Forumi Horizont Forumi Horizont > Nen-forumet e lira > Të ndryshme > Arkiva > mendime te castit... Vlerësimi i Temës: 5 votime, mesatarja 3.40.
Gjithsej 337 faqe: « E parë ... « 325 326 327 328 329 330 331 332 333 [334] 335 336 337 »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër
Autori
Titulli Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
shelgu
-

Regjistruar: 27/11/2007
Vendbanimi: EU
Mesazhe: 8928

Citim:
Po citoj ato që tha lost_soul
Keshtu ka thene Galois?? Por ai nuk njihet per filozof!! Apo fluturim filozofik i tij thuaj .
Nejse edhe nese e ka thene e ka thene gabim. Mendon qe matematika shpiket apo gjendet?

p.s.
s'e kam degjuar ndonjehere fjalen "azerte", sepse mund te kisha ndonje koment, por po e lej per here tjeter pasi te na e tregosh.

" e azerte" = e gatshem. eshte barbarizem. dhe prandaj edhe une nuk dua te diskutoj me referenca, sepse ashtu si ti tha qe Galua e ka thene gabim, nje miku im dikr kur po diskutonim per dicka dhe une iu referova nje shkencetari me tha:C'ja ka futur kot" te pakten kur flas me fjalet e mia dhe me thone keshtu dal vetem une i paditur.

Matematika nuk shpiket aspak. Ajo eshte objektive, madje edhe ligjet e saj.

Ne i gjejme ku jane dhe si jane dhe i nxjerrim ne siperfaqe. Edhe fjala shpiket me duket si e tepert, "zbulohet," mos eshte me e zakte(ia heq mbulesen pra?)

Per te hequr kete mbulese, ne perdorim, mjete te ndryshme, duart, nje mashe, duart e dikujt tjeter..si te na vije

Denonco këtë mesazh tek moderatorët | IP: e regjistruar

Mesazh i vjetër 30 Dhjetor 2007 01:49
shelgu nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të shelgu Kliko këtu për të kontaktuar me shelgu (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: shelgu Shto shelgu në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto shelgu në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
shelgu
-

Citim:
Po citoj ato që tha puntori
...fluturon, fluturon....gomari.

Ne rastin konkret te paradoksit, nese un them fluturon opinga, kush ka te drejte ata qe thone fluturon apo ata qe thone jo. Un them fluturon se e kam pa me syt e mi.

Gomari nuk fluturon, leri ato eshte thjesht nje paradoks, por opinga edhe mund te fluturoje

kur te vjen pas kokes, atehere bindesh

Mesazh i vjetër 30 Dhjetor 2007 01:51
shelgu nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të shelgu Kliko këtu për të kontaktuar me shelgu (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: shelgu Shto shelgu në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto shelgu në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
daedal
.

Regjistruar: 07/10/2007
Vendbanimi: .
Mesazhe: 310

po mendoja dike qe shkruante me shume viza dhe pika...dhe tani nuk e ben me... nejse nje antar qe ka si nick name nje ndarje te madhe gjeografike mund ta kuptoje.

http://www.forumihorizont.com/membe...nfo&userid=6368

Mesazh i vjetër 30 Dhjetor 2007 02:21
daedal nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të daedal Kërko mesazhe të tjera nga: daedal Shto daedal në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto daedal në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
kotka
.....

Regjistruar: 21/06/2007
Vendbanimi: .....
Mesazhe: 3612

Citim:
Po citoj ato që tha cedrus

" e azerte" = e gatshem. eshte barbarizem. dhe prandaj edhe une nuk dua te diskutoj me referenca, sepse ashtu si ti tha qe Galua e ka thene gabim, nje miku im dikr kur po diskutonim per dicka dhe une iu referova nje shkencetari me tha:C'ja ka futur kot" te pakten kur flas me fjalet e mia dhe me thone keshtu dal vetem une i paditur. 

uuuhh sa me pelqeu kjo "C'ja ka futur kot" ishte tamam per oreksin tim alla kotke cedrus

ciao dhe Gezuar Vitin e Ri, ti bashke me soul (Soul mireserdhe)

Mesazh i vjetër 31 Dhjetor 2007 04:33
kotka nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të kotka Kliko këtu për të kontaktuar me kotka (me Mesazh Privat) Vizito faqen personale të kotka't! Kërko mesazhe të tjera nga: kotka Shto kotka në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto kotka në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
~Enigme~
Simplexity

Regjistruar: 08/10/2005
Vendbanimi: My soul
Mesazhe: 4073

Citim:
Ne fakt enigma, nuk eshte analiza matematike, por analize propozicionesh me nje fjale eshte analiza e "e lagu, por s'e lagu tamam" etj.

flm
Ne lidhje me temen:
Mendime te cregullta...
-A ndryshon njeriu, e ne se po cfare na shtyn te ndryshojme?
-Ky vend ku shkruaj shpesh (aq shpesh sa qenkam bere nje nga 15 anetaret me aktivet brenda 3 vjecari )me shtyn te pasuroj fjalorin shqip, tashme kemi arritur jashte kesaj faqe te flasim me nderthurje te 2 gjuhesh qe vetem ata qe zoterojne keto te 2ja mund te na kuptojne.....
-E duke menduar nr e gjihe ketyre mesazheve, sjell ne mendje se ditar s'kam mbajtur asnjehere por kuptoj se fh qenka kthyer ne nje i tille, e do te me vinte keq nqs nuk i grumbulloja te gjitha mendimet e hedhura ketu diku.... pa perfshire gjysmen e mesazheve qe eshte mare me lojra .....ndonje vullnetar per ndihme ..........
E pastaj mendimet time qe ndaj me ju ndalen me cfare kam shkrojtur tek biografia e profilit 
"Forumi Horizont- ditari im, dehja ime, ashashi tim, cigarja, droga dhe prostuticioni !!!!"

Mesazh i vjetër 31 Dhjetor 2007 07:24
~Enigme~ nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të ~Enigme~ Kliko këtu për të kontaktuar me ~Enigme~ (me Mesazh Privat) Vizito faqen personale të ~Enigme~'t! Kërko mesazhe të tjera nga: ~Enigme~ Shto ~Enigme~ në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto ~Enigme~ në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
shelgu
-

Citim:
Po citoj ato që tha kotka

uuuhh sa me pelqeu kjo "C'ja ka futur kot" ishte tamam per oreksin tim alla kotke cedrus

ciao dhe Gezuar Vitin e Ri, ti bashke me soul (Soul mireserdhe)

Po pra, ai e nxori shkencetarin injorant, te pakten te me nxjerre vetem mua, nuk prishet shume pune.
Te erdhi pas midese ty e?

Faleminderit per urimin. Edhe ti me L.Soul ta gezoni vitin e ri.

daedal, gezuar vitin e ri. Mos bej gabime se nuk eshte mire. I leme ne kete vit qe po iken keto se mund te flasim prape ne vitin qe vjen.

Gezuar te gjitheve, dhe pa merira.

Mesazh i vjetër 31 Dhjetor 2007 07:55
kotka
.....

Regjistruar: 21/06/2007
Vendbanimi: .....
Mesazhe: 3612

Ne emigracion na bashkon tradita dhe jo niveli dhe diapazoini qe kane njerezit....

Kjo eshte nje nga vuajtjet me te medha te emigracionit do te thoja dhe sa shume dhemb atje thelle ne gjoks, sepse ne tavoline do te ulesh me ata qe kurre nuk do ti zgjidhje si te pershtatshem per te qene ne tavoline me ty.....nuk di nga ta nisesh kuvenden dhe nga ta bitisesh...gjithmone mbetet ne mes, pa fund...sepse baza me e thelle e bisedes eshte thashethemi dhe asgje tjeter.

Prandaj kete vit vendosa ta shtroj tavolinen vetem per te dashurin tim te zemres, ku te flasim e te mos pushojme kurre.  Une dhe ti dhe kurkush tjeter..........ja keshtu do ta presim kete Vit te Ri nen reflektimin e dy qirinjve tane mbi tavoline....

Gezuar te gjitheve prane te dashurve tuaj dhe edhe ne qofte se akoma nuk e keni gjetur te dashurin tuaj, kurre mos hiqni dore ne procesin e ketij kerkimi....

Ne kete bote kerkojme vetem per nje person..........kurre per dy.

Mesazh i vjetër 31 Dhjetor 2007 22:05
kotka nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të kotka Kliko këtu për të kontaktuar me kotka (me Mesazh Privat) Vizito faqen personale të kotka't! Kërko mesazhe të tjera nga: kotka Shto kotka në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto kotka në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
cancer
Anëtar Aktiv

Regjistruar: 09/03/2003
Vendbanimi: tirane
Mesazhe: 448

vit te ri me vari lesht se ky skisha kaluar ndonjehere. nje atmosfere koti ketu ne tirane,rruget ne erresire,pasditen e 31 skishte kembe robi ne qytet sikur kishte plasur lufta,cdo lokal luksoz i bllokut kishte ngjitur nga nje mal me plehra, te vetmit rob qe shikoje rrugeve ishin adoleshnte dhe te rinj maloke e katundare nga kamza e lapraka. te rinj te ndrydhur ne pubin ku e kalova mesnaten,sikur festonin sepse duhet te festonin e jo sepse kishin deshire.

i vetmi ngushellim ngeli perseri cigarja dhe shishja e birres

Mesazh i vjetër 02 Janar 2008 03:03
cancer nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të cancer Kliko këtu për të kontaktuar me cancer (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: cancer Shto cancer në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto cancer në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
lost_soul
going nowhere..

Regjistruar: 11/12/2005
Vendbanimi: orders of magnitude
Mesazhe: 2692

Citim:
Po citoj ato që tha cedrus

E pse qenka barbarizem? Kjo fjale sikur perdoret per te simbolizuar shkaterrim dhe jo kopjim. Sidoqofte e kuptoj se ku don te dalesh, por ajo qe s'kuptoj eshte pse i ve korniza keshtu vetes. Nderkohe qe ne disa mesazhe me pare (mbi)vleresoje mendimin filozofik si jashte kornizave, dhe ti u bere mbartes i saj.

Pse qenka e papranueshme (per ty kuptohet) perdorimi i ndonje shprehje te dikujt (qofte shkencetar apo shites vajguri) qe ne menyre perfekte ka sintetizuar nje mendim apo koncept qe kerkon te shprehesh? Sa nga ato qe thua ti (apo kushdo tjeter xhanem) jane origjinale sipas mendimit tend. Gjasat jane qe te jete zero. Flas per koncepte themelore, jo per fjale dhe fjali qe rastesisht te qellon t'i hedhesh ne nje forum. Nuk e di per ty, por une per vete nuk i atriboj vetes asnje koncept si origjinal, si plotesisht timin. Cdo koncept qe kam ne koke, gjasat jane qe ta kem hasur diku me pare.

... se per pak harrova. Hajde gezuar kujtdo qe e lexon kete .

Modifikuar nga lost_soul datë 02/01/2008 ora 09:04

Mesazh i vjetër 02 Janar 2008 08:50
lost_soul nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të lost_soul Kliko këtu për të kontaktuar me lost_soul (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: lost_soul Shto lost_soul në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto lost_soul në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
shelgu
-

Citim:

E pse qenka barbarizem? Kjo fjale sikur perdoret per te simbolizuar shkaterrim dhe jo kopjim. Sidoqofte e kuptoj se ku don te dalesh, por ajo qe s'kuptoj eshte pse i ve korniza keshtu vetes. Nderkohe qe ne disa mesazhe me pare (mbi)vleresoje mendimin filozofik si jashte kornizave, dhe ti u bere mbartes i saj.

Pse qenka e papranueshme (per ty kuptohet) perdorimi i ndonje shprehje te dikujt (qofte shkencetar apo shites vajguri) qe ne menyre perfekte ka sintetizuar nje mendim apo koncept qe kerkon te shprehesh? Sa nga ato qe thua ti (apo kushdo tjeter xhanem) jane origjinale sipas mendimit tend. Gjasat jane qe te jete zero. Flas per koncepte themelore, jo per fjale dhe fjali qe rastesisht te qellon t'i hedhesh ne nje forum. Nuk e di per ty, por une per vete nuk i atriboj vetes asnje koncept si origjinal, si plotesisht timin. Cdo koncept qe kam ne koke, gjasat jane qe ta kem hasur diku me pare.

... se per pak harrova. Hajde gezuar kujtdo qe e lexon kete .

Fjala, " e azerte", eshte fjale e huaj qe perdoret ne kuptimin e gatshme apo shabllon. Nuk e di eshte turqisht apo greqisht. Mund te jete turqizem"azer xhevap"=pergjigje shpejte. Nuk ka lidhje me shkaterrimin aspak.
Kur une them mos debato me fjale te azerta, dua te them qe me mire eshte te perdoresh arsyetimin e zhdervjellet personal.

Menyra se si grumbullohen dijet, eshte mjaft e komplikuar. Ne marrim njohuri nga bota nepermjet dy sistemeve:
I pari eshte sistemi i shqisave, i cili merr impresione direkte.
I dyti eshte sistemi i analizes, nje forme indirekte per te nzjerre konkluzione, mjaft e komplikuar dhe qe perdor shume sinjale interne dhe eksterne.
Te dyja keto sisteme kombinohen dhe mbasi kalojne neper nje program analizuas shume te fuqishem, i japin rruge mendimit origjinal.
Pra qe te japes nje mendim origjinal, nuk do te thote se ke kopjuar shabllon dicka nga rrethi ku jeton.
Citimet sigurisht qe jane te nevojshme dhe plotesuese. Ato shpesh fuqizojne dhe zbukurojne thelbin e asaj qe duam te themi.

Filozofia, ne pergjithesi te jep dore per te zhvilluar nje mendim te tille. Tekstet e filozofise, jane ato qe kane me pak citate nga cdo tekst,(perjashto tekstet marksiste). Keto tekste e japin literaturen ne fund te shkrimit.

Sidoqofte, une ta thashe ate fjale, sepse menyra si u perdor ajo, ishte pak pajtoshe dhe jo per te te penguar ty qe te perdoresh citime. E c'te drejte kam qe ta bej kete?

Gezuar Vitin e Ri 2008, ti dhe gjithe FH-istat.

Mesazh i vjetër 02 Janar 2008 18:52
Ora tani: 22:27 Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
Gjithsej 337 faqe: « E parë ... « 325 326 327 328 329 330 331 332 333 [334] 335 336 337 »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër

Forumi Horizont Forumi Horizont > Nen-forumet e lira > Të ndryshme > Arkiva > mendime te castit...

Përgatit Këtë Faqe Për Printim | Dërgoje Me Email | Abonohu Në Këtë Temë

Vlerëso këtë temë:

Mundësitë e Nën-Forumit:
Nuk mund të hapni tema
Nuk mund ti përgjigjeni temave
Nuk mund të bashkangjisni file
Nuk mund të modifikoni mesazhin tuaj
Kodet HTML nuk lejohen
Kodet speciale lejohen
Ikonat lejohen
Kodet [IMG] lejohen

Kliko për tu larguar nese je identifikuar