Forumi Horizont Forumi Horizont > Tema Shoqërore > Diskutime Shoqërore > Probleme Sociale > Ekziston racizmi ne shqiperi???
Gjithsej 32 faqe: « 1 2 [3] 4 5 6 7 8 9 10 11 12 » ... E fundit »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër
Autori
Titulli Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
Like.Cuca
Perjashtuar

Regjistruar: 14/07/2003
Vendbanimi: Köln
Mesazhe: 23

«Der Rassismus ist die verallgemeinerte und verabsolutierte Wertung tatsächlicher oder fiktiver Unterschiede zum Nutzen des Anklägers und zum Schaden seines Opfers, mit der seine Privilegien oder seine Aggressionen gerechtfertigt werden sollen.» (Albert Memmi, Rassismus, Frankfurt a.M. 1987, S.164

Skam shume kohe ta perkthej tani, se me duhet te pergatis rrobat se neser nisem per ne Tirane por kur te kthehem do ti futem perkthimit se kam nje pershtypje sikur informacionet qe merrni juve jane pak te kufizuara. Nejse neve jemi ne kete forum per te mesuar nga njeri tjetri!
Me pak fjale, Racizmi eshte cenimi i te drejtave njerzore kundrejt minoriteteve, te cilat mund te jene raca te tjera por edhe njerez qe biologjikisht i perkasin nje minoriteti.
Nejse tani po iki dhe ju uroj te gjitheve pushime te mbara.

Denonco këtë mesazh tek moderatorët | IP: e regjistruar

Mesazh i vjetër 15 Gusht 2005 21:28
Like.Cuca nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Like.Cuca Kliko këtu për të kontaktuar me Like.Cuca (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Like.Cuca Shto Like.Cuca në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Like.Cuca në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
oliinter
Veteran ne forum

Regjistruar: 01/10/2004
Vendbanimi: brunssum netherland
Mesazhe: 3833

Re: PER OLIINTER

Citim:
Po citoj ato që tha shiba
O ZOTI OLIINTER cfare ke ti me shume se "maloket"?
Cfare ke ti me te mire se ata dhe ata cfare kane me te keqe se ty?
Jam shume kurioze te ta shoh ate surrat si ma ke.
Gjithsesi ti nuk mbetesh rracist i asaj menyre qe e ke pershkruar ti por thjesht nje i prapambetur shume problematik shume i rrezikshem per kulturen.

pse te djeg ty more vella???
pastaj cte hyn ne pune ty surrati im??? se mos je i kundert ti ore shibe??? jo se mua koma me pelqejne vajzat... hahahah

sa per prapambetjen hahahahahahahah

hec te vdeksha se do ta bejme shqiperine me ju....

hahahahah

Mesazh i vjetër 15 Gusht 2005 21:47
oliinter nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të oliinter Kliko këtu për të kontaktuar me oliinter (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: oliinter Shto oliinter në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto oliinter në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Demokrate4ever
Veteran ne forum

Regjistruar: 27/06/2005
Vendbanimi: Eastern Seaboard
Mesazhe: 4434

Ekziston si jo re popull. Si nga feja krahina dhe ngjyra e njeriut. Ja tu tregoj nje histori te vertete qe rastesisht e degjova. - Nje vajze nga x qytet bie ne dashuri me nje jevg . Prinderit nuk e lejojne qe te martohet me te ..dhe c'ben ajo iken nga shpija. Pas shume kohesh familja e saj arriten te pranoje vetem gocen e tyre ne shpi . Dhe para se te nisej goca e porosiste e Ema ti hajde ..por kelyshet e tu dhe te atij jevgut si dua brenda!! Si do mendonit ju nuk eshte racizem ky!? Ose kur nuk e lejojen gocen te martohet me nje myslyman ose anasjelltas per muslymanet me nje katolik. Do te thoni kohet kane ndryshuar ..por ka qe akoma i ruajne traditat e tyre dhe i zbatojne dhe sot. Pastaj le te marrim krahinat .sic e keni theksuar dhe me siper ne shkrimet tuaja..mes fshatit dhe qytetit..ose malokut dhe qytetarit. Megjithese maloke jam dhe se kam per turp ta them ..te flasim drejt dhe te rrime shtrember 1 cik jane me te kulturuar se ne qytetaret. Dhe ju maloket e tjera sdua komente pas.. Hajde para qyteti ..mbrapa fshati ... megjithese sot po kerkojne qytetaret te jetojne ne fshat.

p.s Oliinter ka faj fotoja lal qe ke vene ne forum se jua ka verbuar syte

Mesazh i vjetër 15 Gusht 2005 22:44
Demokrate4ever nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Demokrate4ever Kliko këtu për të kontaktuar me Demokrate4ever (me Mesazh Privat) Vizito faqen personale të Demokrate4ever't! Kërko mesazhe të tjera nga: Demokrate4ever Shto Demokrate4ever në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Demokrate4ever në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
myzeqari
daddy

Regjistruar: 14/10/2004
Vendbanimi: England
Mesazhe: 2498

Citim:
Po citoj ato që tha Kela

Po te jetosh ne Angli, te duhet te mesosh te trajtosh njerezit e te gjitha racave njelloj ose per ndryshe te perjashton edhe shoqeria vete. Me bente shume pershtypje ne fillim sesi njerezit shkonin aq mire me njeri tjetri. Dhe me pas e kuptova se perderisa keta njerez me pranonin mua per ke isha edhe une duhej ti pranoja ata ne te njejten menyre.
Dhe jo larg por kete fundjave isha e ftuar ne nje mbremje "Hen party" (mbremja a beqarise nga ana e vajzave).Aty moren pjese mbi 25 vajza dhe ishim te te tre racave te ndryshme, por asnje s'tregoi asnjelloj ndryshimi nga njera-tjetra por perkundrazi ja kaluam shume shume mire.
Ne nje shtet te tille nqs ve re shenja racizmi kundra teje ke te drejte te hedhesh personin ose instuticionin e punes ne gjygj dhe te maresh nje demshperblim shume te madh per stresin dhe anen psikologjike.

Prandaj une te nderuar lexues i kam dhene "kartonin e kuq" racismit, por do te kisha shume deshire qe te kishte edhe njerez te tjere dhe sidomos te rinj shqiptare qe te benin te njejten gje.

Pershendetje Kela !!
Pak me siper Hirushja ua ka dhene pergjigjen ne lidhje me racizmin ne Angli , nuk e di sa kohe keni ketu ne kete vend , dhe sa do tu mare akoma ta kuptoni qe racizmi ne kete shtet egziston , edhe do te vazhdoje te egzistoje per shume kohe!!
Ato qe shkruani me siper per ligjet edhe procedurat e te gjykuarit per racizem jane mese te verteta por nga teoria ne praktike ..........
Besoj se me kuptoni se ku dua te dal , nqs jo po u jap nje shembull konkret !!
Me pelqen futbolli , dhe sa here luaj kam disa fanela te kombetares edhe vesh ato , jo nje por here dhe ne disa raste te ndryshme kam degjuar te thone per personin tim '' fuck.. albanian''edhe kjo per nje fanele sporti , kam shume raste te tjera po te doni , por e kuptoni besoj per se e solla kete shembull !!
Kam punuar , edhe punoj security ne nje club nate edhe aty ne prezencen time shahen te tera racat !!
Ne kete shtet jo te pakta jane skandalet ne radhet e policise , kur policet e bardhe urejne dhe kane kaluar edhe ne ekstremitet, me policet me ngjyre!!
Anglia eshte nga te paktet shtete qe kane 30% te popullsise jo angleze !!
Personalisht jam munduar tek puna qe jam ti trajtoj te gjithe njesoj , pavarsisht nga raca apo ngjyra a ku di une , pasi per mua po ti cash te zinjte , te verdhet , a te bardhit gjaku nje ngjyre do jete , pra te tere jemi njelloj !!

Tani ne lidhje me racizmin tone , lere mos ta komentoj me mire se vjen ere puna
Per ke se di jam me origjin came !
Gjith te mirat

Mesazh i vjetër 16 Gusht 2005 00:50
myzeqari nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të myzeqari Kliko këtu për të kontaktuar me myzeqari (me Mesazh Privat) Vizito faqen personale të myzeqari't! Kërko mesazhe të tjera nga: myzeqari Shto myzeqari në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto myzeqari në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Gela
Anetar i ri

Regjistruar: 12/08/2005
Vendbanimi: midis reve
Mesazhe: 24

Po,por ndryshe nga gjithe vendet e tjera, qe racizmin e kam mjet kunder te huajit ose nje rrace tjeter ne pergjithsi, ne shqiperi eshte kundrejt shqiptareve qe ndoshta nuk kan patur mundesin, aftesin te zhvillohen (veriu) te bej lek ne nje apo tjetren menyre!Kurse te huajve jane gati t'ju lajne kembet e ti pije ujin!

Mendja ne perpjestim te zhdrejt me lekun! Ky eshte memedheu ...

Mesazh i vjetër 16 Gusht 2005 11:33
Gela nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Gela Kërko mesazhe të tjera nga: Gela Shto Gela në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Gela në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Gela
Anetar i ri

«Der Rassismus ist die verallgemeinerte und verabsolutierte Wertung tatsächlicher oder fiktiver Unterschiede zum Nutzen des Anklägers und zum Schaden seines Opfers, mit der seine Privilegien oder seine Aggressionen gerechtfertigt werden sollen.» (Albert Memmi, Rassismus, Frankfurt a.M. 1987, S.164

Racizmi eshte Vlersimi i pergjithshem dhe absolut i ndryshimeve reale ose te sajuara mbi interesin e akuzuesit dhe mbi demtimet e viktimes se tij, me privilegjet ose Agressionet te cilat duhet te perligjohen(justifikohen) !

ps. like ,mund te besh korrigjimet kur te kthehesh !

Mesazh i vjetër 16 Gusht 2005 12:24
Gela nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Gela Kërko mesazhe të tjera nga: Gela Shto Gela në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Gela në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Kela
Anëtar Aktiv

Regjistruar: 10/08/2005
Vendbanimi: Ne Realitetin e botes njerezore
Mesazhe: 427

Po flasim per Racizem apo Deskriminim

Hi,

Diskutimi ne kete teme po behet gjithnje e me i zjarrte, dhe kjo shpresoj te na jape nje kuptim me te mire te kesaj teme.

Me sa ve re shume prej jush keni marre nje kendveshtrim te gabuar te termit"Racizem" dhe me shpjegimet si ato te Demoktrates4ever, po e kuptoj qe ju po e ngaterroni me deskriminimin qe egziston ne shoqerine e sotme.
Duhet kuptur mire qe racizmi eshte nje menyre deskriminimi per njerezit me ngjyre te zeze, te verdhe ose te bardhe (si puna e ne shqiptareve); dhe pastaj kemi deskrimin prejardhjesh, seksi, besimi fetar,kulture dhe shume e shume aspeke te tjera.

Po keshtu edhe ti,Myzeqari duhet ta kesh parasysh se tifozet e nje klubi futbolli jane te deskriminuar nga kundershtaret e tyre, dhe kjo s'ka te beje vetem me ata qe veshin "fanelat" e Shqiperise, por kam pare edhe me keq po te dalesh me bluze gjermane (veze kokes!!!)
Nga ana tjeter ke shume te drejte kur thua qe edhe ketu egziston(prandaj vrane edhe ate djalin 18 vjecar ne Liverpool), por te pakten njerezit e luftojne dhe e tregojne prekupimin e tyre per ta zhdukur kete lloj diskriminimi ne cdo menyre. Sa e sa veta sheh ketu ne Londer te shoqeruar me dike te nje race tjeter? Ne cdo instution te gjitheve ju jepet nje trajtim i barabarte. Raste te tilla jane te pafund.

P.S:S'e dija qe edhe Myzeqaret e perdornin fjalen "fanela"

Mesazh i vjetër 16 Gusht 2005 16:03
Kela nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Kela Kliko këtu për të kontaktuar me Kela (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Kela Shto Kela në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Kela në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Gela
Anetar i ri

Deskriminimi eshte nje si ta them nendirektori e Racizmit, ! Une per vete si ndaj dot.
Tani racisem ka ne shqiperi kundra jevgjeve, cobaneve e ndonje tjetri m.q.s nuk kemi zezak a indian etc.. Po ai problem qe prek drejtperdrejt shqiperin eshte deskriminim sic e quan ti... prandaj dhe ne shume here keto i perdorim si nje tem te vetem, per te kursyer me shume kohe dhe fjale te teperta

qiashtu o posi !

Mesazh i vjetër 16 Gusht 2005 18:56
Demokrate4ever
Veteran ne forum

Regjistruar: 27/06/2005
Vendbanimi: Eastern Seaboard
Mesazhe: 4434

Re: Po flasim per Racizem apo Deskriminim

Citim:
Po citoj ato që tha Kela
Hi,

Diskutimi ne kete teme po behet gjithnje e me i zjarrte, dhe kjo shpresoj te na jape nje kuptim me te mire te kesaj teme.

Me sa ve re shume prej jush keni marre nje kendveshtrim te gabuar te termit"Racizem" dhe me shpjegimet si ato te Demoktrates4ever, po e kuptoj qe ju po e ngaterroni me deskriminimin qe egziston ne shoqerine e sotme.

Pershedetje e dashur zonjushe o zonje.

Un kam dhene nje nga faktet reale qe ekziston. Diskriminimi i njeriut fillon tek mohimi i te drejtave te tij qe eshte gjeja me minimale . Ne shembujt me lart qe kam dhene besoj se e kupton se cfare kam shkruar ..behet fjale per fatin e njeriut dhe diferencimin e njeriut dhe ngjyres se tij kjo eshte si rrjelloje e racizmit qe ekziston tek ne kombi shqiptar. Dhe ky diskriminim nuk quhet Racizem sipas teje?!! Racizmi eshte nje ndjenje e lindur nga vete individi te cilen e ai e shpreh dhe e ve ne perdorim ne jete ndoshta dhe pa e ndjere duke menduar se kshu eshte mire ...ose e perdor me dashje. Racizmi nuk eshte nje lindje natyrale por personale. Ti perdor termin Diskriminin .. nuk eshte kjo nje dege e racizmit sipas teje ?!! ..APO DIFERENCIM ..PERBUZJE.. URREJTJE...nuk jane dege te racizmit sipas teje e dashur KELA ?!!

Ne Itali kam degjuar nga persona qe kane jetuar kur nje italian te pyeten .. Nga je ? Dhe kur ti i thua qe jam Shqiptar.. Ai kthen koken ne ane tjeter..ose kur do te marresh nje shpi me qera duhet 3 vjet qe te marresh ate hyrje ..sepse kur u tregon qe je shqiptar menjanohen nje hap...dhe thone -- MERR NR E TEL DHE THIRR PERSERI. Ose ne lajmet italiane nuk ke dite qe nuk permendet emri i Albanezit.. EDHE NESE AI SE KA KRYER NJE KRIM TE TILLE. Lind pyetja pse ?!! Perbuzje..urrejtje...DISKRIMINIM.. nuk jane kto dege te racizmit sipas mendimit tend?!!

Ne greqi nje shoqe e imja qe tani ndodhet ketu ne usa.. me tregonte ishte nxenesja me e mire e klases dhe mesuesi se vleresonte kurre me noten qe ajo meritonte . Pse ?!!
Nje te moshuar ketu ne Usa tek priste radhen ne nje program SSI polici qe rrinte tek dera e therret dhe i thote - Zoteri hajde dil perpara ..sepse shef te moshuar. Zoteria afrohet. FLM - i thote. Ai e pyeten . Nga je ? Shqiperia - i pergjigjet. Te lutem mbaj radhen i thote.!! Ja pra nuk eshte ky nje diskriminim sic e quan ti Kela qe ne perdorim termin Racizem ?!!Racimi eshte nje njenje e lindur nga vete personi..sado qe te themi qe nuk jemi raciste ..ne 1 memyre ose tjeter jemi. C'do popull eshte Racist jo vetem ne shqiptaret per njeri tjetrin ..por dhe popujt e vendeve me te zhvilluara jane raciste. Se u zgjata pak si teper . Pra rastet jane nga me te ndryshmet.sepse jetojme ne nje kontradite.

Mesazh i vjetër 16 Gusht 2005 20:40
Demokrate4ever nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Demokrate4ever Kliko këtu për të kontaktuar me Demokrate4ever (me Mesazh Privat) Vizito faqen personale të Demokrate4ever't! Kërko mesazhe të tjera nga: Demokrate4ever Shto Demokrate4ever në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Demokrate4ever në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Kela
Anëtar Aktiv

Regjistruar: 10/08/2005
Vendbanimi: Ne Realitetin e botes njerezore
Mesazhe: 427

Smile

Jo Gela, racizmi eshte pjese perberese e deskriminimit.

Ashtu si ty edhe une e kuptoj shume mire qe ky term perdoret gabimisht ne Shqiperi.
Po citoj nga mesazhi yt:
"prandaj dhe ne shume here keto i perdorim si nje tem te vetem, per te kursyer me shume kohe dhe fjale te teperta"

Fjalet jane formuar dhe perdoren per tu shprehur me mire,por cfare i pengon shqiptaret te mos perdorin fjalet me qellimin e duhur. Apo ju duhet te ruajne fuqite dhe kohen per tu mare me politike dhe me thashethemet e botes??!!

Mesazh i vjetër 16 Gusht 2005 20:48
Kela nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Kela Kliko këtu për të kontaktuar me Kela (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Kela Shto Kela në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Kela në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Ora tani: 07:32 Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
Gjithsej 32 faqe: « 1 2 [3] 4 5 6 7 8 9 10 11 12 » ... E fundit »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër

Forumi Horizont Forumi Horizont > Tema Shoqërore > Diskutime Shoqërore > Probleme Sociale > Ekziston racizmi ne shqiperi???

Përgatit Këtë Faqe Për Printim | Dërgoje Me Email | Abonohu Në Këtë Temë

Vlerëso këtë temë:

Mundësitë e Nën-Forumit:
Nuk mund të hapni tema
Nuk mund ti përgjigjeni temave
Nuk mund të bashkangjisni file
Nuk mund të modifikoni mesazhin tuaj
Kodet HTML lejohen
Kodet speciale lejohen
Ikonat lejohen
Kodet [IMG] lejohen

Kliko për tu larguar nese je identifikuar