Roneo
I dashuruar
Regjistruar: 14/02/2005
Vendbanimi: Mu ke guri qe bon xixa.
Mesazhe: 88
|
Re: ec atyyyyyyyyy
Citim: Po citoj ato që tha spartacus
sa muxho paska ne kete forum , une habitem se gjate jetes time ne shqiperi nuk kam njohur asnje mysliman (besimtar) atehere perse duhet te respektojme muxhot e forumit qe nuk prezantojne fare myslimanet shqipetar , por vetem 0.1% te tyre ? nuk ka pse te merzitet njeri me fjalet e mija sepse eshte e verteta qe cdo shqipetar e jeton ne shqiperi , une jam mysliman shqipetar dhe jo keta muxhot qe na bejne propagande ne forum , edhe e them me bindje te plote qe ishte fatkeqesi ardhja e islamit ne shqiperi sepse kombi yne vetem ka vuajtur nga ndryshimi i fese , dhe nuk eshte njesoj si te hapesh nje teme mbi krishterizmin shqipetar , sepse krishterizmi ishe feja e te pareve tane , ishte e vetmja fe per te cilen shqipetaret luftuan dhe e mbrojten dhe ishte feja e unitetit kombetar gjate bemave historike te skenderbeut , ishte feja e rajonit ne te cilin jetonim , dhe per te gjitha keto arsye ishte feja natyrore e shqipetareve dhe vazhdon te mbetet ( prandaj kush i thote vetes shqipetar dhe i do te miren ketij vendi te mbroje interesin e kombit te tij perndryshe ata dy arixhinj , evgjit e injorant fanatik ne shqiperi te shkojne ete jetojne ne tora bora me talibanet mos te rrembehen shume nga histerizmi dhe euforia qe u jep fjala e lire ne shqiperi dhe kultura tolerante e shqipetareve).Edhe i lutem moderatoreve te mos i fshine postimet e mija te cilat jane edhe mendimet e shumices te shqipetareve ne mbrojtje te ketij 0.1 % -shi qe gjoja prezantoka myslimanet shqipetar , keta nuk jane profet dhe as nuk kane te drejte nga feja te jene profet , atehere cfare jane keta? keta jane studente ne vendet arabe ose ne turqi ( edhe ma provoni te kunderten nqs keni mundesi ). jap i hapur per cdo lloj diskutimi nqs keni ndonje replike mbi faktet e mesiperme.Ne fakt kisha deshire edhe dicka tjeter ne lidhje me temen te postoja keto dy fakte te rendesishme ne historine eshqiperise.
E Para me lejo te te them se nuk jam njeri fetar bile as qe kam qene por ama, nuk i fus hundet e piseta vend e pavend ashtu sikur ben ti i dashur.
Me sa shoh une na paske dale me kryq ne dore ashtu si perpara disa shek. vellezerit e tu te fese.
Ule nje tulle sepse je shume lart e pastaj bie poshte e vritesh.
Nese ka Muxho ne forum(qe per fat te keq se di kush jane) tashme me eshte mbushur mendja qe ka edhe njerez ngaterrestare si puna jote, nbjerez ziliqare qe mundohen te prishin tolerancen nderfetare ne shqiperi te ndertuar kaq bukur nga stergjysherit tane.
Shqipetaret kurre nuk kane vuajtur nga ndryshimi i fese por nga ngaterresat qe mbjellin koka te semura si puna jote i dashur dhe po te shohesh kleriket 3e feve te ndryshme kane shkruar per njeri tjetrin me konsiderate te larte.
Psh. Fishta i madh ka shkruar nje material te tere ne nderim te hafiz Dalliut ndesa haxhi sherif lengu pergatiti nje fjalim te bukur me rastin e vdekjes se Fishtes.
Sa keq qe nuk i di!!!
Ti gabon edhe heren e dyte kur mendon se Krishterimi eshte feja e te pareve tane, pasi dihet historiki8sht dhe eshte me se e aegumentuar se te paret tane kane qene pagane, qe dmth adhuronin shume zoter midis tyre ka qene edhe dielli.
Nese ke per kuptim kete per fe te te pareve o burra kthehu ...por krishtrimi ka ardhur me vone.
Pra per keto te palara enesh qe shkruan ne forumet fetare(pasi kam pothuaj nje jave qe te ndjek) dhe per keto argumente foshnjore qe sjell mendoj se duhet te te fshihen te gjithe postet ose te te jepet edhe nje mase ndeshkuese per moskorrektesi ne forum.
Nuk te njoh por shkrim me permbajtje kaq te dobet do me kishte zhgenjyer edhe nje kalama kopshi nese e bente.
Pra lere gjithesecilin ne pune te tij, muslimanin te kete fene e vet dhe te krishterin po ashtu, muslimani te studjoje kudo ne torabora apo edhe ne pakistan, e drejta e tij eshte, po ashtu lersa edhe te krishterin te studjoje neper kishat e Sllobos apo edhe neper bodrumet e kishave te Vatikanit.
E rendesishme eshte qe te na lini te marrim fryme te qete pasi sju a kemi shume ngene.
Kuptove?
Citim: Po citoj ato që tha spartacus 1) gjenocidi kunder popullsise came nga greket u be me preteksin qe ishte nje popullsi myslimane ( qellimisht nuk permendej fakti qe ishin shqipetar)
2) te armiqte e ceshtjes shqipetare e perdornin fjalen mysliman gjate konfliktit ne kosove per te ndikuar negativisht tek vendimet qe po merreshin nga fuqite e medha.
atehere muxho te ( dashur) nqs keto dhe ndarja e tokave shqipetare , dhe mohimi i zotit te te pareve nuk jane fatkeqesi atehere une ju pyes ju cfare jane?
une personalisht dhe shume shqipetare te tjere kane vendosur te rikthehen atje ku u takon ( ndoshta edhe tek islamizmi por jo nga shpata e turkut apo e muxhove por nga deshira dhe besimi) . [/B]
Perseri foshnjoriteti juaj doli edhe ketu:
Ti i dashur godet vetveten me keto argumente e jo muslimanet, ketu ti tregon se fqinjet tane kurre nuk kane pasur vullnet te jetpojne ne paqe me ne, dhe kjo eshte shprehur gjithmone me armiqesi qe ne momentin e dyndjes sllave ne ballkan e deri ne ditet e sotme nga Hiresia e tij Janullaqis.
Perfundimisht ne lidhje me kete me lejo te jap edhe mendimin tim.
Ne baze te antifakteve qe ke sjelle me le te kuptoj se Islami paska qene shpetimtar per shqiptarine pasi paska penguar slavizimin tone, nderkohe qe ka qene edhe nje pengese per futjen e racizmit sllav tek ne gje te cilen e ke pervetesuar kaq bukur .
Me sa duket sapo ta paskam dhene rrogen ty i dashur sepse nuk kam se si ta shpjegoj ndryshe tere kete zjarr per te share fene e shumices se bashkekombesve te tu.