Forumi Horizont Forumi Horizont > Tema Shoqërore > Letërsia > Letrarë të rinj > Shkrime te ndryshme
Gjithsej 26 faqe: « 1 2 [3] 4 5 6 7 8 9 10 11 12 » ... E fundit »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër
Autori
Titulli Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
kotka
.....

Regjistruar: 21/06/2007
Vendbanimi: .....
Mesazhe: 3612

zhgenjimi

Agimi rrinte ne verande dhe sodiste lulet e varura gjysem te celura dhe gjysem te thata ne kangjellat e oborrit. Ashtu sic thithte thelle ate tymin e cigares, mendoi me vehte "Sa mire me beri ky zhgenjim qe pesova. Mesova se vertet nuk isha rritur, kisha mbetur ende shume i vogel per vitet qe kam mbi supe"

U shtri mbi krevatin e bardhe dhe te vjeter plastik ne verande dhe filloi te shikonte qiellin e paster me vijat gervishtese te aeroplanave, ku siperfaqja e te cilit nderpritej tek tuk edhe nga deget e varura te pemeve mbushur plot me gjethe. I dukej sikur ato do te binin mbi fytyren e tij te pezmatuar, per ti treguar, qe kishin kohe qe kishin duruar ashtu ne ate pozicion prej vitesh.

"Ajo u tall me mua" mendoi Agimi me zemerim, por ne brendesi nuk ndjente as urrejtje, as hakmarrje. As ai vete nuk kuptonte se c'ndjente, ndofta ne brendesi nje lumturi te pafundme, qe nga zhgenjimi kuptoi mire, qe akoma kish mbetur femije dhe nuk po rritej.

Sa gje e bukur eshte te rritesh duke mbetur femije, nje femije qe i pelqen gjithmone te besoje ne perrallat qe i tregojne.

Denonco këtë mesazh tek moderatorët | IP: e regjistruar

Mesazh i vjetër 26 Korrik 2007 00:12
kotka nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të kotka Kliko këtu për të kontaktuar me kotka (me Mesazh Privat) Vizito faqen personale të kotka't! Kërko mesazhe të tjera nga: kotka Shto kotka në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto kotka në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
kotka
.....

Plehrat

Kova e plehrave kishte kohe qe nuk mbante ere. Dikush kish harruar ketu e shume kohe me pare, qe te hidhte plehrat ne ate kove te vetmuar. Por ja qe papritur e pakujtuar, kova u mbush plot e perplot me plehra dhe qe ate dite i benin shoqeri njeri tjetrit kova dhe plehrat. Kenaqeshin me eren e vet............

Mesazh i vjetër 26 Korrik 2007 07:16
kotka nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të kotka Kliko këtu për të kontaktuar me kotka (me Mesazh Privat) Vizito faqen personale të kotka't! Kërko mesazhe të tjera nga: kotka Shto kotka në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto kotka në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
kotka
.....

Gezimi mbas nje ankthi....

Ora nje e mengjesit. Heshtja kishte pushtuar shtepine ate nate, mbasi ata te kater u kthyen te lodhur nga bredhjet, ngrenjet dhe pirjet e shumta te asaj mbasditeje te bukur te premteje, te ngrohte dhe me ere te lehte, prane oqeanit dhe restoranteve ne ane, te cilat zbukuroheshin nga varkat e parkuara ne breg.

Drita e vogel dhe tingulli automatik i makines se mesazheve telefonike ndriconte here mbas here dhe tingellonte atje bezdisshem, si per te thene hajde me kontrolloni se kam lajme per t'ju thene, mos me injoroni me ate shikimin tuaj te ftohte e menefreg.

"Oh, pertoj tani te degjoj mesazhet, do ti shoh neser" tha me vehte Irena, nderkohe qe pergjumesh, po zgjidhte lidheset e sandaleve te sheshta. I pelqente qe kete procesin e zgjidhjes se sandaleve ta zgjaste enkas, nderkohe automatikisht shtypi butonin e mesazheve dhe paralel degjonte vjedhurazi edhe ndonje mesazh ashtu si me pertim me syte gjysem te mbyllur. Nuk i flihej po te mos e kontrollonte qofte edhe veresie kete makine, qe ish bere si pjese e pandare e jetes se saj, si ai dashnori imagjinar dhe i padukshem. Te nesermen ne mengjes do te ndante mesazhet e rendesishme nga ato te parendesishmet, por tani le ti degjonte ashtu sa te mund te degjonte.

Papritur degjoi matane makines nje ze energjik dhe plot pasion e stres ne te njejten kohe. "Irena kam lajme te te them, lajme shume te mira, vajza doli mire dhe doktoret i thane t'i hedhi ne plehra te gjitha ilacet, qe ka perdorur deri tani. Ilacet bene mrekulline e vet dhe cdo gje eshte ne rregull. Vajza shpetoi nga ajo qe pandehem dhe kjo eshte vetem nje mrekulli e Zotit, te gjithe jemi akoma ne spital, por do te flasim prape neser. E di qe na u gjende shume prane dhe nuk ta harrojme, prandaj nuk mund te rrija pa te marre ne telefon, m.gj.s. eshte shume vone atje"

Irena u zgjua ashtu e tmerruar nga pabesia e ketij lajmi dhe filloi te qante me ze, me lot, me gaz, oh sa i papershkuar gezimi i atyre momenteve. Ishte ora 2 e mengjesit dhe nuk kish kuptim te merrte ne telefon dike, te bertiste, te qeshte si e cmendur, ta ndante kete gezim, mbas gjithe asaj agonie qe kishin kaluar kaq kohe. Me mire te qante dhe ne kete menyre ndjehej e cliruar, aq e cliruar, sikur ta kish ndare me njeqind shoke e shoqe gezimin e momentit.

Petraqi ashtu si i pergjumur dhe ai, nga lodhja e dites se premte, vjen me pertim te shihte se c'kish ndodhur dhe pse Irena po qante me ngasherim " C'dreqin bera prape, qe po qan kjo dreq, nuk i merret vesh kur qan e kur qesh, pune grash" the me vehte dhe iu drejtua me nje fytyre te ftohte dhe pa pike kurioziteti "C'ka bere prape vaki, c'bera, prape te merzita", por ne vend qe te degjonte ate baterine e kritikave te perhershme, sa here mbrinin ne shtepi, mori nje dyzine te puthurash e perqafimesh ne faqe nga buzet dhe faqet e saj te lagura nga lotet. Qendroi si statuje dhe drejtoi supet me shume, megjithese i pelqyen keto te papritura, si per te mos u besuar syve te tij, i ferkoi njehere syte ashtu me indiferentizem dhe nje gurgullime fjalesh erdhi ne veshet e tij, pa mundur te bente lidhjet e duhura. "Po sa shpejt qe flet, asnje fjale nuk i marr vesh. Kjo eshte e cmendur" mendoi me vehte, por s'kish guxim t'i shprehte dhe nuk ishte as ora as koha per te tilla biseda. Tani ne kete moment atij vetem i flihej dhe vetem per ate mendonte si te shkonte sa me pare ne krevat.

"Johana shpetoi, nuk ka me kancer ne sy, ndofta nuk kish kurre kancer, por ilaci beri punen e vet Petraq, beri punen e vet, kupton se cfare te them apo jo, keshtu na ka lene mesazh nga Chicago. Neser niset per Athine, kane pervjetorin" i tha ajo duke i ngaterruar te gjitha fjalet bashke dhe siper ta zgjuar mori librin qe ishte mbi komodinen e telefonit dhe e perplasi me rrembim ne kanape " YEES, uuuufff me ne fund cdo gje mbaroi, uuuff cfare clirimi qe po ndjej Petraq" dhe shkreu ne lot dhe te puthura duke ju hedhur ne qafe me rrembim duke qeshur ne te njejten kohe si e cmendur. Ai nuk mund te nxirrte asnje fjale....u shtang dhe vetem shikonte telefonin, a thua sikur atje te shihte Johanen.

Te dy me lot ne sy dhe perqafime u nisen per ne dhomen e tyre dore per dore. Ishte e pabesueshme.........

Makina e mesazhit akoma fliste, por askush me nuk e degjonte...........

"Oh my GOD, Yeeeesss, no more doctors, no more U.S.A." mendoi Irena, ashtu ne anglisht sic kish filluar te mendohej kohet e fundit dhe e zuri gjumi me buze ne gas. Fytyra e saj akoma fliste me Johanen... Johana neser do te nisej per ne Athine, tek prinderit e saj, qe kishin edhe 35 pervjetorin e marteses se tyre. "Ohhh do ta digjnin...." pa ne enderr Irena.

Ishte nje gaz i papritur dhe i cuditshem ne te njetjen kohe. Kush e priste..., ishte vetem nje mrekulli...........dhe mrekullirat nuk vonojne kurre te ndodhin.

Ate prisnin te gjithe ....dhe ajo erdhi..........

Modifikuar nga kotka datë 27/07/2007 ora 19:53

Mesazh i vjetër 27 Korrik 2007 19:26
kotka
.....

Asgje dhe Gjithcka

Nuk ekziston sot ajo ndjenja e te shkruarit, e te hedhurit te mendimeve te mija ketu ne kete monitor indiferent, qe qendron perpara meje si nje flete e bardhe, qe duhet mbushur se s'ben.

Me cfare te te mbush, me germa, apo mendime te mija, qe per momentin jane stopuar atje larg ne harrese dhe luajne kukamcefthi, ne nje qetesi te shtirur dhe fallco.

Jane pikerisht ato mendimet, qe na ndjekin here pas here edhe pse shume here nuk kane kuptim dhe eshte veshtire te bejme lidhjet e tyre me njera-tjetren. Jane mendime te coroditura, te papritura dhe shume toleruese, me te cilat shume here flasim me ato, kur askush eshte midis nesh. A ka shoqeri me te mire se sa vete mendimet tona. Ato nuk te kritikojne, nuk te bertasin, nuk te tallin dhe as te perkedhelin, thjesht qendrojne atje dhe vetem flasin ne qetesi me ty............

Mesazh i vjetër 30 Korrik 2007 22:17
bleta punetore
sindikaliste

Regjistruar: 15/08/2006
Vendbanimi: kosherja n.176
Mesazhe: 2075

Flete te bardha

Ato me veshtrojne: qete, ashtu pa fjale
Dhe ndonese heshtin, dicka kerkojne
Rolin qe kam nisur, si me pare luaj
Heshtur rri dhe une, bej sikur s'kuptoj

Bota zien, por s'kam mendime
Truri eshte mpire, noton ne qetesi
Keqardhje nuk ndjen per fletet e bardha
Ne qoshe i ka hedhur, indiferent rri

Ato s'flasin, qendrojne heshtur
Mendjet e tyre, nuk di c'mendojne
Ndoshta me urrejne, ndoshta s'thone asgje
Ndoshta perpiqen nje cast te me kuptojne

Era papritmas nga dritarja hyn
Me fletet e mia mosperfillshem luan...
S'kuptova kur pash, ajo i kish marre?
Apo te arratiseshin ato i kerkuan?

Dhoma eshte bosh, flete nuk ka me
Muzgu mbi qytet do te bjere pas pak
Era nuk fryn, papritmas eshte zhdukur
Me fletet pa mendime, horizontit larg

bleta, vite me pare, kur compjuterat punonin me dos

Modifikuar nga bleta punetore datë 30/07/2007 ora 22:43

Mesazh i vjetër 30 Korrik 2007 22:30
bleta punetore nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të bleta punetore Kliko këtu për të kontaktuar me bleta punetore (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: bleta punetore Shto bleta punetore në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto bleta punetore në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
kotka
.....

Re: Flete te bardha

Citim:
Po citoj ato që tha bleta punetore
Ato me veshtrojne: qete, ashtu pa fjale
Dhe ndonese heshtin, dicka kerkojne
Rolin qe kam nisur, si me pare luaj
Heshtur rri dhe une, bej sikur s'kuptoj

Bota zien, por s'kam mendime
Truri eshte mpire, noton ne qetesi
Keqardhje nuk ndjen per fletet e bardha
Ne qoshe i ka hedhur, indiferent rri

Ato s'flasin, qendrojne heshtur
Mendjet e tyre, nuk di c'mendojne
Ndoshta me urrejne, ndoshta s'thone asgje
Ndoshta perpiqen nje cast te me kuptojne

Era papritmas nga dritarja hyn
Me fletet e mia mosperfillshem luan...
S'kuptova kur pash, ajo i kish marre?
Apo te arratiseshin ato i kerkuan?

Dhoma eshte bosh, flete nuk ka me
Muzgu mbi qytet do te bjere pas pak
Era nuk fryn, papritmas eshte zhdukur
Me fletet pa mendime, horizontit larg

bleta, vite me pare, kur compjuterat punonin me dos

Bletke shume e bukur kjo poezi, por mos i ler fletet e bardha te ikin e ti marre era........

Mesazh i vjetër 31 Korrik 2007 19:09
kotka
.....

Lodhja

U lodha nga vitet, u lodha nga punet, u lodha nga stresi, u lodha nga shoket, nga njerezit, nga dashurite, nga te gjitha orendite. Por perseri kthehem tek ty lodhja ime, je bere pjese e jetes time dhe pa ty nuk rroj dot besnikja ime, lodhja ime. Me je shtrire atje, si nje dose e padeshiruar dhe une te shoh nga afer, duke menduar qe perseri do te flasim bashke une e ti, une dhe lodhja ime....

U lodha nga fjalet, u lodha nga te qaret, te qeshurat dhe te papriturat, qe jeta mua me sjell. U lodha nga fotot, nga zbukurimet, u lodha nga gernjet e dites, c'te te them lodhja ime. U lodha nga malli, nga shoqeria, nga vete njerezia, por nuk kam tjeter c'te bej, te kam ty lodhja ime. Ti je perseri prane meje dhe nuk me shqitesh, lodhja ime, besnikja ime.

Sa mire qe te kam, se me jep edhe jete, ti vete lodhja ime. Me ty kuptoj, qe kjo jete nuk ka kuptim pa shoqerine tende, lodhja ime dhe kur dua te largohem prej teje ne breg te detit nisem........ne lendine perfundoj.... plot me lule dhe aroma......une vazhdoj jeten time......

Mesazh i vjetër 31 Korrik 2007 19:30
bleta punetore
sindikaliste

Regjistruar: 15/08/2006
Vendbanimi: kosherja n.176
Mesazhe: 2075

Re: Re: Flete te bardha

Citim:
Po citoj ato që tha kotka

Bletke shume e bukur kjo poezi, por mos i ler fletet e bardha te ikin e ti marre era........

si i thone, iku vapa me gushtin kotka!
na ka bere lodhja kolesterol te gjalle! ( sh e goditur metafora e lodhjes si dose )

Mesazh i vjetër 31 Korrik 2007 20:01
bleta punetore nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të bleta punetore Kliko këtu për të kontaktuar me bleta punetore (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: bleta punetore Shto bleta punetore në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto bleta punetore në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
kotka
.....

Attractive And Not Attractive

Qe kur u ulem ne bangat e para te shkolles, syri jone ishte ne gjendje te ndante ate qe ishte terheqese dhe jo terheqese. Kush kishte pulovren me te bukur, canten me te re, perparesen me modelin me te kendshem e keshtu me rradhe......... Ne baze te ketyre perceptimeve tona personale ndanim ngadale-ngadale edhe shoqerite tona, ajo qe na interesonte, nga ajo qe nuk na interesonte...... dhe keshtu krijonim cerdhet tona ne boten tone te brendshme shpirteroe, pa krijuar ndonje lidhje unike, por vetem te percipte......

Pastaj me kalimin e viteve kalonim tek mesuesit, kuptohet kur u rritem, kush kishte prerjen e flokeve me te lezetshme, rrobat me te rregullta dhe mbi te gjitha humorin me te kendshem........ Ne baze te ketyre konkluzioneve personale ndanim ngadale-ngadale mesuesit tane te preferuar, ata qe na i benin lenden terheqese nga ata qe na i benin jo terheqese, ........ dhe keshtu krijonim ne imagjinaten tone klasat dhe auditoret ne mendjen tona, si shtepira temporare, ku mund te qendronim te pakten dy ore ne qetesi dhe harmonine tone imagjinare, por edhe ketu pa krijuar ate dashurine dhe lidhjen unike, klasa dhe une...........

Pastaj akoma vitet kalonin me shume dhe syte funksionin me shume nga eksperienca e viteve, vezhgonin cdo gje perrreth, lojrat, muskujt, dhembet, minifundet, floket, moden, lekuren, syte, fjalet dhe cdo gje perreth dhe atraktiviteti behej shume me i dukshem nga ai anatraktivi, qe dukej i rendomte dhe lihej ne harresen e diteve dhe me pas te viteve...........

Menjehere ne menyre atutomatike ndanim ne mendjet tona djemte capajeva me formen e trupit atletik dhe vajzat e zhdervjellta e capkene me linjat e porsakrijuara. Pikerisht ketu fillonte zgjedhja e shoqerive, e lojrave dhe ngacmimeve, qe fillonin me gjuhen e syve dhe mbaronin me goditjet e lehta neper supe me grushtat e njome..... Truri fillonte seleksionimin ne oren e gjimnastikes, aty ku vajzat fillonin te luanin volejboll dhe djemte basketboll..........., pastaj ashtu te djersitur sic ishin...... truri vazhdonte punen e tij dhe vazhdonte seleksionimin ne oren e trigonometrise. Atje i duhej te maste shpejtesite e mendimeve per seicilin dhe pikerisht atje procesi i seleksionimit ishte me i thjeshte.....ishte vetem nje "po" ose "jo", si te thuash "ben" apo "nuk ben"............ Por edhe ketu, seleksionimi behej pa krijuar ato iluzionet qe lendojne shpirtin apo trurin. Sa shpejt behej ky lloj seleksionimi, aq shpejt sa menjehere harrohej kjo perzgjedhje...........

E njejta gje ndodh edhe ketu ne kete boten virtuale, dike duam ta lexojme sapo nicku i tij feks ne ekran dhe dike e kalojme pa e vene re fare.............. sikur te mos ekzistoje, por edhe ketu seleksionimet jane kalimtare, si ne jeten reale, thjesht mendime dhe iluzione.........

Mesazh i vjetër 02 Gusht 2007 21:05
kotka
.....

UUUHHH SA E GEZUAR

Sa me moren ne telefon dhe me gezuan, me dashurine e tyre.

Vetem nje tingull, nje zile, zera te qeshura dhe pastaj biseda pa kuptim, oh my GOD po fluturoj nga gazi..........vetem urime dhe gezime degjova matane telit, pershendetje dhe dashuri. Kaq mjafton per te patur nje dite te bukur....EDHE PSE LARG TYRE.

I love you both, ua thashe dhe ma thate, por ja qe desha edhe ta shkruaja...THJESHT TA LEXOJA UNE.

TANI NDIHEM VERTET E PLOTESUAR.

Mesazh i vjetër 09 Gusht 2007 21:36
Ora tani: 09:07 Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
Gjithsej 26 faqe: « 1 2 [3] 4 5 6 7 8 9 10 11 12 » ... E fundit »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër

Forumi Horizont Forumi Horizont > Tema Shoqërore > Letërsia > Letrarë të rinj > Shkrime te ndryshme

Përgatit Këtë Faqe Për Printim | Dërgoje Me Email | Abonohu Në Këtë Temë

Vlerëso këtë temë:

Mundësitë e Nën-Forumit:
Nuk mund të hapni tema
Nuk mund ti përgjigjeni temave
Nuk mund të bashkangjisni file
Nuk mund të modifikoni mesazhin tuaj
Kodet HTML nuk lejohen
Kodet speciale lejohen
Ikonat lejohen
Kodet [IMG] lejohen

Kliko për tu larguar nese je identifikuar