Forumi Horizont Forumi Horizont > Tema Shoqërore > Filozofia > Zoti? Vlerësimi i Temës: 4 votime, mesatarja 4.00.
Gjithsej 44 faqe: « E parë ... « 21 22 23 24 25 26 27 28 29 [30] 31 32 33 34 35 36 37 38 39 » ... E fundit »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër
Autori
Titulli Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
Sunlight
depertuese..

Regjistruar: 16/07/2004
Vendbanimi: atje ku lind dielli..
Mesazhe: 89

o shpirt i humbur, me kot se quake veten te tille,

nje njeri qe nuk beson mund ti beje lavazh trurit te vet via pyetjeve apo analizave per te vertetuar dicka..ne kete rast kemi dyshimin se a ekziston zoti apo jo?

nese une kam tru qe mendoj pse nuk i shoh ata? mos valle nuk kam mendje?
si funksionon ky proces i kompjuterizuar, mund te themi, i percaktuar ne nje menyre perfekte, nga kush??? nga une, ti apo ata qe lindin dhe vdesin vazhdimisht???

nese rryma elektrike eshte percjellese si funksionon kjo rryme, une nuk e shoh...si ka mundesi qe vihet ne pune nje objekt mekanik ne saje te rrymes elektrike???

Une mendoj se nese Zoti do te ishte i shikueshem nga njerezit, (gje qe nuk mund te ndodhe, sepse Ai nuk eshte si njeriu) atehere te gjithe do t'i besonin, dhe askush nuk do te mekatonte sepse do kishte frike ndeshkimin e Zotit? Atehere kjo bote do te ishte ideale, pa gjak, pa lifte, pa vuajtje?? A mund te quhej jete??
JO!parajse ndoshta
Pikerisht per kete ne jemi vene ne prove, ne saj te inteligjences se dhuruar nga krijuesi ne vihemi ne prove cdo dite, me veten tone dhe me njerezit, me pasurine e varferine, se a do jemi falenderues apo perbuzes??

Zoti nuk ka nevoje per njeriun, njeriu ka nevoje per Zotin, ashtu sikurse foshnja per nenen e tij......................

Lost soul, une uroj qe ti te vazhdosh te analizosh sikurse ben plloshtani, kerkoje besimin dhe do ta gjesh...

Ju pershendes

Denonco këtë mesazh tek moderatorët | IP: e regjistruar

Mesazh i vjetër 14 Shkurt 2006 12:31
Sunlight nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Sunlight Kliko këtu për të kontaktuar me Sunlight (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Sunlight Shto Sunlight në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Sunlight në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
lost_soul
going nowhere..

Regjistruar: 11/12/2005
Vendbanimi: orders of magnitude
Mesazhe: 2692

Citim:
Po citoj ato që tha Sunlight
o shpirt i humbur, me kot se quake veten te tille,

nje njeri qe nuk beson mund ti beje lavazh trurit te vet via pyetjeve apo analizave per te vertetuar dicka..ne kete rast kemi dyshimin se a ekziston zoti apo jo?

nese une kam tru qe mendoj pse nuk i shoh ata? mos valle nuk kam mendje?
si funksionon ky proces i kompjuterizuar, mund te themi, i percaktuar ne nje menyre perfekte, nga kush??? nga une, ti apo ata qe lindin dhe vdesin vazhdimisht???

nese rryma elektrike eshte percjellese si funksionon kjo rryme, une nuk e shoh...si ka mundesi qe vihet ne pune nje objekt mekanik ne saje te rrymes elektrike???

Une mendoj se nese Zoti do te ishte i shikueshem nga njerezit, (gje qe nuk mund te ndodhe, sepse Ai nuk eshte si njeriu) atehere te gjithe do t'i besonin, dhe askush nuk do te mekatonte sepse do kishte frike ndeshkimin e Zotit? Atehere kjo bote do te ishte ideale, pa gjak, pa lifte, pa vuajtje?? A mund te quhej jete??
JO!parajse ndoshta
Pikerisht per kete ne jemi vene ne prove, ne saj te inteligjences se dhuruar nga krijuesi ne vihemi ne prove cdo dite, me veten tone dhe me njerezit, me pasurine e varferine, se a do jemi falenderues apo perbuzes??

Zoti nuk ka nevoje per njeriun, njeriu ka nevoje per Zotin, ashtu sikurse foshnja per nenen e tij......................

Lost soul, une uroj qe ti te vazhdosh te analizosh sikurse ben plloshtani, kerkoje besimin dhe do ta gjesh...

Ju pershendes

po pse moj drita e diellit ma nxorre sekretin pse e quaj veten te tille?...
ok, po ta fal kete here..

......

nje shoku im besimtar i devotshem me ka thene njehere "nuk shkova une tek besimi, por ishte besimi qe erdhi tek une".
Une nuk kam ndermend ta kerkoj dhe ta gjej besimin me zor. (nje ligj i Murphy-t thoqe qe "me shume studim mund te provosh cdo teori").
Njerezve te ndryshem i vjen besimi ne momente te caktuar te jetes ose kurre. Ndoshta eshte nje ngjarje qe ndodh, ose thjesht vetvetiu qe e ben njeriun te besoje.

Megjithate ve re qe edhe ti bie ne gracken e arsyetimit dhe kerkon te vertetosh ekzistencen e zotit. Vete fjala "besoj" e perjashton nje mundesi te tille. Ne themi "besoj ne zot" dhe jo "eshte e vertetuar qe ka zot". Fjala "besoj" nuk eshte e rastesishme. Kur te bejne nje pyetje per te cilen s'je i sigurte, ti pergjigjesh "besoj qe po", ose "besoj qe jo", pra pergjigja percjell nje besim te brendshmem por jo vertetim.
Askush nuk mund te vertetoje ekzistencen ose mosekistencen e zotit. Ajo ngelet nje ceshtje thellesisht besimi personal.

Mund t'i jepja pergjigje te gjitha arsyetimeve qe ke dhene (lavazhit te trurit etj), por sinqerisht do t'u zgjaste shume dhe do t'u bente e merzitshme, (sidomos kur jam i sigurte qe s'kemi per t'ia mbushur mendjen njeri-tjetrit) keshtu qe po e mbyll ketu

pershendetje.

Mesazh i vjetër 14 Shkurt 2006 16:51
lost_soul nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të lost_soul Kliko këtu për të kontaktuar me lost_soul (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: lost_soul Shto lost_soul në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto lost_soul në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Auberoni
...

Regjistruar: 13/10/2004
Vendbanimi: vrrr place
Mesazhe: 117

Citim:
Po citoj ato që tha Sunlight

I - nese rryma elektrike eshte percjellese si funksionon kjo rryme, une nuk e shoh...si ka mundesi qe vihet ne pune nje objekt mekanik ne saje te rrymes elektrike???

II - Une mendoj se nese Zoti do te ishte i shikueshem nga njerezit, (gje qe nuk mund te ndodhe, sepse Ai nuk eshte si njeriu) atehere te gjithe do t'i besonin, dhe askush nuk do te mekatonte sepse do kishte frike ndeshkimin e Zotit? Atehere kjo bote do te ishte ideale, pa gjak, pa lifte, pa vuajtje?? A mund te quhej jete??

I
Rrymen mund ta ndjesh; per ate edhe beson se ka rryme.

II
a) Nga e di ti se ai nuk eshte si njeriu? dhe
b) Atehere do te quhej Diktature; Duhesh te besh ashtu sic thote AI se perndryshe do te denon. Po edhe sot, ben cfare nuk thote qeveria dhe do denohesh.

Mesazh i vjetër 14 Shkurt 2006 21:52
Auberoni nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Auberoni Kliko këtu për të kontaktuar me Auberoni (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Auberoni Shto Auberoni në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Auberoni në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
volter
shpirt artisti

Regjistruar: 20/11/2003
Vendbanimi: Moscow
Mesazhe: 4646

Perse diktature, ti quan zotin diktator, ti paske harruar qe je i vetmi krijese njerezore qe ke me shume nga te gjithe liri, te zgjedhesh vete te drejten , vete te shtrembeten, te keqen ose te miren... Po ke mednuar ndonjehere per lirine e qenit. Ai s ka liri sa njeriu, ai eshte i programuar te jete vetem qen, as me shume e as me pak... qen do lindi dhe qen do vdesi. Ai nuk mund te mendoje, as te analizoje ose te punoje ne ente publike, ndersa ti ke te drejte kete ta besh....pikerisht per kete ti quan zotin diktator... gabim fatal auberon..

Mesazh i vjetër 15 Shkurt 2006 03:35
volter nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të volter Kliko këtu për të kontaktuar me volter (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: volter Shto volter në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto volter në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Auberoni
...

Citim:
Po citoj ato që tha plloshtani
ti quan zotin diktator... gabim fatal auberon..

Si do ta quaje nje ideologji pa opozite????

Mesazh i vjetër 15 Shkurt 2006 21:46
Auberoni nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Auberoni Kliko këtu për të kontaktuar me Auberoni (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Auberoni Shto Auberoni në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Auberoni në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
volter
shpirt artisti

Wink

Citim:
Po citoj ato që tha Auberoni

Si do ta quaje nje ideologji pa opozite????

Si te thuash si nje force areale dinamike

Mesazh i vjetër 17 Shkurt 2006 05:36
volter nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të volter Kliko këtu për të kontaktuar me volter (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: volter Shto volter në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto volter në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Auberoni
...

Citim:
Po citoj ato që tha plloshtani

Si te thuash si nje force areale dinamike

Nuk e kuptoj ne cfare mesi hyn kjo etimiologji negative helene e a-së. Pyta ime ishte e thjeshte; cfare rezultatesh do te sillte nje ideologji pa asnje opozite, pamvarsisht motivin,qofte nga mireqenia e larte apo nga friga.

Nevoja per vetem nje ideologji eshte argument i diktatorve, te pakten brenda kufijve te koncepteve tona mbi te cilat eshte ndertuar tere kjo jete\bote.

Mesazh i vjetër 17 Shkurt 2006 23:30
volter
shpirt artisti

Ideologjia pa asnje opozite c mund te sillte? Konkurencen e lekures se vete, qe frymohet brenda kufijve te caktuar...

Mesazh i vjetër 19 Shkurt 2006 21:50
HERO
vampir

Regjistruar: 06/08/2005
Vendbanimi: topana
Mesazhe: 412

Kam deshire te pyes keta fetaret ne forum se cmendojne per zotin pavaresisht nga feja?menjfjale cfare perkufizimi i japin fjales zot?
Nuk dua rreshta nga librat e shkruajtur nga profete , mnjf jo pershkrimin qe njerezit i bejne zotit , por idene personale te dikujt mbi perkufizimin e fjales zot.Nqs gjithcka i perket zotit atehere perse?
nqs Zoti eshte krijuesi atehere perse krijoi?
Perse duhej qe njeriu te arrij gjithmone me forcat e veta?
sic eshte edhe fakt historik,njeriu gjithmone ka arritur ti perballet ndryshimeve me forcat e veta.

Mesazh i vjetër 03 Mars 2006 20:38
HERO nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të HERO Kliko këtu për të kontaktuar me HERO (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: HERO Shto HERO në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto HERO në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Prespa
KLIKO

Regjistruar: 27/02/2006
Vendbanimi: Tirane
Mesazhe: 125

E kush jam une per te folur per Zotin?

Modifikuar nga myzeqari datë 04/03/2006 ora 16:12

Mesazh i vjetër 04 Mars 2006 15:22
Prespa nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Prespa Kliko këtu për të kontaktuar me Prespa (me Mesazh Privat) Vizito faqen personale të Prespa't! Kërko mesazhe të tjera nga: Prespa Shto Prespa në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Prespa në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Ora tani: 08:39 Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
Gjithsej 44 faqe: « E parë ... « 21 22 23 24 25 26 27 28 29 [30] 31 32 33 34 35 36 37 38 39 » ... E fundit »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër

Forumi Horizont Forumi Horizont > Tema Shoqërore > Filozofia > Zoti?

Përgatit Këtë Faqe Për Printim | Dërgoje Me Email | Abonohu Në Këtë Temë

Vlerëso këtë temë:

Mundësitë e Nën-Forumit:
Nuk mund të hapni tema
Nuk mund ti përgjigjeni temave
Nuk mund të bashkangjisni file
Nuk mund të modifikoni mesazhin tuaj
Kodet HTML nuk lejohen
Kodet speciale lejohen
Ikonat lejohen
Kodet [IMG] lejohen

Kliko për tu larguar nese je identifikuar