Forumi Horizont Forumi Horizont > Bota Shqiptare > Gjuha Shqipe > Nga Pavarësia deri në ditët e sotme. > "Enigma" nga Robert d'Angely
Gjithsej 6 faqe: « 1 2 [3] 4 5 6 »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër
Autori
Titulli Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
kurajo e zogjve
Anetar i ri

Regjistruar: 25/01/2007
Vendbanimi: paris
Mesazhe: 23

e kam lexuar

Kte liber e mbaj si dhuraten me te bukur qe me kane bere.Per me teper se,me eshte dhuruar nga bija e autorit,e cila ka punuar shume per ta botuar.Per mendimin tim,eshte nje dhurate qe i behet shqiptarve dhe Shqiperise.

Denonco këtë mesazh tek moderatorët | IP: e regjistruar

Mesazh i vjetër 20 Prill 2007 17:45
kurajo e zogjve nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të kurajo e zogjve Kliko këtu për të kontaktuar me kurajo e zogjve (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: kurajo e zogjve Shto kurajo e zogjve në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto kurajo e zogjve në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
kontinenti
Blujtes

Regjistruar: 14/09/2004
Vendbanimi: mbi kete planet
Mesazhe: 4934

Kurajo e Zogjve...mund ta pershendesni zonjen Solange d'Angely dhe nga ana jone me qe e njihni nga afer ate.
Gjithashtu, tek personi i babait te saj, shume njerez kane pare gjeniun e vertete.
Nje nga ata jam dhe une!
Rrespekte
Kontnenti.

Mesazh i vjetër 21 Prill 2007 05:52
kontinenti nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të kontinenti Kliko këtu për të kontaktuar me kontinenti (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: kontinenti Shto kontinenti në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto kontinenti në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
RAIMONDI
Veteran ne forum

Regjistruar: 27/06/2007
Vendbanimi: ...prapa diellit...
Mesazhe: 3492

Re: Rumi,

• Citim:
    Po citoj ato që tha Petrit Kola
    Grek eshte baraz me pellazg dhe helen baraz me egjypto-fenikasit qe vajten ne greqi. Po ashtu e dhe etrusket jane pellazg.

Shqiptaret qe vajten ne Itali pas Skenderbeut vajten atje sepse popullsia qe pellazge, fliste te njejten gjuhe ( edhe sot fshatra te trea flasin shqip), ishin te te njejets race. Ishin pellazg.

Nese juve do te lexoni "Enigma" do te jete shume e kuptueshme.

Enigma eshte ne shqip dhe frengjisht.

----- E ke gabim kete qe thua per helenet.Helenet jane nje dege pellazge sipas herodotit nje tribu e vogel qe ka jetuar diku ne cameri ,dhe grekt e kane uzurouar kete emer me padrejtesi se ata nuk jane helene,helenet ishin bjonde ,dhe saper fjalen grek ajo eshte me teper nje shprahje gjeografike qe permblidhte edhe italine ejugut ,Biles herodoti nganjehere i ve helent diku ne shkoder .por ne pergjithesi per ta thuhet me hamendje qe kane jetuar ne fillim ne veri te greqise ,por kurre NUK KANE JETUAR  andej nga egjypti,greket vertet andej kane ardhur,biles tani se fundi greket dolen me gene etiopiane, por jo helenet.
  • Pastaj shqiptaret qe vajten ne itali ,vajten se ngelen keq nga pushtimi turk dhe italia ishte me afer dhe  e kishin ndihmuar ferdinandin e Napolit ndaj dhe vajten,keto qe thoni ju nuk qendrojn dhe bejn dem po te flasesh me te huajt ne kete menyre,me vjen keq te tathem se kjo menyre te arsyetuari eshte INFANTILE.

Mesazh i vjetër 24 Korrik 2007 04:20
RAIMONDI nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të RAIMONDI Kliko këtu për të kontaktuar me RAIMONDI (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: RAIMONDI Shto RAIMONDI në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto RAIMONDI në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
alfeko sukaraku
Anëtar Aktiv

Regjistruar: 14/07/2007
Vendbanimi: Tiranë
Mesazhe: 429

përshëndetje Topi!

dua të thëmë dy fjalë edhe unë për këtë çështje por kamë frikë nga gabimet drejshkrimore që më vrehen kur diskutojmë tema të tilla?Uroj që ju do vreni atë që dua të themë edhe jo të më korigjoni me fjalë jo shqipe?

Robert de Angeli nuk është i vetëm pasi në të njëjtën rrugë janë edhe Demetrio Camarda,George Williams,Pott,Dhimitër Pilika edhe Elena Kocaqi etje

Dy janë ata që vërtetuan se ardhsit nga Jonia që ndërtuan Marsejën ishin shqipfols:Jakovo Thomopulo edhe Nermin Vlora të cilët na kanë botuar stelën e Limnos ....nga ku u shërngulën ndërtuesit e Marsejës.Unë i njohë të dyja punimet edhe mbështes leximin sipas Thomopulos vetëm me ndryshim në kuptimin e asaj që do të thojë......se shpejti do ta botoj bashkë me shumë të reja por për kurreshtjen e miqëve të forumit po ju jap këaqsin e leximit me gërmat e shqipes së sotme pasi shkrimi është shkruajtur me alfabetin etruskë(etruskët kishin kryeqëndër toskanën????) ja ç thonë fjalët sipas ndarjes së tyre nga ku O =U

HOL AI SNAF OTH  ZI A ZI MARAS MAF SIAL KVIS AVIS E VIS THO SE RON AITH.VA MALA SIALL SE RON AI MORINAIJ AKER TAFAREZI SIFAI

që sotë do ta lexonim kështu:

HOL AI SNAF OTH,hul ai  snjef udh=nuk njëh rrugë ulje=nuk u përulë

ZI A ZI= mbahet zi ...... edhe me radhe:

MARAZ NBAN SIELL KY VIS,ËSHTË VIS EDHE VISË THONË SE RRON AITH.VA MALE SILLET SE RRON AI MORINAIJ.ATHER TEK A VARR ZI SHIFE

bulëz ujë në oqeanin e shkruajtur të shqipes pellazge?

Mbushës topi vura re se pysnit për një farë Kadare?Më kujtoni ju lutem mos ishte ky vallë miku i shokut enver ashtu si edhe udhëheqsit e sotëm?apo mos ishte ky ai që na quajti"jashtqitja e kombit" kur ikëm në ambasada?Është i shumë përkthyer këtu në greqi edhe shkrimtarë i dashur....por po të përkthente de angelin nuk do duhej kaq shumë këtu?.....pika tjetër që vura re ishte ajo që flet për Dhimitër Pilikën.... vëndi i të cilit duhet të jetë në emra shkollash shqipe edhe  edhe si mbushës Topi që jeni kërkohet ndihma jote(shaka).....pasi duhet të keni lidhje me presidetin Top edhe ti kujtonit atij që Dhimitër Pilika e ka vëndin e vetë tek sheshi kryesor ose më saktë tek rruga që shkon nga 15 katëshi tek stacioni treni???????....ndryshe presidentit do i duhet të harroj fjalën e bukur shqipe"foltore"?.......për miqët që më ndiekin nga çështja e mjekrroshit në universitetin e durrsit dhe simbolet e flamurit lër të jetë ky shkrimë plotësues i atyre që kamë shkruajtur atje....të dimë të mbrojmë shqipfoljen ....pasi asnjë shqiptar nuk është më patriot se një shqiptarë?Përshëndetje   

Mesazh i vjetër 24 Korrik 2007 19:01
alfeko sukaraku nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të alfeko sukaraku Kliko këtu për të kontaktuar me alfeko sukaraku (me Mesazh Privat) Vizito faqen personale të alfeko sukaraku't! Kërko mesazhe të tjera nga: alfeko sukaraku Shto alfeko sukaraku në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto alfeko sukaraku në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
alfeko sukaraku
Anëtar Aktiv

Re: TITI

Citim:
Po citoj ato që tha rumial
Une kerkova sqarimin e atyre rreshtave si assimilimin qe per mua do te thote te mohosh kulturen dhe fene tende etj. Dhe nuk e kuptoj llogjiken e hem te qenurit pellazg grek ketej adriatikut dhe pellazg etrusk pertej adriatikut. Si ta kuptoj qe Tosket jane pellazge te toskanes pra te ardhur dhe ata qe iken mbajten zakonet e tyre ortodokse.

Me sa di une ne kohen e Skenderbeun nuk quheshin jo me pellazge por as ilire madje ishim perpak Shqiptare ose mbetje e Ar-bereve. Dhe prap me sa di une fjala Shqiptare lindi diku ne kohen e pushtimit osman dhe vjen nga zogu i malit shqipja sepse ishin te detyruar te jetonin maleve te thepisura ku ngjitesh vetem shqiponja per ti mbijetuar asimilimit turk.

dhe e fundit: nuk me duket e drejte te pakten nga ana morale qe origjinen time si shqiptar ta kerkoj neper kalendat greke.

përshëndetje rumial

që të drejtkuptohemi nuk flasim për pellazg grek apo etruskë.....por thjeshtë për pellazgë ose më shqip "leileg"sepse ishin shtegëtarë?ata ndodheshin në tre kontinentet edhe rrënjët e gjuhës së tyre.....shqipes sonë fillojnë nga Shumerët 3000 p e s nga ku 2500 vjetë para erës sonë kanë shkruajtur gjuhën e tyre e cila njihet si gjuha e perëndive sipas Demetrio Camarda......pra shqipja jonë

përshëndetje kontinenti & mbushës topi

janë edhe disa emra të tjerë të shqipes të cilët duhet ti njohim edhe të ndërgjegjëzojmë veshët e shurdhur?Këta janë Demetrio Camarda i cili ka vërtetuar se shqipja është gjuha e perëndive...pra më e lashta.Jakovo Thomopulo i cili ka botuar dhjetra mbishkrime shqipe që nga 1600 p e s -200 p e s

Dhimitër Pilika i cili na iku në një kohë që na duhej shumë....mua më mungon shumë humbja e tij pasi "Pellazgët origjina jonë e mohuar" edhe pse nuk futet në rrëzët e pellazgjis edhe nuk drejtpërcakton kohardhjen greke në Athinë,sërishtë për mua mbetet më i madhi i penave shqiptare të 100  viteve të fundit....nderime.

Elena Kocaqi po mundohet që ti bëj të njohur  këta dijetarë edhe shkencërishtë po vërteton se rrenjët tona janë kudo........ shpresoj që veshët e shurdhër ta dëgjojnë edhe të fillojnë të studjojnë pellazgjin në shkollën shqipe.

më lartë dikush kishte shkruajtur për prejardhjen greke nga një fisë i epirt?sepse e njoh temën po ju japë edhe mendimin timë për këtë:

I gjith antikiteti fletë për ellis ,ose ellines,ose sellis,sellët....duke kujtuar Homerin "Largë nga Efira edhe lumi Sellienda"....Straboni që është më pranë të vërtetës edhe Dimitri Sqipsin , na thonë se "efira edhe lum sellienda....pra të dyja bashkë gjenden vetëm në Pelopa nez"......Cilët janë Sellët na i shpjegon Thomopulo 1933 nga ku emri tyre del nga "organë fetarë ei quajtur Seluni"....shtoni pak Homerin këtu edhe kujtoni se ai na thotë se ...fetarët nuk merrnin pjesë në luftë ....edhe gjeni fjalën shqipe....Seluni...se luni,nuk e luani....pra të paprekshëm...jashtë lufte......kontinenti ,do më interesote të shikonit dorshkrimin timë pasi njohurit tuaja janë të kënaqshme rreth temës edhe mundësit njohse  gjithashtu.Në se ndodheni në Tiranë ,aty është edhe matriali imë ...ne duartë e njeriut timë i cili ruan të njëjtin mendim me temë tonë...me aftësi për çështjen?

Mesazh i vjetër 25 Korrik 2007 13:32
alfeko sukaraku nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të alfeko sukaraku Kliko këtu për të kontaktuar me alfeko sukaraku (me Mesazh Privat) Vizito faqen personale të alfeko sukaraku't! Kërko mesazhe të tjera nga: alfeko sukaraku Shto alfeko sukaraku në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto alfeko sukaraku në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
alfeko sukaraku
Anëtar Aktiv

Re: Re: Rumi,

Citim:
Po citoj ato që tha RAIMONDI

•  ----- E ke gabim kete qe thua per helenet.Helenet jane nje dege pellazge sipas herodotit nje tribu e vogel qe ka jetuar diku ne cameri ,dhe grekt e kane uzurouar kete emer me padrejtesi se ata nuk jane helene,helenet ishin bjonde ,dhe saper fjalen grek ajo eshte me teper nje shprahje gjeografike qe permblidhte edhe italine ejugut ,Biles herodoti nganjehere i ve helent diku ne shkoder .por ne pergjithesi per ta thuhet me hamendje qe kane jetuar ne fillim ne veri te greqise ,por kurre NUK KANE JETUAR  andej nga egjypti,greket vertet andej kane ardhur,biles tani se fundi greket dolen me gene etiopiane, por jo helenet.
  • Pastaj shqiptaret qe vajten ne itali ,vajten se ngelen keq nga pushtimi turk dhe italia ishte me afer dhe  e kishin ndihmuar ferdinandin e Napolit ndaj dhe vajten,keto qe thoni ju nuk qendrojn dhe bejn dem po te flasesh me te huajt ne kete menyre,me vjen keq te tathem se kjo menyre te arsyetuari eshte INFANTILE.

përshëndetje Raimondi!

Në radhë të parë ajo që duhet të dimë për antikitetin është ajo që thotë se....këto shkrime nuk vijnë nga dorshkruajtësi i parë edhe shpesh në to ka vetkundërshtime të fuqishme ...ndaj nuk mundë ti marrim si "të ndodhura istorike thëniet e antikitetit"por thjeshtë si të dhëna për të kontrolluar punimin tonë.Po të kujtoj Seneken  latin i cili na flet për gratë e përdala Etruske edhe shoqërin primitive të tyre....por J. Herugon ka botuar një libër të fuqishëm i cili është përkthyer në disa gjuhë të botës nga ku ai vërteton të kundërtën ...pasi Etruskët ishin themeli i zhvillimit romak?........Për shqiptarët që vajtë në Itali Turqi apo Greqi....duhet të dini se këto janë përralla fetare sepse "në se u shpërngulën"ata shkuan në vëndet ku folej SHQIP....kjo është vërtetuar edhe se shpejti do jetë e lehtkuptueshme?

po të kujtoj Herodotin  i cili na thotë se "ai ishte Jonë"...Jonët ,thosh ai,janë pellazgë ashtu si edhe athinasit ....biles ai i njohu pellazgët na afër sepse i vizitoj ata....pastaj na thotë se "se cilën gjuhë flasin pellazgët nuk mundem ta themë me siguri të plotë"...pra të jesh pellazgë edhe të mos dish se cilën gjuhë flasin pellazget ,do të thotë se "nuk e di se çfarë po fletë"......Unë besoj se Herodoti dinte shumë mirë se ç po na thoshte   por ai nuk shkruajti në greqishtë,por në jonishtë për tu përkthyer në shekullin e dytë të erës sonë nga priftërinjët edhe të vinte në ditët tona në bazë të traditës dorërishkrimore të cilën e ruajtën edhe e kultivuan priftërinjët edhe jo populli  i cili akoma edhe sotë fletë gjuhën shqipe në një pjesë të madhe të greqis....në se grekët janë voriolezhian këtë mundë ta njoh vetëm dikush që ka frikë nga zgjimi i shqiptarve edhe të tillë ka plotë në shqipëri ......ndaj edhe hyrja ime në forum me çështjen e mjekrroshit në universitetin e Durrsit????Më ffalë por atë fjalën e fundit e ke shkruajtur jo në shqip edhe nuk po mundem ta kuptoj?Të bëj një pyetje shoqërore...edhe me respekt?Mos vallë je politikan apo pretendon të bëhesh i tillë?Sepse vetëm politikanët nuk flasin në shqip edhe kërkojnë të gjejnë fjalë për të bërë zhurëm...si psh...kleptokrat edhe metropol janë fjalët e dashura të shokut Berisha edhe shokut Rama.....i gjori Kajo Karajfili ishte i lodhur ato net edhe nuk mundi të kalonte nga fshati tyre me mësonjsen që tju thoshte se"ne kemi fjalët e bukura shqipe "shtetvjedhës" edhe kryeqytet?........lër të kujtojmë këtu edhe mjekrroshin e Durrsit i cli pas 50 vjetësh do i këndonte "mesimdhënsve të universitetit të Durrsit" këngën"sa e bukur zonjëza"?...SHQIPËTARË MOS RRI PO DUKU SHQIPËTARË?.......vërtet nuk e kuptoj ç do të thotë fjala e fundit por besoj se nënkupton diçka që ka lidhje me fjalën"e gabuar"........Nuk llogjikon aspak gabuar biles vrej se nuk jep 100% të asaj që do të thojë  vetëm e vetëm që të mos keqkuptohet....ashtu është edhe kjo është e vërtetuar me anë të mbishkrimeve shqipe të gjendura në tre kontinentet edhe i ka botuar Thomopulo 1912?

Mesazh i vjetër 26 Korrik 2007 00:34
RAIMONDI
Veteran ne forum

Re: Re: Re: Rumi,

Citim:
Po citoj ato që tha partia mbi te gjitha

përshëndetje Raimondi!

Në radhë të parë ajo që duhet të dimë për antikitetin është ajo që thotë se....këto shkrime nuk vijnë nga dorshkruajtësi i parë edhe shpesh në to ka vetkundërshtime të fuqishme ...ndaj nuk mundë ti marrim si "të ndodhura istorike thëniet e antikitetit"por thjeshtë si të dhëna për të kontrolluar punimin tonë.Po të kujtoj Seneken  latin i cili na flet për gratë e përdala Etruske edhe shoqërin primitive të tyre....por J. Herugon ka botuar një libër të fuqishëm i cili është përkthyer në disa gjuhë të botës nga ku ai vërteton të kundërtën ...pasi Etruskët ishin themeli i zhvillimit romak?........Për shqiptarët që vajtë në Itali Turqi apo Greqi....duhet të dini se këto janë përralla fetare sepse "në se u shpërngulën"ata shkuan në vëndet ku folej SHQIP....kjo është vërtetuar edhe se shpejti do jetë e lehtkuptueshme?

po të kujtoj Herodotin  i cili na thotë se "ai ishte Jonë"...Jonët ,thosh ai,janë pellazgë ashtu si edhe athinasit ....biles ai i njohu pellazgët na afër sepse i vizitoj ata....pastaj na thotë se "se cilën gjuhë flasin pellazgët nuk mundem ta themë me siguri të plotë"...pra të jesh pellazgë edhe të mos dish se cilën gjuhë flasin pellazget ,do të thotë se "nuk e di se çfarë po fletë"......Unë besoj se Herodoti dinte shumë mirë se ç po na thoshte   por ai nuk shkruajti në greqishtë,por në jonishtë për tu përkthyer në shekullin e dytë të erës sonë nga priftërinjët edhe të vinte në ditët tona në bazë të traditës dorërishkrimore të cilën e ruajtën edhe e kultivuan priftërinjët edhe jo populli  i cili akoma edhe sotë fletë gjuhën shqipe në një pjesë të madhe të greqis....në se grekët janë voriolezhian këtë mundë ta njoh vetëm dikush që ka frikë nga zgjimi i shqiptarve edhe të tillë ka plotë në shqipëri ......ndaj edhe hyrja ime në forum me çështjen e mjekrroshit në universitetin e Durrsit????Më ffalë por atë fjalën e fundit e ke shkruajtur jo në shqip edhe nuk po mundem ta kuptoj?Të bëj një pyetje shoqërore...edhe me respekt?Mos vallë je politikan apo pretendon të bëhesh i tillë?Sepse vetëm politikanët nuk flasin në shqip edhe kërkojnë të gjejnë fjalë për të bërë zhurëm...si psh...kleptokrat edhe metropol janë fjalët e dashura të shokut Berisha edhe shokut Rama.....i gjori Kajo Karajfili ishte i lodhur ato net edhe nuk mundi të kalonte nga fshati tyre me mësonjsen që tju thoshte se"ne kemi fjalët e bukura shqipe "shtetvjedhës" edhe kryeqytet?........lër të kujtojmë këtu edhe mjekrroshin e Durrsit i cli pas 50 vjetësh do i këndonte "mesimdhënsve të universitetit të Durrsit" këngën"sa e bukur zonjëza"?...SHQIPËTARË MOS RRI PO DUKU SHQIPËTARË?.......vërtet nuk e kuptoj ç do të thotë fjala e fundit por besoj se nënkupton diçka që ka lidhje me fjalën"e gabuar"........Nuk llogjikon aspak gabuar biles vrej se nuk jep 100% të asaj që do të thojë  vetëm e vetëm që të mos keqkuptohet....ashtu është edhe kjo është e vërtetuar me anë të mbishkrimeve shqipe të gjendura në tre kontinentet edhe i ka botuar Thomopulo 1912?

Degjo ore mik:--- Ate fjalen e fundit ta thash ashtu qe te mos te ngelej qejfi dhe nuk dua te beje politike ne histori si c ben ti,por doja te te thoshja meqenese do shqip se gjykimi juaj eshte foshnjor ,dhe ta them pse:------ Thomopulo,dhe Nermin Vlora nuk jane hsitoriane dhe aq me teper nuk njihen fare si personalitete te historise ,ose jane historiane amatore jo profesionist,dhe mendimet e tyre megjithese te botuara nuk i merr per baze askush pasi nuk jane profesionale fare,spese tani jetojme ne nje kohe te hapur,dhe te gjithe e dine kush eshte mendimi i INDOEUROPIANISTEVE per lashtesine ,etrusket dhe antikitetin,dhe menyra si i formulon ti idete e tua eshte e dhunshme,sepse ti me menyren tende thua eshte keshtu dhe pike,nuk i hedh per diskutim qe ke gjetur dicka te re supozojm dhe shume mire le te diskutohet ,s'ka azgje te keqe.por jo te thuash qe ka thene NERMINI,apo Thomopulo dhe nuk diskutohet ashtu eshte ,kur keta nuk i njef njeri ne fushen e historise ,.Le te marrim NERMININ se e kam dhe nga vlora,ajo ka teorine se etrusket jane shqiptare,shume bukur pse nuk vajti ne Gjermani,apo ketu ne USA ne universitetet presigjioze te historise antike dhe ti bente OPONENCEN  teorise se saj ,dmth tua paraqiste atyre qe jane AUTORITETE dhe po te ishte teori edrejte do te merrte legjitimitetin nderkombetatr dhe do njihej,keshtu veprohet per cdo gje te re qe del ,jo vetem ne histori por ne cdo fushe te shkences ,Ndaj them qe nuk merret per baze NERMINI  dhe ata si Nermini.Dhe tjetra ti thua qe HERODOTI thote per veten etij ka qene pellazg jonian,Ku eke lexuar ti kete ,.Ai nuk thot ne asnje vend per veten e tij qe ishte pellazg por ai thote vendet ku jetonin pellazget ne kohen e tij,dhe biles ai thot ne ATHINE neper ishuj rreth athines  etj.Dhe sa per JONIANET,ata ne fillim fare nuk flisnin greqisht ashtu esht,por ne kohen e Herodotit ata flisnin greqisht,dhe jonishtja atehere ishte dialekt grek,dhe aty ai e thot tamam nuk ja fut kot .Por me gjithate une te thash ty per HELENET ,qe nuk jane te ardhur nga egjypti sic thua ti ,por jane vendas dege e pellazgeve,sic thote dhe Herodoti,Dhe shkrimet ne kohen e HERODOTIT jane te sakta sepse gjuha greke ateher ishte zhvilluar shume dhe ishte ne lulezim dhe po konturohej gjithmone e me mire gjuha klasike,,mund te thuash per shkrimet me te hershme te Iliades dhe Odeise dhe shkrimet e vjetra Orfike ,ato ,po  kane keqinterpretime,dhe fallsifikime.Sa per SEneken, ajo s'qe teme bisede por duhet te dish se ato qe thot Seneka jane te sakta pasi une Kam pare ne televizionin Italian nje emision televiziv per ETRUSKET dhe jepte aty piktura murale nga koha e etruskeve  qe ishin neper shpella ku  tregonte skena erotike te jetes se perditshme te etruskeve dhe italianet i komentonin ne te njejten menyre si SENEKA.Mendohu mire kur  mundohesh te hedhesh poshte thenjet e nje historiani romak,--Ata e kishin si parim respektin e drejtesise se tjetrit sepse vetem per respektimin e drejtesise  kane me qindra volume te cilat merren per baze dhe sot .

Megjithate une te uroj te te eci mbare ,dhe do me behej qejfi qe teoria jote te fitonte sepse eshte pro SHQIPERISE .por mos bej politike ne Histori , se ja rrezon vlerat historise,politiken beje atje ku eshte per te bere,se SHQIPERINE E DUAN TE GJITHE ,nuk e duan vetem disa qe populli shqiptar ka 17 vjet demokraci dhe nuk u jep as 0.5 perqind te votave.dhe s'u ka kenduar asnje kenge ne gjithe jetene tij me perjashtim te kenges : -- KUMBULLA PRAPA SHTEPISE ,.---- Gjithe te mirat,dhe te vafte mbare.

Mesazh i vjetër 26 Korrik 2007 07:45
RAIMONDI nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të RAIMONDI Kliko këtu për të kontaktuar me RAIMONDI (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: RAIMONDI Shto RAIMONDI në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto RAIMONDI në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
alfeko sukaraku
Anëtar Aktiv

Re: Re: Re: Re: Rumi,

Citim:
Po citoj ato që tha RAIMONDI

Degjo ore mik:--- Ate fjalen e fundit ta thash ashtu qe te mos te ngelej qejfi dhe nuk dua te beje politike ne histori si c ben ti,por doja te te thoshja meqenese do shqip se gjykimi juaj eshte foshnjor ,dhe ta them pse:------ Thomopulo,dhe Nermin Vlora nuk jane hsitoriane dhe aq me teper nuk njihen fare si personalitete te historise ,ose jane historiane amatore jo profesionist,dhe mendimet e tyre megjithese te botuara nuk i merr per baze askush pasi nuk jane profesionale fare,spese tani jetojme ne nje kohe te hapur,dhe te gjithe e dine kush eshte mendimi i INDOEUROPIANISTEVE per lashtesine ,etrusket dhe antikitetin,dhe menyra si i formulon ti idete e tua eshte e dhunshme,sepse ti me menyren tende thua eshte keshtu dhe pike,nuk i hedh per diskutim qe ke gjetur dicka te re supozojm dhe shume mire le te diskutohet ,s'ka azgje te keqe.por jo te thuash qe ka thene NERMINI,apo Thomopulo dhe nuk diskutohet ashtu eshte ,kur keta nuk i njef njeri ne fushen e historise ,.Le te marrim NERMININ se e kam dhe nga vlora,ajo ka teorine se etrusket jane shqiptare,shume bukur pse nuk vajti ne Gjermani,apo ketu ne USA ne universitetet presigjioze te historise antike dhe ti bente OPONENCEN  teorise se saj ,dmth tua paraqiste atyre qe jane AUTORITETE dhe po te ishte teori edrejte do te merrte legjitimitetin nderkombetatr dhe do njihej,keshtu veprohet per cdo gje te re qe del ,jo vetem ne histori por ne cdo fushe te shkences ,Ndaj them qe nuk merret per baze NERMINI  dhe ata si Nermini.Dhe tjetra ti thua qe HERODOTI thote per veten etij ka qene pellazg jonian,Ku eke lexuar ti kete ,.Ai nuk thot ne asnje vend per veten e tij qe ishte pellazg por ai thote vendet ku jetonin pellazget ne kohen e tij,dhe biles ai thot ne ATHINE neper ishuj rreth athines  etj.Dhe sa per JONIANET,ata ne fillim fare nuk flisnin greqisht ashtu esht,por ne kohen e Herodotit ata flisnin greqisht,dhe jonishtja atehere ishte dialekt grek,dhe aty ai e thot tamam nuk ja fut kot .Por me gjithate une te thash ty per HELENET ,qe nuk jane te ardhur nga egjypti sic thua ti ,por jane vendas dege e pellazgeve,sic thote dhe Herodoti,Dhe shkrimet ne kohen e HERODOTIT jane te sakta sepse gjuha greke ateher ishte zhvilluar shume dhe ishte ne lulezim dhe po konturohej gjithmone e me mire gjuha klasike,,mund te thuash per shkrimet me te hershme te Iliades dhe Odeise dhe shkrimet e vjetra Orfike ,ato ,po  kane keqinterpretime,dhe fallsifikime.Sa per SEneken, ajo s'qe teme bisede por duhet te dish se ato qe thot Seneka jane te sakta pasi une Kam pare ne televizionin Italian nje emision televiziv per ETRUSKET dhe jepte aty piktura murale nga koha e etruskeve  qe ishin neper shpella ku  tregonte skena erotike te jetes se perditshme te etruskeve dhe italianet i komentonin ne te njejten menyre si SENEKA.Mendohu mire kur  mundohesh te hedhesh poshte thenjet e nje historiani romak,--Ata e kishin si parim respektin e drejtesise se tjetrit sepse vetem per respektimin e drejtesise  kane me qindra volume te cilat merren per baze dhe sot .

Megjithate une te uroj te te eci mbare ,dhe do me behej qejfi qe teoria jote te fitonte sepse eshte pro SHQIPERISE .por mos bej politike ne Histori , se ja rrezon vlerat historise,politiken beje atje ku eshte per te bere,se SHQIPERINE E DUAN TE GJITHE ,nuk e duan vetem disa qe populli shqiptar ka 17 vjet demokraci dhe nuk u jep as 0.5 perqind te votave.dhe s'u ka kenduar asnje kenge ne gjithe jetene tij me perjashtim te kenges : -- KUMBULLA PRAPA SHTEPISE ,.---- Gjithe te mirat,dhe te vafte mbare.

përshëndetje Raimondi!

Në radhë të parë unë nuk të thashë se je legen apo foshnje apo fanatik ideve  të p p sh apo i njeh gjërat sipas metodave komuniste fetare edhe anti shqiptare..... ti ke idet e tua edhe njohurit e tua edhe  mbroj ato ashtu siç mendon ti por respekto bashkfolsin në se do respektin edhe mendimin e tij për ta shtuar në njohurit e tua ose për ta kundërshtuar atë.Me që je nga Vlora mos harro se gjaku yt  vlonjat është gjak labë edhe labi nuk të ofendon kurrë padrejtësishtë ndaj fjalën "foshnjorë "mere mbasë edhe ruaje për në shtatorë kur të jem aty që të ma thuash në sy si burri drejt burrit?

As M ventri nuk ishte specialistë i çështjes por ai mbahet njëshi i botës për ndërtimin e alfabetit rrokor?

Sa për pordhët e Senakas të duhet të dijesohesh më shumë nga Posidoni ose më lehtësishtë nga  J Herugon më i madhi çështjes deri më sot.

Sa për thomopulon....hapi sytë edhe lexo:HUNI HAR ION HEP YL RISNKETH EN UE SIFAI....kështu shkruhet dygjuhshi egjyptian -kërian  që ai boton tek dhjetra botime të tilla edhe lexohet HYJNI HAR JON JEP YLL(fat)RISNKETH EDHE NË UDHË SHIFE...edhe lëri specialistët e çështjes ta shpegojnë një gjë të tillë?ose shko takohu me Kristodhulon &Anastasin edhe qani hallet pasi metoda juaj nuk ndryshon edhe shumë nga metoda e tyre?

Sa për etruskët nuk do të zbardhë shumë gjëra pasi këndvështrimi juaj është në rugën e partis edhe fesë ndaj nuk do mundohem të mbush mëndjen pasi me sa vrejë ju besoni tek feja që thotë se "fluturon gomari ,beso edhe mos kontrollo"...unë gomarët që fluturonin i besova në kohën e enverit edhe nuk i besoj më sepse më pëlqen liria edhe jo skllavosja e trurit? Herodoti i quan Jonët  pellazgë ashtu si edhe Jonët e Athinës duke na thënë se ata ishin një popull....biles na kujton edhe dramën e Furnihut të shfaqur në Athinë e cila kishte për temë përvëlimin e Militos....(ose Miratis së linear b)...në përfundim na thotë se të gjith athinasit fillunan të qanin  sepse ishin një gjak?Si përfundim dënuan Furnihun me gjobë edhe nuk e lejuan më të shfaqte këte dramë......po kështiu lidhjet e Sivarit të italis së sotme me Militon.....nga ku të gjith djemt e rinj të Militos qethën kokën në shënjë zie për shkatërrimin e Sivarit.

Me që je vlonjat edhe njohke murals tek punimet etruske...pa tjetër që njeh edhe Labin në një ndeshje të mundjes së lirë...atë që bota sotë e quan mundja greko romake ..turpërishtë.....tjetra që duhet të njohësh patjetër është edhe paraqitja e labëve trima tek Homeri?

Përsa i përkët mos dijesimit të botës rreth kësaj çështje të duhet të mendosh njëher shumë mirë se çdo të thot kjo?pastaj të nxjerrësh rrezultatet e tua edhe mbrojtësve të ideve të tua të cilat janë PADASHJE në dëmë të shqiptaris?Në se nuk të thon gjë faktet që thonë se greqishtja me latinishten janë gjuhë teknike...që do të thotë gjuhë të përhapura me anë të shkrimit edhe jo të folura në popull?Thuaja papës apo Anastasit këtë gjë që të të shpjegojnë edhe të bindesh se ke të drejtë?

Mesazh i vjetër 26 Korrik 2007 14:45
alfeko sukaraku
Anëtar Aktiv

sa për jonishten që raimondi e quan dialekt grekë me duhet tju themë se dorshkrime origjinale jonike nuk kemi pasi fatin e tyre e vendosi kisha grekë ne hyrje të erës sonë.Ja ç na thotë F R Adrado tek "historia dela lengua griega"

"ekziston një problem me Jonishten e folur edhe jonishten e mbishkrimeve,në radhë të parë se si flitej jonishtja nuk njohim thuajse aspak" ......

Nuk mjafton që të njohësh se çtë pason teoria por duhet të shikosh edhe vetë në se mbishkrimet jonike lexohen në greqishtë apo jo?Unë e njohë temën edhe po ju themë se jonishtja është e palexuar akoma edhe dijetarët çdo gjuhë të panjohur e quajnë "një lloj i foljes"(dialekt) greke.....në se një lloj i foljes është i panjohur për gjuhën e kërkuar atëher kjo do të thotë se ky lloj i të folurit nuk i përket kësaj gjuhe.....por me bekimin e papës kristodhulit anastasit.....eee mundë të quhet edhe lloj i i të folurës greke

sa për politikën edhe gatërrimin e saj në histori...ose më drejtë në "ishtori"= libri që përmbleth gjarjet e shkuara....pra në ishtori politika ka ndikuar jashtë mase pasi ajo politikë e ndyrë është ajo që nuk lejon mësimin e shqipes jashtë shqipëris ku banojnë shqiptarët si edhe hap shkolla të huaja në shqipëri ....ndaj këtë lidhje nuk mundë ta shkëpus kurrë askush.....aq më shumë Raimondi,kur flasim për të drejta njërzore ose ligjet jobarbare ashtu sikur se njihen edhe ligjet e paraardhësve tanë pellazgë....pra , të drejtën e lirë të mendimit edhe të veprimit  e ka çdo kush prej neve edhe çdo kush mundë të shprehet ashtu si e ndien ai më mirë.......unë dua të shprehem kështu duke i thyer ato rregulla që më ndertoj shoqëria pa më pyetur mua edhe lër të jem askush? 

Mesazh i vjetër 26 Korrik 2007 18:44
RAIMONDI
Veteran ne forum

Citim:
Po citoj ato që tha partia mbi te gjitha
sa për jonishten që raimondi e quan dialekt grekë me duhet tju themë se dorshkrime origjinale jonike nuk kemi pasi fatin e tyre e vendosi kisha grekë ne hyrje të erës sonë.Ja ç na thotë F R Adrado tek "historia dela lengua griega"

"ekziston një problem me Jonishten e folur edhe jonishten e mbishkrimeve,në radhë të parë se si flitej jonishtja nuk njohim thuajse aspak" ......

Nuk mjafton që të njohësh se çtë pason teoria por duhet të shikosh edhe vetë në se mbishkrimet jonike lexohen në greqishtë apo jo?Unë e njohë temën edhe po ju themë se jonishtja është e palexuar akoma edhe dijetarët çdo gjuhë të panjohur e quajnë "një lloj i foljes"(dialekt) greke.....në se një lloj i foljes është i panjohur për gjuhën e kërkuar atëher kjo do të thotë se ky lloj i të folurit nuk i përket kësaj gjuhe.....por me bekimin e papës kristodhulit anastasit.....eee mundë të quhet edhe lloj i i të folurës greke

sa për politikën edhe gatërrimin e saj në histori...ose më drejtë në "ishtori"= libri që përmbleth gjarjet e shkuara....pra në ishtori politika ka ndikuar jashtë mase pasi ajo politikë e ndyrë është ajo që nuk lejon mësimin e shqipes jashtë shqipëris ku banojnë shqiptarët si edhe hap shkolla të huaja në shqipëri ....ndaj këtë lidhje nuk mundë ta shkëpus kurrë askush.....aq më shumë Raimondi,kur flasim për të drejta njërzore ose ligjet jobarbare ashtu sikur se njihen edhe ligjet e paraardhësve tanë pellazgë....pra , të drejtën e lirë të mendimit edhe të veprimit  e ka çdo kush prej neve edhe çdo kush mundë të shprehet ashtu si e ndien ai më mirë.......unë dua të shprehem kështu duke i thyer ato rregulla që më ndertoj shoqëria pa më pyetur mua edhe lër të jem askush? 

Une  e kisha fjalen per politiken brenda llojit ( politiken klasore ne demokraci,ate mos bej ti se i ka ikur koha ) pa politike kunder grekut bej ti edhe mua aty me ke po ishte kunder tyre,por meqenese je ne GREQI dhe ke shume te drejte per ate qe s'ka shkolla shqipe per 800.000 shqiptare atje ,Ti do vesh ne TIRANE shko thuaji BERISHES te mbaj fjalen qe tha se do hapi shkolla shqipe  per emigrantet ne greqi,se berisha po i hap shkollat greke per here te pare ne SHQIPERI ( jashte zones se minoritetit) ,lejon 5 fshatare te qelbur nga Himara te bejn remuje,etj,pse nuk mblidheni atje ku jeni ne greqi disa shqiptare dhe shkoni tek ambasada shqiptare dhe kerkoni shkollen,,ju jeni qindra mijera shqiptare atje ,sdilni dot 5 veta te bei nje komision dhe ta dergoni tek BERISHA ti thoni te hapi shkollat sic i hap per greket.Kush e ka fajin ketu???Ca politke e ndyre s'e lejon,kjo varet nga berisha ,edhe dulla megjithese ishte i vetem as donte tja dinte per shkollat e grekut.biles dulla kerkoi edhe te drejtat e arvanitasve ne vitet '70.kurse ky saliu nuk ben as minimumin ,se gjasme greku na ka ne dore per tu futur ne Europe .Perralla.,Pse nuk ngrihem keta nacionalistet e thekur te thone nje fjale per shkollat per emigrantet ne greqi,si kemi degjuar te flasin ata per kete problem,.apo aata bejne politike ta madhe qe nuk ju kuptohet kollaj.Nejse une ty te uroj qe te te eci mbare dhe botimi ,ishalla ja harrin se sidoqofte eshte nje perpjekje pro SHQIPERISE dhe sa per shkollat ,mos u justifiko ,ate  e keni ne dore ju atyne greqi,mblidhuni dhe i tundni dhembet sali trapit,dhe ti kete mund ta besh edhe vete ,se ti  dukesh qe je njeri energjik dhe kjo s'do shume pune ,sic te thashe kur te vesh ne TIRANE takohe SALEN kur zbret nga helikopteri,( se ai shejtan e ka njecike merak helikopterin se ai e hapi moden e helikopterit,) takohe dhe foli ne emre te emigranteve ,dhe pyet o vlla ,pse nuk hapen shkollat,ca kuptimi ka,apo ky esht nje lloj i ri i patriotizmit tani ne demokraci.

Mesazh i vjetër 27 Korrik 2007 08:24
Ora tani: 02:46 Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
Gjithsej 6 faqe: « 1 2 [3] 4 5 6 »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër

Forumi Horizont Forumi Horizont > Bota Shqiptare > Gjuha Shqipe > Nga Pavarësia deri në ditët e sotme. > "Enigma" nga Robert d'Angely

Përgatit Këtë Faqe Për Printim | Dërgoje Me Email | Abonohu Në Këtë Temë

Vlerëso këtë temë:

Mundësitë e Nën-Forumit:
Nuk mund të hapni tema
Nuk mund ti përgjigjeni temave
Nuk mund të bashkangjisni file
Nuk mund të modifikoni mesazhin tuaj
Kodet HTML nuk lejohen
Kodet speciale lejohen
Ikonat lejohen
Kodet [IMG] lejohen

Kliko për tu larguar nese je identifikuar