kurt
.........
Regjistruar: 29/12/2007
Vendbanimi: ......
Mesazhe: 5021
|
Citim: Po citoj ato që tha Fajtori
Cedrus, je perfaqesim i mire i maskilizmit shqiptar. (pa ofendim, tip fakti)
Qe femra duhet te kete "fre" i bie te jete tip kali. Nje lloj kafshe qe duhet disiplinuar, rregulluar, zdruguar, limituar. Kjo ben qe ajo pak liri qe i jepet femres te konsiderohet dhurate, jo e drejte e saj. Me keqardhje konstatoj qe ke shume pak eksperience sociale ne perendim per te thene se feminizmi u provua njehere dhe zgjati pak. Sot aty rreth teje ka gra qe mbajne familjet, vendosin vete kur marrin e kur lene burrat, dhe rrisin femijet vete. Pra burrat nuk vendosin asgje, madje dhe rrogat jane barazuar.
Se dyti gruaja nuk eshte e burrit qe ti thuash burrneshe. Nuk eshte prone apo nen-sistem ne funksion te burrit. Megjithese ndoshta ti ecen akoma me idene se gruaja shitet e blihet siç ndodh akoma ne ca vende te botes.
P.s. E kam te qarte qe do e kthesh me shaka tani. Por shakaja percjell gjysmen e te vertetes, dmth gjysmen e mentalitetit te atij qe e ben
fajtor e ke komplet gabim, te betohem qe jam pro drejtave te femrave kpmplet, por ti dhe ideja jote e lirise se femres me jep pershtypjen nganjehere qe nuk i njeh femrat, shume pak.
natyra mentaliteti i femres eshte shume i destabilizuar, dmth, liria e plote e femres e dergon femren ne abscurity dhe sigurisht do jete shume konfuz dhe me me depressione.
kur femres i eliminohen apsionet e shumta dhe i nenshtrohet ligjeve te burrit dhe familjes se saj, qe shumica e tyre jane vullnetare, 99% e rasteve tregojn se femra eshte me e gezuar shpirterisht, and moraly.
je feminist dhe megjithend te rrespektoj qe gjithnje i mbron te drjetat e femres ne shqiperi me nje lloj sinqeriteti qe e shpreh shpesh ktu, kshtu virtually. se jam rrit me motra vete, dhe kam rrepekt per femren, por ama disa femra jane creazy fare, mos ti ngaterrojm gjerat tani
duhet analizuar me hollesisht them une, fmera ne pergjiesi eshte si puna e femijes, llastoje femijen me gjithcka, mos ia prish kurre, dhe heret me shpejt se vone do e humbi rrespektin per ty dhe kushdo qe ti te jesh.
dhe ky eshte direktly faji jot apo i imi nese femra/gruaja jone na del jashte dore.
kurre ne jeten time nuk kam qelluar ndonje femer, dhe kurr nuk do ta bej, gjithmone e kam menduar veten si majester te komunikimit ne marrdheniet e mija me nje femer, por its not enough somtimes.
njehere, jam bere aq me nerva me ish-dashnoren time sa i kam berrtitur aq me ze te lart, sa me te vertet kam cuditur edhe veten se nga erdhi gjithe ajo ulurime, por cedo ti, ajo filloi e u be e bute pastaj, dhe u be me easy going and laid back.
Denonco këtë mesazh tek moderatorët | IP: e regjistruar
|