Forumi Horizont Forumi Horizont > Tema Shoqërore > Diskutime Shoqërore > Tema Shoqerore > Islamizmi. Nje fatkeqesi kombetare e shqiptareve?? Vlerësimi i Temës: 7 votime, mesatarja 3.57.
Gjithsej 28 faqe: « E parë ... « 18 19 20 21 22 23 24 25 26 [27] 28 »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër
Autori
Titulli Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
Roneo
I dashuruar

Regjistruar: 14/02/2005
Vendbanimi: Mu ke guri qe bon xixa.
Mesazhe: 88

Question

Saptacus

Perse vertete mendon se ka ne shqiperi nga ata qe bejne propogande Turke hahahhahaha me shkule brinjet se qeshuri.

Turqia nuk ka ndonje ambicje ndaj nesh, ne prej saj e morem pavaresine qe ne 1912 ndersa akoma presim ta marrim pavaresine prej shtetit rrebel Grek.
Po arabet!!!! ata kane 100 probleme vete e skane ngene te kene tendenca mbi ne aq me pak ne keto kohe.
Mos shiko shume filma vizatimore mik, behu pak me realist.
Roni

Denonco këtë mesazh tek moderatorët | IP: e regjistruar

Mesazh i vjetër 18 Shkurt 2005 18:37
Roneo nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Roneo Kliko këtu për të kontaktuar me Roneo (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Roneo Shto Roneo në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Roneo në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Roneo
I dashuruar

Regjistruar: 14/02/2005
Vendbanimi: Mu ke guri qe bon xixa.
Mesazhe: 88

Spartacus!

Me thua mua mos i ngaterro gjerat e vete ngaterrohesh kembe e koke!!!
Ti u shprehe qe per te miren tone eshte te shkojme ne Afganistan se do te ndjeheshim me rehat apo jo?
Po mire mor lal kush tu ankua ty ? me sa di une muslimanet nuk kane ndonje ankese.

E dyta nuk po ben askush propogande turko-arabe ne shqiperi dhe nese dikush propogandon fene e tij kjo nuk dmth propogande greke vatikanase apo arabo-turke por thjeshte propogande fetare qe shpesh here edhe teprohet.

Pastaj nuk e kuptoj cfare tendencash paska turqia ndaj nesh? Ne e morem pavaresine prej saj qe ne 1912 ndersa akoma nuk e kemi marre prej greqise dhe tendencave Sllave per jugun e veriun e shqiperise.

Po ashtu edhe arabet kane qindra probleme per vete dhe as qe kane ndonje tendence ndaj nesh e sidomos ne kete kohe.

prandaj po te them qe ti lesh supozimet boshe por ti kthehesh realitetit, duke mbajtur fene tende e duke respektuar edhe fene e tjeterit nese do qe ti shebesh vendit tend ne te kundert nese do ti sherbesh interesave greke jepi pushka top tu befte, por mbaje mend se popullsia e thjeshte nuk do te te toleroje kaq sa ne ne forum.
Roni.

Mesazh i vjetër 18 Shkurt 2005 22:20
Roneo nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Roneo Kliko këtu për të kontaktuar me Roneo (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Roneo Shto Roneo në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Roneo në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
i_lire
^^i_lire^^

Regjistruar: 02/08/2003
Vendbanimi: ^^__^^
Mesazhe: 1610

Mikut tim, Keni!

U be kohe pa folur, por te kam ndjekur ne postimet e Zotni Filit, e te lutem pershendete nga une, sepse ka nje talent teper te bukur. Mendoj se dhe jeta qe ka bere, ja ka shtuar kete talent. Gjithesesi, jemi te nen-formi besimi fetar. Te mbahet mend kur flisnim te dy per hapjen e nje nen-forumi te tille rreth nje vit e sa te shkuar? Ti me thoje, qe do jete nje gje e mire, do sjell Shqiptaret bashke te lexojne... si gjithmone me ate frymen tende te mire, qe nisesh per t'i bere gjerat. E une te kundershtoja, te thoja qe vetem do zihen, do ofendohen e do behet nje lemsh e li, qe s'do dime ta ndalojme dot. Ti prap ma mbushe mendjen dhe te dhashe fjalen qe do te ndihmoja me materiale, por ardhja e anetareve si i_krishtere, me beri te t'marr pak inat dhe mos te angazhohem fare me kete nen-forum. (Ti e di une te flas hapur) Sepse as ti e as te tjere, nuk e ndaluan dot - edhe pse ai shante nje pjese te mire te Shqiptareve. Por kurdo qe cohet nje mysliman te flas... Dikush do i heq postimin, do ja modifikoje, ose do i bej presion. Ne kishte interesa vetiake ndaj fjaleve te krishterit - nuk besoj, por jam i sigurte qe kishte kenaqesi leximi, kur pjesa tjeter e shqiptareve e lexonte te krishterin qe shante pa etiketa myslimanet shqiptar dhe s'benin asgje.... e s'po dua te mendoj qe dhe ti miku im, Keni, beje pjese ne pjesen qe kenaqej, por ai hodhi valle shume gjate...shume gjera me bejne te dyshoj. Pra Keni, kur do te vesh sopaten, vije njesoj tek te dyja palet. Tregoje tamam se kush eshte Keni qe njoh une(nje djale i mrekullueshem). (Ne po pyet veten pse tu drejtova ty... ishe ti qe erdhe me idene e Besimit Fetar). Te uroj gjithe te mirat, e te gjithe nga familja qofshi shendoshe e mire!

Pastaj erdhi Eniss me kete teme, qe flet per fatkeqsira ku 60% e popullise sido qofshin ato te mire - te keqij jane shqiptare. E sipas Eniss keto njerez qekan fatkeqsi e kombit?! E, Roneo me larte e tha shume bukur, qe s'jemi as Arab, as Turk, as Grek e as Serb. Jemi PELLAZG, qe do te thote ME TE VJETER SE TOKA (e sigurisht ne kete rast per token Evropiane). Por n.q.se myslimanizmi qenka fatkeqsi kombetare, atehere si mendoni cfare fatkeqsie do ishte Krishterimi ose Ortodoksizmi? Ju a them shume qarte e thjeshte ---> zhdukja e kombit tone! Se nje Grek e nje Serb do kishin bere ca kishin pas dhe me mish e me shpirt per te na zhdukur e per te na bere besimtare te kishave te tyre. (Gje qe Greket edhe pse me 2005 po perpiqen ta bejne akoma, me ane te nje spiuni qe kane derguar ne Shqiperi... dhe s'pranojne vetedrejtimin e kishave ortodokse Shqiptare prej Shqiptareve). Dua te kujtoj dhe nje fakt tjeter, qe shqiptaret u bene mysliman me deshiren e tyre. Peran***** Otomane u tha, qe po te beheni Mysliman keni kete-kete-kete. Ju pelqen mire, s'ju pelqen po aq mire. E ndokush sigurisht do thote qe na ka bere me zorr, te siguroj qe jo... sepse eshte historia komuniste qe na i mesonte ato gjera, po t'na kishte bere me zorr... i bie qe nje nga perandorite me te fuqishme ne histori te na kishte shuajtur fare(sa jemi ne) e do kishte prishur kisha e vende te tjera historike te krishtere ne Shqiperi, qe s'do i kinim aktuale tani. Prandaj une nuk e shoh dhe aq fatkeqsi myslimanizmin e shqiptareve, i dha besimin ne zot, i mesoi vlerat e moralit e te besimit, te kinin diku te besonin me shpirt. E gjate kohes se Zogut, kur nje Shqiperi ndihmonte nje Itali per buken e gojes pjesa me e madhe e tregtise vinte prej myslimaneve, pjesa me e madhe e mirberies vinte po prej myslimaneve sepse e benin ne emer te fese, se me besim ne Zot dhe me besen e burrit s'vinin asgje. Kjo e fundit eshte e ka qene nder shekuj tradite e Shqiptareve, por moralin e fese ja edukoi ai Myslimanizem... vleren e fese - cfaredo lloj feje qofte ajo, myslimanizmi i kulturoi te kinin idene e vleres se nje feje. Te kishte vazhduar ajo kohe... s'do isha ketu ku jam tani...!!! Fatkeqsine kombetare, Eniss (po te drejtohem ty se ti e ke hapur kete teme) une e shoh te ato 45 vjet komunizem qe patem. Shkaterrimin e njeriut ideal shqiptar, e burrerrise, te fjales e te tradites... i mesoi hajdutllekun e spiunllekun. Prandaj nuk mendoj se eshte koha ne kete shekull qe jetojme te flasim per fete ne kete menyre, por te perpiqemi t'i perdorim ato si myslimane, si krishtere etj etj ne perfitim me veten tone, per kombin tone. Pra, thene shkurt e qarte... JO MYSLIMANIZMI S'KA QENE DHE S'ESHTE NJE FATKEQSI KOMBETARE! Per arsyet e pakta qe permenda me lart, e shume te tjera qe do me duheshin nete dimri te gjata me te gjithe ju bashke t'i tregoja e t'i bashkebisedonim.

Me vjen keq kur shoh postime sharjesh e ofendimesh... FEJA E SHQIPTARIT ESHTE SHQIPTARIA!

Pershendetje!

Mesazh i vjetër 18 Shkurt 2005 23:24
i_lire nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të i_lire Kliko këtu për të kontaktuar me i_lire (me Mesazh Privat) Vizito faqen personale të i_lire't! Kërko mesazhe të tjera nga: i_lire Shto i_lire në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto i_lire në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
jimmy84
Veteran ne forum

Regjistruar: 12/12/2003
Vendbanimi:
Mesazhe: 1021

.

Mesazh i vjetër 19 Shkurt 2005 00:18
jimmy84 nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të jimmy84 Kliko këtu për të kontaktuar me jimmy84 (me Mesazh Privat) Vizito faqen personale të jimmy84't! Kërko mesazhe të tjera nga: jimmy84 Shto jimmy84 në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto jimmy84 në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
jimmy84
Veteran ne forum

Regjistruar: 12/12/2003
Vendbanimi:
Mesazhe: 1021

Jane te pakta nen-forumet ku une nuk kam qene aktiv. Dy me kryesoret kane qene Politika dhe Besimi Fetar. Pse?? Tek politika nuk hyja se e di qe aty behen sherre pa bereqet ose me sakte llogje pa bereqet. Aq me keq qe politika shuuume rralle i ka sjelle ndonje te mre ketij vendi.

Tani, pse nuk postoj une ke Besimi? Jo sepse jam ateist. sepse kjo do ishte nje shtyse por sepse e dija qe ketu toleranca mungonte shume. Dhe ka edhe nga ata anetare qe kane nivel aq te ulet intelektual saqe nisin "te krishteret jane greke dhe italiane kurse muslimanet jane turq, arabe apo afgane. Dhe postimi im i vetem ne kete nen-forum ka qene pikerisht duke u treguar vendin ketyre "te zgjuarve". Prandaj nuk do ishte keq qe tema te tilla me tituj provokues (me dashje apo pa dashje) duhen fshire ose te pakten duhen mbyllur. Dhe per mendimin tim ketu duhet vertet nje "diktature". Pra per shkeljen me te vogel te se drejtes se tjetrit duhet fshire mesazhi dhe te paralajmerohet per ban. Kjo sepse ketu ka shume fyerje dhe provokime. Dhe nen-forumi ne vend te percjelli mesazhe paqesore, tolerance dhe mirekuptimi (ashtu sic e ka qellimin) sjell percarje, armiqesira, grindje, dhe shpesh here edhe shpifje apo mesazhe anti-kombetare. Prandaj do ish shume i kenaqur sikur ky nen-forum te pastrohej jo vetem nga ato mesazhe por edhe nga ato tema dhe pse jo edhe nga ata anetare qe nuk i sherbejne qellimit te temes.

Sinqerisht do i isha shume mirenjohes moderatorit te nen-forumit sikur te ma degjonte kete verejtje apo keshille.

Mesazh i vjetër 19 Shkurt 2005 00:34
jimmy84 nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të jimmy84 Kliko këtu për të kontaktuar me jimmy84 (me Mesazh Privat) Vizito faqen personale të jimmy84't! Kërko mesazhe të tjera nga: jimmy84 Shto jimmy84 në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto jimmy84 në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
boogeyman
Anetar i ri

Regjistruar: 12/02/2005
Vendbanimi: usa ny
Mesazhe: 15

kam degjuar se ne kete forum eshte hequr nje teme qe fliste per krimete e krishterimit . kjo teme eshte hequr? pse te mos behet dhe per kete teme keshtu. mbase moderatori (keni) qe eshte kristjan ka ardhur koha te ruaj pa anshmerine. gje qe deri tani e ka bere.

Mesazh i vjetër 19 Shkurt 2005 04:22
boogeyman nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të boogeyman Kliko këtu për të kontaktuar me boogeyman (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: boogeyman Shto boogeyman në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto boogeyman në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Keni
Vezhgues

Regjistruar: 01/02/2003
Vendbanimi: Philadelphia usa
Mesazhe: 3202

Eshte e vertet dhe une jam me mendimin se kjo tem duhet hequr por nuk me kan lejuar ta heq.
Ky diskutim qe po behet ketu tani eshte bere dhe me pare dhe eshte aritur ne konkluzjonin se kjo tem duhet te qendroj dhe keshtu zotrinj te nderuar mos mu drejtoni mua mbasi une nuk kam asnje te drejte ndaj kesaj teme. Megjithse jam modrator ne kete nenforum nuk mund ta heq kete tem.
Megjithate kush ka deshir qe kjo tem te hiqet le te shprehet ketu ne ket teme. Ndofta nga mendimet tuaja meret dhe vendimi per heqjen e temes.
Une di tju them se kjo teme eshte pothuaj jashte kontrollit tim.

I_lire je shprehur pak keqe ne drejtimin tim. Une panvarsisht se jam i krishter vet por ne kete nen forum jam munduar me cdo menyre qe te mbaj nje drejtim te pa anshem. Nuk e di sa i drejt jam treguar por ne pergjithsi jam munduar qe te eleminoj ofendimet dhe sharjet mbasi mendimet per besimin apo fete e ndryshme nuk mund ti ndaloj dot.
Gjith se si une ty te kerkova ndihme dhe ti nuk ma dhe kure ndihmen. Nese dhe ti do te ishe ketu me mua ky nenforum do te kishte mare drejtim ndryshe.
Sa per anetarin I kirshteri, i ka postimet akoma aty dhe gjithkush mund ti shikoj ato postime. Mua nuk me jan dukur provokuse apo fyese mbasi ai kasjell materjale mbi krishterimin dhe ka dhen pergjigje per pyetjet qe i jane bere pa fyer njeri. Ne raste fyerjesh edhe atij i jan hequr mesazhet.
Pse kujotn i krishteri dhe nuk kujton te parin qe filloj te hapi tem te rendomta dhe provokuse, anetarin me nick princ, te clit i kam hequr mbi 10 tema provokuse dhe fyese??
I_lire nuk eshte e mire kjo qe ber ti duke mu drejtuar ketu. Ne te dy i kemi ndryshe muhabetet bashke.
Gjithsesi te uroj gjith te mirat dhe paqe.

Mesazh i vjetër 19 Shkurt 2005 05:35
Keni nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Keni Kliko këtu për të kontaktuar me Keni (me Mesazh Privat) Vizito faqen personale të Keni't! Kërko mesazhe të tjera nga: Keni Shto Keni në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Keni në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Keni
Vezhgues

Citim:
Po citoj ato që tha boogeyman
kam degjuar se ne kete forum eshte hequr nje teme qe fliste per krimete e krishterimit . kjo teme eshte hequr? pse te mos behet dhe per kete teme keshtu. mbase moderatori (keni) qe eshte kristjan ka ardhur koha te ruaj pa anshmerine. gje qe deri tani e ka bere.

Boogeyman eshte mese e vertet qe nje tem me nje titull te tille (mbasi nuk e mbaj mend ekzakt) eshte hequr. Jo vetem ajo por jan hequr dhe shume tema te tjera qe kan pasur provokime dhe fyerje nga te dyja palet (mysliman dhe te krishter)dhe kete e kam ber per te mbajtur nje ekuiliber, por asnjeher nuk kam mundur ta mbaj kete ekuiliber se nuk me keni ndihmuar ju anetaret e tjer qe mendoni se jeni te drejte. Meqen se ti po mendon se ka nevoj per nje moderim ne ket nenforum ajde dhe me ndihmo. Ti e shikon qe une jam vetemne gjith kete perleshje gladjatoresh qe behet ketu. Cfar mund te bej une i vetem? a mund te arij 100% ta moderoj kete forum? Une nuk kam koh qe te merem gjith diten me kete nenforum. Nese mendon se mund te me ndimosh e mund te japesh dicka pozitive ne kete nenforum e ke deren te hapur, mjaft te komunikosh me mua.

Mesazh i vjetër 19 Shkurt 2005 05:45
Keni nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Keni Kliko këtu për të kontaktuar me Keni (me Mesazh Privat) Vizito faqen personale të Keni't! Kërko mesazhe të tjera nga: Keni Shto Keni në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Keni në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
boogeyman
Anetar i ri

Regjistruar: 12/02/2005
Vendbanimi: usa ny
Mesazhe: 15

eshte e drejte qe ti vetem nuk mund te besh gje. nga pa dituria e pozites tende kam shkruar ate me siper. mendoj qe fain e ka stafi i ketij forumi qe tregohet subjektiv dhe jo objektiv.

Mesazh i vjetër 19 Shkurt 2005 06:13
boogeyman nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të boogeyman Kliko këtu për të kontaktuar me boogeyman (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: boogeyman Shto boogeyman në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto boogeyman në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Keni
Vezhgues

Jo ka shume gjera qe une nuk mund ti bej muhabet ketu por di te them vetem dicka se stafi i ketij forum eshte nje staf i mrekullueshem.

Mesazh i vjetër 19 Shkurt 2005 06:28
Ora tani: 05:29 Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
Gjithsej 28 faqe: « E parë ... « 18 19 20 21 22 23 24 25 26 [27] 28 »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër

Forumi Horizont Forumi Horizont > Tema Shoqërore > Diskutime Shoqërore > Tema Shoqerore > Islamizmi. Nje fatkeqesi kombetare e shqiptareve??

Përgatit Këtë Faqe Për Printim | Dërgoje Me Email | Abonohu Në Këtë Temë

Vlerëso këtë temë:

Mundësitë e Nën-Forumit:
Nuk mund të hapni tema
Nuk mund ti përgjigjeni temave
Nuk mund të bashkangjisni file
Nuk mund të modifikoni mesazhin tuaj
Kodet HTML lejohen
Kodet speciale lejohen
Ikonat lejohen
Kodet [IMG] lejohen

Kliko për tu larguar nese je identifikuar