qershor13
Vagabonding

Regjistruar: 05/02/2003
Vendbanimi: Rio
Mesazhe: 2547
|
Tirana - Elbasani 0-0
Kampionët barazojnë 0-0, duke e detyruar trajnerin bardheblu të japë dorëheqjen
Tirana-Elbasani, pika që "rrëzon" Memën
Hidi 6
Sina 5
Dabulla 5
Hajdari (Fortuzi 55') 5
Pinari 5
Lici 5
Agolli (S.Bulku 39') 5
Patushi 5
Muka 5
Halili 5
Xhafa (Merkoçi 67') 5
Zv.trajner: K. Alimehmeti
Mustafa 5
Osmani (Dalipi 35') 5
Brahja 5.5
Shahini 5.5
Muça 5.5
Çapja 6
Ablade (Kasollja 85') 6
Ceno 6
Mehmeti (Guranjaku 86') 6
Memelli 6.5
Stojku 6.5
Trajner: E.Mustafaraj
Gjyqtarë: A.Likja (Lushnje), E.Pjetrushi (Lezhë), L.Çuko (Tiranë)
Kartonë të verdhë: Dabulla, Lici, Memelli, Ceno, Muça
Minutat e lojës
3'- Muka kroson nga e majta e sulmit për Halilin, por më i shpejtë tregohet Mustafa, i cli zotëron topin.
5'- Halili humbet një rast të pastër para portierit mik, ku gjuan jashtë.
9'- Memelli gjuan fort nga jashtë zone, por pret i sigurt Hidi.
15'- Dabulla ndërpret Memellin në kufijtë e zonës dhe goditje dënimi. Kroson Osmani në zonë, por një asnjë prej lojtarëve miq nuk arrin të prekë topin dhe largon mbrojtja bardheblu.
20'- Shpërthim i Mukës nga e majta, del i lirë me Mustafën, gjuan dhe pret shkodrani. Ndërkohë Halili i ndodhur nga e majta nuk përfiton dot, duke gjuajtur jashtë.
25'- Kundërsulm i Tiranës me Halilin, por që nuk kuptohet si duhet me Xhafën.
30'- Muça kroson nga goditje këndi dhe topi parakalon gjithë pasqyrën e portës së mbrojtur nga Hidi.
36'- Xhafa depërton fuqishëm në zonë, pason për Halilin, i cili gjuan dhe Mustafa i përgjigjet shkëlqyeshëm duke grushtuar topin.
45'- Halili depërton bukur brenda zonës, pason për Xhafën, por vlonjati është një hap larg topit.
50'- Memelli depërton brenda zonës, gjuan dhe topi përplaset në këmbët e mbrojtësve bardheblu.
57'- S.Bulku pason për Fortuzin, i cili i lirë brenda zonës, nuk përfiton për të shënuar golin e avantazhit.
59'- Hidi shpëton mrekullisht portën e tij, kur Memelli i vetëm përballë tij gjuan keq.
60'- Muka futet brenda zonës zonës, pason për Fortuzin, i cili gjuan keq me kokë përballë me portën e lirë.
63'- Memelli ekzekuton fort nga godsitje dënimi dhe Hidi pret me vështirësi në dy kohë.
66'- Kombinim tresh ndërmjet Mukës, Fortuzit dhe Xhafës, por ky i fundit gjuan lehtë, duke ja dhënë topin në dorë Mustafës.
70'- Merkoçi depërton në zonë dhe fiton një goditje këndi. Kroson Muka, gjuan Patushi dhe topi për pak sa nuk pushon në rrjetë.
75'- Memelli futet brenda zonës, pason për Dalipin, i cili gjuan fare lehtë me kokë, duke shpërdoruar një mundësi për gol.
80'- Merkoçi gjuan fort nga jashtë zone, por pa rezultat.
85'- Muça pasi merr një top të saktë nga Memelli, del i lirë me Hidi dhe ngatërrohet me këmbët e tij, duke humbur një tjetër shans për gol.
88'- Pinari kroson nga e majta dhe Sokol Bulku me kokë gjuan jashtë.
90'- Muka kroson në zonë nga goditje dënimi dhe pret i sigurt Mustafa.
Deklaratat e trajnerëve:
Sulejman Mema, trajneri i Tiranës:
"Krijuam volum loje, por nuk e gjetëm golin. Humbëm shumë raste të pastra para portës, çka solli një nervozizëm në radhët e skuadrës. Kundërshtari u mbrojt mirë dhe kundërsulmoi rrezikshëm".
Edmond Mustafaraj, trajneri i Elbasanit:
"Kishim ardhur në Tiranë për një rezultat pozitiv dhe ia arritëm qëllimit me një pikë të fituar me meritë. U munduam që ta prisnim kundërshtarin në fushën tonë dhe të kundërsulmonim. Kemi humbur disa raste për gol, madje mund ta kishim fituar ndeshjen nëse do të ishim treguar më të qetë para portës. Gjithsesi edhe me këtë pikë të marrë, jam i kënaqur, pasi skuadra në dy ndeshje ka marrë katër pikë. Shpresoj të vazhdojmë kështu edhe në të ardhmen".
Sulejman Mema, dorëheqje të parevokueshme
Menjëherë pas përfundimit të ndeshjes, trajneri i Tiranës, Sulejman Mema ka deklaruar përpara të gjithë gazetarëve dorëheqjen e tij të parevokueshme nga posti i teknikut të skuadrës. Katër rezultatet e fundit negative të bardhebluve në "Qemal Stafa", e kanë detyruar Memën të marrë këtë vendim. Një gjë të tillë ai e shpreh edhe vetë kur thotë: "Nuk mund ta duroj dot këtë situatë, ku në katër takime kemi marrë vetëm dy pikë. Tirana nuk i kapërdin dot të tilla rezultate dhe unë e shoh të arsyeshme që të jap dorëheqjen e parevokueshme. Mendoj se mund të jem unë e keqja e skuadrës, duke parë që ajo në përbërjen e saj ka lojtarë cilësor."
Shkëlqim Muça, acarohet me tifozët
Sikur të mos mjaftonte dorëheqja e trajnerit, pas përfundimit të takimit me Elbasanin, sekretari i klubit bardheblu, Shkëlqim Muça është acaruar me tifozët e skuadrës. Këta të fundit e kanë fyer, madje janë prekur edhe me duar me ish-lojtarin bardheblu, duke nxjerrë inatin e barazimit të arritur nga lojtarët. Duhej ndërhyrja e policisë dhe e disa prej miqve të Muçës, që situata të qetësohej. Vet shefi i klubit u shpreh i paqartë për këtë situatë, pasi ai nuk ka pjesë në fajin e rezultateve negative të skuadrës, duke qenë se edhe ndeshjen e pa si tifoz i thjeshtë nga shkallët e stadiumit.
Komenti
Kampionia në fuqi, Tirana, nuk shkoi më shumë se një barazim 0-0 ndaj Elbasanit për javën e 9-të të kampionatit. Një barazim i cili ka sjellë edhe dorëheqjen e trajnerit Mema nga stoli drejtues. Në katër javët e fundit bardheblutë kanë koleksionuar vetëm dy pikë në "Qemal Stafa", duke thelluar dita-ditës krizën. Ndeshja ndërmjet të dyja skuadrave nuk është ngritur mbi nivelin mesatar si rrjedhojë e gabimeve foshnjarake nga të dyja palët. Pritej që Tirana këtë javë t'i rikthehej fitores, por me atë sa dha në fushë, ajo mund të merrte një humbje të merituar. Trajneri Sulejman Mema (edhe pse jo në stolin drejtues) propozoi një 11-ëshe me ndryshime nga java e kaluar, ku Xhafa luajti në vend të Fortuzit dhe Hajdari në vend të Tafajt në krahun e majtë. Ndërkohë u rikonfirmuan Lici në rolin e liberos dhe i Hidit si titullar. Me formacion të plotë u paraqit edhe Elbasani, i cili vinte pas një fitore të bujshme me Lushnjën. Ndeshja është luajtur pothuajse në mesfushën e miqve, pasi Tirana e kërkoi me ngulm golin, por që hasi në një barrikadë të vështirë para portës së Mustafës. Gjithashtu, edhe sulmuesit bardheblu u treguan shumë konfuzë para Mustafës, duke humbur gola të sigurt. Ndërkohë portokallinjtë sulmonin rrallë dhe ishin më të rrezikshëm se vendasit, madje mund të kishin kaluar në avantazh në tri raste flagrante me Memellin, Dalipin dhe Muçën. Gjithsesi, takimi mbyllet me shifra të paprekura 0-0, çka thellon më tej krizën e kampionëve, të cilët detyrohen të lënë edhe vendin e tretë në renditje. Ndërsa miqtë elbasanllinj marrin një pikë të vyer në kryeqytet, me shpresën e ringjitjes sa më shumë në tabelën e klasifikimit.
Të veçanta
- Një tifozi të Tiranës i ra të fikët në shkallët e tribunës A, kur ndeshja sapo kishte filluar.
- Presidenti El Sajed nuk qe i pranishëm në tribunën VIP, pasi ndodhej në vendlindje. Gjithsesi gjatë gjithë takimit ai ka kominukuar me njerëzit më të afërt të tij për rezultatin e ndeshjes.
- Tifozët bardheblu edhe pse të shumtë në shkallët e stadiumit, kanë dalë të zhgënjyer, madje në disa momente kanë brohoritur lojën e Elbasanit.
- Trajneri Mema edhe këtë herë e ka parë ndeshjen nga larg dhe jo në stolin drejtues, duke qenë se ishte i skualifikuar për dy javë.
Lo scopo della nostra vita è di servire la Forza che ci ha creati,e dalla cui misericordia o approvazione dipende il nostro stesso respiro,servendo con lealt_ le Sue creature.Questo significa amore,che dovrebbe sostituire l'odio che si vede ovunque.
Denonco këtë mesazh tek moderatorët | IP: e regjistruar
|