Forumi Horizont Forumi Horizont > Tema Shoqërore > Besimi Fetar > roli i Islamit ne histori tek shqiptaret
Gjithsej 4 faqe: « 1 2 [3] 4 »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër
Autori
Titulli Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
cowboy
karrocjer

Regjistruar: 29/11/2005
Vendbanimi: sikure ta dija
Mesazhe: 4

Citim:
Po citoj ato që tha tolstoy86
Shkodrani , shkrimet shume interesante.

o njerez e kuptoni e se jemi ngopur me propaganda e me shkrime
hapini syte o popull iskami eshte ne fundin e tij po jep shpirt dhe kshu qe mundohet te beje boten te jape shpirt
por e kane shume gabim se KRISHTERIMI ka lindur shume me perpara
kaq kisha

Denonco këtë mesazh tek moderatorët | IP: e regjistruar

Mesazh i vjetër 16 Prill 2007 19:55
cowboy nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të cowboy Kliko këtu për të kontaktuar me cowboy (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: cowboy Shto cowboy në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto cowboy në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
tolstoy86
Anëtar Aktiv

Regjistruar: 10/04/2006
Vendbanimi: tirane
Mesazhe: 362

Po ore, se jane dijetaret muslimane ato qe cirren ne vendet muslimane qe po na marrin te krishteret perpara..
Si me IQ te ulet dhe kriza te papritura qe paske, po ta shpjegoj se cdesha te te them me lart.
Ai papushi juaj, spo le fjalim qe ben pa permendur qe popullsia muslimane ne europe sa vjen dhe shtohet, nje numer i madh i ketyre jane te krishteret qe gjejne veten ne islam (kete e shpreh me se shumti duke kujtuar 'vlerat kristiane' dhe 'identitetin 'kristiano evropian' qe po humbet. duhet ta kete fjalen per ate 'qyteterim qe shkretoi dhe la ne mjerim 2 te 3-tat e tokes, gjoja per te perhapur kristianizmin) Edhe vizitat e njepasnjeshme qe po ben me lideret e kishave otoqefale te huaja, po i ben se 'krishterimi' ndjehet i forte.. Edhe diskutimet e shumta mbi ndryshime, jo lejim prifterinjsh me te kaluar homoseksuale, jo gjera te tjera si kjo, tregojne se sa te forta i ka shtyllat krishterimi ditet tona. Ore, te forte keni qene vetem me kryqezata, konolizime e mashtrim te femijeve afrikane se menyre tjeter qe ti shpjegosh njerezve se si Zoti ka femije, nuk ka (hasha)
Edhe ti, ngaqe je aq i bindur per ato qe thua, kerceve si te kishte cukitur ndonje kaposh nga poshte..

Mesazh i vjetër 16 Prill 2007 20:33
tolstoy86 nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të tolstoy86 Kliko këtu për të kontaktuar me tolstoy86 (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: tolstoy86 Shto tolstoy86 në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto tolstoy86 në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
SEND_ME_AN_ANGEL
Anëtar Aktiv

Regjistruar: 26/12/2006
Vendbanimi: Toronto
Mesazhe: 209

tolstoy si te lashe ne janar ashtu te gjeta ne maj. Kaq i lumtur je kur fyen fene e tjetrit? Paqja qofte me ty.

Mesazh i vjetër 08 Maj 2007 14:25
SEND_ME_AN_ANGEL nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të SEND_ME_AN_ANGEL Kliko këtu për të kontaktuar me SEND_ME_AN_ANGEL (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: SEND_ME_AN_ANGEL Shto SEND_ME_AN_ANGEL në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto SEND_ME_AN_ANGEL në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
tolstoy86
Anëtar Aktiv

Regjistruar: 10/04/2006
Vendbanimi: tirane
Mesazhe: 362

We alejkum selam paqja e Zotit qofte edhe mbi ty, per ate paqe duhet ta kesh fjalen se paqe tjeter nuk di. Nqs e ke fjalen per ndonje paqe te shtypurit te korruptuar apo diplomatike, ca i thone paqe, ca i vene emra te tjere.
po mos ta dramatizoj ceshtjen, nuk kam ndoj inat te madh ndaj cowbojsave, thjesht ma ka mbajt Zoti te mbyllur zemren ndaj shume parimeve mesihiane (te ra shpulle, ktheji faqen tjeter). Per kete me vjen keq, se nuk eshte se po perfaqesoj si duhet frymen islame. Po meqe jam njeri (qe nuk ndryshon shume lehte nga janari ne maj) e meqe nuk jam ketu si perfaqesues i fese time (nuk jam i denje as te them 'jam musliman' me gojen plot, megjithese deshira per te qene me pervelon) e leshoj edhe une ndonje fjale (megjithese te matur per te mos shpifur) qe mund te fyeje ndonjerin, te cilit patjeter qe i kerkoj ndjese sinqerisht.
Tani, duke u kthyer ke ai muhabeti i paqes, nuk jam absolutisht i lumtur te fyej as fytyren, as ndergjegjen, as floket, as fene, e as asigjo tjeter te dikujt..
Thjesht, shpifa gje ne lidhje me ato qe thashe, e qe per me teper nuk ishin per te krishteret sypetrite e shpatullgjere qe rrine ne punen e vet, por per nje cowboy qe me kujton nje fare Ventili, e qe zdi ti hipi kalit???

P.s Dhe nga janari ne maj, cke ndryshu zotrote? Apo mos tani nuk kercen me ndaj islamit, pas nje periudhe te kujdesshme te shkruarit diplomatik??

Mesazh i vjetër 08 Maj 2007 18:54
tolstoy86 nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të tolstoy86 Kliko këtu për të kontaktuar me tolstoy86 (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: tolstoy86 Shto tolstoy86 në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto tolstoy86 në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
SEND_ME_AN_ANGEL
Anëtar Aktiv

Dihet qe per paqen e Zotit e kam fjalen Une skam kercyer ndonjehere kunder islamit, ndoshta edhe sepse familja e mamase sime eshte muslimane dhe sme ka shkuar ndonjehere ne mend te crrenjos fene islame nga Shqiperia (aq me pak nga bota) me fjale apo me shkrime. Nqs kercej, une kercej kunder ekstremizmave fetare (atyre qe me duken mua ekstremizma fetare me dijet e mia te kufizuara) dhe qofshin katolike ortodokse apo muslimane, ekstremizmat i kam jashte mase inat. Kalofsh sa me mire

Mesazh i vjetër 09 Maj 2007 02:09
SEND_ME_AN_ANGEL nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të SEND_ME_AN_ANGEL Kliko këtu për të kontaktuar me SEND_ME_AN_ANGEL (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: SEND_ME_AN_ANGEL Shto SEND_ME_AN_ANGEL në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto SEND_ME_AN_ANGEL në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
FRYMEZUESI
I perjashtuar nga forumi

Regjistruar: 07/05/2007
Vendbanimi: metropolin e fierit
Mesazhe: 102

Citim:
Po citoj ato q?tha tolstoy86
We alejkum selam paqja e Zotit qofte edhe mbi ty, per ate paqe duhet ta kesh fjalen se paqe tjeter nuk di. Nqs e ke fjalen per ndonje paqe te shtypurit te korruptuar apo diplomatike, ca i thone paqe, ca i vene emra te tjere.
po mos ta dramatizoj ceshtjen, nuk kam ndoj inat te madh ndaj cowbojsave, thjesht ma ka mbajt Zoti te mbyllur zemren ndaj shume parimeve mesihiane (te ra shpulle, ktheji faqen tjeter). Per kete me vjen keq, se nuk eshte se po perfaqesoj si duhet frymen islame. Po meqe jam njeri (qe nuk ndryshon shume lehte nga janari ne maj) e meqe nuk jam ketu si perfaqesues i fese time (nuk jam i denje as te them 'jam musliman' me gojen plot, megjithese deshira per te qene me pervelon) e leshoj edhe une ndonje fjale (megjithese te matur per te mos shpifur) qe mund te fyeje ndonjerin, te cilit patjeter qe i kerkoj ndjese sinqerisht.
Tani, duke u kthyer ke ai muhabeti i paqes, nuk jam absolutisht i lumtur te fyej as fytyren, as ndergjegjen, as floket, as fene, e as asigjo tjeter te dikujt..
Thjesht, shpifa gje ne lidhje me ato qe thashe, e qe per me teper nuk ishin per te krishteret sypetrite e shpatullgjere qe rrine ne punen e vet, por per nje cowboy qe me kujton nje fare Ventili, e qe zdi ti hipi kalit???

P.s Dhe nga janari ne maj, cke ndryshu zotrote? Apo mos tani nuk kercen me ndaj islamit, pas nje periudhe te kujdesshme te shkruarit diplomatik??

shum ke fol asgje s ke then..sa per SEND_ME_AN_ANGEL kam lexuar une disa nga tema te ketij e sme jan dukur ofendime apo herdhje balt..vec pyetje e sqarime

Mesazh i vjetër 09 Maj 2007 15:36
FRYMEZUESI nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të FRYMEZUESI Kliko këtu për të kontaktuar me FRYMEZUESI (me Mesazh Privat) Vizito faqen personale të FRYMEZUESI't! Kërko mesazhe të tjera nga: FRYMEZUESI Shto FRYMEZUESI në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto FRYMEZUESI në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
SEND_ME_AN_ANGEL
Anëtar Aktiv

Frymezuesi mua me duket sikur personi i lartpermendur kerkon difekte ne krishterim dhe fillon e permend prifterinj homoseksuale per ti dhene idene lexuesve te mesazhit te tij se krishterimi eshte duke vdekur dhe Evropa po kthehet ne muslimane. Si do ti vinte atij po te behesha dhe une aq mendjevogel dhe te ulesha ne ate nivel sa te thosha qe islami eshte fe terroriste? Cdo fe ka ekstreme te papelqyeshme dhe nuk me duket gje e bukur nxitja e urrejtjes fetare nga tolstoy, sidomos per nje popull si populli yne.

Mesazh i vjetër 09 Maj 2007 20:25
FRYMEZUESI
I perjashtuar nga forumi

Regjistruar: 07/05/2007
Vendbanimi: metropolin e fierit
Mesazhe: 102

do thosha me shum se pjestaret e fes nuk jan imazhi i fes 100 %.Keshtu nuk mund te hedhesh posht nje fe vetem se ka njerez te paaft te paskrupull apo te pamoralshem ne ate fe .Njerzit gaboin keshtu qe per te percaktuar ne eshte fe e rrem apo jo gabimi duhet par ne librin e zotit ,sepse vec ai nuk duhet te gaboi

Mesazh i vjetër 09 Maj 2007 20:30
FRYMEZUESI nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të FRYMEZUESI Kliko këtu për të kontaktuar me FRYMEZUESI (me Mesazh Privat) Vizito faqen personale të FRYMEZUESI't! Kërko mesazhe të tjera nga: FRYMEZUESI Shto FRYMEZUESI në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto FRYMEZUESI në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Niqua
Veteran ne forum

Regjistruar: 24/09/2003
Vendbanimi: Fajtori chat
Mesazhe: 6938

moret vesh sa ca ben 4 shqiptare ne dix new jersy
na moren ftyren, ne emer te jihad, allah me vra amerikan
ptuuuuuuuuu injorantat..

Mesazh i vjetër 09 Maj 2007 20:34
Niqua nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Niqua Kliko këtu për të kontaktuar me Niqua (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Niqua Shto Niqua në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Niqua në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
SEND_ME_AN_ANGEL
Anëtar Aktiv

shume e sakte

Mesazh i vjetër 09 Maj 2007 20:37
Ora tani: 08:10 Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
Gjithsej 4 faqe: « 1 2 [3] 4 »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër

Forumi Horizont Forumi Horizont > Tema Shoqërore > Besimi Fetar > roli i Islamit ne histori tek shqiptaret

Përgatit Këtë Faqe Për Printim | Dërgoje Me Email | Abonohu Në Këtë Temë

Vlerëso këtë temë:

Mundësitë e Nën-Forumit:
Nuk mund të hapni tema
Nuk mund ti përgjigjeni temave
Nuk mund të bashkangjisni file
Nuk mund të modifikoni mesazhin tuaj
Kodet HTML lejohen
Kodet speciale lejohen
Ikonat lejohen
Kodet [IMG] lejohen

Kliko për tu larguar nese je identifikuar