qershor13
Vagabonding

Regjistruar: 05/02/2003
Vendbanimi: Rio
Mesazhe: 2547
|
Trajneri i durrsakëve ka mbetur i kënaqur nga loja e të tijve ndaj portokallinjve
Lika: Elbasani, fitore e merituar
Fitorja e Teutës ndaj ekipit të Elbasanit të shtunën që kaloi, i ka forcuar pozitat kryesuese të durrsakëve. Tashmë ata e shikojnë veten vetëm 1 pikë pas kryesueses së kampionatit, Tiranës, dhe me pikë të barabarta me Partizanin. Në lidhje me fitoren më të fundit, trajneri i bregdetarëve, Hasan Lika, ka folur pak, sepse mendja e tij tashmë ka "fluturuar" te ndeshja e së mërkurës, në kryeqytet, ndaj Tiranës. Gjithsesi, për të dyja këto ballafaqime të afërta me njëra-tjetrën në kampionat, numri 1 i stolit të Teutës do të komentonte:
- Lika, a mbetët i kënaqur nga loja e skuadrës në ndeshjen e fituar pastër me Elbasanin?
- Sigurisht që po. Ne fituam edhe ndaj Lushnjës, por nuk luajtëm aq mirë sa me Elbasanin. Ndaj Elbasanit mendoj se kemi arritur një fitore të merituar. E filluam gjithçka mirë, krijuam raste për shënim, epërsi në lojë dhe, për pasojë, edhe shënuam golin e parë. Mirëpo, më pas, skuadra u tërhoq disi në gjysmëfushën e saj, çka i dha kurajo kundërshtarit, që mori frenat e lojës në dorë. Kjo solli edhe barazimin e përkohshëm të rezultatit të ndeshjes. Kemi vuajtur shumë në minutat e fundit të pjesës së parë, sepse na u dëmtua Tetova dhe Zëre. Me fillimin e pjesës së dytë, u detyruam të bëjmë ndryshime. Fatmirësisht, këto ndryshime na siguruan edhe suksesin. Në njëfarë mase, fitorja erdhi edhe si rezultat i gabimeve të kundërshtarit, por, mbi të gjitha, është meritë e skuadrës.
- Në momente të caktuara të ndeshjes me Elbasanin keni reaguar ashpër ndaj gjyqtarit. Kjo do të thotë se keni rezerva për gjykimin e Likjes?
- Jo, nuk mund ta them këtë. Megjithatë, mendoj se gjykimi nuk u ngrit në nivelin e ndeshjes. Unë jam dakord që gjyqtarë të tillë që kërkojnë të afirmohen, duhen përkrahur nga të gjithë, por ama mendoj se mund të bëhej një zgjedhje më e mirë për gjykimin e një ndeshjeje të tillë. Si ndaj nesh, ashtu edhe ndaj kundërshtarit, gjyqtari bëri disa gabime që rënduan psikollogjikisht mbi futbollistët.
- Në horizont duket ndeshja me Tiranën...
- Që tani (pas ndeshjes me Elbasanin) kam filluar të mendoj për Tiranën. Fatkeqësisht, dëmtimet e Zëres dhe Tetovës na e vështirësojnë punën për ndeshjen e ardhshme. Kam frikë se, si Zëre, ashtu edhe Tetova, nuk do të riaftësohen dot deri të mërkurën, ditën e ndeshjes me Tiranën.
- Me ç'pretendime shkoni në këtë ndeshje kyçe për vijueshmërinë pozitive të kampionatit?
- Tirana, pavarësisht se ka humbur ndaj Partizanit, ka vlera të padiskutueshme. Madje, dështimi në ndeshjen me të kuqtë do t'i detyrojë kampionët në fuqi të bëjnë autokritikë para sportdashësve të tyre. Prandaj, kjo ndeshje do të jetë tepër e vështirë për ne.
- A mendoni se Teuta ka avantazhe psikologjike, sepse vjen pas një fitoreje të pastër me Elbasanin, ndërkohë që kundërshtari pas humbjes shokuese me Partizanin?
- Jo, nuk mendoj kështu. Nuk duhet të nisemi nga fakte të tilla për ta gjykuar këtë ndeshje. Të tilla avantazhe psikologjike në dukje, kur ekzagjerohen, japin më tepër efekte negative. Tirana është një nga skuadrat më të mira të kampionatit shqiptar dhe kjo do të thotë shumë. Humbja e radhës në kampionat nuk do të thotë që Tirana është në vështirësi.
Lo scopo della nostra vita è di servire la Forza che ci ha creati,e dalla cui misericordia o approvazione dipende il nostro stesso respiro,servendo con lealtÃ_ le Sue creature.Questo significa amore,che dovrebbe sostituire l'odio che si vede ovunque.
Denonco këtë mesazh tek moderatorët | IP: e regjistruar
|