kurt
.........
Regjistruar: 29/12/2007
Vendbanimi: ......
Mesazhe: 5021
|
Citim: Po citoj ato që tha Fajtori
Ja kshu fillojne revolucionet, kur njerezit ndihen te perdorur nga sistemet ku jetojne.
Meqe ra fjala te kompanite e sotme... Nje kompani me ka marre 3000 dollare "gabimisht" nga karta e kreditit. I vetmi premtim eshte se do i kthejne pas nja 8 javesh. Nqs kam durim, pas kthimit duhet te aplikoj per te marre demet anesore, si psh interesat e bankes. Domethene edhe ca jave te tjera qe jeta ekonomike te rikthehet ne piken ku ishte...
Nejse, mire e bejne xhanem... perderisa CEO shkon i qete ne pune ku merr 30 000 euro ne muaj. Sikur te hiqnim qafe ndonje CEO nuk do ishte keq. Pastaj te shikojme sa shpejt punon departamenti rimbursimit me CEO-n e ri.
ti paske para boll fajtor, prandaj je kshtu i qete
ke te drejte, menyra e jeteses ne kta vendet perendimore eshte design te kete nje dhoj stresi qe nuk egziston ne shqiperi apo ballkan ma don mendja...
gjithmone me ka pelquer thjeshtesia e gjerave. e ben jeten me te lehte
p.sh ne amerike njerzit ndjehen te obliguar ta stresojn jeten e tyre me shume bills, payment shpteiash finance cars etj etj
prandaj ne amerike njerzit nuk dijn me relax shume ne krahasim me evropen qe marrin pushim/pasditeve te nxehta verore, ndersa ktu te mbyt trafiku kur temretaurat e larta i marrin jeten shume njerzve cdo vit.
kto sitemet jane qeshrake
p.sh para dy javesh ne rruge ne semafor me bie ndesh mrapa me makine nje cun aziatik, nuk me beri dem shume ne makine por makinen e tij e demtoj perpara. ishte shume nxehte dhe doja te shkoja ne shpi.
une i tham si idiot: nuk kemi nevoje te therasim policin, se nuk kam shume demtim ne makinen time vetem nje gerdhishtje qe mund ta godisim nepermjet insurancave tona nese do jete e nevojshme nga ana ime.
ky si duket e mori si dicka shady nga ana ime dhe i ben telefon policise edhe u mundua te ma linte fajin mua.
vjen policia, i ven edhe gjoben ktij.
insuranca e tij nje jave me vone vjen dhe ma shikon makinen qe tani i akuzova edhe pe demtime qe i kisha me pare, dhe me paguan checkun 1800 dollar per dicka qe se kam as s'e kisha ndermend kurre te shkoja ne mekanik.
nuk e kisha ndermend t'a bezdisja veten aspak te mar inshurencen e tij ne telefon, por i tregova ca shokece shqiptar ket story, dhe ata qeshen duke thene qe je idiot nese nuk ben ca para prej ksaj .
"tani me dhemb edhe qafa nga akidenti" 
dhe inshuranca e tij po me ben nje oferte te vogel, qe kur mendoj ,me ben te qeshi! se me ka ndodhur dy here te tjera qe dikush me ka rene ndesh pak me makine dhe kam pertuar dhe i kam thene good day.
hajde sisteme hajde, dhe si nuk pertojn njerzit?! nje shok me tha, oh sikur te kisha qene edhe une me ty ne makine te kisha bere ca para
Denonco këtë mesazh tek moderatorët | IP: e regjistruar
|