Forumi Horizont Forumi Horizont > Bota Shqiptare > Gjuha Shqipe > Nga Pavarësia deri në ditët e sotme. > Pse nje pjese e shqiptareve ne perendim nuk u meson femijeve shqip? Vlerësimi i Temës: 2 votime, mesatarja 4.50.
a duhet te mesojen shqip femijet ne emigracion
po, jam dakort
jo, se s'u duhet
po si të duan
varet nga prindërit që kanë
   Ky sondazh nuk mbyllet asnjëherë [Modifiko Sondazhin (vetëm moderatorët)]
Gjithsej 14 faqe: « 1 [2] 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » ... E fundit »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër
Autori
Titulli Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
Ruby_DR
Special

Regjistruar: 29/04/2005
Vendbanimi: aty ku nuk ta pret mendja
Mesazhe: 2080

alban komplimenti per temen por te shkruaj do te shkoj shum gjat dhe nuk ja vlen se lexova ca shkrime...........

por nuk e di sa do te merremi akoma me me ket popull per ta kthyer ne rrenjene evet, patriot kudo qoft ne bot!!!!!!

u lodhe o i shkret duke i mledhur me organizime per te knaqur keto atdhetar qe ndodhen lar vendit te tyre , qe vetem shpirti jot e din se c'far heq.....

por megjithate te uroj nje jet te lumtur dhe fat ashtu sic ke zemren..

te pershendes Rubini-skenderbeut

Denonco këtë mesazh tek moderatorët | IP: e regjistruar

Mesazh i vjetr 19 Korrik 2005 07:13
Ruby_DR nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Ruby_DR Kliko këtu për të kontaktuar me Ruby_DR (me Mesazh Privat) Vizito faqen personale të Ruby_DR't! Kërko mesazhe të tjera nga: Ruby_DR Shto Ruby_DR në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Ruby_DR në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
misterioz
rrugaç

Regjistruar: 30/12/2004
Vendbanimi: rrugeve
Mesazhe: 892

Ça thu njehere se s'po t'marr vesh.Çfare mendimi me kundershton dhe zhvlerson,ate qe une po them qe femijet (brezi i pare ) flasin pothuajse te gjithe shqip apo tjetrin qe nga brezi i trete gjuha e te pareve pothuajse harrohet ,apo kundershton dhe zhvlerson mendimin qe prinderit duhet ti çojne femijet me pushime ne Shqiperi ne menyre qe te mesojne shqipen. Une po te shpjegoj se si ndodh si eshte realiteti ti me kercen si kacagjel me ate nacionalitetin tend mjeran. Fol per temen jep mendimin tend dhe mos shkruj me germa te medhaja si kalamanjte e kopshit,se pak i rruhet te tjereve ne je dakort me mua apo me kundershton.Per temen mund t'na thuash ndonji gje?

Asimilimi do beje te veten edhe me ata turq ,marokene e arabe po ndodh pak më me vonese per arsye se keta te fundit rrojne ne komunitete(kope) dhe jo se jane me patriot ,pra eshte nje proçes i pashmangshem.

Hapesi temes kur ka hap temen ka pas parasysh shqiptaret(brezin e sotem) qe nuk ju flasin (mesojne)femijeve shqip d.m.th. indinjohet per kete fenomen .Kjo gje ndodh shume rralle .Une te pakten nuk kam hasur asnji femije me prinderit shqiptar qe mos te dije shqipen.

Modifikuar nga unforgiven datë 23/07/2005 ora 02:35

Mesazh i vjetr 19 Korrik 2005 10:30
misterioz nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të misterioz Kliko këtu për të kontaktuar me misterioz (me Mesazh Privat) Vizito faqen personale të misterioz't! Kërko mesazhe të tjera nga: misterioz Shto misterioz në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto misterioz në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
misterioz
rrugaç

Regjistruar: 30/12/2004
Vendbanimi: rrugeve
Mesazhe: 892

Citim:
Po citoj ato që tha amoxil

GJUHEN SHQIPE MENDOJ SE DUHET TA TRASHEGOJME

NE BREZAT E ARDHSHEM ASHTU SI KANE BERE PARAARDHESIT TANE!

Ndonji fakt mund t'na sjellesh.Ne cilin vend te europes ose ne amerike ka shqiptare qe kane emigruar prej shume kohesh dhe gjuha eshte trashguar ne brezat e ardhshem.

Modifikuar nga unforgiven datë 23/07/2005 ora 02:37

Mesazh i vjetr 19 Korrik 2005 10:44
misterioz nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të misterioz Kliko këtu për të kontaktuar me misterioz (me Mesazh Privat) Vizito faqen personale të misterioz't! Kërko mesazhe të tjera nga: misterioz Shto misterioz në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto misterioz në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Iyua
Free Spirit

Regjistruar: 29/06/2005
Vendbanimi: .
Mesazhe: 1903

Alban

Po te ben jeta vete , s'ke ci ben kshu esht jeta ne Perendim harrohet gjuha sepse je 20-7 ne contakt me Amerikon gjithe diten dhe kur shkojne femijet ne shpi ngatarrohen me dy gjuhet kshu qe ske car te besh.....
Un kam lindur ne Shqipri dhe kur vjen puna ne mes te fjalis e filloj Shqip dhe perfundoj ta mbaroj fjaline ne Engish . Mire qe kemi kte forum qe pervetsojme Shqipen dhe mos ta harrojme fare ....
Eshte fjale me vend per te gjitha qe ke folur se ne Shqiptaret Americanizohemi shpejt dhe harrojme shpejt se nga kemi prejardhjen po kjo esht fenomen qe exziston dhe s'mund te hiqet sado qe nje person apo 3 ta luftojne....
Skemi car te diskutojme kjo esht realiteti dhe duhet te jetejme me ate..
Mirulexofshim dhe ishalla femijet Shqiptare e pervetsojne dhe mesojne sa me shume Shqip se sado ne jemi Shqiptare dhe me tradita antike dhe kulturore ! Jam e lumtur qe jam Shqiptare dhe kryelarte !!!!
Respekt per te gjithe Shqiptaret kudo qe ndodhen !!!

Mesazh i vjetr 19 Korrik 2005 19:13
Iyua nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Iyua Kliko këtu për të kontaktuar me Iyua (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Iyua Shto Iyua në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Iyua në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
amoxil
I perjashtuar nga forumi

Regjistruar: 13/06/2004
Vendbanimi: •
Mesazhe: 3949

Re: Alban

Citim:
Po citoj ato që tha Evisa
Po te ben jeta vete , s'ke ci ben kshu esht jeta ne Perendim harrohet gjuha sepse je 20-7 ne contakt me Amerikon gjithe diten dhe kur shkojne femijet ne shpi ngatarrohen me dy gjuhet kshu qe ske car te besh.....
Un kam lindur ne Shqipri dhe kur vjen puna ne mes te fjalis e filloj Shqip dhe perfundoj ta mbaroj fjaline ne Engish . Mire qe kemi kte forum qe pervetsojme Shqipen dhe mos ta harrojme fare ....
Eshte fjale me vend per te gjitha qe ke folur se ne Shqiptaret Americanizohemi shpejt dhe harrojme shpejt se nga kemi prejardhjen po kjo esht fenomen qe exziston dhe s'mund te hiqet sado qe nje person apo 3 ta luftojne....
Skemi car te diskutojme kjo esht realiteti dhe duhet te jetejme me ate..
Mirulexofshim dhe ishalla femijet Shqiptare e pervetsojne dhe mesojne sa me shume Shqip se sado ne jemi Shqiptare dhe me tradita antike dhe kulturore ! Jam e lumtur qe jam Shqiptare dhe kryelarte !!!!
Respekt per te gjithe Shqiptaret kudo qe ndodhen !!!

Evisa dua te te pyes dicka. Ç`a lidhje ka se ku jeton dhe me sa gjuhe te botes ose sa persona te ndryshem komunikon !!??
Ne rradhe te pare sipas llogjikes tende i bie nese komunikon me zezake behesh i zi ?? Une per vete me ka ren rasti te shof shume familje ketu ne Kanada italiane, polake dhe greke. Dhe kam pare se ato ne shtepi ne krahasim me familjet shqiptare ne shtepi flasin gjuhen meme. Kam pare femije 5-8 vjec te flasin gjuhen e preardhjes se tyre ne kundershtim me femijet shqiptar qe mezi e flasin shqipen. Nuk kemi as pse amerikanizohemi , kanadezohemi apo tjetersohemi. Shqipja eshte gjuha nene per ne dhe per pasardhesit tani. Keto gjera duhen luftuar qe tani per arsye se dikur do jete vone. Dua te pyes dhe sa vjece ke qen ti kur ke lene Shqiperin qe spaske mundesi te plotesosh mendimet e tua ne shqip. Dhe nje keshille te vogel per ty "mos u perpiq te perkthesh nga anglishtja ne shqip pastaj ta shprehesh mendimin , duhet qe fjalet te te vijn vete " , mgjth dhe kjo pune arrihet me veshtirsi por asgje nuk eshte e pamundur ne kete bot ........

Mesazh i vjetr 20 Korrik 2005 05:12
amoxil nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të amoxil Vizito faqen personale të amoxil't! Kërko mesazhe të tjera nga: amoxil Shto amoxil në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto amoxil në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Iyua
Free Spirit

Re: Re: Alban

Citim:

Evisa dua te te pyes dicka. Ç`a lidhje ka se ku jeton dhe me sa gjuhe te botes ose sa persona te ndryshem komunikon !!??
Ne rradhe te pare sipas llogjikes tende i bie nese komunikon me zezake behesh i zi ?? Une per vete me ka ren rasti te shof shume familje ketu ne Kanada italiane, polake dhe greke. Dhe kam pare se ato ne shtepi ne krahasim me familjet shqiptare ne shtepi flasin gjuhen meme. Kam pare femije 5-8 vjec te flasin gjuhen e preardhjes se tyre ne kundershtim me femijet shqiptar qe mezi e flasin shqipen. Nuk kemi as pse amerikanizohemi , kanadezohemi apo tjetersohemi. Shqipja eshte gjuha nene per ne dhe per pasardhesit tani. Keto gjera duhen luftuar qe tani per arsye se dikur do jete vone. Dua te pyes dhe sa vjece ke qen ti kur ke lene Shqiperin qe spaske mundesi te plotesosh mendimet e tua ne shqip. Dhe nje keshille te vogel per ty "mos u perpiq te perkthesh nga anglishtja ne shqip pastaj ta shprehesh mendimin , duhet qe fjalet te te vijn vete " , mgjth dhe kjo pune arrihet me veshtirsi por asgje nuk eshte e pamundur ne kete bot ........

\
Ok ta shpjegoj un cfare rendsie ka:
Ne radhe te pare si eshte vendi behet dhe kuvendi , c'do njeri shkon sipas te ardhmes dhe deshires, vullnetit qe ka per gjuhen. Gjuha as inponohet as shfrytezohet....... Sa per te komunicuar me zezake apo te bardhe ktu esht rracizem sepse s'ka rendesi me ke flet edhe perkundrazi njeriu s'shikohet nga ngjyra .... !!!!!!!!
Qe amerikonizohemi apo canadezohemi kjo esht fakt sepse un kam qene ne canada dhe njoh shume shqiptare atje !!!!
Persa i perket mbareses se fjalise ne anglisht dhe mendimeve e solla si shembull pasi un jam e lindur ne shqipri dhe prape ngatarrohem me gjuhet , dhe e perfytyroj sa te veshtire e ka nje femije i lindur ne amerike apo diku tjeter te flase shqipen ............ dhe kjo s'mund te meret per nje kapricoz apo nje ngaterrim mendimesh gjithsesi ti ke mendimin tend....
Sa vite kam ne usa kam aq sa kur flas e flas Shqipen me theks Amerikon !!!!
Mirulexofshim tani !!!! Evisa

Mesazh i vjetr 20 Korrik 2005 05:41
Iyua nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Iyua Kliko këtu për të kontaktuar me Iyua (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Iyua Shto Iyua në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Iyua në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
amoxil
I perjashtuar nga forumi

evisa

Citim:

Ok ta shpjegoj un cfare rendsie ka:
Ne radhe te pare si eshte vendi behet dhe kuvendi , c'do njeri shkon sipas te ardhmes dhe deshires, vullnetit qe ka per gjuhen. Gjuha as inponohet as shfrytezohet.......

Gabimi i par i joti eshte se ketu spo flasim as per shfrytezimin e gjuhes shqipe as per inponim. Dhe nje shtese mendoj se gjuhen Shqipe duhet ta shfrytezojme deri ne fund sepse vetem ne kete menyre arrin njeriu te shprehet sa me mire, sa me bukur...vetem kur flet gjuhen e nenes

Citim:

Sa per te komunicuar me zezake apo te bardhe ktu esht rracizem sepse s'ka rendesi me ke flet edhe perkundrazi njeriu s'shikohet nga ngjyra .... !!!!!!!!

Ja dhe gabimi i dyt i yti, nuk shpreha rracizem por thjesht dhash nje shembull. Mgjth spo ta bej aspak me te thjeshte pergjigjen sepse ti nuk pranoke keshilla

Citim:

Qe amerikonizohemi apo canadezohemi kjo esht fakt sepse un kam qene ne canada dhe njoh shume shqiptare atje !!!!

Pikerisht Evisa kjo eshte dhe arsyeja qe eshte hapur vete tema....Ne asnje menyre mos harrojm gjuhen tone dhe te ndikojm pak me teper mbi femijt tane ne te foluren dhe ne te shkruaren e gjuhes shqipe.

P.S : Sme the kur je larguar nga shqiperia dhe jo sa vjet ke atje .....

Mesazh i vjetr 20 Korrik 2005 06:19
amoxil nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të amoxil Vizito faqen personale të amoxil't! Kërko mesazhe të tjera nga: amoxil Shto amoxil në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto amoxil në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Iyua
Free Spirit

Re: evisa

Citim:

Gabimi i par i joti eshte se ketu spo flasim as per shfrytezimin e gjuhes shqipe as per inponim. Dhe nje shtese mendoj se gjuhen Shqipe duhet ta shfrytezojme deri ne fund sepse vetem ne kete menyre arrin njeriu te shprehet sa me mire, sa me bukur...vetem kur flet gjuhen e nenes

Ja dhe gabimi i dyt i yti, nuk shpreha rracizem por thjesht dhash nje shembull. Mgjth spo ta bej aspak me te thjeshte pergjigjen sepse ti nuk pranoke keshilla

Pikerisht Evisa kjo eshte dhe arsyeja qe eshte hapur vete tema....Ne asnje menyre mos harrojm gjuhen tone dhe te ndikojm pak me teper mbi femijt tane ne te foluren dhe ne te shkruaren e gjuhes shqipe.

P.S : Sme the kur je larguar nga shqiperia dhe jo sa vjet ke atje .....

Po qenke i mire shume per korigjime ti. Jo se un spranoj korigjime sepse te gjithe kemi nevoje per keshilla .. megjithate nga menyra se si ti kishe shkruar me lart sishte e drejte sepse jemi te lire te shprehemi sipas deshires dhe opinioneve qe kemi !
Sa per kohen time te larguar nga Shqiprija mos e do me date ,ore, muaj avion numer ? Mos punoni gje ne gjendje civile dhe ju duhet numri i Shqiptareve te larguar nga Shqipria ? (Shaka kjo )...

Mirulexofshim .................

Mesazh i vjetr 20 Korrik 2005 06:34
amoxil
I perjashtuar nga forumi

Re: Re: evisa

Citim:

Mos punoni gje ne gjendje civile dhe ju duhet numri i Shqiptareve te larguar nga Shqipria ? (Shaka kjo )...

Mirulexofshim .................

haha haha , jo shyqyr zotit punoj llogaritar nga e hena-premte dhe shtune e djele punoj laboratorist.

Mesazh i vjetr 20 Korrik 2005 07:09
Amici di Nessuno
Kompetent

Regjistruar: 13/01/2004
Vendbanimi: Afganistan
Mesazhe: 1613

Re: Re: Alban

Citim:

Mua me duket pak cudi 1. qe familjet shqiptare te flasin anglisht ketu ne kanada. Edhe femijet ndonese e kane te veshtire, perseri flasin shqip, ose te pakten u flitet shqip dhe e kthejne gjymsa gjymsa.
2. Femije italiane qe flasin italisht? nuk e di se ku e ke degjuar(nuk e ve doren ne zjarr) po fakti qe italianet kane ketu mbi 40 vjet, i bie qe niperit te jene femije, dhe ketu flas me me shume siguri, ata nuk flasin italisht at all, sepse as prinderit e tyre nuk e flasin. Mund ta kuptojne, ose dine disi, po ne shtepi nuk flasin italisht. Dhe italianet jane shembull per kete. Kam kontakte me ta dhe njerez te ndryshem cdo here prandaj flas me kete siguri.Greket ndoshta me shume fanatike, por ata kane ardhur me vone.
Tani dalim dhe nje here tek ajo qe kemi thene me siper. Nqs do rrosh ne kope si disa komunitete, 5-10 veta ne nje shtepi, gjuha nuk humbet. Ne nje familje normale 3-4 veta, prinderit ne pune e femija ne shkolle, eshte torture per femijen (sidomos kur ka ardhur shume i vogel) te flase ne te dyja gjuhet.

Mesazh i vjetr 21 Korrik 2005 06:06
Amici di Nessuno nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Amici di Nessuno Vizito faqen personale të Amici di Nessuno't! Kërko mesazhe të tjera nga: Amici di Nessuno Shto Amici di Nessuno në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Amici di Nessuno në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Ora tani: 11:03 Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
Gjithsej 14 faqe: « 1 [2] 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » ... E fundit »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër

Forumi Horizont Forumi Horizont > Bota Shqiptare > Gjuha Shqipe > Nga Pavarësia deri në ditët e sotme. > Pse nje pjese e shqiptareve ne perendim nuk u meson femijeve shqip?

Përgatit Këtë Faqe Për Printim | Dërgoje Me Email | Abonohu Në Këtë Temë

Vlerëso këtë temë:

Mundësitë e Nën-Forumit:
Nuk mund të hapni tema
Nuk mund ti përgjigjeni temave
Nuk mund të bashkangjisni file
Nuk mund të modifikoni mesazhin tuaj
Kodet HTML nuk lejohen
Kodet speciale lejohen
Ikonat lejohen
Kodet [IMG] lejohen

Kliko për tu larguar nese je identifikuar