Vizioner
...ne Timon
Regjistruar: 23/11/2007
Vendbanimi: Frankfurt
Mesazhe: 6857
|
Citim: Po citoj ato që tha SHKODRA4001
Nje nder popujt nga me te shpifurit ne bote.....te cilet pretendojne sikur jane nr 1 ne bote por vetem paranoja dhe mitomania i udheheq si komb ato.
S'doja ta komentoja shkrimin tend sepse, eshte i neveritshem por, megjithate, po ta komentoj nepermjet nje pjese te Intervistes se dhene nga Shefi i Bankes Europiane.
Më poshtë është intervista ( nje pjese e saje) që shefi i Bankës Qendrore Europiane, Mario Draghi, ka dhënë për të përditshmen gjermane Bild.
Pyetja-Bild: Për gjermanët një shef i bankës qendrore duhet të jetë strikt kundër inflacionit, i pavarur nga politika dhe për një euro të fortë. Në këtë kuptim, sa gjerman jeni ju?
Pergjigjia: Këto janë vërtet virtyte gjermane. Por çdo guvernator banke qendrore në eurozonë duhet të bëjë këto gjëra.
Pyetja-Bild: Presidenti francez ka thënë se Europa duhet të mësojë nga shembulli gjerman…
Pergjigjia: Ka pasur të drejtë. Unë e kam thënë prej kohësh:
Gjermania është një shembull.
Modeli i vjetër i shtetit social në Europa ka vdekur, për shkak se nuk mund të realizohej pa borxhe. Gjermanët kanë gjetur një mënyrë tjetër, pa borxhe gjigande.
Pyetja-Bild: Keni një mesazh për gjermanët?
Pergjigjia: Vazhdoni kështu.
|