^AngeL^

Regjistruar: 13/07/2003
Vendbanimi: U.K
Mesazhe: 538
|
Re: JO per te mbajtur ane
Citim: Po citoj ato që tha Fajtori
Jo per te mbajtur ane, por ajo qe Mendimatari kish shkruar me pelqeu qe heren e pare. Nuk mendoj se ka nevoje te kalojme ne ofendime. Mbase thjesht ata qe nuk bien dakort nuk kuptojne boten e njeri tjetrit.
Do doja te thoja dhe mendimin tim meqe jam ketu. Nuk mendoj se dashuria ka te beje me ndjenjen gay. Nga ana tjeter eshte e vertete qe i dashuruari marrezisht behet nje foshnje qe del nga qejfi i femres. Por kjo nuk do te thote se dashuria prish ekulibret mes nje cifti.
Dashuria eshte nje ndjenje qe te ben te kesh nje deshire te cmendur te jetosh. Te shikosh shtepite dhe fushat nga dritarja e nje treni e te te linde deshira te jetosh aty. Brenda cdo shtepie me personin qe do.
Dashuria te ben te mos mendosh per karriere, te duash nje cope toke, nje dyqan, nje pune cfaredo, nje rroge per te jetuar i qeshur. Mos ju cudise kjo, sepse etja per para nuk eshte retorike e jetes. Te pakten nga eksperienca ime dashuria te ben te duash te jetosh ne nje menyre te qete dhe qetesia nuk ka te beje me pasurine. Te jetosh i shkujdesur pa menduar pse dikush tjeter ka me shume apo me pak. Thjesht te jetosh ne hapesiren tende, ne mrekulline e vogel qe permban jeta jote.
E prape se prape maskilizmi ne Shqiperi eshte nje loje qe vret vetedijen e meshkujve shqiptare. Te tallesh ke dashuron, te kerkosh nje vrime femre pa llogjikuar me tutje eshte nje gje qe pikesepari niset nga mendimi se dashuria nuk ekziston apo femrat jane budallacka. Zakonisht keta djem injorojne nje pjese te realitetit dhe te ndjenjave te tyre. Megjithate kjo me shume i ben keq vete atyre.
Une po ju bej vetem nje pyetje. Sa mendoni se kane lidhje me njera tjetren faktet e meposhtme:
Femrat shqiptare ngacmohen shume ne rruge nga djemte.
Baballaret kane shume inat ti zesh dashnore vajzen.
Meshkujt zhvleresojne femren.
Njerzit martoheshin me shkese deri para pak vitesh.
Kohet e fundit ka patur vetevrasje shume ne Shqiperi.
Te sharat me te renda jane nga motra dhe nga mamaja.
Nuk po e vazhdoj me pika te tjera. Une per vete mendoj se pjesa me e madhe e ketyre gjerave jane pjelle e meshkujve shqiptare dhe sme duken te bukura.
P.s. E ndryshova pak temen por shpresoj qe ky mesazh te mbarte nje meditim me shume per ate qe e lexon.
ky eshte komplet realiteti i jetes se cdo njerit.es po thuajse.
asgje sesht me e madhe se dashuria,,,,,,,,,,,
duke mendu kte...per mesime,,as per asnje gje ne bot nuk rrin njeriu zgjuar ter naten duke menduar per ate personin qe ke ne zemer,dhe sa i lumtur dhe me fat je qe ke nje njeri qe don dhe jeni nje trup sic e tha dhe Mendimtari,te duash dikend dmth qe dy personale te behen nje.
te bertasesh,,dhe ta ulesh koken.
te duash dikend me zemer e shpirt nuk tregohesh superior,,sepse kur ndjenjat jane te njejta duhet te jene gjitha po ashtu ne cdo aspekt.