positive
I perjashtuar nga forumi

Regjistruar: 12/11/2004
Vendbanimi: molt
Mesazhe: 83
|
Kete e dime shume mire.....
Ndryshimi i opinioneve tona eshte se ti thua ate se si duhet te jete (ku une, parimisht jam dakort me ty), ndersa une them se si eshte.
Ti thua se:
"ka ardhur koha qe te analizojme problemet dhe jo personat",
dmth te diskutojme problemet qe na vijne nga te njejtit persona.
Nuk i bie me mire te diskutojme "personat" qe shpesh gabojne qe te mos kemi te njejtat probleme?
Fajin na e ka historia.
Gege, Toske, Balliste, Zogiste, partizan komuniste, feudal e kapitaliste dhe si rrjedhim sejcilit i bie te mbroje "paraardhesit" e vete dhe te sulmoje "kundershtaret" duke u nisur nga interesa te ngushta.
shembull
Ne nje teme tjeter qe une kam hapur per Ballistet ka nga ata qe nuk kane deshire ose rezervohet te shprehet nese ata jane tradhetare apo jo, pasi ata jane pjese e politikes shqiptare tashme. Ne nje teme tjeter qe une kam hapur per luften e dyte boterore, ka nga ata qe kundershtojne faktin qe ne dolem te fituar nga lufta vetem sepse kesaj llogjike, i bashkangjitet fakti qe edhe ballistet humben bashke me gjermanin, keshu qe ata jo vetem jane bashkepunetore dhe tradhetare po kane arsye qe te urrejne komunizmin pasi kane "inate" historike. Kjo nuk u vjen per shtat pasardhesve te "ballit" dhe perpiqen te mbrohen duke sulmuar. Keshtu vazhdojne te gjitha historite ne Shqiperi kur behet fjale per politiken, studjohet "biografia" e individit.
....dhe qe te futemi ne teme....
Ti si mendon per Berishen (jo vetm duke i pare biografine po edhe "mrekullirat")?