ariskratos
Anetar i regjistruar

Regjistruar: 09/10/2007
Vendbanimi: tirane
Mesazhe: 114
|
kurva ne trup dhe ne shpirt
a e dini se kush eshte kurva e pare? kete na e meson polonishtja kurva, frengjishtja corbeau, italishtja corvo dhe fjala kurban. Kurban s'e dime nga vjen sepse shqipen na e bejne te ardhur nga te gjitha gjuhet e tjera, pak nga greqishtja, pak nga turqishtja, pak nga italishtja e keshtu me rradhe. Te jesh kurve ne trup dhe ne shpirt! Kurve vjen nga shprehja
"qe si ar vjen", pra si flori, Krishti shkon ne qiell dhe zbret ne toke si flori. A nuk thote çifuti ELAZAR, Eli = Perendia eshte Ar = Flori, dhe po pate Floririn ai, Zoti s'ka pse te te ndihmoje? Cilin ringjalli Krishti te parin? Llazarin, pra ngriti ne shoqerine njerezore mitin e Floririt! Tani Kjo Kurva, qe vjen ne toke, nuk ka ardhur asnjehere i gjalle, prandaj ne Shqiperi thone "Korba une" = "E zeza une". Mos shikoni italishten corvo, kete fjale italiani e ka te vjedhur nga francezi dhe francezi nga shqiptari. Perse corbeau ka brenda dhe beau = i bukur? Perse Albert eshte dhe i Kalbur dhe i Qelbur
Al + ber t
k + al + bur
q + el + bur
?
Kete shumellojshmeri te gjitha gjuhet e botes e fitojne nga forca e shqipes dhe logjika e saj!
Ç'don te thote CORBEAU? Korbi apo corbeau vijne nga shprehja Si Ar Ay Vjen, pra Krishti, Ai vjen i bukur si nje Flori, por dhe s'vjen, sepse s'ka ardhur kurre ne toke, ai aty ka qene perjete i vdekur si çdo njeri tjeter i vdekshem.