Forumi Horizont Forumi Horizont > Tema Shoqërore > Letërsia > Letrarë të rinj > Bota e re e prozes > JEHONA E MALLKIMIT ( nga Daku)
Gjithsej 4 faqe: « 1 2 [3] 4 »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër
Autori
Titulli Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
Daku
Good boy

Regjistruar: 11/11/2003
Vendbanimi: Central Europe
Mesazhe: 15

Nje sqarim i vogel per lexuesit

Kjo novele eshte fiktive.Cdo ngjashmeri me persona apo ngjarje te verteta eshte krejt e paqellimshme,dhe thjesht rastesi.Shpresoj tju pelqeje.

Faleminderit.Daku

Denonco këtë mesazh tek moderatorët | IP: e regjistruar

Mesazh i vjetër 11 Dhjetor 2003 01:48
Daku nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Daku Kliko këtu për të kontaktuar me Daku (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Daku Shto Daku në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Daku në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
lorie
you fascinate me...

Regjistruar: 24/07/2003
Vendbanimi: in you
Mesazhe: 3137

pershendetje

Je bazuar mbi nje histori te vertete Daku apo eshte krejt imagjinare?
Trego ndonje gje per historine se jam kurjoze te di.
Mendimin per tregimin ta them me vone.
U have done a good work.(pa hipokrizi)

Mesazh i vjetër 11 Dhjetor 2003 05:35
lorie nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të lorie Kliko këtu për të kontaktuar me lorie (me Mesazh Privat) Vizito faqen personale të lorie't! Kërko mesazhe të tjera nga: lorie Shto lorie në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto lorie në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
i_lire
^^i_lire^^

Regjistruar: 02/08/2003
Vendbanimi: ^^__^^
Mesazhe: 1610

Citim:
Po citoj ato që tha SUNBELOVED
Gjate kesaj novele u perdoren kafshe te races te miratuara nga WWF. Kafshet qe u perdoren nuk u keqtrajtuan , nuk u abuzua me to dhe sot gezojne nje shendet te mire

Me shume informacion mund te gjeni www.analistjatelenovele.com

A ka mundesi te ma perktheje dikush kete mesazh... ?

Daku, urime per shkrimin, por per me teper per iniciativen dhe vullnatin qe ke marr.

Mesazh i vjetër 13 Dhjetor 2003 10:42
i_lire nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të i_lire Kliko këtu për të kontaktuar me i_lire (me Mesazh Privat) Vizito faqen personale të i_lire't! Kërko mesazhe të tjera nga: i_lire Shto i_lire në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto i_lire në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Daku
Good boy

Flm per mesazhet te gjithve

Lori zemra,kjo novele sic e thashe eshte krejt imagjinare por sigurisht jam munduar te tregohem sa me realist,pasi vete tema eshte pak a shume nje fragment nga jeta e vertete,i takon kohes.Eshte teper perkedhelese qe nje talent si ti e vlereson pak a shume kete veper modeste.Nuk dua tia ngre vlerat vetes por desha te shtoja qe nuk kam patur durim ta perpunoj kete novele,dhe eshte si te thuash dora e pare.Cudi qe Analistja me beri kete suprize duke e postuar.Ju falenderoj te gjithe ata qe kane patur durim ta lexojne deri ne fund novelen time te pare dhe te fundit.

I lire flm gjithashtu dhe per mesazhin tend.Por te them te drejten do isha shume i lumtur te benit nje kritike subjektive dhe reale pa u munduar per komplimenta,kam nevoje per dicka te tille dhe ju lutem.

Sunbeloved,nuk arrita te kuptoj mesazhin tend,por nese do te cileshosh personazhet e keasj novele me kafshe atehere nuk jam shum kurrioz per mendimin tend.Ok daku?

Pershendetje te gjithve

Mesazh i vjetër 13 Dhjetor 2003 17:36
Daku nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Daku Kliko këtu për të kontaktuar me Daku (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Daku Shto Daku në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Daku në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
lorie
you fascinate me...

Regjistruar: 24/07/2003
Vendbanimi: in you
Mesazhe: 3137

kritika???

hmm, ok
--shume sharje(arsyeja?- jane pjese e personazheve,identifikohen keshtu) por mund te mos perdoreshin aq shumeee.
--disa skena kaperxehen (prisja qe te kishte nje skene-ure midis takimit te tyre te pare dhe lidhjes se tyre(Bonit dhe Helenes), ishte shume i shpejte kalimi.
--Ne c'vend eshte ngjarja? ne Shqiperi apo ne Rusi? Emri Helena Kevinski duket tipik rus.
--personazhet qe pershkruan me bukur?--femrat dhe tipet e tyre(zemergjerat, "te veshtirat", capkenet, sensualet,mendjelehtat, "te devotshmet")
--personazhet qe i neglizhon?--djemte ,s'ke durim ti pershkruash . pervec Bonit qe besoj nuk eshte rastesi nese them qe jeni njesoj ose te pakten mund te gjej te njejtat mendime tek te dy.

pres komemte per komentet...

got to go
tung !

Mesazh i vjetër 15 Dhjetor 2003 01:52
lorie nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të lorie Kliko këtu për të kontaktuar me lorie (me Mesazh Privat) Vizito faqen personale të lorie't! Kërko mesazhe të tjera nga: lorie Shto lorie në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto lorie në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Daku
Good boy

Smile

E dashur Lorie

Boni-fakti qe eshte shkruar ky personazh ne veten e pare nuk eshte rastesi,vertet qe karakteri i tij eshte i ngjashem me timin.
Helena Kevinski-emre krejt imagjinar,por si karakter existon ne te vertete,nje shoqja ime ruse(ish e dashura ime,nje vajze shume e ngjashme me Helenen por qe fatmiriesisht nuk ka patur rastin te kete jeten e saj,aq me pak cdo lloj droge shte krejtesisht e huaj per te,gjithshtu cigarja apo alkooli).Por mendoj qe nje temperament i tille eshte i dashur dhe i rrezikshem njekohesisht...
Ndersa vajzat e tjera jane karaktere tipike shqiptare(Dorina,i ngjan nje shoqes sime si karakter,qe e njof mjaft mire por qe nuk kam patur fatin te jem per te me shume se nje shok),te tjerat jane vetem pjelle e fantazise

Djemte jane krejtesisht karaktere shqiptare dhe vete ngjarjet ne 90%zhvillohen ne shqiperi.
E pranoj qe disa skena kapercehen,por kam patur friken qe nuk do te ishte me novele por nje roman dhe do zgjatej pafundesisht.Sic e thashe nuk eshte e perpunuar,por arsyeja nuk ka qene padurimi,por thjesht pamundesia ime ti permbahesha nje gjendje te njejte shpirterore per nje kohe te gjate,dhe fantazia ime ishte teper e vrullshme per tu mbajtur ne fre.Jam akoma nje kalores i pamesuar dhe kali me te shumten e kohes vrapon nga ti doje qejfi,duke e ndier pasigurine time per ta drejtuar ate.
Po perse mendon qe djemte nuk jane shfaqur mire si karaktere?Mendoj qe me dy fjale kam percaktuar tipin e tyre,psh Fredi ose Timi i shkrete.
Eshte thjesht nje novele,ndoshta e shkurter,nuk kam dashur absolutisht ti permbahesha rregullave klasike,per arsyen se nuk i njof mire ato,megjithate desha qe ti permbahesha ngjarjeve kryesore dhe ti coja ato deri ne fund.Dua te bej nje perpunim te ri,dhe te lutem me thuaj ku te permbahem me shume,cilat nga skenat duhet ti heq dhe cilat duhet ti zhvilloj.Gjithashtu di isha shume mirenjohes nese do me jepje ndonje mendim per ndonje skene te re,apo zhvillim te ndonje personazhi qe te terheq me shume,qe mendon se ia vlen te zgjetem ne te

Pres me padurim komentin tend.

P.S.Vertet e ke lexuar te terin deri ne fund?

Mesazh i vjetër 15 Dhjetor 2003 03:55
eliz
Veteran ne forum

Regjistruar: 16/10/2003
Vendbanimi: Toke
Mesazhe: 1679

Smile

Daku

Te lumte.E lexova te gjithe.Me pelqeu shume.Shume origjinal per dicka qe s`ke perjetuar.Pak si shume sharje.Do te thoja ti perdorje aty ku do te tonosh dicka qe te mos ulesh vlerat e karaktereve.Thjesht mendimi im.Te uroj suksese ne vazhdimesi.Mezi pres te lexoj te dytin(novele apo roman).

Analiste te falenderoj qe e solle.

Mesazh i vjetër 22 Dhjetor 2003 12:46
eliz nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të eliz Kliko këtu për të kontaktuar me eliz (me Mesazh Privat) Vizito faqen personale të eliz't! Kërko mesazhe të tjera nga: eliz Shto eliz në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto eliz në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Equis
Anetar i regjistruar

Regjistruar: 09/03/2003
Vendbanimi: Tirane
Mesazhe: 139

Lori,duke e rilexuar kete teme te jap te drejte sidomos per trajtimin e percipte qe i kam bere personazheve dhe ngjarjeve te teresi.Meqenese eshte shkruar ne nje kohe kur kam qene teper i ri,dhe i paduruar ta trajtoj me seriozitetin e duhur nje veper qe pretendohet te lexohet ne publik.Jam duke i bere nje ripunim teresor,dhe jam thelluar ne ngjarje qe i kam lene pa shpjeguar apo qe s'i kam prekur fare.Gjithashtu ne perpunimin qe vazhdon te kryhet jane hequr dhe shume fragmente qe i kam cilesuar si ta pavlera apo jashte teme (persa i perket llogjikes se vazhdimesise se subjektit).Pra se shpejti do keni versionin e ri dhe te perpunuar te "Jehones se mallkimit" ose qe mund te quhet ndryshe "An albanian love story X"

Pershendetje,dhe me ke munguar.

P.S.Me jep ndonje ide interesante per titullin,te lutem.E kam shume te veshtire t'i jap nje titull te denje per kete novele,nuk arrij t'i kuptoj ata njerez qe japin titullin ne fillim fare pastaj shkruajne vepren.Une e kam shume te veshtire te titulloj qofte edhe nje poezi fare te thjeshte apo banale.Eshte e vertete qe titulli eshte po aq i rendesishem sa subjekti,qe eshte ai qe i terheq lexuesit qe ne fillim fare,dhe qe nje titull itmerrshem apo kot i largon ato fare dhe as qe e marrin mundimin ta lexojne vepren pastaj.
(M'i dego idete ne mesazhet private,si dhe nje parathenie te shkurter nese do maresh mundimin apo mendon se ia vlen te humbesh kohe me dicka te tille)

Te puth fort Equis

Mesazh i vjetër 28 Maj 2005 15:26
Equis nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Equis Kliko këtu për të kontaktuar me Equis (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Equis Shto Equis në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Equis në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
iliriusa
Shpirt i lire.....

Regjistruar: 11/03/2004
Vendbanimi: ......
Mesazhe: 1516

Ishte nje histori vertet prekese dhe i mungonin notat prej amatori, qe ju thoni se jane teper te dukshme.
Ju kishin kritikuar per kalimin nga njera pike tek tjetra pa treguar rrugen deri aty,sigurisht disa hapsira mund te mbushen me dicka me teper,por per mendimin tim kjo ia rrit vlerat historis, sepse e tregon historin ne te njejten menyre nje njeri i cili abuzon me veteveten mund ta tregonte.Te shkeputur, paksa te llahtarshme...
Ishte vertet e realizuar mire per mendimin tim.
I transportonte ndjenjat e personazheve fare qarte.
Ndoshta nuk prisje te merrje nje sugjerim nga une per titullin e kesaj novele, por do te kisha deshire te ta jep nje opinionin tim.
E vetmja kritik qe do te jepja une do te qe qe t'ju jepje personazheve kryesore tipare pak me te theksuara qe te mund te dallohen nga njeri tjetri. Une psh, Fredin edhe Timin i ngaterroja me njeri-tjetrin edhe disa here duhet ti kthehesha historis per tu rikujtuar se cili ishte njeri edhe cili tjetri.
Niku psh, edhe Klodi jane me karaktere teper te ndryshem edhe eshte shfaqur fare hapur kjo gje.
Edhe gjuha banale me duket se e ben historin me reale, megjithese ne disa raste mund edhe te evitohet.
Kerkoj falje qe po jap kritika kur nuk mi keni kerkuar, por mendova se opinioni im mund te te ndihmonte sado pak.
"Jehona e nje ylli" a "Jehona yjesh" besoj do te ishte paksa abstrakte por ndoshta do te koncidonte pak me historin.
Pershendetjet e mija Daku/Equis.
Shpresoj qe ta nxjerresh ne botim sa me shpejt kete edhe te tjera histori tuajat. Nqs e ke botuar kete histori, te uroj per kete!
Komplimentat e mia!
Nqs nuk do te hiqni dore nga shkrimi, besoj se do te beheni nje shkrimtar i mirefillte edhe i mirenjohur nje dite.
Respektet e mia!

Mesazh i vjetër 01 Tetor 2005 03:05
iliriusa nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të iliriusa Kliko këtu për të kontaktuar me iliriusa (me Mesazh Privat) Vizito faqen personale të iliriusa't! Kërko mesazhe të tjera nga: iliriusa Shto iliriusa në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto iliriusa në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Equis
Anetar i regjistruar

Regjistruar: 09/03/2003
Vendbanimi: Tirane
Mesazhe: 139

Hi Iliriusa

Flm per mendimet qe dhe.I vleresoj shume me ter mend dhe nuk dua ta fsheh,u njdeva mjaft mire per vleresimin qe kishe bere(ashtu sic do te ndihej cdo njeri besoj) pa modesti.
Sa per titullin ndoshta do ishte me mire te hiqej fare fjala "Jehone".Megjithse edhe ideja qe dhe ishte interesante.Por jehona si fjale nenkupton vijimin e nje tingulli,zeri apo dickaje twe thene nga ndonje njrei,qofte edhe nje klithme.Pra ka te beje me tingullin dhe te degjuarin,nuk arrij ta kuptoj cfare jehone mund te kishte ndonje send apo yll,jehone vjen nga ndonje zhurme apo tingull.Ideja ishte qe subjekti ne vetvete permban nje fatkeqesi qe mund t'i ndodhe kujtdo,qe per shume njerez eshte mallkim,apo tragjedi.Dhe meqenese historia fillon me ndryshimin e jetes se personazhit kryesor atehere ky mallkim i perket te shkuares megjithse eshte akoma teper prane dhe reale,dhe shpesh here rishfaqet si nje mankth apo enderr e keqe,i metaforizuar si nje mallkim qe vazhdon te jehoje ne mendjen dhe ne shpirtin e personazheve.U zgjata shume por desha te shpjegoja tamam idene e titullit.
Per sa i perket personave si timi apo Fredi qe ngjasojne,eshte bere paksa qellimisht.NUk e di nese ke patur ndonje experience me ndonje te njohur apo ke degjuar per situata te njejta.Me beso,ata mund te jene njerez te mrekullueshem por qe jeta qe bejne abuzimi me veten e tyre i shnderron ne monstra te vetvetes apo njerezve qe i rrethojne.Dhe sjelljet jane te njejta per te gjithe.Eshte e habitshme por sado te ndryshem qofshim ata bejne te njejten gje,identikisht,sikur ta kishin bere me fjale.Veprimet e tyre jane krejt te njejta,pa asnje ndryshim.Me pak fjale sillen njesoj qe te gjithe ne situata te ndryshme.Prandaj edhe nuk mund te zbulosh shume per karakterin e tyre apo boten e tyre,qe te mund te dallosh nga njeri tjetri.Ne kete rast bota e tyre eshte vetem doza qe duhet te sigurojne,jetojne dhe mendojne vetem per te,apo si te sigurojne leket e nevojshme.Kjo eshte e gjitha,megjithate nuk ka te beje fare me karakterin.ketu gabohen njerezit kur i akuzojne si qenie pa karakter.
Nejse se u zgjata shume.Shpresoj te flasim perseri ndoshta per tema me te bukura.
Flm.

Mesazh i vjetër 02 Nëntor 2005 21:40
Equis nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Equis Kliko këtu për të kontaktuar me Equis (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Equis Shto Equis në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Equis në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Ora tani: 20:49 Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
Gjithsej 4 faqe: « 1 2 [3] 4 »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër

Forumi Horizont Forumi Horizont > Tema Shoqërore > Letërsia > Letrarë të rinj > Bota e re e prozes > JEHONA E MALLKIMIT ( nga Daku)

Përgatit Këtë Faqe Për Printim | Dërgoje Me Email | Abonohu Në Këtë Temë

Vlerëso këtë temë:

Mundësitë e Nën-Forumit:
Nuk mund të hapni tema
Nuk mund ti përgjigjeni temave
Nuk mund të bashkangjisni file
Nuk mund të modifikoni mesazhin tuaj
Kodet HTML nuk lejohen
Kodet speciale lejohen
Ikonat lejohen
Kodet [IMG] lejohen

Kliko për tu larguar nese je identifikuar