Daku
Good boy

Regjistruar: 11/11/2003
Vendbanimi: Central Europe
Mesazhe: 15
|
E dashur Lorie
Boni-fakti qe eshte shkruar ky personazh ne veten e pare nuk eshte rastesi,vertet qe karakteri i tij eshte i ngjashem me timin.
Helena Kevinski-emre krejt imagjinar,por si karakter existon ne te vertete,nje shoqja ime ruse(ish e dashura ime,nje vajze shume e ngjashme me Helenen por qe fatmiriesisht nuk ka patur rastin te kete jeten e saj,aq me pak cdo lloj droge shte krejtesisht e huaj per te,gjithshtu cigarja apo alkooli).Por mendoj qe nje temperament i tille eshte i dashur dhe i rrezikshem njekohesisht...
Ndersa vajzat e tjera jane karaktere tipike shqiptare(Dorina,i ngjan nje shoqes sime si karakter,qe e njof mjaft mire por qe nuk kam patur fatin te jem per te me shume se nje shok),te tjerat jane vetem pjelle e fantazise
Djemte jane krejtesisht karaktere shqiptare dhe vete ngjarjet ne 90%zhvillohen ne shqiperi.
E pranoj qe disa skena kapercehen,por kam patur friken qe nuk do te ishte me novele por nje roman dhe do zgjatej pafundesisht.Sic e thashe nuk eshte e perpunuar,por arsyeja nuk ka qene padurimi,por thjesht pamundesia ime ti permbahesha nje gjendje te njejte shpirterore per nje kohe te gjate,dhe fantazia ime ishte teper e vrullshme per tu mbajtur ne fre.Jam akoma nje kalores i pamesuar dhe kali me te shumten e kohes vrapon nga ti doje qejfi,duke e ndier pasigurine time per ta drejtuar ate.
Po perse mendon qe djemte nuk jane shfaqur mire si karaktere?Mendoj qe me dy fjale kam percaktuar tipin e tyre,psh Fredi ose Timi i shkrete.
Eshte thjesht nje novele,ndoshta e shkurter,nuk kam dashur absolutisht ti permbahesha rregullave klasike,per arsyen se nuk i njof mire ato,megjithate desha qe ti permbahesha ngjarjeve kryesore dhe ti coja ato deri ne fund.Dua te bej nje perpunim te ri,dhe te lutem me thuaj ku te permbahem me shume,cilat nga skenat duhet ti heq dhe cilat duhet ti zhvilloj.Gjithashtu di isha shume mirenjohes nese do me jepje ndonje mendim per ndonje skene te re,apo zhvillim te ndonje personazhi qe te terheq me shume,qe mendon se ia vlen te zgjetem ne te
Pres me padurim komentin tend.
P.S.Vertet e ke lexuar te terin deri ne fund?
|