alfeko sukaraku
Anëtar Aktiv
Regjistruar: 14/07/2007
Vendbanimi: Tiranë
Mesazhe: 429
|
Pjella e Priamit ,rrënjët e tua i përmënd Homeri....DIVI DARDANIN LINDI .....EDHE NGA PJELLA E TIJ ËSHTË EDHE PRIAMI....SHQIPFOLSË ASHTU SI AGAMËMNONI EDHE GJITH PJESMARRSIT NË LUFTËN E TROJËS.është hapur një temë shumë të rëndësishme ...nga ku na duhet të flasim për gjuhën ilire të shkruajtur??????????????????????????KUSH?????????????
a ka shqipëria shkollë e cila të merret me njohurit mbishkrimore?????Jo!Atëherë kush do na flasë për një diçka të tillë......Anastasi,apo Papa?
qëllon që jamë marrë me studimin e mbishkrimeve edhe jamë njohës i çështjes ndaj HEKTOR po të themë se ilirishtja është shkruajtur edhe nuk e humbi kurrë shkrimin e saj që nga kohet më të lashtë deri mës sotë.Është shkruajtur në Itali Greqi,Turqi deri në kohët kur u krijuan shtetet e reja ...biles po të studiosh për gjuhën shqipe në arkivet e greqis do ta gjesh të shkruajtur deri në vitet 1970?
Më parë se të shkoj tek gjuha ilire po ju kujtoj se për çështjen e Rozafës i japë shumë të drejtë Kontinentit pasi "fetë rreth nesh nuk kanë dashur ti kujtojnë popullit lavdin e vetë ndaj edhe na kanë trilluar me përralla të ndryeshme!
Për çështjen tonë!...Po marim Apollonin të ndëtuar në shekullin e 6 p e s .......kohë kjo që antikiteti edhe mbishkrimet origjinale na thonë se "ATHINA NUK QE GREKËZUAR AKOMA"....por ja që zoti N.Ceka i shumë lexuar në Greqi na fletë për një ndërtes GREKËSH?...athina është qyteti i parë i vendosjes së gjuhës greke ....por athina e shekujve 6-4 nuk fliste edhe nuk shkruante greqishtë ,por joniken e panjohur edhe sotë e kësaj dite!.
Në Apolloni.....(.Fierak jamë) unë vura re par pak kohe aty tek dera e kishës të hedhura në baltë ,mbishkrimë shumë të dëmtuar me gërmën nga ku dallova gërma Jonike edhe jo të gjajshme me përafërsishtë me simbolin RU të linear b?.....Më gjetkë për mikun arkeolog që duhet ta njohin çështjen.....pra kemi mbishkrime të dëmtuara...psh.....ZOITURUT,ZOTI JU RUAJT......si edhe ....ZOITLU...ZOTIT I LUTEMI.....edhe jo vetëm pasi do ju ruaj disa surpriza të cilat do ti vreni së shpejti?
Në lashtëtreguesin lashtëthënës të Tiranës u ndesha me një grupë komunistash që punonin akoma aty edhe pse i kishin kaluar të 90 e jetës së tyre?e vizitova rastësishtë edhe më morën për agjentë të udb a kgb....kur kërkova të dijesohem për mbishkrimet......edhe të rinjët nderonin me grushtë????..............e pra nuk bëhet historia me mendjet e komunistave që kanë pushtuar shtetin edhe gjithçka,pasi nuk mundë ti shkulësh nga trutë shokut Neritan ato që i janë ngulitur nga diktatura e proletariatit?
Mbishkrimet shqipe janë dhjetra mijra në tre kontinentet që u banuan nga pellazgët,edhe këto janë vërtetuar që 100 vjetë më parë ....por për histori shkruajtësit shqipëtarë SOTIRAQ POLLO &A PUTO ...ilirishtja nuk është shkruajtur.....kështu thotë edhe Anastasi,Milosheviçi,Papa,edhe SAla me kompani?
pra.....kërkohet shkollë e cila do merret me këtë degë?por shoku Tosi edhe shoku Sali.........rrofshin samalet edhe ..zoti i ruajt?pra të dy këta bukurosh ,në vëndë që të na hapin shkolla për të njohur botën pellazge....hapin shkolla greke....kurse shenjtëria e tij shoku Niccola Leci ....na solli PARTIN e fesë që zhduki gjuhën shqipe ETRUSKE?edhe që nuk lejon arbërit të shkruajnë e lexojnë shqipen?
TË RROJ PARTIA EDHE UDHËHEQSIT E SAJ?