Shën Albani
Anetar i regjistruar
Regjistruar: 17/04/2004
Vendbanimi: Evrope
Mesazhe: 53
|
Kur eshte nje shkrim provokues dhe per kend eshte provokues ? Kjo eshte krejtesisht individuale! PROVOKUES eshte nje shkrim per nje njeri i cili mendon se bota duhet te mendoj sipas nje kallepi apo nje klisheu, por ajo qe per ate njeri eshte provokuese, per nje tjeter eshte orientuese per te tretin e parendesishme...
Une vetem shpreh mendimin tim asgje me teper dhe nese dikush ndjehet i provokuar, kjo nuk eshte pune e imja: Ai qe ndjehet i provokuar prej shkrimeve te mia, apo te tuat, atehere nuk duhet te na lexoje neve, por te pretendoje te na kontrolloje te menduarit eshte shume e gabueshme dhe ekstravagante...
Ne bote sot ekzistojne sekte dhe religjione edhe ate nja 200. Une nuk i kam numruar, por keshtu shkruajne ata qe mirren me mbikqyrjen e sekteve dhe religjioneve agresive.
Njeriu eshte ne kete planete me miliona vjet, ndersa feja monoteiste ka lindur para 4.000 viteve. Keto fe i drejtoheshin njerzve primitiv qe nuk dinin pse bie shi dhe si ndizet zjarri. Sot njeriu klonon njeriu dhe nga nje embrion i ben100, dhe Zoti u jep shpirtera ? Sot njeriu krijon jeten kete mundesi ia ka dhene Zoti.
Zoti nuk eshte tallur me ne, e nuk tallet as sot. Ai na ka dhene kushtet per jete dhe bazen ber jete, nese nuk ka dhene informata me te medha eshte se ai nuk ka dashur ta beje kete....Zoti nuk ka nevoje te dergoje profet, po pse ? Nese ai din te ndertoje toke dhe qiell, mikro dhe makrokosmos, atome dhe molkeula, materie dhe antimaterje, pse mendon se Zoti nuk din te na dergoje fejen ashtu si ujin , ashtu si gjenet, por na dergon proeft te cilet bejne jete mbreterish ??? Dhe a mund ta kopjojme ne profetin ne jeten e tij ? A duhet ai te jete shembull per jeten tone? Zoti na ka dhene trurin per te kuptuar gjerat, per te ndare shapin prej sheqerit, mirepo kete ndarje e ben vetem ai, qe nuk beson nga frika !!! Ata qe besojne nga frika, e kane te ckycur te gjykuarit dhe i kaperdijen gjerat ashtu si i gjene para, por nuk mendojne se duke besuar gabimisht demtojne veten dhe rrethin...
Per forumin tjeter:
Atje jam larguar pse nuk kam pasur kohe dhe ne fund pas nje konflikti me nje administrator, mirepo kam marre qindra mesazhe prej anterave per tu kthyer, ( tregimet e mia jane lexuar per 3 dite 2800 here dhe per to kam qindra vlersime pozitive ) dhe nuk jam kthyer jo per ndonje inat, por pse nuk kisha kohe, dhe tani ketu kam hyre ne kete forum duke e konsideruar serioz duke i pare lajmet ne faqen e tyre. Ka 6 muaj qe une lexoj ketu lajmet dhe nuk kam dashur te hyje ne forum, per te evituar pikerisht kete qe ti e nisi: jo luften e mendimeve , por te njerzve dhe pse dikush nuk mendon si ti. Nuk kam dashur te fshihem, prendryshe do te kisha ndryshuar pseudonimin...
Ne kete bote jane mbi 1 miliard musliman dhe nja pese miliard nuk jane, besojne ndryshe, jane mbi nje miliard krishtere dhe nja pese miliard nuk besojne si ata...kjo mjafton per te kuptura se bota i beson asja qe deshiron vete, por cdo njeri ka te drejte te jape mendimine vete per Zotin dhe djallin...
Dikush mendon (dhe ofendon ) SE ZOTI ESHET I TIJ, e verteta absolute eshte e tij; dhe duke shndrruar Zotin ne prone private, atahere ai perpiqet tua ndaloje njerzve shprehjen e mendimin te vete. Ai , pra ngritet ta mbroje Zotin prej njeriut !???! A ka nevoje Zoti per njerez te tille ? Jo, Zoti nuk ka NEVOJE TE TILLE. Dhe askush nuk ka te drejte te shpalle monopol mbi Zotin. Nese Zoti ka nevoje per ndihmen nga njeriu, atehere ai nuk beson ne Zot real, por imagjinar....Ne faqen tjeter jane alarmuar ata qe mbajne faqe shqiptare islamike dhe te cilet perhapin ne interent se do te vije dita kur talebanet do ta pushtojne Romen dhe nje dite do te behet e tere bota islame, por keta harrojen shume gjera sepse mendojne se Zoti mirret me politike dhe ben luftera si dikur!!!!!!
Tema ishte ndryshe , prandaj po e perfundoj ketu per te evituar keqkuptime te tutjeshme...
Modifikuar nga Shën Albani datë 24/04/2004 ora 14:41
Denonco këtë mesazh tek moderatorët | IP: e regjistruar
|