BIONDIA
Ne zemren tende.

Regjistruar: 02/03/2006
Vendbanimi:
Mesazhe: 10184
|
Bashkangjitje: 641656253_1038849.gif
Ky file është shkarkuar 126 herë.
Magjia e debores
30 dhejtor 199.
...Sot u zgjova me nje deshire te madhe te te degjoja zerin me ndoth shpesh kjo gje ,ndonjeher me duket sikur degjoj zerin tend qe me therret dhe filloj e te kerkoj neper shtepi me duket sikur je fshehur dhe po loz me mua .Ky kerkim me kalimin e oreve sa vjen e behet dhe me i insistues dhe zeri yt sa me shume kalojne oret minutat, sekondat aq me i forte behet dhe une dhe pse e di qe nuk je e di je larg e di qe sot ne daten 30 dhjetor ne kete fund vit nuk mund te jesh por shpresoj dua te jesh .
Kerkimi im me ne fund ndalet ne kete dhome ku une flej ku cdo gje qe cdo meter i kesaj dhome me kujton dhe une qe shtrihem e filloj e qaj qaj nga mungesa jote qaj nga malli qe kam per ty qaj sepse keto momente do te doja qe te ishim bashke te festonim bashke .S'do jete njelloj ky vit pa ty dhe cuditerish kemi 4 vjet qe festojme bashke ky eshte viti i pare qe s'do jemi dhe sesi me duket ndihem vetem .
C'fare kuptimi do kete kjo dite pa ty ??.
Ne shtepi cdo gje eshte gati per te festuar dhe ne lagje degjohet era e mire e embelsirave.Cdo njeri duket dhe me i lumtur ne kete dite kurse une jo ,nuk jam dhe pse mundohem te jem . Syte e mi jane ne dritare dhe presin me duket sikur kam lidur vetem per te pritur ty me duket se kam nje fat te njejte me Penelopen duke prit Odisean dhe kjo pritja s'ka fund ,kjo pritje me vret ,me lodh, me sfilit .E ndersa rri shtrire ndiej deren qe te hapet dhe ty gjyshen time te shtrenjte qe hyn brenda dhe mbyll deren pas me ulesh afer dhe me zerin tend ate ze qe ne gjithe keto vite me ka vene ne gjume,me ka zgjuar, me ka perkedheluar, me ka ngushelluar ,me ka thene fjalet me te bukura ne bote me thua" kam nje parandjenje qe sot do bjeri bore e bora kur bie eshte mire " Ti hesht dhe une ngre koken e shikoj jashte dritares po nuk shikoj asnje shenje ,asnje gje te lajmeroje se do te bjeri bore .Ti me shikon dhe nje pike loti rrokulliset nga syri im dhe ti ngre ate doren e dobet gjithe rrudha dhe ma fshin lotin e nga xhepi nxjerr dhe me jep 20.000 leke.Une te shikoj e habitur dhe ti me thua perseri "merri te blesh dicka qe te pelqen per Vitin e Ri i kam ruajtur per ty per kete dite jane tuat prishi si te duash ti .."Ohhhhh un e kuptova ti po jepje keto leke qe i kishe ruajtur nga pensioni jot jo per te blere une dicka po mi jepje qe te telefonja ty.
Ajo e dinte pse une isha e merzitur dhe per kete donte qe te isha e lumtur dhe duke te bere nje telefonate .
Sa gjera ajo kishte bere ne keto vite per te me pare te lumtur cdo dite nuk pushonte duke bere ,dashuria e saj nuk kishte kufi por as e imja per ate .Ajo doli duke lene leket ne krevat dhe perseri me tha " sonte do bjeri bore e ndiej ".
Une shikoja leket ne krevat dhe mendoja sesa me fat jam qe kam nje gjyshe te tille dhe pse dashuria e saj sot nuk me mjaftonte une doja ty .
Doja ty !!!...
Dalngadale po vinte mbasditja dhe dera e shtepise pothuajse ngeli vetem hap nga hyrja e dalja e komshive, me nervozonin keto hyrje e dalje cdo sekonde pa movit ,cdo hapje dere ishte nje shkatarrim nervash dhe kerkesat e tilla okllai ,veza,vaji gjalpi arrat masat e sherbetit karafili kanella po me benin kete dite ferr ....
Jashte ishte ftohte ndersa ne shtepi ngrohte ndihej vetem era e mire e byrekut qe po piqej ne furre une isha ulur dhe po lexoja nje liber kur jashte degjoj nje bori makine .Ngrihem ne kembe e lumtur sepse mendoj se eshte xhaxhai i cili vinte nga emigrimi bashke me familjen dhe me shpejtesi dal tek dera qe ta pres .Nga larg dalloj dritat e nje makine dhe nje njeri qe del ne te qindten e sekondit te shikoj ty .Jo s,me duket e vertet...s'mund te ishte e vertet...por ishe ti...dhe ne erresiren me te thelle une arrij te shikoj shkelqimin e syve te ty driten qe ato leshojne e kam pare kete drite dhe kur me terhiqte nga erresira me e madhe qe shpirti ,trupi ,jeta ime ndodhej ,kam ditur te dalloj dhe ne mesin e qindra njeresve profumin ,zerin prekjen ardhjen tende .
TI vjen gati me vrap drejt meje dhe une nuk e di me cfare shpejtesie kam vrapuar, sa shkalle kam kaluar se di sesi gjendem ne krahet e tu.Ti me rrotullon rreth vetes duke me shtrenguar fort e duke me thene flalet me te bukura ,me romantike me te mrekullueshme qe kam degjuar dhe qe kam enderruar ne keto muajt te mungese tende.
Ti vashdon dhe me rrotullon dhe une nuk kam force te ndahem nga ky shtrengim por di qe te njom kraharorin me lotet e mi, kesaj here jane lot gezimi ,jane lot pritje,jane lot malli dhe lot surprize qe ti me ardhjen tende me bere .
Zot sa me ke munguar keto muaj!
Sa bosh me eshte dukur vetja pa ty!
Sa te kam enderruar, kam fjetur ,jam zgjuar e perseri fjetur duke menduar ty dashuria e jetes time .
...dhe tani te kam afer ndiej rrahejt e zemres tende ndiej ngrohtesine e frymarrjes tende qe me ngroh fytyren .Me largon nga vetja nje cast dhe une ne syte e ty te bukur shikoj rifleksin e syve te mi te perlotur .Me ledhaton fytyren dhe ndersa behesh gati te me puthesh nje flok debore hyn midis buzeve tona te nxheta ngrejme te dy koken lart dhe qindra mijra floke debora fillojne e bijne nga qielli.
Nje tjeter mrekulli po binte debore !!!!!
Ti me shtrengon perseri ne krahet e tu dhe une jam vajza me e lumtur ne bote ato momente, jam vajza qe ndihet me me fat sepse jam me ty ,jam me ate qe dua do kem se cfare ti kujtoj ketij vitit qe po iken do kujtoj kete moment .
Natyra po me bente nje dhurate tjeter te mrekullueshme shpirtit tim po me falte deboren ne nje moment kaq magjik.Dhe une ne vitet qe do vinin derisa te jetoja, kudo qe te isha(me ose pa ty ) sa here qe do binte debore une ne cdo flok te saj do kujtoja ty dhe kete dashurine tone.
Do kujtoja kete 30 dhjetor do kujtoja kete pritje, kete ardhje ,,kete perqafim kete puthje, kete dashuri qe ishte aq e paster sa kjo debore qe binte nga qielli e qe dalngadale po mbulonte kodrat e ketij qyteti.
Ndersa neper lagje degjoheshin thirrjet e gezuar te njeresve qe po binte debore une dhe ti futeshim drejt shtepise te perqafuar me ne fund ishim bashke ...
...kane kaluar shume vite qe ateher asnjeher s'ka rene me debore ne daten 30 dhjetor dhe kete mengjes te 30 dhejtor 2011 kur u ngrita dhe pashe jashte dritares qe eshte kaq lageshtire dhe kjo lageshti ka mbuluar oborrin me nje cipe te bardhe s'di pse ndieva nje mall ne shpirt ,s'di pse doja qe te pakten nje vit te perseritej ajo magji ai moment ...do doja te binte debore e te vije ti do doja te shikoja ne syte e tu te bukur rifleksin e syve te mi ...qofte dhe per nje cast nje moment vetem te ishe ...vetem te bite debore
Gezuar Vitin e Ri 2012 .
http://www.youtube.com/watch?v=i41N6LkcXOU
Modifikuar nga BIONDIA datë 30/12/2011 ora 15:08
Denonco këtë mesazh tek moderatorët | IP: e regjistruar
|