Regjistruar: 31/08/2006
Vendbanimi: usa
Mesazhe: 1525
Citim:Po citoj ato që tha Tulipani Se kam pare Twilight per ceshtje parimore ... si eshte? Jam kurioze te shoh ate qe do beje protagonisti se shpejti per Salvador Dali ama.
Edhe une se kam pare dhe kam refuzuar te lexoj librin per ceshtje parimore. :p Se sa here kam pyetur njerezit ne eshte ndonje liber qe ia vlen te quhet veper letersie, asnjehere s'kane ditur te me pergjigjen. Ashtu librash shkruajme te gjithe ne.
Ndersa ajo protagonistja do te luante rolin e Joan Jett ne nje film tjeter, dhe ma merr mendja qe edhe kjo ide do te te pelqeje perderisa te kemi rockiste.
__________________ Bukë, kripë e zemër të mirë.
Citim:Po citoj ato që tha Tulipani Se kam pare Twilight per ceshtje parimore ... si eshte? Jam kurioze te shoh ate qe do beje protagonisti se shpejti per Salvador Dali ama.
U detyrova ta shikoja pikerisht per ceshtje parimore :..ne rrethin e shoqerise sime isha e vetmja qe se kisha pare...edhe kam inat kur flitet per nje gje,qe une se di perse flasin
...
Ishte i lezetshem si film,sidomos muzika...por dhe historia dicka ndryshe..
Balerina per te njejtat ceshtje se kam pare dhe une, jo se e perjashtoj apriori por idea te ikja ne kinema kastile per keto lloj filmash s'me frymezonte.
Eria duhet te devijosh shijet e kinemase se te tjereve por duhet te jesh bindese me fakte :p
__________________ "Sono gli altri le strade, io sono una piazza, non porto in nessun posto, io sono un posto"
Film klasik,ndoshta e keni pare te tere,nese jo do jua keshilloja !
Filmi trajton nje teme te veshtire si ajo e dhunimit fizik e seksual te te miturve neper shtepite e ashtequajtura te riedukimit ! Por me shume se shtepi riedukimi ktheheshin shpesh ne shtepi horrori !! Ekperiencat e hidhura do ti shoqeronin gjate gjithe jetes keta femije duke i bere mos ta harronin kurre ate qe kishin perjetuar !
Protagoniste jane 4 shoke te nje lagje te varfer amerikane ku per te mbijetuar nuk eshte e veshtire te fillosh qysh ne moshe te vogel sjellje e pune, qe jo gjithmone shkojne paralel me ligjin !
Pasi mbyllen ne burgun famkeq, 4 te rrinjte trajtohen ne menyre ç'njerezore !Me vone dalin duke marre rruge te ndryshme,2 prej tyre behen qytetare te ndershem model, kurse 2 te tjeret bien pre e jetes se bandave ! Keta 2 te fundit,nje nate ne nje lokal,shohin rojen kryesor te burgut qe i kish perdhunuar dhe e vrasin ! Pasi arrestohen,ne gjyq do te akuzohen nga ish shoket e tyre te cilet kishin nderthurrur nje plan teper gjenial me menyre per ti bere te dilnin te pafajshem !
Casti eshte vertet fantastik !!
Kevin Bacon,Brad Pitt Billy Crudup, Robert De Niro, Vittorio Gassman, Minnie Driver, Dustin Hoffman, Ron Eldard, Joseph Perrino, Jason Patric, Geoff Wigdor
Ketu eshte skena kur i mbyllin ne burg dhe ku fillojne dhe ngacmimet e para seksuale
Ketu eshte skena e vrasjes se rojes me negativ te luajtur nga Kevin Bacon
Dhe ketu pjesa ku prifti (Robert De Niro ) i thirrur si deshmimtar, detyrohet te genjeje per te shpetuar te akuzuarit !
__________________ Si sta come d'autunno sugli alberi le foglie !
Ke harruar protagonistin qe ben Brad Pitt te vogel ka bere shume filma. Sleepers me pelqen, sa here e japin ne tv premtoj mos ta shoh me por perfundoj ta shikoj gati te gjithe.
__________________ "Sono gli altri le strade, io sono una piazza, non porto in nessun posto, io sono un posto"