myzeqari
daddy

Regjistruar: 14/10/2004
Vendbanimi: England
Mesazhe: 2498
|
Citim: Po citoj ato që tha Kela
Po te jetosh ne Angli, te duhet te mesosh te trajtosh njerezit e te gjitha racave njelloj ose per ndryshe te perjashton edhe shoqeria vete. Me bente shume pershtypje ne fillim sesi njerezit shkonin aq mire me njeri tjetri. Dhe me pas e kuptova se perderisa keta njerez me pranonin mua per ke isha edhe une duhej ti pranoja ata ne te njejten menyre.
Dhe jo larg por kete fundjave isha e ftuar ne nje mbremje "Hen party" (mbremja a beqarise nga ana e vajzave).Aty moren pjese mbi 25 vajza dhe ishim te te tre racave te ndryshme, por asnje s'tregoi asnjelloj ndryshimi nga njera-tjetra por perkundrazi ja kaluam shume shume mire.
Ne nje shtet te tille nqs ve re shenja racizmi kundra teje ke te drejte te hedhesh personin ose instuticionin e punes ne gjygj dhe te maresh nje demshperblim shume te madh per stresin dhe anen psikologjike.
Prandaj une te nderuar lexues i kam dhene "kartonin e kuq" racismit, por do te kisha shume deshire qe te kishte edhe njerez te tjere dhe sidomos te rinj shqiptare qe te benin te njejten gje.
Pershendetje Kela !!
Pak me siper Hirushja ua ka dhene pergjigjen ne lidhje me racizmin ne Angli , nuk e di sa kohe keni ketu ne kete vend , dhe sa do tu mare akoma ta kuptoni qe racizmi ne kete shtet egziston , edhe do te vazhdoje te egzistoje per shume kohe!!
Ato qe shkruani me siper per ligjet edhe procedurat e te gjykuarit per racizem jane mese te verteta por nga teoria ne praktike ..........
Besoj se me kuptoni se ku dua te dal , nqs jo po u jap nje shembull konkret !!
Me pelqen futbolli , dhe sa here luaj kam disa fanela te kombetares edhe vesh ato , jo nje por here dhe ne disa raste te ndryshme kam degjuar te thone per personin tim '' fuck.. albanian''edhe kjo per nje fanele sporti , kam shume raste te tjera po te doni , por e kuptoni besoj per se e solla kete shembull !!
Kam punuar , edhe punoj security ne nje club nate edhe aty ne prezencen time shahen te tera racat !!
Ne kete shtet jo te pakta jane skandalet ne radhet e policise , kur policet e bardhe urejne dhe kane kaluar edhe ne ekstremitet, me policet me ngjyre!!
Anglia eshte nga te paktet shtete qe kane 30% te popullsise jo angleze !!
Personalisht jam munduar tek puna qe jam ti trajtoj te gjithe njesoj , pavarsisht nga raca apo ngjyra a ku di une , pasi per mua po ti cash te zinjte , te verdhet , a te bardhit gjaku nje ngjyre do jete , pra te tere jemi njelloj !!
Tani ne lidhje me racizmin tone , lere mos ta komentoj me mire se vjen ere puna 
Per ke se di jam me origjin came !
Gjith te mirat