tiranës në ndeshjen e djeshme ishte mesfushori Devi Muka. Vlonjati pothuajse ishte iniciatori i sulmeve të njëpasnjëshme të ekipit të tij, të cilat finalizoheshin me gola. Besa, nga ana e saj, u godit psikologjikisht pas daljes me karton të kuq të një lojtari dhe nuk mundi ta ndalte "tërmetin 7-ballësh" të Tiranës. "Xhaxhi", edhe pse kishte pak ditë në krye të skuadrës, i kishte mobilizuar djemtë e tij, por në fund u dorëzua dhe e pranoi disfatën. Tirana, nga ana e saj, me këtë fitore të thellë, del në krye të klasifikimit të paktën disa orë, me 9 pikë të plota dhe 16 gola të shënuar.

Mesazh i vjetër 14 Shtator 2003 02:23
i_lire nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të i_lire Kliko këtu për të kontaktuar me i_lire (me Mesazh Privat) Vizito faqen personale të i_lire't! Kërko mesazhe të tjera nga: i_lire Shto i_lire në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto i_lire në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
qershor13
Vagabonding

Goleadori bardheblu pranon se po kalon një gjendje jo të mirë psikologjike dhe nuk kërkon të shfajësohet
Fortuzi: Penalltia? Më mungoi fati

E ndien peshën e humbjes së penalltisë, megjithatë nuk kërkon të shfajësohet, kur thotë se penallti kanë humbur edhe lojtarë të mëdhenj. Indrit Fortuzi, sulmuesi kryesor i Tiranës, nuk ka mundur dot ta barazojë rezultatin në minutën e 58-të të shtunën, ndaj Shkumbinit, pas një 11-metërshi të fituar nga Xhafa. Ishte pikërisht portieri vendës Morina, i cili i privoi të drejtën për të shënuar golin e tij të pestë në këtë kampionat falë një grushtimi spektakolar. Megjithatë, gabimin e "Zogut" e kanë korrigjuar shokët e tjerë të skuadrës, të cilët jo vetëm që barazuan, por ditën edhe të kalojnë në avantazh dy herë të tjera. Në një deklarim për "Sportin shqiptar", goleadori më i mirë i kampionëve vitet e fundit pranon se nuk po kalon një gjendje të mirë psikologjike. "Më vjen shumë keq për penalltinë e humbur në Peqin. Në ato momente e kishim mbyllur në disavantazh pjesën e parë dhe u hodhëm të gjithë në sulm në kërkim të golit. Penalltia e fituar nga Xhafa qe e merituar për ne, por nuk e shfrytëzova ashtu siç duhet. Më mungoi fati, gjithashtu më ndëshkoi edhe gjendja psikologjike jo fort e mirë që po kaloj së fundmi. Gjithsesi, dua të falënderoj shokët, të cilët nuk e humbën kurajon dhe luftuan deri në minutën e fundit të ndeshjes për ta fituar atë,"- thotë numri 11 i kampionëve. Penalltia e humbur me Shkumbinin ishte e dyta që Indrit Fortuzi humbet brenda dy muajsh, pas asaj të humbur në Gjeorgji me Dinamon e Tbilisit për Ligën e Kampioneve. Sidoqoftë, ai nuk dorëzohet dhe pranon se 11-metërsha kanë humbur edhe lojtarë të mëdhenj. "Kjo penallti e humbur së fundmi ishte dyta që humbas në një periudhë të shkurtër kohë, pas asaj në Ligën e Kampioneve. Nuk dua të shfajësohem kur them se penallti kanë humbur edhe lojtarë me famë të madhe botërore. Çdo futbollist mund të kalojë periudha të këqija, por, gjithsesi, unë nuk dorëzohem dhe, nëse më jepet sërish mundësia për të gjuajtur 11-metërsha, nuk do të hezitoj të godas,"- bën të ditur 30-vjeçari. Duke lënë mënjanë aspektin personal, Indriti bën edhe një "radiografi" të ndeshjes me peqinasit. Sipas tij, skuadra e Shkumbinit ishte tej mase e mobilizuar për marrjen e pikëve të para në këtë sezon. "Me Shkumbinin e patëm të vështirë, duke qenë se ai nuk kishte asnjë pikë në tri ndeshjet e para. Kemi pësuar një gol që në minutat e para ta lojës dhe më pas e patëm të vështirë të depërtonim. Në pjesën e dytë, zëvendësimet dhe loja sulmuese e krijuar nga ana jonë solli dhe fitoren 3-1. Edhe pse humbëm penallti dhe ishim me një lojtar më pak në fushë, treguam karakterin e fortë të Tiranës. Për këtë javë jemi të vetëm në krye të renditjes dhe ky fakt na jep kënaqësi dhe kurajo për të punuar akoma më shumë. Dy javët e ardhshme do të jenë të nxehta për ne, pasi do të ndeshemi me dy kundërshtarë direktë në luftën për titull, siç janë Vllaznia dhe Partizani. Është momenti më i mirë për të treguar që këto katër fitoret e thella të arritura nuk janë rastësi dhe se jemi skuadra që duhet të mundemi në kampionatin shqiptar,"- i ka dhënë fund deklaratës së tij sulmuesi bardheblu, Indrit Fortuzi.

Mesazh i vjetër 22 Shtator 2003 15:08
qershor13
Vagabonding

Njëshi i stolit bardheblu komenton dy golat e pësuar së fundmi dhe ndeshjen e radhës me Vllazninë
Mema: Nënvleftësimi, problemi ynë

Që kampionët kanë fituar me vështirësi ndaj Shkumbinit, ky tashmë është një fakt i njohur. Por nëse ka probleme në mbrojtje Tirana, duke qenë se në dy ndeshjet e fundit ka pësuar dy gola në minutat e para të lojës, është trajneri Sulejman Mema që e jep përgjigjen. Në një deklarim për "Sportin shqiptar", tekniku bardheblu shprehet se prapavija nuk ka probleme që të shqetësohet. "Nuk besoj se kemi probleme në repartin e mbrojtjes, edhe pse në dy takime e kemi nisur ndeshjen në disavantazh. Po t'i shikosh me vëmendje si golin me Besën dhe atë me Shkumbinin, kanë qenë rrjedhojë e një nënvleftësimi që i kanë bërë mbrojtësit tanë topit në kundërsulm, por edhe në goditje standarde. Gjithsesi, duhet të jemi të ndërgjegjshëm që në katër ndeshjet e para kemi shënuar 19 gola dhe kemi pësuar 2 dhe jemi të vetëm në krye të klasifikimit,"- thotë tekniku Mema.
Megjithatë, edhe pse Tirana është skuadra e vetme në Grupin A1 që udhëheq e vetme me pikë të plota, njëshi i stolit, me eksperiencën e tij, nuk kërkon të ndalet këtu. Ai e di që deri tani janë luajtur vetëm 4 "akte", nga 36, dhe rruga drejt titullit kampion është e gjatë. "Nuk duhet të kënaqemi me kaq sa kemi arritur deri tani. Sezoni është i gjatë dhe ka oshilacione të ndryshme, të cilat ne duhet t'i shmangim për të mos na hapur telashe. Duhet të vazhdojmë të punojmë me dëshirë çdo ditë të javës, që më pas ta kemi të lehtë në ndeshje. Ky grup futbollistësh që drejtoj është në gjendje të bëjë shumë dhe t'i bindë të gjithë njëkohësisht se janë kampionë të vërtetë,"- bën të ditur Sulejman Mema. Duke u rikthyer te ballafaqimi me peqinasit ditën e shtunë, trajneri thotë se ekipi i tij hasi vështirësi të mëdha për ta fituar ndeshjen, pasi vendësit kërkonin pikë me çdo kusht. "Me Shkumbinin e kemi pasur tej mase të vështirë, duke qenë se ata ishin pa asnjë pikë në renditje, ndaj nesh u përpoqën të merrnin pikë me çdo kusht. Gjithsesi, ne ia dolëm mbanë dhe fituam, edhe pse me 10 lojtarë në fushë."
Penalltia dhe kartoni i kuq ishin ekzistentë? "Besoj se po. Xhafa u pengua dukshëm në zonë dhe penalltia qe e rregullt. Ndërkohë, për kartonin e kuq të Pinarit, jam me dyshime, por në të tilla situata ku ishte ndeshja ishte e sigurt marrja e kartonit të kuq,"- vijon komentin e tij Mema.
Java e pestë i rezervon Tiranës një ndeshje të vështirë në "Qemal Stafa", ku mysafirë do të jenë shkodranët e Vllaznisë. Kuqeblutë kanë marrë tri pikët e para në këtë kampionat me Elbasnin dhe vijnë me moral të lartë. Gjithsesi, gjatë javës në vazhdim, bardheblutë do të përpiqen të përgatiten denjësisht për marrjen e fitores. Trajneri e pranon se do të jetë një sfidë delikate për mbarëvajtjen e kampionatit, kur thotë: "As diskutohet që takimi me Vllazninë do të jetë i vështirë për vetë traditën që ka në futbollin shqiptar. Gjithmonë në kryeqytet, shkodranët na kanë vënë në vështirësi, prandaj gjatë gjithë javës do t'i marr të gjitha masat e duhura për t'i neutralizuar pikat e forta të tyre. Besoj se do të zhvillohet një lojë e bukur dhe në fund ka për të fituar skuadra më e mirë,"- i jep fund komentit të tij trajneri Sulejman Mema.

-----------------///////////--------------------------

Bardheblutë në kërkim të mbrojtësve për Vllazninë

Edhe pse vetëm një ditë ka kaluar nga stërvitja e fillimjavës, bardheblutë, pas fitores së vështirë në Peqin, janë në telashe për gjetjen e zëvendësuesve në repartin e mbrojtjes. Tekniku Mema nuk do të ketë në dispozicion kapitenin Dede, të dëmtuar, si dhe të skualifikuarin me karton të kuq, Pinarin. Aktualisht, Tirana ka vetëm dy mbrojtës të deklaruar, Hajdarin dhe Dabullën. Me një mbrojtje treshe, që aplikon trajneri bardheblu, duhet medoemos të gjendet një lojtar brenda grupit. E vetmja gjë që mund të bëhet është sakrifikimi i tre mesfushorëve: Lici, Ervin Bulku dhe Alban Tafaj. Tre lojtarët e fundit e kanë provuar disa herë për ta bërë rolin e stoperit edhe gjatë sezonit të kaluar dhe këtë herë duhet të rikonfirmohen. Nëse përkrah Hajdarit dhe Dabullës do të luajë Lici, atëherë Agolli do të kalojë nga qendra në krahun e majtë të mesfushës. Ndoshta në rolin e liberos mund të provohet edhe Ervin Bulku, i rikthyer së fundmi nga dëmtimi. Gjithsesi, këto janë enigma që do të marrin zgjidhje vetëm gjatë kësaj jave stërvitje.
Për sa i takon stërvitjes së djeshme, ajo ka qenë, si zakonisht, me dy seanca, paradite dhe mbasdite, dhe nuk ka pasur probleme dëmtimesh të futbollistëve.

Mesazh i vjetër 23 Shtator 2003 18:17
i_lire
^^i_lire^^

Regjistruar: 02/08/2003
Vendbanimi: ^^__^^
Mesazhe: 1610

Kater ndeshje të luajtura dhe vetëm dy gola të pësuar e megjithatë në kritikat e shtypit, mbrojtja e Tiranës është më e kritikuara. Kundër Vllaznisë do mungojnë dy titullarë, Dede i dëmtuar dhe pinari i skualifikuar, megjithatë një nga shtyllat e këtij reparti, Rezart dabulla mendon se skuadra ka forca dhe futbollistë të aftë për të luajtur me suskses në këto role.

Vërtet, a është mbrojtja problem për bardheblutë. Realisht skuadra në katër ndeshje ka arritur po kaq fitore, duke mos vënë në dyshim asnjëherë triumfin. Fakt është se ka fituar ndaj skuadrave që mbyllin tabelën e klasifikimit, por lojtari i kombëtares shqiptare ka mendim tjetër, pra është filozofia e lojës së tiranës, ajo që dominon dhe mbrojtja më parë se të mendojë për të ruajtur portën, mendon për të ndihmuar ekipin të shënojë. Kjo është një filozofi loje, e cila me 19 golat e shënuar për momentin i ka dhënë të drejtë skuadrës. Kundër Vllaznisë e më pas kundër Partizanit do jetë tjetër muzikë, do jenë të tjera ndeshje, por duket e pamundur që skuadra kampione, e destinuar të fitojë të gjitha ndeshjet të ndryshojë strategji, aq më shumë që në pankinë ka një trajner si Sulejman mema, adhuruesin e lojës sulmuese.

Mesazh i vjetër 25 Shtator 2003 22:13
i_lire nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të i_lire Kliko këtu për të kontaktuar me i_lire (me Mesazh Privat) Vizito faqen personale të i_lire't! Kërko mesazhe të tjera nga: i_lire Shto i_lire në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto i_lire në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Prifti i fshatit
Shperndaj paqe e miresi

Regjistruar: 09/08/2003
Vendbanimi: Belgjike
Mesazhe: 15

I nderuar Amin

Kur lexoj ato qe shkruan ti me duket sikur lexoj per veten time. Ju lutem te gjitheve qe kqne materiale ti çojne ne kete faqje me adresen zebraklub@aemail4u.com

Pershendetje te gjitheve

Modifikuar nga i_lire datë 26/09/2003 ora 22:03

Mesazh i vjetër 25 Shtator 2003 22:57
Prifti i fshatit nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Prifti i fshatit Kliko këtu për të kontaktuar me Prifti i fshatit (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Prifti i fshatit Shto Prifti i fshatit në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Prifti i fshatit në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Ora tani: 09:09 Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
Gjithsej 7 faqe: « 1 [2] 3 4 5 6 7 »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër

Forumi Horizont Forumi Horizont > Sporti > Futboll > Kampionati Shqiptar > Kategoria e parë > Grupi A1 > S.K Tirana

Përgatit Këtë Faqe Për Printim | Dërgoje Me Email | Abonohu Në Këtë Temë

Vlerëso këtë temë:

Mundësitë e Nën-Forumit:
Nuk mund të hapni tema
Nuk mund ti përgjigjeni temave
Nuk mund të bashkangjisni file
Nuk mund të modifikoni mesazhin tuaj
Kodet HTML nuk lejohen
Kodet speciale lejohen
Ikonat lejohen
Kodet [IMG] nuk lejohen

Kliko për tu larguar nese je identifikuar