Forumi Horizont Forumi Horizont > Sporti > Futboll > Kampionati Shqiptar > Kategoria e parë > Grupi A1 > S.K Tirana Vlerësimi i Temës: 3 votime, mesatarja 5.00.
Gjithsej 7 faqe: « 1 2 [3] 4 5 6 7 »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër
Autori
Titulli Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
i_lire
^^i_lire^^

Regjistruar: 02/08/2003
Vendbanimi: ^^__^^
Mesazhe: 1610

TIRANA fiton kundra Vllaznise

Tirana fiton me shumë vështirësi 3-2 ndaj Vllaznisë për javën e pestë të kampionatit. Një tripikësh me shumë vlera për bardheblutë, pasi tani e shohin veten të shkëputur katër pikë nga dy ndjekëset më të afërta, Teuta dhe Partizani.

Takimi ka nisur emocionues që në minutat e para, ku të dyja skuadrat hodhën vështrimin nga portat respektive. Do të jetë Tirana e para që do të kalojë në avantazh falë një goli të ideuar dhe të përfunduar me sukses nga Devi Muka. Vlonjati si gjithmonë bënte diferencën në fushë me futbollistët e tjerë, duke qenë "mushkëria" e Tiranës falë edhe organizimit të përsosur që i bënte lojës. Goli i shënuar nga kampionët i entuziazmoi disi ata, nga ku më pas lëshuan disi në lojën e tyre. Vllaznia, e cila vinte në kryeqytet pas fitores së parë me Elbasanin, dilte rrezikshëm në kundërsulm, pasi edhe mënyra e lojës qe ndërtuar e tillë, ku do t'i shërbehej me topa vetëm Sinanit, ndërsa pesë mesfushorë të tjerë do ta mbështesnin nga prapa. Mungesa e Martinit dhe e Telit e detyroi Haxhiosmanoviçin të bënte ndryshime në formacionin titullar. Edhe Mema kishte spostuar Licin në vend të Pinarit të skualifikuar. Mbrojtja bardheblu në momente të veçanta të lojës tregoi dobësi dhe si rrjedhojë shkodranët gjetën rrugën e golit me anë të Osjes. Kampionët nuk pajtohen me këtë barazim dhe hidhen të gjithë në sulm në kërkim të golit të fitores. Ai do të vinte vetëm në fundin e pjesës së parë falë edhe një goditje spektakolare nga jashtë zone nga qendërmbrojtësi Hajdari. Pjesa e dytë do të nisë me sulme dhe kundërsulme nga të dyja palët. Tekniku bardheblu bëri disa ndryshime në formacion, duke kthyer Sinën stoper dhe duke nxjerrë Licin në krahun e majtë të mesfushës. Ndërkohë në të djathtin kaloi Halili, i cili zëvendësoi Agollin. Diçka ndryshoi në lojën e bardhebluve, por goli i barazimit nga kuqeblutë do të vinte menjëherë. I riu Salihi në hyrje të zonës i fiton një penallti Dabullës, e cila kthehet në gol nga kapiteni Sinani. Kishin mbetur edhe 15 minuta lojë dhe rezultati qe i barabartë 2-2. Mema sërish lëviz në stol, ku aktivizon Merkoçin në vend të Xhafës dhe Ervin Bulkun për Sokol Bulkun. Këtu ndryshon dhe rrjedha e lojës, ku të dy të sapofuturit i japin frymarrje sulmit. Fortuzi nxjerr të lirë Merkoçin brenda zonës, i cili shënon golin e avantazhin dhe të parin personal në këtë kampionat. Kampi dhe tifozeria bardheblu kalojnë në "ekstazë". Minutat fundit të lojës kanë qenë drithëruese për të dyja ekipet. Gjithçka përfundon këtu, ku Tirana fiton një ndeshje me dorë në zemër, ndërsa Vllaznia tregoi se po rikthehet në nivelet e saj të kaluara, duke lënë pas fillimkampionatin. Kjo javë e sheh sërish të vetme Tiranën në krye të klasifikimit, por me një ndryshim se është e shkëputur 4 pikë dhe jo 2 nga rivali i drejtpërdrejtë Partizani.

Minutat e lojës
1'- Muka pason për Sinën në të djathtë, i cili kroson në zonë për Xhafën. Vlonjati gjuan me kokë dhe pret Grima.
3'- Salihi nuk përfiton brenda zonës për të shënuar, pasi Lici tregohet më i shpejtë duke i larguar topin.
4'- Kundërsulm i Tiranës me Sinën në të djathtë, mesfushori i krahut pason për Mukën, i cili godet dhe grushton portieri mik.
7'- Kombinim dysh spektakolar ndërmjet Mukës dhe Fortuzit. "Zogu" nxjerr të lirë brenda zonës vlonajtin, i cili se ka të vështirë të shënojë golin e parë të takimit. 1-0 për Tiranën.
9'- Agolli kroson nga e majta për Fortuzin, por goleadori nuk arrin ta prekë topin për ta dërguar në rrjetë, pasi është një hap prapa.
15'- Një top nga goditje këndi gjen të lirë brenda zonës Dabullën. Mbrojtësi gjuan fort dhe i gatshëm për të grushtuar është Grima.
20'- Muka ekzekton një goditje dënimi dhe pret i sigurt portieri shkodran.
25'- Salihi del i vetëm përballë Hidit dhe gabon fatalisht për të barazuar rezultatin.
29'- Cungu pason për Osjen në të djathtë, mbrojtësi pasi gënjen Agollin, gjuan në drejtim të portës dhe gol. Shkodranët barazojnë dhe 1-1.
32'- Muka shpërthen nga e djathta, kroson për Xhafën në zonë, por sulmuesi godet keq.
38'- Fortuzi pason për Pastushin, i cili gjuan fuqimisht nga jashtë zone, por jashtë.
45'- Xhafa futet brenda zonës dhe fiton një goditje këndi. Kroson Muka dhe Hajdari nga jashtë zone, gjuan me të majtën, duke shënuar një eurogol. Tirana kalon në avantazh sërish dhe këtu mbyllet pjesa e parë.
48'- Halili nxjerr të lirë brenda zonës Xhafën, i cili tregohet shumë altruist në vend të godiste vetë dhe humbet një rast goli.
55'- Kombinim tresh Muka-Fortuzi-Xhafa, ky i fundit del i lirë brenda zonës, gjuan dhe topi përplaset në tranversë.
57'- Salihi godet lehtë brenda zonës dhe Hidi pret i sigurt.
62'- Sinani ekzekuton keq një goditje dënimi jashtë zone.
64'- Ahu del i lirë brenda zonës, gjuan fort por jashtë, duke humbur një rast goli.
70'- Muka kroson nga goditje dënimi, Patushi në zonë gjuan me kokë dhe jashtë.
73'- Salihi fiton një penallti pasi ndërpritet brenda zonës nga mbrojtësit bardheblu. Ekzekuton Sinani dhe gol. Rezultati barazohet në 2-2.
76'- Muka ndërpritet me faull nga Zmijani dhe fiton nga goditje dënimi. Kroson E.Bulku dhe topi është i paarritshëm për sulmuesit bardheblu.
80'- Sina pason për Fortuzin në zonë, i cili bën një mur me Merkoçi, duke e nxjerrë të lirë atë dhe duke i dhënë mundësinë për të shënuar golin e tretë për kampionët. Tirana e sheh sërish veten në avantazh 3-2.
85'- Merkoçi, i lirë brenda zonës, nuk godet si duhet një top të dhënë nga mesfusha.
90'- E.Bulku gjuan lehtë nga jashtë zone, duke ia dhuruar topin në dorë Grimës.
92'- Fortuzi del i lirë me Grimën, nuk gjuan vet dhe pason për Merkoçin. Belisha, i ndodhur në zonë, largon topin në fundore, duke evituar në gol të sigurt.
94'- Në minutën e fundit shtesë, i riu Salihi gjuan brenda zonës dhe Hidi kthehet në shpëtimtarin e Tiranës, duke grushtuar topin.

Sulejman Mema, trajneri i Tiranës:
Ishte një fitore me shumë vuajtje nga ana jonë. Bëmë shumë gabime dhe detyrimisht u ndëshkuam. Vllaznia zhvilloi një ndeshje shumë të mirë dhe unë një fakt të tillë e dija dhe përpara fillimit të takimit. Fitorja qe e merituar, pasi gjatë gjithë 90 minutave ishim ne të parët që kalonim në avantazh. Kemi akoma punë për të bërë, për momentin duhet t'i gëzohemi tri pikëve të marra dhe kryesimit në renditje. Për barazimin e Partizanit nuk mund të them asgjë, pasi ne shohim rrugën tonë dhe nuk presim favore prej të tjerëve.

Dervish Haxhiosmanoviç, trajneri i Vllaznisë:
U largua pa u prononcuar.
Ilir Dibra, futbollist i Vllaznisë:
Mendoj se më i drejtë do të ishte barazimi për mënyrën se si rrodhën ngjarjet. Kemi humbur shumë raste të pastra përpara portës kundërshtare. Njëkohësisht kemi zhvilluar një nga lojërat tona më të bukura në këtë kampionat. Më vjen keq për këtë humbje, pasi nuk e meritonim. Por futbolli ky është, ndëshkohesh kur s'e pret. Tani na mbetet që të shohim për ndeshjen e radhës.

Të veçanta
- Një numër i madh tifozësh shkodranë ishin mbështetje për Vllazninë në shkallët e stadiumit kombëtar "Qemal Stafa".
- Edhe këtë herë televizoni publik shqiptar transmetoi "Live" takimin, duke qenë se ka blerë të drejtën televizive të kampionëve.
- Të dy presidentët respektivë El Sajed dhe Çela e kanë ndjekur me shumë emocione ndeshjen.
- Në tribunën VIP ndodhej presidenti i FSHF-së, Armando Duka, dhe sekretari Sulejman Starova. Ndër politikanët binte në sy prania e tifozëve bardheblu Bamir Topi dhe Dashamir Shehi.

Denonco këtë mesazh tek moderatorët | IP: e regjistruar

Mesazh i vjetr 29 Shtator 2003 00:47
i_lire nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të i_lire Kliko këtu për të kontaktuar me i_lire (me Mesazh Privat) Vizito faqen personale të i_lire't! Kërko mesazhe të tjera nga: i_lire Shto i_lire në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto i_lire në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
qershor13
Vagabonding

Regjistruar: 05/02/2003
Vendbanimi: Rio
Mesazhe: 2547

Qendërmbrojtësi i kampionëve ka shënuar një eurogol të shtunën ndaj Vllaznisë në fitoren e vështirë 3-2
Hajdari: Kjo, "bingoja" ime bardheblu

Gentian Hajdari, mbrojtësi luftarak i Tiranës, duhet të priste shumë gjatë për të shënuar të parin gol me fanellën bardheblu. Dhe jo një gol dosido, por një eurogol të shënuar nga 25 metra. Ky është sezoni i tij i katërt në radhët e kampionëve, por ai asnjëherë nuk kishte mundur ta gjente rrugën e rrjetës. Kjo edhe për shkak të pozicionit të tij si qendërmbrojtës, siç e pohon vetë Gentiani. Gjithsesi, ndoshta ia vlen të presësh kaq gjatë.
Në një deklarim për "Sportin shqiptar", Hajdari shprehet mjaft i kënaqur pas suksesit të arritur me shkodranët për javën e pestë të kampionatit. "Jam shumë i lumtur për atë gol të bukur që shënova ndaj shkodranëve. Kjo ishte, si të thuash, "bingoja" ime e parë bardheblu që kur ndodhem në skuadrën e Tiranës. Në atë moment, kur pashë që topi po më afrohej, nuk u mendova dy herë dhe godita menjëherë në drejtim të portës. Sfera mori një trajektore vërtet të çuditshme dhe nuk i dha mundësi portierit kundërshtar ta shmangte,"- thotë numri 16 i kampionëve. Përpara shënimit të atij eurogoli, rezultati i ndeshjes ishte i fiksuar në shifrat e barabarta 1-1. Tirana u hodh e gjitha në sulm në fundin e pjesës së parë dhe në këto momente erdhi dhe goditja "vdekjeprurëse" e Hajdarit, çka solli një gëzim në kampin bardheblu. Ish-dinamoviti ka marrë plotësisht karakteristikat e lojës plot grintë të Tiranës dhe është një ndër "kartat" e vlefshme të Memës në të gjitha sektorët mbrojtës të fushës. Një gjë të tillë ai e shpreh edhe vetë: "Ndihem i motivuar në këtë skuadër, pasi kam afro katër vjet që jap kontributin këtu. Gjithmonë mundohem të jap maksimumin në lojë, pavarësisht nëse luaj në mbrojtje apo në mesfushë. Për mua ka rëndësi që Tirana të fitojë në çdo ndeshje."
Duke lënë mënjanë aspektin personal, Gentiani flet edhe për atë 90-minutësh me vuajtje ndaj kuqebluve. "Takimin e kemi nisur mirë, kur shënuam që në minutat e para të lojës. Kjo solli njëfarë euforie në lojën tonë dhe shkodranët na barazuan. Gjithsesi, ne nuk e ulëm ritmin dhe gjithmonë ishim në nivel më të lartë se shkodranët. Edhe pse ata na barazuan dy herë, të gjithë në grup ishim të bindur se do ta fitonim ndeshjen. Fati e deshi që golin e fitores ta shënonte Merkoçi, një nga sulmuesit e talentuar që kemi në skuadër. Jemi të kënaqur me këtë fitore të merituar dhe tashmë shohim përpara,"- bën të ditur mbrojtësi energjik.
Po penalltia? "Gjatë lojës ishin dy raste të dyshimta, një për ne dhe një për shkodranët. Në rastin kur sulmuesi i Vllaznisë u pengua në zonë, gjyqtari akordoi menjëherë penallti kundër nesh, ndërkohë që kur topi u prek në zonë me dorë, Sazan Velçani hezitoi ta jepte. Gjithsesi, unë nuk dua të polemizoj, pasi tani çdo gjë ka përfunduar dhe ne e shohim veten të shkëputur 4 pikë nga rivali i drejtpërdrejtë, Partizani,"- përfundon mbrojtësi-gol i kampionëve, Gentian Hajdari.

Kampionët, sot përgatitjet për Cërrikun

Pas suksesit 3-2 të shtunën në kampionat ndaj Vllaznisë, bardheblutë sot do t'i rikthehen stërvitjes së tyre të zakonshme. Ajo do të jetë e ndarë në dy seanca, si zakonisht, paradite dhe pasdite. Ndërkohë, përpara derbit me Partizanin të shtunën, kampionët do të luajnë ndeshjen e kthimit për turin e dytë të kupës me Cërrikun. Ndeshja e parë, siç dihet, ka përfunduar me fitoren e pastër 3-0 të Tiranës, ndërkohë që në takimin e kthimit pritet që tekniku Mema të aktivizojë një pjesë lojtarësh të rinj dhe atyre "veteranë", që nuk u është dhënë mundësia për të luajtur. Në këtë ballafaqim me cërrikasit do të jetë i gatshëm edhe Pinari, i skualifikuar me karton të kuq në ndeshjen me Shkumbinin.

Lo scopo della nostra vita è di servire la Forza che ci ha creati,e dalla cui misericordia o approvazione dipende il nostro stesso respiro,servendo con lealt_ le Sue creature.Questo significa amore,che dovrebbe sostituire l'odio che si vede ovunque.

Mesazh i vjetr 29 Shtator 2003 19:29
qershor13 nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të qershor13 Kliko këtu për të kontaktuar me qershor13 (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: qershor13 Shto qershor13 në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto qershor13 në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
qershor13
Vagabonding

Sulmuesi bardheblu ka shënuar golin e parë në këtë kampionat dhe atë të fitores ndaj shkodranëve
Merkoçi: Më në fund, e gjeta golin

Eldorado Merkoçi, sulmuesi këmbëshpejtë i Tiranës, duhet të priste javën e pestë për të gjetur golin e tij të parë në këtë kampionat. Një gol në minutat e fundit të lojës, që u dhuroi kampionëve një tripikësh me vlera ndaj një kundërshtari të vështirë, si Vllaznia. Sulmuesi bardheblu e ka nisur takimin nga stoli dhe, në ato pak minuta që iu dha mundësia për të luajtur, tregoi se është një nga golashënuesit më të mirë të kampionatit dhe pikë e fortë e bardhebluve. Pa dyshim, ndihet i kënaqur për këtë sukses dhe, në një deklarim për "Sportin shqiptar," shprehet: "Më në fund, e gjeta dhe golin tim të parë në këtë kampionat. Jam shumë i kënaqur që arrita të bëja më të mirën për Tiranën në atë fitore të vështirë, e cila na shkëput të vetëm në krye të klasifikimit. Nuk ka qenë e lehtë që ta rigjeja golin, duke qenë se kam kaluar disa dëmtime njëri pas tjetrit. Gjithsesi, shpresoj që ky gol të ketë këmbën e mbarë dhe të vazhdoj me këto ritme dhe ne të ardhmen, ku na presin sfida të rëndësishme,"- thotë 25-vjeçari. Nuk duhet harruar që Merkoçi ka qenë edhe autori i dy golave në ndeshjen e parë të Kupës së Shqipërisë, me cërrikasit. Megjithatë, për të, ato gola nuk kanë të njëjtin rëndësi sa me ato të kampionatit.
Si për koincidencë, Eldorado ka shënuar shpesh ndaj Vllaznisë. Goli i fundit regjistrohet në kampionatin e kaluar, në atë fitore 3-1 të Partizanit në kryeqytet. Ndërkohë, për të, kuqeblutë janë një ndër ekipet ku ai ka dhënë kontributin e tij në kampionatin shqiptar. Ka qenë një huazim që drejtuesit bardheblu i bën atij te shkodranët e Vllaznisë, në kuadrin e ndeshjeve evropiane para tri sezonesh, prandaj dhe pas golit të së shtunës ai nuk gëzoi për respekt të tifozerisë kuqeblu, siç e pohon edhe vetë. Ndërsa për ecurinë e deritanishme të skuadrës së Tiranës, Eldo komenton se deri tani, nga ana e të gjithë drejtuesve dhe futbollistëve, është bërë një punë shumë e mirë. "Deri tani jemi në rrugë të drejtë, sepse në pesë ndeshje kemi koleksionuar pesë fitore. Skuadra, ndonëse në momente të veçanta të lojës, ka treguar neglizhim, por më pas ka ditur ta rimarrë veten. Hëpërhë, e shohim veten katër pikë të shkëputur nga dy kundërshtarët direktë, si Partizani dhe Teuta. Për mua, të kuqtë janë skuadra së cilës duhet t'i ruhemi. Derbi i së shtunës me ta do të tregojë më së miri forcën e të dy ekipve. Edhe pse kemi ndeshjen e kthimit për kupë të mërkurën, përgatitjet këtë fillimjavë i kemi nisur me synimin për ditën e shtunë. Të jeni të bindur se ky ballafaqim do të jetë edhe më spektakolar se me Vllazninë,"- i ka dhënë fund deklarimit të tij sulmuesi i talentuar Eldorado Merkoçi.

Trajneri Mema, analizë gabimeve

Kampionët kanë nisur dje përgatitjet e tyre të zakonshme për këtë fillimjavë. Pas fitores së të shtunës 3-2 ndaj Vllaznisë dhe pas një dite pushim, dje bardheblutë kanë zhvilluar dy seanca stërvitore, paradite dhe pasdite. Përpara tyre, tekniku Sulejman Mema i ka mbledhur të gjithë lojtarët rreth vetes dhe ka bërë analizën post-Vllaznia. Njëshi i stolit bardheblu i ka përgëzuar të tijtë për fitoren dhe u ka vënë në dukje dobësitë e shfaqura gjatë atij 90-minutëshi me kuqeblutë. Sipas Memës, ishte Tirana ajo që e vështirësoi takimin me shkodranët me gabimet që bëri sidomos në mbrojtje. Si në momentin e golit të parë, ashtu dhe në rastin e penalltisë, mbrojtësit Agolli dhe Dabulla gabuan në markimin një për një me kundërshtarin. Mema e analizoi ndeshjen në çdo detaj dhe u kërkoi futbollistëve të jenë më të kujdesshëm për në vazhdim, pasi çdo gabim mund të jetë i ndëshkueshëm. Më pas, skuadra ka vijuar përgatitjet e saj, të cilat, ashtu si një javë më parë, do të jenë shumë të nxehta. Edhe pse nesër do të luhet takimi i kthimit me Cërrikun për turin e dytë të kupës, stafi drejtues i kampionëve po mendon seriozisht për ndeshjen derbi të së shtunës ndaj Partizanit. Për këtë ballafaqim të rëndësishëm për javën e gjashtë të kampionatit, do të jetë i gatshëm edhe stoperi Luan Pinari, i skualifikuar në sfidën me shkodranët. Ndërkohë, pjesa tjetër e futbollistëve (me përjashtim të Dedes, të dëmtuar), gëzon formë të mirë. Sot, Tirana ka seancën e fundit stërvitore dhe nesër, në stadiumin "Selman Stërmasi", do të presë miqtë cërrikas. Takimi i parë ka përfunduar me fitoren 3-0 për bardheblutë, me gola të shënuar nga Merkoçi (2) dhe Tafaj.

Lo scopo della nostra vita è di servire la Forza che ci ha creati,e dalla cui misericordia o approvazione dipende il nostro stesso respiro,servendo con lealt_ le Sue creature.Questo significa amore,che dovrebbe sostituire l'odio che si vede ovunque.

Mesazh i vjetr 30 Shtator 2003 19:06
qershor13 nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të qershor13 Kliko këtu për të kontaktuar me qershor13 (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: qershor13 Shto qershor13 në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto qershor13 në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
qershor13
Vagabonding

Goleadori i kampionëve është i bindur në fitoren e skuadrës së tij të shtunën ndaj rivalëve të kuq
Fortuzi: Derbi do të flasë bardheblu

Kur na ndajnë edhe dy ditë nga derbi kryeqytetas Partizani-Tirana, kanë filluar të lëshohen edhe "shigjetat" e para bardheblu për këtë ballafaqim të rëndësishëm për javën e gjashtë të kampionatit. Ai që lëshon "dorashkën" është goleadori i Tiranës, Indrit Fortuzi. Numri 11 i kampionëve është i bindur në fitoren e skuadrës së tij ndaj rivalëve të përjetshëm të Partizanit. Në një deklarim për "Sportin shqiptar, "Zogu" shprehet: "Jam i sigurt në idenë time se derbi me Partizanin do të flasë bardheblu. Për ne, ky takim është shumë i rëndësishëm, jo vetëm për tri pikët që luhen në mes, por edhe për dëshirën e madhe të tifozerisë. I kemi të gjitha mundësitë të bëjmë një paraqitje dinjitoze në këtë ndeshje të madhe,"- shprehet Indriti. Në pesë javët e para, ai e ka gjetur rrugën e golit 4 herë, po aq sa dhe Muka, duke përbërë njëkohësisht dyshen sulmuese më të mirë të kampionatit. Duket se Fortuzi i ka lënë pas të gjitha dëmtimet e sezonit të kaluar dhe tashmë është plotësisht i gatshëm për të dhënë kontributin e tij. Në rolin e kapitenit (pas dëmtimit të Dedes), ai kërkon që t'i mbajë sa më shumë në tonus shokët e skuadrës. Megjithatë, është i ndërgjegjshëm për vështirësinë që do të ketë ky 90-minutësh i radhës dhe kërkon përqendrim maksimal. "Është normale që përballjet derbi kanë vështirësitë e tyre. Ne, gjatë gjithë kësaj jave po përgatitemi fort që të minimizojmë sadopak gabimet që bëmë ndaj Vllaznisë. Gjatë gjithë lojës duhet të jemi të vëmendshëm për të mos rënë viktimë e kundërsulmeve të Partizanit. Atyre ua njohim mirë mënyrën e lojës që aplikojnë dhe ky do të jetë sekreti nga i cili kemi menduar t'u kundërpërgjigjemi,"- thotë sulmuesi bardheblu. Për ndeshjen me Partizanin, bardheblutë cilësohen skuadër udhëtuese, megjithatë kjo nuk i ndryshon aspak objektivat e Tiranës. "Edhe pse normalisht cilësohemi skuadër udhëtuese në këtë takim, për ne nuk ka ndryshim në objektiva apo në mënyrën e lojës. Ne do të bëjmë lojën tonë karakteristike, duke treguar se jemi kampionë në fuqi dhe 5 fitoret e arritura deri tani nuk janë surprizë. I pyetur në fund të deklarimit, sesa ndikon në luftën për titull ky derbi i parë, Indrit Fortuzi thotë: "Natyrisht, ndikon shumë, por nuk është përcaktues në luftën për titull. Kampionati është shumë i gjatë këtë sezon dhe është e vështirë të flasësh që tani. Nëse arrijmë ta marrim këtë tripikësh të radhës, do të na japë një moral të lart për takimet e radhës. Partizani është rivali ynë i drejtpërdrejtë, prandaj fitorja ndaj tij ka vlera dyfishe,"- i jep fund idesë së tij goleadori bardheblu, Indrit Fortuzi.

Mesazh i vjetr 02 Tetor 2003 17:51
qershor13
Vagabonding

"Gardiani" i kampionëve është i bindur se nesër, në derbi, asnjë prej të kuqve nuk do të shënojë
Egbo: Me Partizanin, porta me "çelës"

Ka afërsisht tre vjet që luan në radhët e Tiranës dhe ka treguar se është i vetmi lojtar cilësor i huaj që u ka rezistuar ndryshimeve të klubit bardheblu vitet e fundit. Ndoshta fakti që presidenti El Sajed e ka një ndër lojtarët e tij të preferuar (e ka sjellë nga klubi i tij në Egjipt, El Masri) dhe ambientimi i shpejtë me klimën shqiptare, e ka bërë nigerianin Emanuel Egbo një ndër pikat më të forta të kampionëve. Ndihet i lumtur në kryeqytet dhe duket se do të jetë shumë e vështirë të ndahet nga Tirana. Duke u futur në emocionet e ndeshjes derbi me Partizanin, 30-vjeçari shpreh bindjen e tij se porta nuk do të preket gjatë gjithë 90-minutëshit. Në një deklarim për "Sportin shqiptar", "gardiani" i katërkëndorit bardheblu thotë: "Për derbin e së shtunës me Partizanin kam një besim në vetvete se nuk do të pësojmë gol. Edhe nëse do të jem unë titullar apo dhe Hidi, të dy i kemi të gjitha mundësitë për ta ruajtur të paprekur kuadratin. Këtu duke përfshirë edhe ndihmën e madhe të tre mbrojtësve që kemi përpara, sepse i kemi të gjitha mundësitë që të mendojmë vetëm për sulmin,"- citon Egbo.
Në pesë javët e para të kampionatit, Tirana ka pësuar 4 gola (2 me Vllazninë, 1 me Besën dhe 1 me Shkumbinin) dhe ka shënuar 22 të tillë. Me këtë golaverazh, kampionët po tregojnë më së miri forcën e tyre në futbollin shqiptar. I këtij mendimi është edhe Emanueli, kur shprehet se Tiranës i duhen gjetur kundërshtarë. "Me këtë ecuri të deritanishme, po i tregojmë më së miri vlerat e skuadrës më të mirë të kampionatit shqiptar, si dhe kampiones në fuqi. Të arrish të marrësh pikët e plota në pesë javë dhe të shkëputesh 4 pikë nga rivalët direktë, do të thotë që deri tani Tiranës po i mungojnë kundërshtarët. Gjithsesi, kampionati është më i gjatë se herët e tjera në këtë sezon të ri dhe ne duhet të mbajmë këtë ritëm edhe në vazhdim." A është kjo Tirana më e mirë që ju njihni? "Pa dyshim që po. Unë kam tre vjet në Shqipëri dhe kam vënë re se kjo skuadër e sivjetme është më e fortë nga ajo që u shpall kampione. Jemi pothuajse i njëjti grup lojtarësh, me përjashtime të vogla, çka do të thotë se ia njohim mirë lojën njëri-tjetrit. Ndërmjet nesh ekziston një klimë e ngrohtë dhe miqësore, sepse edhe trajneri Mema ka ditur t'i gjejë ekuilibrat e duhura,"- vazhdonë në idenë e tij nigeriani Emanuel Egbo. I pyetur në lidhje me rotacionin që trajneri po aplikon këtë edicion, njëshi i portës kampione thotë: "Të përdorësh metodën e rotacionit edhe në portë, do të thotë që të kesh në dispozicion dy portierë të zot. Tirana e ka këtë mundësi, sepse së bashku me Hidin përbëjmë një garanci më shumë për objektivat e skuadrës. Për mua nuk është problem nëse luaj apo jo në çdo ndeshje. Rëndësi ka që kur të jem titullar të jap më të mirën time,"- bën të ditur 30-vjeçari. Në fund të deklarimit, duke u rikthyer të derbi me Partizanin, për Emanuelin nuk është hera e para që do të provojë shijen e një 90-minutëshi të zjarrtë. Ai është i bindur se Tirana do të dijë të dhurojë spektakël në këtë takim dhe në fund do të marrë frytet. "Loja spektakolare me rivalët e kuq do të jetë e garantuar. Besoj se do të jetë një ndeshje emocionuese, ku tifozëve tanë do t'u dhurojmë kënaqësi dhe në fund do t'i gëzojmë me tri pikët,"- përfundon me shqipen e tij të përmirësuar portieri nigerian, Emanuel Egbo.

Mesazh i vjetr 03 Tetor 2003 12:50
qershor13
Vagabonding

Tekniku bardheblu komenton humbjen shkatërruese 3-1 të skuadrës së tij ndaj rivalëve të kuq
Mema: Të paktën jo me Partizanin

Më shumë se çdokush tjetër në skuadrën e Tiranës, peshën e humbjes në derbi e ndien trajneri i kampionëve, Sulejman Mema. E ndien veten të tradhtuar nga ajo çfarë të besuarit e tij dhuruan në fushë gjatë 90 minutave me Partizanin, megjithatë nuk dorëzohet. Edhe pse është e vështirë të komentosh disfata të tilla në derbi, Mema, si një profesionist i vërtetë, ka pasur kurajon të flasë dhe të vërë në dukje dobësitë e djemve të tij. Sipas Memës, humbja erdhi si rrjedhojë e një loje pa karakter dhe ide e të gjithë futbollistëve që u aktivizuan. "Ndeshja me Partizanin ka qenë më e dobëta që ekipi im ka zhvilluar deri tani. Të gjithë futbollistët zhvilluan një lojë pa karakter, një cilësi që Tirana e ka pjesë të strategjisë së saj. Normalisht, kur je i pamotivuar dhe luan një futboll demode, rezultati është i pritshëm,"- shprehet njëshi i stolit bardheblu. Duke bërë një radiografi të minutave të luajtura, Sulejman Mema thotë: "Takimin e nisëm mirë, kur që në sekondat e para të lojës e gjetëm rrugën e golit. Kjo solli njëfarë euforie në lojën tonë dhe, si pasojë, lëshuam shumë në mesfushë dhe në mbrojtje. Lojtarët e Partizanit nuk u dorëzuan dhe filluan gradualisht të merrnin frenat e lojës, duke fituar pjesën më të madhe të dyluftimeve. Qe e pabesueshme t'i shikoje ato gabime që bënin futbollistët e mi. Këtu nuk e kam fjalën vetëm për portierin, por të gjithë skuadrën në tërësi. Dolëm tërësisht nga detyrat që u dhashë djemve para fillimit dhe në mes të ndeshjes. Kjo solli një shkëputje të reparteve nga njëri-tjetri dhe sulmuesit ishin larg portës,"- vazhdon në idenë e tij trajneri bardheblu. Në lidhje me zëvendësimet e kryera, Mema pranon që edhe ato nuk rezultuan të suksesshme. "Me zëvendësimet e kryera, u mundova t'i jepja një impuls të ri lojës, por sërish qe e pamundur." Po Prenga? "E aktivizova Sokolin për vetë mënyrën e lojës dhe pasimet e sakta që ai di të japë. Ndërkohë, rrezikova gjithçka kur lashë në fushë katër sulmues, pasi nuk kishim çfarë të humbisnim,"- bën të ditur trajneri i 20 herë kampionëve. Ndërkohë, për kundërshtarin, Sulejman Mema shpreh fjalët më të mira, kur deklaron: "Partizani e meritoi fitoren, pasi në lojën e tij ishte më i fortë, më i motivuar dhe i saktë njëkohësisht."
Në fund të komentit të tij, ai thotë se i vjen shumë keq për humbjen e pësuar nga rivalët historikë të Partizanit dhe falënderon tifozët bardheblu për mbështetjen që i dhanë skuadrës në shkallët e stadiumit. "Ajo që më vjen keq, është fakti se të paktën nuk duhet të kishim humbur me Partizanin. Dihet që të kuqtë janë rivalët tanë historikë dhe humbje të tilla lënë pas një shije më të hidhur. Gjithsesi, së bashku me tifozët, nuk duhet të dorëzohemi në asnjë mënyrë këtu, duke menduar për ndeshjen e radhës ndaj Teutës, që e kemi në prag. Nuk ka kohë dhe duhet medoemos të korrigjojmë gabimet e bëra, që të mërkurën ta lëmë pas imazhin e keq që krijuam me Partizanin,"- i ka dhënë fund deklarimit të tij trajneri i suksesshëm, Sulejman Mema.

Kampionët, flamuri bardheblu në "gjysmështizë"

Hidhërimi në kampin bardheblu pas humbjes të së shtunës me Partizanin është i madh. Jo vetëm për faktin se u humbën tri pikë të radhës, por sepse është e vështirë të pranohet realiteti që të humbasësh një derbi me një rival historik. Rezultati 3-1 në disfavor është shumë për një Tiranë, e cila në këtë kampionat lufton me petkun e kampiones. Lojtarët bardheblu kanë zhgënjyer jo vetëm veten e tyre, por edhe atë tifozeri të zjarrtë që kishte mbushur shkallët e stadiumit. Javë për javë, trajneri Mema e kishte vënë theksin e tij në nënvleftësimin dhe lojën me shumë gabime që bënin djemtë e tij. Megjithatë, Tirana vazhdonte të fitonte, edhe pse në disa momente (me Shkumbinin dhe Vllazninë) sharra në një moment i ngeli në gozhdë. Dy ndeshjet e fundit ishin paralajmëruese për kampionët, se diçka nuk po shkon si duhet në skuadër, sidomos në mbrojtje. Kambanat e alarmit kishin rënë disa herë, por bardheblutë vazhdonin të qëndronin stoikë në idenë e tyre se janë të pamposhtur këtë sezon. Ata harruan që Partizani (me ardhjen e Duros) nuk është më një rival si të gjithë të tjerët dhe çdo gjë e morën lehtë në këtë derbi të dytë të sezonit, pas atij me Dinamon në Superkupë. Dhe goditja erdhi, madje e fuqishme. Normalisht, flamuri bardheblu për kampionët në këto momente është në "gjysmështizë". Është e vështirë që prej lojtarëve të nxjerrësh të paktën një fjalë. Gjithsesi, kjo nuk do të thotë se çdo gjë ka përfunduar me kaq. Është luajtur vetëm java e gjashtë dhe janë akoma edhe 30 të tjera. Bardheblutë humbën një betejë, por jo luftën. Më mirë se kushdo tjetër, ata do të dinë ta rimarrin veten edhe pas kësaj humbjeje. Dhe Teuta, të mërkurën pasdite, mendohet që do të jetë pika e kthesës për 20 herë kampionët.

Mesazh i vjetr 06 Tetor 2003 19:24
i_lire
^^i_lire^^

Regjistruar: 02/08/2003
Vendbanimi: ^^__^^
Mesazhe: 1610

Tirana lëshon “fronin e mbretërimit” në kampionatin tonë pas 32-javësh.

Humbjet e Tiranës në dy javët e fundit kanë rrëzuar jo vetëm mitin mediatik të një skuadre të pathyeshme, por për më tepër që kampionati tashmë të kthehet në një aktivitetet futbollistik, në të cilin të jenë të pranishme emocionet, rivaliteti dhe spektakli.Java e shtatë ka patur për protagoniste skuadrat udhëtuese, të cilat kanë marrë katër fitore, ndërsa një sfidë është mbyllyr në barazim, por sërish mund të cilësohet sukses pasi është marrë nga Shkumbini i vendit të fundit. Partizani dhe Teuta më shumë se sa nga gabimet e kampionëve kanë përfituar nga momenti i tyre i mirë, me anë të të cilit kanë arritur të sigurojnë fitoret e rradhës dhe gjithashtu të ngjiten në kreun e renditjes. Megjithatë kampionati nuk mund të cilësohet i mbaruar për bardheblutë, pasi diferenca me kreun është vetëm dy pikë dhe se ata që mbajnë veshur këtë bluzë nuk mund të dorëzohen kaq lehtë. Gjithashtu në valle janë edhe dinamovitët, të cilët janë riktthyer tek fitorja pas një agjirimi tre javor. Lëvizje ka patur edhe në fundin e tabelës së renditjes.

Është zgjuar më në fund Shkumbini, që ka marrë pikën e parë, ndërsa Lushnja dhe Flamurtari kanë këmbyer vendet mes tyre. Ndërkohë në takimet e javës së shtatë kanë rënë në sy gabime skandaloze të gjyqtarëve, për të cilat drejtuesit e tyre duhet të ndalen gjatë dhe t’i analizojnë për të frenuar Dy javët e fundit të kampionatit më shumë se rezultatet surprizë, golat spektakolar dhe këmbimeve në vendet e renditjes mund të cilësohet një provë e ngritjes në një nivel më cilësor të kampionatit tonë dhe gjithashtu edhe për një vlerësim pozitiv për formolën e re të aplikuar nga organizmi drejtues i futbollit tonë.

Mesazh i vjetr 09 Tetor 2003 23:09
i_lire nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të i_lire Kliko këtu për të kontaktuar me i_lire (me Mesazh Privat) Vizito faqen personale të i_lire't! Kërko mesazhe të tjera nga: i_lire Shto i_lire në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto i_lire në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
qershor13
Vagabonding

Njëshi i stolit bardheblu pranon që skuadra nuk po del në lojën e saj pas dy humbjeve të kaluara
Mema:Tirana ka humbur besimin

Barazimi pa gola në derbin e së shtunës ndërmjet Dinamos dhe Tiranës nuk e ka kënaqur sa duhet trajnerin bardheblu, Sulejman Mema. Ai e pranon se skuadra nuk doli në lojën e saj ndaj dinamovitëve, pasi dy humbjet e kaluara me Partizanin dhe Teutën patën ndikimin e tyre në gjendjen psikologjike të lojtarëve. Ashtu siç rrodhën ngjarjet, u duk shumë mirë se të dyja skuadrat ishin të trembura dhe nuk donin të humbisnin. Në deklarimin e tij, Sulejman Mema shprehet: "Futbollistët tanë po vuajnë momentin e vështirë psikologjik pas dy humbjeve të mëparshme me Partizanin dhe Teutën. Kjo bën që ata të mos dalin në lojën e tyre karakteristike, duke shfaqur mangësi sidomos në drejtim të sulmit,"- thotë ai. Në një radiografi që i bën të gjithë takimit, Mema, në rolin e spektatorit (e pa ndeshjen nga kabina qendrore e tribunës së stadiumit "Qemal Stafa") komenton: "E kishim parashikuar një ndeshje të vështirë ballafaqimin me Dinamon dhe faktikisht, ashtu si rrodhën ngjarjet, rezultati ishte i drejtë. Jemi munduar që gjatë gjithë lojës ta mbanim topin nën kontroll, duke mos u dhënë mundësi kundërshtarëve të na rrezikonin. Rastet për gol nuk kanë qenë të shumta për ne, por edhe ato pak që ishin, nuk janë shfrytëzuar në maksimum prej sulmuesve tanë. Për sa i takon Fortuzit, nuk kemi pse të mbetemi të zhgënjyer, pasi ai për mua është një nga lojtarët titullarë të padiskutuar në ekip. Ndihma që na ka dhënë ai më parë, por edhe në fillim të kampionatit, nuk duhet hedhur poshtë. Të mos harrojmë se Indriti vjen pas një periudhe të gjatë dëmtimesh dhe nuk është aq e lehtë të ingranohet. Të jeni të bindur se, duke filluar që nga ndeshja e ardhshme, kontributi i tij ka për të qenë vendimtar për ne,"- vazhdon idenë e tij trajneri i kampionëve në fuqi. Pas kësaj jave të 8-të të kampionatit, sërish e udhëheqin klasifikimin Partizani dhe Teuta, me 20 pikë, ndërkohë që Tirana ka vetëm 16. Kjo diferencë prej katër pikësh për teknikun Sulejman Mema është e papërfillshme, pasi kampionati ka edhe 28 javë për të luajtur dhe jo gjithçka ka përfunduar. "Katër pikët diferencë që kemi me kundërshtarët, për ne janë të papërfillshme, duke parë kalendarin që kemi në vazhdim. Të mos harrojmë gjithashtu se kampionati sapo e ka nisur rrugën e tij të gjatë dhe të vështirë, kështu që nuk mund të bëjmë parashikime se cila skuadër e ka fituar kampionatin. Ajo që ne duhet të bëjmë tani, është të vazhdojmë të punojmë me këto ritme dhe në të njëjtën kohë të rikthejmë besimin te vetja për forcën që posedojmë,"- deklaron njëshi i stolit bardheblu. I pyetur në fund se çfarë ndryshimi kishte ndeshja nga tribuna me atë nga stoli, Mema ironikisht u përgjigjë: "S'diskutohet që ka ndryshim, sa që mua do të më pëlqente ta drejtoja skuadrën gjithmonë nga tribuna."

Mesazh i vjetr 20 Tetor 2003 15:21
qershor13
Vagabonding

Tirana - Elbasani 0-0

Kampionët barazojnë 0-0, duke e detyruar trajnerin bardheblu të japë dorëheqjen
Tirana-Elbasani, pika që "rrëzon" Memën

Hidi 6
Sina 5
Dabulla 5
Hajdari (Fortuzi 55') 5
Pinari 5
Lici 5
Agolli (S.Bulku 39') 5
Patushi 5
Muka 5
Halili 5
Xhafa (Merkoçi 67') 5
Zv.trajner: K. Alimehmeti

Mustafa 5
Osmani (Dalipi 35') 5
Brahja 5.5
Shahini 5.5
Muça 5.5
Çapja 6
Ablade (Kasollja 85') 6
Ceno 6
Mehmeti (Guranjaku 86') 6
Memelli 6.5
Stojku 6.5
Trajner: E.Mustafaraj
Gjyqtarë: A.Likja (Lushnje), E.Pjetrushi (Lezhë), L.Çuko (Tiranë)
Kartonë të verdhë: Dabulla, Lici, Memelli, Ceno, Muça

Minutat e lojës
3'- Muka kroson nga e majta e sulmit për Halilin, por më i shpejtë tregohet Mustafa, i cli zotëron topin.
5'- Halili humbet një rast të pastër para portierit mik, ku gjuan jashtë.
9'- Memelli gjuan fort nga jashtë zone, por pret i sigurt Hidi.
15'- Dabulla ndërpret Memellin në kufijtë e zonës dhe goditje dënimi. Kroson Osmani në zonë, por një asnjë prej lojtarëve miq nuk arrin të prekë topin dhe largon mbrojtja bardheblu.
20'- Shpërthim i Mukës nga e majta, del i lirë me Mustafën, gjuan dhe pret shkodrani. Ndërkohë Halili i ndodhur nga e majta nuk përfiton dot, duke gjuajtur jashtë.
25'- Kundërsulm i Tiranës me Halilin, por që nuk kuptohet si duhet me Xhafën.
30'- Muça kroson nga goditje këndi dhe topi parakalon gjithë pasqyrën e portës së mbrojtur nga Hidi.
36'- Xhafa depërton fuqishëm në zonë, pason për Halilin, i cili gjuan dhe Mustafa i përgjigjet shkëlqyeshëm duke grushtuar topin.
45'- Halili depërton bukur brenda zonës, pason për Xhafën, por vlonjati është një hap larg topit.
50'- Memelli depërton brenda zonës, gjuan dhe topi përplaset në këmbët e mbrojtësve bardheblu.
57'- S.Bulku pason për Fortuzin, i cili i lirë brenda zonës, nuk përfiton për të shënuar golin e avantazhit.
59'- Hidi shpëton mrekullisht portën e tij, kur Memelli i vetëm përballë tij gjuan keq.
60'- Muka futet brenda zonës zonës, pason për Fortuzin, i cili gjuan keq me kokë përballë me portën e lirë.
63'- Memelli ekzekuton fort nga godsitje dënimi dhe Hidi pret me vështirësi në dy kohë.
66'- Kombinim tresh ndërmjet Mukës, Fortuzit dhe Xhafës, por ky i fundit gjuan lehtë, duke ja dhënë topin në dorë Mustafës.
70'- Merkoçi depërton në zonë dhe fiton një goditje këndi. Kroson Muka, gjuan Patushi dhe topi për pak sa nuk pushon në rrjetë.
75'- Memelli futet brenda zonës, pason për Dalipin, i cili gjuan fare lehtë me kokë, duke shpërdoruar një mundësi për gol.
80'- Merkoçi gjuan fort nga jashtë zone, por pa rezultat.
85'- Muça pasi merr një top të saktë nga Memelli, del i lirë me Hidi dhe ngatërrohet me këmbët e tij, duke humbur një tjetër shans për gol.
88'- Pinari kroson nga e majta dhe Sokol Bulku me kokë gjuan jashtë.
90'- Muka kroson në zonë nga goditje dënimi dhe pret i sigurt Mustafa.

Deklaratat e trajnerëve:
Sulejman Mema, trajneri i Tiranës
:
"Krijuam volum loje, por nuk e gjetëm golin. Humbëm shumë raste të pastra para portës, çka solli një nervozizëm në radhët e skuadrës. Kundërshtari u mbrojt mirë dhe kundërsulmoi rrezikshëm".
Edmond Mustafaraj, trajneri i Elbasanit:
"Kishim ardhur në Tiranë për një rezultat pozitiv dhe ia arritëm qëllimit me një pikë të fituar me meritë. U munduam që ta prisnim kundërshtarin në fushën tonë dhe të kundërsulmonim. Kemi humbur disa raste për gol, madje mund ta kishim fituar ndeshjen nëse do të ishim treguar më të qetë para portës. Gjithsesi edhe me këtë pikë të marrë, jam i kënaqur, pasi skuadra në dy ndeshje ka marrë katër pikë. Shpresoj të vazhdojmë kështu edhe në të ardhmen".

Sulejman Mema, dorëheqje të parevokueshme
Menjëherë pas përfundimit të ndeshjes, trajneri i Tiranës, Sulejman Mema ka deklaruar përpara të gjithë gazetarëve dorëheqjen e tij të parevokueshme nga posti i teknikut të skuadrës. Katër rezultatet e fundit negative të bardhebluve në "Qemal Stafa", e kanë detyruar Memën të marrë këtë vendim. Një gjë të tillë ai e shpreh edhe vetë kur thotë: "Nuk mund ta duroj dot këtë situatë, ku në katër takime kemi marrë vetëm dy pikë. Tirana nuk i kapërdin dot të tilla rezultate dhe unë e shoh të arsyeshme që të jap dorëheqjen e parevokueshme. Mendoj se mund të jem unë e keqja e skuadrës, duke parë që ajo në përbërjen e saj ka lojtarë cilësor."

Shkëlqim Muça, acarohet me tifozët
Sikur të mos mjaftonte dorëheqja e trajnerit, pas përfundimit të takimit me Elbasanin, sekretari i klubit bardheblu, Shkëlqim Muça është acaruar me tifozët e skuadrës. Këta të fundit e kanë fyer, madje janë prekur edhe me duar me ish-lojtarin bardheblu, duke nxjerrë inatin e barazimit të arritur nga lojtarët. Duhej ndërhyrja e policisë dhe e disa prej miqve të Muçës, që situata të qetësohej. Vet shefi i klubit u shpreh i paqartë për këtë situatë, pasi ai nuk ka pjesë në fajin e rezultateve negative të skuadrës, duke qenë se edhe ndeshjen e pa si tifoz i thjeshtë nga shkallët e stadiumit.

Komenti
Kampionia në fuqi, Tirana, nuk shkoi më shumë se një barazim 0-0 ndaj Elbasanit për javën e 9-të të kampionatit. Një barazim i cili ka sjellë edhe dorëheqjen e trajnerit Mema nga stoli drejtues. Në katër javët e fundit bardheblutë kanë koleksionuar vetëm dy pikë në "Qemal Stafa", duke thelluar dita-ditës krizën. Ndeshja ndërmjet të dyja skuadrave nuk është ngritur mbi nivelin mesatar si rrjedhojë e gabimeve foshnjarake nga të dyja palët. Pritej që Tirana këtë javë t'i rikthehej fitores, por me atë sa dha në fushë, ajo mund të merrte një humbje të merituar. Trajneri Sulejman Mema (edhe pse jo në stolin drejtues) propozoi një 11-ëshe me ndryshime nga java e kaluar, ku Xhafa luajti në vend të Fortuzit dhe Hajdari në vend të Tafajt në krahun e majtë. Ndërkohë u rikonfirmuan Lici në rolin e liberos dhe i Hidit si titullar. Me formacion të plotë u paraqit edhe Elbasani, i cili vinte pas një fitore të bujshme me Lushnjën. Ndeshja është luajtur pothuajse në mesfushën e miqve, pasi Tirana e kërkoi me ngulm golin, por që hasi në një barrikadë të vështirë para portës së Mustafës. Gjithashtu, edhe sulmuesit bardheblu u treguan shumë konfuzë para Mustafës, duke humbur gola të sigurt. Ndërkohë portokallinjtë sulmonin rrallë dhe ishin më të rrezikshëm se vendasit, madje mund të kishin kaluar në avantazh në tri raste flagrante me Memellin, Dalipin dhe Muçën. Gjithsesi, takimi mbyllet me shifra të paprekura 0-0, çka thellon më tej krizën e kampionëve, të cilët detyrohen të lënë edhe vendin e tretë në renditje. Ndërsa miqtë elbasanllinj marrin një pikë të vyer në kryeqytet, me shpresën e ringjitjes sa më shumë në tabelën e klasifikimit.

Të veçanta
- Një tifozi të Tiranës i ra të fikët në shkallët e tribunës A, kur ndeshja sapo kishte filluar.
- Presidenti El Sajed nuk qe i pranishëm në tribunën VIP, pasi ndodhej në vendlindje. Gjithsesi gjatë gjithë takimit ai ka kominukuar me njerëzit më të afërt të tij për rezultatin e ndeshjes.
- Tifozët bardheblu edhe pse të shumtë në shkallët e stadiumit, kanë dalë të zhgënjyer, madje në disa momente kanë brohoritur lojën e Elbasanit.
- Trajneri Mema edhe këtë herë e ka parë ndeshjen nga larg dhe jo në stolin drejtues, duke qenë se ishte i skualifikuar për dy javë.

Mesazh i vjetr 27 Tetor 2003 14:07
qershor13
Vagabonding

Shkëlqimi dhe rënia e trajnerit Mema

Pas një suksesi në kupat evropiane, tekniku bardheblu nuk arrin ta përfundojë sezonin në krye të Tiranës

Rikthimi në krye të Tiranës për trajnerin Sulejman Mema ka korresponduar me një nga "telenovelat" më të gjata dhe të diskutuara të verës. Ishte presidenti El Sajed ai që bëri të mundur "rrëzimin" e tij me një "lumë" dollarësh nga poltrona e shefit të garave në Federatën Shqiptare të Futbollit. I ndodhur në të tilla kushte, Mema u detyrua të largohej (në konsensues me presidentin Duka) për t'u rikthyer në shtëpinë e tij të dytë, klubin "Tirana". Rikthimi i tij në krye të stolit bardheblu korrespondoi me një Tiranë të porsashpallur kampione, që duhej përgatitur për ndeshjet eliminatore në Ligën e Kampioneve. Koha në dispozicion ishte e pakët dhe Sulejman Mema i mori menjëherë frenat e skuadrës në dorë, duke zhvilluar një fazë përgatitore moderne në Hungari. Dhe sfida e parë për të si teknik do të vinte, ku përballë do të kishte lindorët e Dinamos së Tbilisit. Takimi i parë përfundoi me një humbje të thellë 3-0 në Gjeorgji, ndërkohë që i dyti korrespondoi me një përmbysje të madhe. Bardheblutë në kryeqytet arrijnë të zhvillojnë një nga lojërat e tyre më spektakolare këto vitet e fundit, duke e çuar ndeshjen në shtesë dhe më pas drejt penalltive. Në këto momente, Tiranës i buzëqesh fati dhe arrin të kualifikohet më dorë në zemër në turin e dytë. Qe e pabesueshme dhe askush s'e priste atë përmbysje të madhe të kampionëve. I vetmi që besoi deri në fund ishte Mema dhe djemtë e tij, të cilët u kthyen në heronj për të gjithë shqiptarët. Madje i pari mori edhe lëvdatat më të madha, pasi ishte trajneri ai që risolli buzëqeshjen në kupat evropiane pas 8 vjetësh. Ky mund të quhet edhe shkëlqimi i trajnerit Mema, i cili më parë kishte provuar të drejtonte edhe ekipin Shpresa. Përballja në turin e dytë do të vinte me nënkampionen e Austrisë, Gracerin. Për Tiranën, kjo ishte një skuadër e panjohur, e cila fillimisht u mendua se mund të kalohej si Dinamo e Tbilisit. Faktikisht ndodhi e kundërta dhe shpresat e bardhebluve u bën pluhur e hi pas humbjes 5-1 në kryeqytet, ndërkohë që takimi i kthimit ishte një formalitet. Tirana e mbyll këtu aventurën e saj evropiane, duke filluar të mendojë për kampionatin. Në dispozicion Sulejman Memës i mbetet i njëjti grup futbollistësh (me përjashtim të Jupit, i cili u largua gjatë fazës përgatitore) që mbyllën sezonin, kjo falë edhe mbështetjes së fuqishme financiare të presidentit El Sajed. Katër ndeshjet e para, 20 herë kampionët i fitojnë me rezultate tenistike, duke krijuar iluzionin se sërish në fushë kishim skuadrën-ëndërr të edicionit të fundit. Por faktikisht nuk ndodhi kështu, pasi Tirana i dha sinjalet e para të krizës që në ndeshjen me Vllazninë, ku fitoi vetëm në minutat e fundit. Megjithatë, rezultati për një moment i mbylli të gjitha gojët e liga. "Grushti" i parë dhe i vërtetë për Memën dhe futbollistët e tij do të vinte në derbin me Partizanin, pas një humbjeje shkatërruese 3-1 nga të kuqtë. Kjo solli një acarim të madh në radhët e kampionëve, të cilët e kanë të vështirë të pranojnë disfata në një derbi të tillë. Gjithsesi, pas katër ditësh, në "Qemal Stafa" do të zbriste Teuta e drejtuar nga Hasan Lika dhe për Memën kjo qe një ndeshje që duhej fituar. Faktikisht nuk ndodhi kështu dhe lojtarët e "tradhtuan" sërish teknikun e tyre, ku marrin tre gola dhe shënojnë vetëm një. Në të vërtetë, nga të gjithë (madje dhe nga vetë Mema) u mendua një largim i trajnerit, por kushtet sollën që ai të priste reagimin e skuadrës. Reagimi nuk erdhi as në derbin tjetër me Dinamon, as me Elbasanin së fundmi, ku bardheblutë barazojnë në të dy takimet 0-0 dhe koleksinojnë 2 pikë, nga 12 të mundshmet, dhe e shohin veten në vendin e katërt në klasifikim. Shumë pak për një ekip profesionistësh dhe nga më të paguarit në kampionatin shqiptar. Elbasanasit qenë shansi i fundit për durimin e teknikut Mema, i cili, i gjendur nën një presion të madh dhe në kushte emocionalisht të vështira, detyrohet të thotë pas ndeshjes: "Nuk mund ta duroj dot këtë situatë, ku në katër takime kemi marrë vetëm dy pikë. Tirana nuk i kapërdin dot të tilla rezultate dhe unë e shoh të arsyeshme që të jap dorëheqjen e parevokueshme. Ndoshta mund të jem unë e keqja e skuadrës, duke parë që në përbërje ajo ka lojtarë cilësorë, ndërkohë që rezultatet e arritura deri tani janë kokëforta dhe më detyrojnë të largohem,"- është shprehur Sulejman Mema.
Pas këtyre fjalëve, ndoshta nuk na mbetet tjetër, veçse të heqim një paralele me fatin e heroit të librit të Dritëro Agollit, "Shkëlqimi dhe rënia e shokut Zylo".

Mesazh i vjetr 27 Tetor 2003 14:37
Ora tani: 05:12 Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
Gjithsej 7 faqe: « 1 2 [3] 4 5 6 7 »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër

Forumi Horizont Forumi Horizont > Sporti > Futboll > Kampionati Shqiptar > Kategoria e parë > Grupi A1 > S.K Tirana

Përgatit Këtë Faqe Për Printim | Dërgoje Me Email | Abonohu Në Këtë Temë

Vlerëso këtë temë:

Mundësitë e Nën-Forumit:
Nuk mund të hapni tema
Nuk mund ti përgjigjeni temave
Nuk mund të bashkangjisni file
Nuk mund të modifikoni mesazhin tuaj
Kodet HTML nuk lejohen
Kodet speciale lejohen
Ikonat lejohen
Kodet [IMG] nuk lejohen

Kliko për tu larguar nese je identifikuar