Forumi Horizont Forumi Horizont > Tema Shoqërore > Besimi Fetar > A jeni ateista apo besimtare Vlerësimi i Temës: 6 votime, mesatarja 3.33.
Gjithsej 32 faqe: « E parë ... « 14 15 16 17 18 19 20 21 22 [23] 24 25 26 27 28 29 30 31 32 »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër
Autori
Titulli Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
Piktor
Artist

Regjistruar: 03/02/2007
Vendbanimi: larg & afer
Mesazhe: 10972

Citim:
Po citoj ato që tha Jarigas

lol se mos i polli kush ata lol mish per top.

nejse jari si thu ti eshte mire ajo qe bejne ata ne emer te zotit qe vrasin. psh kamikazet . Nuk mendoj se Zoti qe eshte kaq i mire kaq i dashur ti thote tjtrit ne emer tim vrit veten dhe femije te pafajshem lol.

Denonco këtë mesazh tek moderatorët | IP: e regjistruar

Mesazh i vjetr 09 Dhjetor 2007 03:03
Piktor nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Piktor Kliko këtu për të kontaktuar me Piktor (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Piktor Shto Piktor në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Piktor në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
atiola
Veteran ne forum

Regjistruar: 19/09/2006
Vendbanimi: Aty ku ti te jesh shiko gjithnje dy here aty jam dhe une mjafton vetem te me mendosh
Mesazhe: 1875

epo shqip flasim po skuptohemi

puntori sa me ka marre malli per ty lot si ke qene keto kohe eja te puth nje here lol

Mesazh i vjetr 09 Dhjetor 2007 03:30
atiola nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të atiola Kliko këtu për të kontaktuar me atiola (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: atiola Shto atiola në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto atiola në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
el-Nino
Anëtar Aktiv

Regjistruar: 06/02/2007
Vendbanimi: KL
Mesazhe: 436

Citim:
Po citoj ato q� tha puntori
ore njerez te Zotit, a nuk me thoni cila eshte diferenca mes nje njeriu te krijuar nga Zoti dhe nje te rrjedhur nga majmuni.? flm.

njeriu nuk ka rrjedhur nga majmuni..
njeriu eshte krijuar nga Zoti dhe majmuni po ashtu, te dy ne forma te ndryshme..njeriu dhe majmuni nuk kane lidhje mes tyre (dmth qe njeriu nuk ka evoluar nga majmuni, por jane krijesa te ndryshme)
p.s: kete thote feja, por mos te zgjatemi shume me kete se nuk eshte pjese e temes..
rrespekte a.m

Mesazh i vjetr 10 Dhjetor 2007 23:03
el-Nino nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të el-Nino Kliko këtu për të kontaktuar me el-Nino (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: el-Nino Shto el-Nino në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto el-Nino në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Piktor
Artist

Citim:
Po citoj ato që tha el-Nino

p.s: kete thote feja, por mos te zgjatemi shume me kete se nuk eshte pjese e temes..
rrespekte a.m

Ok. un jam besimtar, por i pafe.

Mesazh i vjetr 11 Dhjetor 2007 00:43
Piktor nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Piktor Kliko këtu për të kontaktuar me Piktor (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Piktor Shto Piktor në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Piktor në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Ornela
Anetar i regjistruar

Regjistruar: 11/12/2005
Vendbanimi: Itali
Mesazhe: 136

Un s'besoj hiç.....

Mesazh i vjetr 26 Janar 2008 19:04
Ornela nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Ornela Kliko këtu për të kontaktuar me Ornela (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Ornela Shto Ornela në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Ornela në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
BIONDIA
Ne zemren tende.

Regjistruar: 02/03/2006
Vendbanimi:
Mesazhe: 10184

Besoj te vetja ime dhe tek forca qe kam .Eshte e kote te them qe jam besimtare kur nuk respektoj gjerat elemtare qe ky besim.

Mesazh i vjetr 31 Mars 2008 14:25
BIONDIA nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të BIONDIA Kliko këtu për të kontaktuar me BIONDIA (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: BIONDIA Shto BIONDIA në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto BIONDIA në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Getjaa
Anetar i ri

Regjistruar: 25/12/2008
Vendbanimi: Gjilan
Mesazhe: 27

Besimtari punon me ligjin e Allahut dhe gjykon me të drejtë. E prezanton fenë e tij tek çdo njeri me argument. Nuk i bën padrejtësi vëllait të tij, nuk flet keq për të nëse nuk pajtohet me të në një mendim rreth një çështjeje. Ti je i obliguar ta këshillosh atë, të duash për të mirën dhe të mos ushqesh në zemrën tënde armiqësi dhe urrejtje për ndonjërin prej tyre .

Islami është feja e drejtësisë, feja e gjykimit me të drejtë dhe mirësisë, feja e barazisë. Ai thërret për çdo të mirë, për moral sa më lartë si dhe për sjellje të mira: largim nga çdo e keqe dhe nga sjelljet e ulëta. Allahu i Madhëruar thotë: “Vërtet Allahu urdhëron për drejtësi, të punosh mirë, në ndihmë dhe bujari ndaj të afërmve; ndalon nga politeizmi, ligësitë, imoraliteti, mosrespekti ndaj prindërve, gënjeshtra, nga gjërat e urryera si dhe nga çdo lloj shtypje dhe padrejtësie. Ai ju qorton dhe ju udhëzon në mënyrë që të vini mend.”

Eh siq po shihet jam besimtare mirpo edhe praktkoj at qka na urdheruar Allahu i Madheruar

Mesazh i vjetr 27 Dhjetor 2008 18:20
Getjaa nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Getjaa Kliko këtu për të kontaktuar me Getjaa (me Mesazh Privat) Vizito faqen personale të Getjaa't! Kërko mesazhe të tjera nga: Getjaa Shto Getjaa në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Getjaa në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Getjaa
Anetar i ri

Regjistruar: 25/12/2008
Vendbanimi: Gjilan
Mesazhe: 27

Allahu ju pergjigjet lutjeve tona....
Një djalosh i ri po dëgjonte ligjëratën e së mërkurës, në të cilën ligjëruesi shpjegonte mbi mënyrën se si duhet dëgjuar Allahu dhe si duhen respektuar urdhrat e Tij përmes intuitës.
Për djaloshin kjo ishte një çudi, pasi ai mahnitej se si kishte mundësi që Krijuesi t'u fliste krijesave përmes intuitës. Pas ligjëratës, djaloshi dhe ca shokë të tij shkuan për të ngrënë dhe më pas diskutuan rreth mesazhit të ligjëruesit. Shumë prej tyre u përgjigjën duke dhënë përkufizime të ndryshme dhe duke treguar që Allahu i kishte shpënë në drejtime të ndryshme.
Ishte afërsisht ora dhjetë e mbrëmjes. Djaloshi nisi veturën për të shkuar në shtëpi. I ulur në ulëse, filloi të lutej: “O Zot, nëse vërtet flet me njerëzit, atëherë dua që të flasësh edhe me mua, çfarëdo mënyre qoftë ajo, me përkushtim do të të dëgjoja.”

Kjo ishte lutja e djaloshit të hutuar. Duke ngarë veturën poshtë rrugës së shtëpisë së tij, i erdhi një mendim i çuditshëm që të ndalte veturën për të blerë një galon qumësht. Menjëherë lëkundi kokën duke thirrur me zë të lartë: “O Zot, a je Ti që ma kërkon një gjë të tillë?” Djaloshi nuk mori asnjë përgjigje dhe vazhdoi udhëtimin e tij, mirëpo urdhri për të blerë një galon qumësht i erdhi përsëri në kokë.
“Në rregull”, shtoi djaloshi, “nëse vërtet kjo tregon se Ti je duke biseduar me mua, atëherë menjëherë do ta blej një galon qumësht.” Ndali veturën pranë një dyqani, bleu qumështin dhe më pas vazhdoi rrugën e tij për në shtëpi. Me të kaluar rrugën e shtatë (seventh street), përsëri ndjeu një shtytje dhe sikur dikush i drejtohej që të kthehej pikërisht në atë rrugë. Djaloshi mendonte se kjo ishte një çmenduri e paparë. Me t’u kthyer në atë rrugë, djaloshi i drejtohet Allahut duke thënë: “Në rregull Krijues, unë do ta bëj këtë.”

Pasi kaloi një bllok ndërtesash, papritmas ndjeu nevojën për t'u ndalur, u kthye nga rruga anësore për të shikuar. Gjendej në një lagje gjysmëtregtare të qytetit. Nuk ishte lagjja më e mirë, por as edhe më e keqja. Të gjitha dyqanet qenë mbyllur dhe shumica e shtëpive dukeshin të errëta, sikur të gjithë banorët kishin rënë në gjumë. Përsëri djaloshi ndjeu diçka, sikur një zë e urdhëronte ta dërgonte qumështin te banorët e shtëpisë matanë rrugës. Djaloshi shikoi shtëpinë dhe dukej sikur askush nuk banonte në atë shtëpi apo sikur të gjithë kishin rënë në gjumë. Dhe vendosi të largohej. Me t’u ulur në ulësen e veturës, iu drejtua vetes me fjalët: “Kjo është një çmenduri, njerëzit janë në gjumë dhe po që se i zgjoj nga gjumi, ata vërtet do të inatosen me mua, pastaj do të mendojnë se jam i çmendur.” Më në fund hapi derën e makinës dhe shtoi: “O Allah, nëse je Ti që më caktove shkaktar, atëherë unë do të veproj, do të shkoj te dera e kësaj shtëpie dhe do t'i dhuroj atyre qumështin.”

Djaloshi kaloi rrugën dhe iu afrua shtëpisë, i ra ziles dhe menjëherë dëgjoi një zhurmë brenda shtëpisë. Papritmas u dëgjua një zë mashkulli: “Kush është? Çfarë kërkoni?” Më pas dera u hap. Personi që hapi derën qëndronte përballë i veshur me një këmishë dhe pantallona xhins. Në sytë e tij vëreheshin shenjat që sapo ishte zgjuar nga gjumi. Kishte një shikim të habitshëm dhe nuk dukej i lumtur kur shikonte një të huaj te dera e shtëpisë së tij. “Ç’është kjo?”, pyeti pronari i shtëpisë. “Qumësht”, u përgjigj djaloshi, duke ia dhuruar atë pronarit të shtëpisë me një porosi: “Ja, këtë e bleva për ju.” Pronari i shtëpisë e mori qumështin dhe vrapoi drejt korridorit. Më pas vërejta një grua duke vrapuar për në kuzhinë, në dorë kishte qumështin që i dhurova, kurse burri i saj mbante foshnjën duke qarë, mirëpo lotët dukeshin edhe në faqet e prindit, të cilit i kishin shpërthyer lotët nga dhimbja që ndiente për fëmijën dhe pamundësinë për të blerë qumësht për të. Më pas ai filloi të fliste me mua dhe ashtu duke qarë më rrëfeu ngjarjen: “Ishim duke u falur, kërkonim ndihmë nga Allahu që të na përgjigjej. Në këtë muaj kishim fatura të shumta për të paguar dhe për këtë arsye nuk patëm mundësi të sigurojmë ushqim për këtë muaj. Ç'është e vërteta, as qumësht për fëmijën nuk kishim. Allahu i Madhërishëm na ndihmoi dhe vërtet lutja u pranua.”
Gjersa po bisedonim, gruaja e tij nga kuzhina shtoi: “Kërkova nga Allahu që të na dërgojë engjëj dhe të na dalin në ndihmë… A jeni ju engjëll?”, më pyeti gruaja e shtëpisë. Pasi dëgjova këto fjalë, futa dorën në xhep dhe të gjitha paratë që kisha me vete ia dhurova kësaj familje. U emocionova aq shumë, saqë më plasi vaji, vrapova te vetura ime dhe menjëherë kuptova se Allahu xh.sh. u përgjigjet lutjeve tona.

Mesazh i vjetr 27 Dhjetor 2008 18:37
Getjaa nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Getjaa Kliko këtu për të kontaktuar me Getjaa (me Mesazh Privat) Vizito faqen personale të Getjaa't! Kërko mesazhe të tjera nga: Getjaa Shto Getjaa në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Getjaa në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Ruby_DR
Special

Regjistruar: 29/04/2005
Vendbanimi: aty ku nuk ta pret mendja
Mesazhe: 2080

besojme me tradita por te ndjekesh fene myslymane, nuk e di se si mund te jetohet.....

Mesazh i vjetr 27 Dhjetor 2008 21:15
Ruby_DR nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Ruby_DR Kliko këtu për të kontaktuar me Ruby_DR (me Mesazh Privat) Vizito faqen personale të Ruby_DR't! Kërko mesazhe të tjera nga: Ruby_DR Shto Ruby_DR në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Ruby_DR në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Piktor
Artist

Citim:
Po citoj ato që tha Getjaa

Eh siq po shihet jam besimtare mirpo edhe praktkoj at qka na urdheruar Allahu i Madheruar

Getjaa citova vetem kete rreshtin ne fund qe ke shkruar ti me doren tende dhe kuptohetfare qarte se je besimtare e madhe por kur ti lexosh dhe citosh ato shkrimet qe sjell mundohu te mesosh dhe te shkruash mire ne ashtu siç beson.
psh fjalet
Siq -shkruaje siç,edhe qka-çka me theks te forte ç dhe jo q sikurse themi çekiqi ajo q tjeter eshte sikurse themi qeni.
at-shkruhet ate.
Une jam besimtar sepse besoj ne zot por jo ne fe, ato me turbullojn e me largojne nga zoti.
Pershendetje.

Mesazh i vjetr 27 Dhjetor 2008 21:34
Ora tani: 02:26 Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
Gjithsej 32 faqe: « E parë ... « 14 15 16 17 18 19 20 21 22 [23] 24 25 26 27 28 29 30 31 32 »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër

Forumi Horizont Forumi Horizont > Tema Shoqërore > Besimi Fetar > A jeni ateista apo besimtare

Përgatit Këtë Faqe Për Printim | Dërgoje Me Email | Abonohu Në Këtë Temë

Vlerëso këtë temë:

Mundësitë e Nën-Forumit:
Nuk mund të hapni tema
Nuk mund ti përgjigjeni temave
Nuk mund të bashkangjisni file
Nuk mund të modifikoni mesazhin tuaj
Kodet HTML lejohen
Kodet speciale lejohen
Ikonat lejohen
Kodet [IMG] lejohen

Kliko për tu larguar nese je identifikuar