qershor13
Vagabonding

Regjistruar: 05/02/2003
Vendbanimi: Rio
Mesazhe: 2547
|
Partizani fiton 3-1 në "Selman Stërmasi" ndaj Besës
Elbasanasit e kuq "shthurin" kavajasit
Partizani - Besa 3-1
Shënues: Duro 55', Bylykbashi 67', 79', Kuli 85'
Partizani
Nallbani 6.5
Behari 7
Beqiri 6.5
Ndreka 6
Grizha 6
Imeraj 6.5
Duro 7
Abilio (Allmuça 71') 6.5
Muzaka 6
Bejzade (Bylykbashi 42') 7
Karioka (Hallaçi 58') 6
Trajner: I. Spahiu
Besa
Osmani 5
Xhani 5.5
Sheta 6
Doka 5.5
Qerolli 5.5
Romanishin 5.5
Mergjyshi (Lorja 80') 5.5
Mehmeti 5.5
Ypi (Kollçaku 67') 5
Kuli 6
Kapllani 5.5
Trajner: F. Sejdini
Gjyqtarë: B. Pashaj (Tiranë) F. Hysomema Vlorë), Gj. Shyti (Shkodër).
Kartonë të verdhë: Mehmeti, Mërgjyshi, Kapllani, Abilio, Muzaka.
Minutat e lojës...
2'- Rasti i parë me protagonist Abilion, që godet në portë lehtësisht, por pa rezultat.
15'- Bekim Kuli provon larg zonës, por topi kalon tej portës së Nallbanit.
23'- Imeraj driblon bukur në afërsi të zonës, gjuan fort dhe topi për pak sa nuk përfundon në kuadrat.
25'- Muzaka-Abilio kombinojnë me njëri-tjetrin në afërsi të zonës, por në fund portieri i miqve del para brazilianit.
32'- Ypi provon jashtë zonës dhe topi del jashtë portës.
34'- Brazilini Karioka del i lirë në zonë, e mban më shumë se duhet topin, duke humbur një tjetër rast të mirë për të kuqtë.
35' - Rasti më i pastër për gol me protagonist Kapllanin, që përfiton nga gabimi i Ndrekës, del i lirë përballë Nallbanit, por nuk shënon dot.
37'- Karioka gjendet sërish i lirë në zonë, e kthen topin pas te Behari, që gjuan menjëherë dhe topi kalon ngjitur me trekëndëshin e majtë të Osamnit.
40'- Duro provon nga larg dhe pret në pozicion Nallbani.
41'- Abilio, me kokë, kalon bukur në zonë. I vetëm me portierin e Besës, gjuan jashtë kuadratit të portës.
47'- Bylykbashi futet në zonë dhe driblon dy-tre lojtarë, por nuk arrin të godasë mirë në momentin e fundit.
50'- Beqiri depërton në afërsi të zonës, godet menjëherë dhe topi kalon mbi traun e portës së Osmanit.
53'- Muzaka rrëzohet në zonë dhe të kuqtë kërkojnë 11-metërsh, por gjyqtari vazhdon lojën.
55'- Momenti i Klodian Duros. Ndonëse topi është në një kënd shumë të pjerrët nga krahu i djathtë, elbasanasi godet mjeshtërisht, duke e dërguar topin në rrjetë. 1-0.
57'- Duro gjuan përsëri mbi traun e Osmanit.
67'- Sërish elbasanasi i Partizanit zë në befasi portierin e Besës, që grushton bukur, por Bylykbashi ndjek aksionin dhe shënon golin e dytë për të kuqtë. 2-0
69'- Kapllani nuk koordinohet si duhet në zonën e Partizanit, duke e humbur topin.
74'- Kombinim i bukur midis Duros dhe Bylykbashit, që finalizohet me një gjuajtje të Allmuçës, por topi përfundon ngjitur me traun e portës.
79'- Bylykbashi bën të heshtë përfundimisht Besën, pas një parabole jashtë zonës, marramendëse për Osmanin, që i duhet vetëm të nxjerrë topin nga rrjeta. 3-0.
85'- Nëse në pjesën e parë Kapllani e fali gabimin e Ndrekës, Kuli bën të kundërtën, pasi futet në zonë dhe shënon lehtësisht golin e vetëm për ekipin e tij. 3-1.
Komenti...
Dje, në "Selman Stërmasi", të kuqtë kanë korrur fitoren e tretë radhazi, duke treguar edhe një herë se janë të pathyeshëm në fushën e tyre. Kështu, Partizani, pavarësisht nga rezultatet e tjera të javës së tetë, do të mbetet në krye të kampionatit tonë. Dje, ekipi i Spahiut ka zbritur në fushë me disa ndryshime në modulin e lojës. Behari dhe Beqiri në mbrojtje janë parë më të avancuar se në ndeshjet e tjera, ndërkohë që Bejzade, ndonëse i dëmtuar, luante nga minuta e parë në sulm së bashku me Kariokën. Loja në pjesës e parë ishte pothuajse e barabartë për të dyja skuadrat, ndaj edhe rezultati ishte i drejtë. Me përjashtim të Kulit dhe Kapllanit, të gjithë lojtarët e tjerë të Besës ishin të detyruar të mbronin, ndërkohë që Partizani, edhe pse sulmonte vazhdimisht, nuk e vuri në rrezik portën e miqve. Në 45 minutat e para, vetëm dy raste të pastra, por të shpërdoruara nga Kapllani për Besën dhe Abilio për Partizanin. Ndërkohë, futja e Bylykbashit i dha më shumë përparësi lojës sulmuese të Partizanit, që pjesën e dytë e filloi ndryshe nga e para. Vetëm 10 minuta pas fillimit të pjesës së dytë, Klodian Duro gjen rastin më të mirë që të tregojë edhe një herë arsyen se përse vlen më shumë se të tjerët. Në një pozicion tepër të pjerrët me portën, futbollisti i kombëtares sonë ekzekuton një goditje dënimi në portë, duke e bërë të pavlefshëm grushtimin e potierit Osmani. Pas shënimit të golit të parë, të kuqtë ndihen më të çliruar në fushë, duke e kontrolluar plotësisht lojën. Gjatë pjesës së dytë, dy elbasanasit Duro-Bylykbashi, luajnë mirë dhe, me kombinimet e tyre mahnitëse, arrijnë të shënojnë edhe dy gola të tjerë. Duro godet fort dhe Bylykbashi shënon pas topit që fiton nga grushtimi i portierit të Besës. Por Bylykbashi tregon pak minuta më vonë se di të shënojë edhe pa ndihmën e patriotit të tij. Nga jashtë zonës shënon me mjeshtëri një gol të rrallë, duke e kaluar topin me anë të një parabole në rrjetën e portierit Osmani. Ndërkohë, në pjesën e dytë, pesë minuta para përfundimit të ndeshjes, pas rastit të vetëm përballë portës së Nallbanit, Besa shënon golin e nderit me anë të Kulit. Nga të kuqtë duhet veçuar edhe loja e mirë e vlonjatëve, Behari dhe Imeraj, si dhe e brazilianit Abilio, që ishte i pafat para portës. Gjithsesi, ishte një fitore e merituar e të kuqve, që kryesojnë me meritë kampionatin tonë.
Deklaruan...
Ilir Spahiu, trajner i Partizanit:
"E kishim parashikuar para se të luhej ndeshja se Besa do të rreshtohej me forca të shumta në mbrojtje për të bllokuar sulmin tonë, ndaj, në këtë aspekt, në pjesën e parë, ekipi hasi vështirësi në lojë. Ajo që paraqiti Besa në fushë mendoj se ishte më e mira që mund të bënte përballë Partizanit. Kjo ishte arsyeja që ekipi ynë doli në pjesën e dytë te goli. Ndonëse u bënë disa gabime në pasime, sepse u luajt në korridore shumë të ngushta, Partizani, në pjesën e dytë, tregoi edhe një herë se di të fitojë. Më pëlqeu dëshira e ekipi për të fituar përballë kundërshtarit, si dhe komunikimi i mirë midis reparteve të lojës. Sot, Partizani tregoi se është një skuadër që nuk toleron në fushë, por dëshira mbetet që të vazhdohet në këtë rrugë."
Faruk Sejdini, trajner i Besës:
"Dihej që pikët, sot përballë Partizanit, ishin shumë të vështira, pasi luanim përballë kryesueses së kampionatit. Aq më tepër që ekipi kryeqytetas ka emër dhe famë shumë më tepër sesa Besa, ndaj duhet të përballeshim edhe me këtë fakt. Sot, ekipi u ndëshkua nga golat e shpejtë të Partizanit, që edhe mund të evitoheshin nga mbrojtja. Ndërsa sulmi mund të kishte shënuar gola të tjerë. Sidoqoftë, rezultatet negative janë të papëlqyeshme, kështu që duhet të korrigjojmë diçka për sfidat e tjetra në të ardhmen. Besa, pas humbjeve të fundit, duhet të nxjerrë mësime për t'iu kthyer rezultateve pozitive, sepse kampionati është shumë i gjatë."
Të veçanta...
- Partizani luante për herë të parë në stadiumin "Selman Stërmasi", ndaj edhe numri i tifozëve ishte më i paktë se në ndeshjet e tjera.
- Tifozët e Partizanit kërkuan me ngulm futjen e Bylykbashit në lojë. Elbasanasi, me dy golat e shënuar në pjesën e dytë, u dha një mesazh tepër domethënës fansëve të shumtë të Partizanit.
- Në tribunën "vip", përveç dy presidentëve respektivë, Xhani dhe Bizhdili, ishte i pranishëm edhe Delijorgji i Dinamos, si dhe deputetët e PS-së, Fino dhe Braçe.
- Brashini dhe Ballço e lanë të pashpresë stolin, pasi trajneri Spahiu bëri edhe zëvëndësimin e tretë. Ndërkohë, brazilianët Karioka dhe Abilio treguan pakënaqësi nga ndërrimi.
Lo scopo della nostra vita è di servire la Forza che ci ha creati,e dalla cui misericordia o approvazione dipende il nostro stesso respiro,servendo con lealtÃ_ le Sue creature.Questo significa amore,che dovrebbe sostituire l'odio che si vede ovunque.
Denonco këtë mesazh tek moderatorët | IP: e regjistruar
|