Forumi Horizont Forumi Horizont > Tema Shoqërore > Besimi Fetar > Leter e hapur dhe disa pytje drejtuar Janullatosit . Vlerësimi i Temës: 5 votime, mesatarja 4.00.
Gjithsej 43 faqe: « E parë ... « 25 26 27 28 29 30 31 32 33 [34] 35 36 37 38 39 40 41 42 43 »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër
Autori
Titulli Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
Simona
Keshilltare e ''NR''

Regjistruar: 15/10/2005
Vendbanimi: Ne Seline Roze
Mesazhe: 330

. ********* RREZIKE! TE KISHES GREKE NE SHQIPERI **********

- Une jame kurioz kur do shporret kisha greke nga Shqiperia (di une pse e them
greke dhe jo ortodokse!)

- A nuk eshte ajo nje fole gjarperinjesh, nje vegel e shtetit grek, qe
kthen Shqiptaret ne besimtar ortodox me pasoj ta kene me te veshtire te shikojne
paster se sa dinake eshte kisha edhe ku ajo synon ne Shqiperi.
Por me falni! ca vegel e shtetit grek them une, ku pyet ajo per shtetin greke. Ohu, sa here
ka bere lufte kisha me shtetin! E kush e di se sa here kryepiskopi christodoulos,
ka folour per "atdhete e paharruar"! Ajo eshte shtet brenda shtetit, nje ze te nxjerri
dhe ja fanatikat ortodox ne rruge, kunder qeverise greke, kunder papes, kodid da vinci
etj. Ah ca me kan pare syte!!!
Besomni gjeja e fundit qe intereson kishen eshte shpetimi i shpyrtit ne njerzve,
paraja, fuqija ideologjia dhe NACINOALIZMI jane prioritetet.

- Kur do zhduken keta njerez me roba te zeza, fjalimet e te cileve per zotin, shoqeroen
me flamura grek mbi tryeze a neper duar (shqiptaresh disa here kam frik!)

- A nuk e kuptoni, se sa me rrezik eshte ekzistenca e kishes? Ajo ben vellezerit tane
per vete, me tani nuk jemi si me pare "ik orre, ca zot e budalleqe!". Me tani kisha greke
ka perkrahjen nga brenda (eshte futur amriku ne keshtjelle) nga vete shqipetaret, a nuk
eshte kjo nje tragjedi? Per te mbrojtur identitetin tone si Shqiptare nuk mjafton te
ndeshemi me kurthet greke vetem por tani kemi per balle edhe vellezerit tane te ypnotizuar
nga Krye-Mjeshtri Anastasios.

** Ku po shkojme si kombe,
-ne ushtrine greke ka pasur dhe raste qe kendojne "kemi nje moter qe e quajne vorjoipiro,

-Vete presidenti i demokratis tha pa pik ngurrimi, " ... vorjopiri i skllaveruar ...".
-Qe ne fillore nxenesit, krijojne enderen per te marre gjysmen e shqiperise.
-E dhe vete me kaq propagand qe kame ngrene jam pyetur si eshte e mundur ti kemi marre
tokat greqise, e ta kemi sulmuar ne 40-en e ti kemi shkaketuar gjithe keto te keqija.
Por kaq, se kur lexon anen tjeter neutrale (qofte angleze, gjermane etj) duket se gjerat
jane shume large ketyre besimeve greke.
-Ka parti greke qe kerkojne, autonomin e plote te jugut Shqipetar!
- edhe le ta le te kaluaren per arsye se dua te shikoje perpara por edhe sepse nuk
jam historian.
Vertete eshte mire te perparojme e te jemi mire me gjitonet, por a quani
ju perparim te vrapojme si kope me dhene neper kisha, te vrapojme si dele ne gojen
e ujkut grek qe zakonin nuk e harron! E kam ndjenjen se keto munde te krijojne
ndjenja nacionalizmi por besomni nuk eshte ky qellimi im. Nuk kame gje me greket, por
e kam me qendrimin e tyre qe nuk do te kuptoje se kush do qofte historia kjo toke tani eshte
shpija jone, nuk kemi shpi tjeter qe ta leme kete toke ta domiojne greket me roba te zeza.
Edhe makina qe udheton ne kohe te zbulohet, e te tregoje se te gjitha jane greke
mua pak me intereson sepse:
UNE TANI GJIROKASTREN KAME SHTEPIN TIME, UNE JETOJ TANI DHE JO DJE, KUR TI KE NJE SHTEPI
NE ATHINE DHE VJEN TE BEHESH SI DOMINUES NE TIMEN NE GJIROKASTER KU U LINDA NUK DUHA TJA
DI PER HISTORI, TE NDJEK ME SHKELMA!

I them keto se nuk nuk dua te tregoemi, kaq naiv, edhe te na bejne greket per budallenj,
se besomni kete mendojne shume veta per ne, se jemi budallenj prej verteti! mendojne se
dicka te ndryshme ka DNA-i jone ne qeliza. ... "ti duhet te kesh gjak grek qe je i hedhur"
me tha nje grek! dikur. Me nje fjale deri sa sje budalla, nuk je dhe shqipetar! Por nuk
kane faje ata, edhe ata viktima jane ashtu jane mesuar. Njeher ne nje bisede u hodha dhe
thash se shahun e zbuloi nje persian, dhe ja greku: "ik orre pa tjeter do kete pasur
ndo nje gjysh greke!" ajde fol ti. Jo une nuk fola fare. Por le mos te ngelemi te keto
specifiket nuk kane shume vlere, thjeshte dua tju tregoje mendimet qe ka nje pjese prej tyre.

Greku mbin rrenje te perhershme ne Shqiperi dhe o nene ajde shkuli ato me, ajde
shkule me Anastasion, direkt fshes emigrantet, trazira, sabotime, gjykata e hages, ju
na keqperdorni minoritetin, duam autonomi, do ju bejme kete e ate e nuk mblidhet me!
Lere pastaj barazimin ortodox = grek, nikos, kosta, vasil=grek. Greket i kane aq ne
gjake fene sa akoma me thone "... po pse ke probleme me dokumentant ti je pagezuar grek,
nuk je grek tani? ...".
O nene xhani, shiko ca shprehje, "ti je pagezuar grek = esy exeis vaftistei ellinas".

Keshtu o cuna kjo puna me fene, eshte nje kancer i gjalle, eshte nje tomor ne koken e
besimtarit qe nuk operohet. Eshte rrezik per identitin tone.

Po mir ore, do thuash ti, ca te ka zen ty me ate identitetin, ja dhe e humbe ca u be?
Po si ca u be mor vella, une te them ja s'pata fatin! ta humbas. Eshte si ajo qe themi
disa, po ne qofte se nuk vdes dhe ngelem sakat, ca te bej?
E pra, po nuk e humba dote e te fikem fare si komb, ca behet, ca behet po te ngelem me
gjysem identitet, qe do te thote:
>>>>>>>
te kem nje tjeter te me thote ca gjuhe do flas, ku, kur dhe si do e flas! te mos jem
dot i barabarte, e te kem nje tjeter mbi mua, e mos te kem nje cope toke ku te ndjej
se jam i lir, i barabart i pavarur (mos kini frik nuk me zuri syndromi i poezis)
edhe te beje c'fare te duha, te therras me fuqi se jame Shqipetare! A nuk preferon te
vdesesh me mire!
>>>>>>>

Ca te them me, ajde foli ti besimtarit shqipetar qe i eshte futur frika e zotit ne koke, edhe
na ku ka kishe kryqin direkt! ajde prit ti te mbrosh identitetin (identity) me keta njerez.
Kisha te merr mendjen, me qindra familje greke kan humbur femijet te cilet thone nena
dhe babi im eshte prifti dhe mbyllen ne monastir duke i falur gjithe pasurin monastririt.
Jane bere edhe emisione ne televizionin grek, nena qan nga malli dhe zullapi ju thote
prinderve ajde .... po pkeshtu pa ekzagjerim!

Kujtime te jetes se nje emigranti ne Greqi me origjine nga Gjirokastra!

Denonco këtë mesazh tek moderatorët | IP: e regjistruar

Mesazh i vjetr 20 Tetor 2006 19:35
Simona nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Simona Kliko këtu për të kontaktuar me Simona (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Simona Shto Simona në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Simona në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
arbereshi
Anetar i ri

Regjistruar: 10/09/2006
Vendbanimi: italia
Mesazhe: 21

Leter e hapur dhe disa pyetje...

Citoj fjalet me lart ….

Simona nder te tjera thote:
Besomni gjeja e fundit qe intereson kishen eshte shpetimi i shpyrtit ne njerzve,
paraja, fuqija ideologjia dhe NACINOALIZMI jane prioritetet.

- Kur do zhduken keta njerez me roba te zeza, fjalimet e te cileve per zotin, shoqeroen
me flamura grek mbi tryeze a neper duar (shqiptaresh disa here kam frik!)

- A nuk e kuptoni, se sa me rrezik eshte ekzistenca e kishes? Ajo ben vellezerit tane
per vete, me tani nuk jemi si me pare "ik orre, ca zot e budalleqe!". Me tani kisha greke
ka perkrahjen nga brenda (eshte futur amriku ne keshtjelle) nga vete shqipetaret, a nuk
eshte kjo nje tragjedi? Per te mbrojtur identitetin tone si Shqiptare nuk mjafton te
ndeshemi me kurthet greke vetem por tani kemi per balle edhe vellezerit tane te ypnotizuar
nga Krye-Mjeshtri Anastasios.
---------------------------------------------------------------------------------- 
Moj Simona c’ke moj qe pellet?
Pse e ke me Kishen, dhe me sa duket vetem me ate Ortodokse?
Nese nuk e di akoma Kisha jone eshte Autoqefale qe do te thote – vete qeverisje- ose e
Pamvarur, e kemi kohe qe jemi keshtu.
Nuk flet per fene ne pergjithesi, por per Kishen Orthodhokse Autoqefale te Shqiperise.
Per mua ti ke ngaterruar forum, shiko se forumi komunist eshte gjetke… .

Mesazh i vjetr 20 Tetor 2006 20:32
arbereshi nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të arbereshi Kliko këtu për të kontaktuar me arbereshi (me Mesazh Privat) Vizito faqen personale të arbereshi't! Kërko mesazhe të tjera nga: arbereshi Shto arbereshi në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto arbereshi në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Simona
Keshilltare e ''NR''

Zoteri per cilen kishe e kishe fjalen per  ate te drejtuar dhe uzurpuar nga Janullatosi???????

Vertet jeni arberesh?  Shikou ne pasqyre se me duket qeke grekolesh.

Sa per pellitjen time mos u bej merak se te duket ty ashtu , ngaterrimi i intonacioneve te zerit te vjen ngaqe je mesuar me lopet dhe dhite qe te rrethojne perqark, dhe ofendimet jane arma me dobet e nje te humburi,,me vika keq per ty jo pse deshiron te ofendosh por sepse ske fakte per shqiptaret qe te jene si grekeit e janullit dhe i therret dhive qe te kane humbur,aq me keq mendon se i ben dikujt keq me pallavrat  qe i merr era.

Zoteri te jesh nacionalist sduhet shume pune,,por qe te mos jesh te eshte dashur shume,,Shitja e shpirtit te kushton me shume se jeta.

Nqs te vjen keq per Janullin dhe kishen greke lexoje mire mesazhin me lart se ka "pellitur' emigranti nga Gjirokastra me kujtime e tija nga jeta ne Greqi ,siduket qeke qorr as nuk lexoke mire,hajde se behet mire,,zoti ka meshire per te gjithe jo me per ty qe slexon dot mire  apo sdi te dallosh 'pellitjet'.

Forumi ka vend per te gjithe mos u bej merak ti , ti fol s ete degjojme neve jemi shume zemergjere sidomos kur shohim grekofilet qe sperdridhen ,eshte kenaqesi e imja,,je ne vete une kam deshire te madhe te diskutoj me juve,,e mbani forumin gjalle,,aty duket rendesia e nje kombi tek armiqte pseudonacionaliste,,hajde mendje hajde ty te lumte qe vjen ketu dhe diskuton me neve,eshte kenaqesi.

Mesazh i vjetr 20 Tetor 2006 20:52
Simona nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Simona Kliko këtu për të kontaktuar me Simona (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Simona Shto Simona në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Simona në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
kontinenti
Blujtes

Regjistruar: 14/09/2004
Vendbanimi: mbi kete planet
Mesazhe: 4934

Citim:
Po citoj ato që tha arbereshi

Fan Noli jone.

- ke bere mire, por mendoj se ndonjehere abuzohet duke e permendur
shpesh Imzot F.Th. Nolin , qe po te ishte ende sot me siguri do te thoshte
zotesine e fjales dhe te mendimit tend perdore per te bashkuar dhe jo per
te ndare. Me lejo te te bej nje pyetje, more kontinenti ke qe ne 09/07/05
qe vazhdon me kete teme, ore nuk ke pune tjeter ti se na plake.
Kryepiskopi yne Anastasi eshte Kryepiskop i te gjithe Shqiperise, si
rrjedhoje edhe i yti, gjithmone nese je ortodoks edhe ti.
Une shoh qe je i zoti ne artin e te shkruajturit, pa hidh nje sy ne forumet
e shiko se c’thone per ne, ata qe s’na duan kete presin qe te na percajne.
E mos u merr me punet e Perendise,se mendja e njeriut nuk i kupton dot. 
I nderuar, te pershendes.

Hahaha...ke vene dhe emrin Arbereshi....po nejse.

O Arbereshi, po si te paskam mplakur ore, kur ti je i rregjistruar nja dy jave me pare...hahahahahahaha....sa qef qe eshte ne kete teme. Me ke permendur dhe daten e nje viti me pare mo Arbereshi...hahahahahaha.

Une  nuk merrem me punet e Zotit, as ti nuk merresh dhe asnje nuk merret nga te 6 miliarde njerzit. E di pse? Sepse ne nuk kemi te tille fuqi. Ne 6 miliarde njerzit jemi per meshire more Arbereshi, vetem kete kerkojme, e jo te merremi me punet e Zotit. Zoti merret vete me punet e Tij, nuk ka nevoje per ne. Por, kur e ke thene nje gje te tille, duket qarte se ke patur parasyshe Janullatosin. Mund te thuash, mos u merrni me Janullatosin...keshtu po, por jo ashtu sic je shprehur ti.

Po te ishte gjalle Fan Noli, do me dergonte ne shkolle per prift...hahaha...dhe nuk do thoshte ashtu sic ke thene ti.

Me pelqen qe nuk ke bere fyerje.

Sot nuk kam shume kohe se do shkruaja me gjate...sidoqofte dhe une i nderuar te pershendes, por ke gabuar qe ke perdorur fjalen ''pellitje'' per nje anetare.

Mesazh i vjetr 21 Tetor 2006 08:30
kontinenti nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të kontinenti Kliko këtu për të kontaktuar me kontinenti (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: kontinenti Shto kontinenti në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto kontinenti në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Simona
Keshilltare e ''NR''

Citim:
Po citoj ato që tha kontinenti

Une  nuk merrem me punet e Zotit, as ti nuk merresh dhe asnje nuk merret nga te 6 miliarde njerzit. E di pse? 

sepse me punet e Zotit merret vetem janalllatasaqis prandaj? sic pati deklaruar nja 10 vjet me pare."fola me Zotin mbreme ne darke".

Mesazh i vjetr 21 Tetor 2006 08:40
kontinenti
Blujtes

Regjistruar: 14/09/2004
Vendbanimi: mbi kete planet
Mesazhe: 4934

Citim:
Po citoj ato që tha Simona

sepse me punet e Zotit merret vetem janalllatasaqis prandaj? sic pati deklaruar nja 10 vjet me pare."fola me Zotin mbreme ne darke".

Hahahahahahahahahaha.....e di e  di kete gje Simona....hahahahahaha. Janullatosi kujton se ka greket perballe...hahahahaha.

Mesazh i vjetr 21 Tetor 2006 08:51
kontinenti nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të kontinenti Kliko këtu për të kontaktuar me kontinenti (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: kontinenti Shto kontinenti në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto kontinenti në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Simona
Keshilltare e ''NR''

Per njerezit qe sdine te bejne dallimin se pse duhet te largohet janullatosi dhe greqia plere nga Shqiperia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Replike per kenaqesine time per kundershtaret pseudoshqiptare!

==================================================
=

Greku Janullatos eshte nje "kal troje"qe ka uzurpuar fronin e krye peshkopit Shqiptare,dhe ka bere cka dashur dhe ne kundershtim me shpresen e deshiren e shqiptarve,dhe ne kundershtim me cdo edukate e moral njerezor.
Pavarsishte se ky grek ka hapur spitale,shkolla e manastire,kisha te reja dhe restaurimin e te vjetrave etj e tjera;i ka bere shqiptarve demin me te madhe, i ka humbur IDENTITETIN.
I nderuar pseudoshqiptar qe sgerdhihesh ne keto momente!!!!!!!
Dua te qendroi tek kja fjale -IDENTITETIN-,dhe ti shpjegoi "shelegut ,,,,,,"se -grigja- qe zgjodhi dhe livadhi ku kullote, demtojne shqiptaret dhe ceshtjen e tyre -TE GJITHE SHQIPTARET E BASHKUAR ,PER NJE SHQIPERI TE BASHKUAR-.
Kurse sa per grekofilin,,,,,,,,,,, dua ta injoroi qe me mos te mundohet te guxoi qe te fyej dhe poshteroi patriotet dhe njerzit e ndershem qe po mundohen dhe sakrifikoin per te larguar nga froni i krye-peshkopit, kete- uzurpator- ,qe na u afrua si nje njeri i perendise qe do te qendronte perkohesishte,dhe do te merej vetem me riperteritjen e kishes tone.
Kuptohet qe me behet qejfi qe ty me shkrimet e tua ketij grekofilit  ja ke lenduar prapanicen e mbushur me cibane kaq shume, sa ky nga dhembja kercen e hithet perpjete, duke lakuar e hofenduar emrin tend.Nuk mund te shtoi asgje me teper per ket grekofil, pervec se asaje se; po na ze te vjellet nga era e tymit te temjanit qe ka mare ne dhomat e grekut Janullatos.
Fjala e priftit dhe patritit te shenjte te vetem qe ka shqiperia dhe qe perulem para tij i nderuari At Nikolla Marku:

"Me1999 kur u vendos qe krye peshkop i Kishes Ortodokse shqiptare te vihej perkohesishte Janullotasi, u ra dakort gjithashtu qe te fillonte dhe pregatitja e prifterinjve shqiptare qe do te zevendesonin ate ne shkollat teologjike greke.
Une isha nje nga 16 te paret, tregon ai.Aty ne kostur At Nikolla pati perplasjen e pare ."une vara ne mure nje fotografi te Fan Nolit te cilet greket e kane ckisheruar ngaqe shpalli mevehtesine e kishes shqiptare" tregon ai.Me pas, tre prifterijne grek qe sherbenin ne manastirin qe sherbente Nikolla dhe shqiptaret e tjere, e shkulen portretin e Nolit nga muri,rrahen per vdekje At Nikollen dhe e mbyllen ate per dhjete dite ne nje bodrum te manastirit ."Prisnin qe te pendohesha por une u largova nga Kosturi. Me pase ai vashdoi sdudimet teologjike ne seminarin ortodoks te Dursit ,dhe ketu ndodh mosperputhja e pare e -VRJANTEVE TE HISTORISE-.
Janullatosi duhet te largohet, sepse me nenin 16 te te statutit te vitit 1937 te kongresit panortodoks te Beratit ndaloine kryerjen e funksjoneve kishtare ne Shqiperi nga prifterinje qe nuk kane gjak dhe nenshtetsi shqiptare.
Janullatosi eshte i pa ligjshem dhe duhet te iki,dhe bashke me te duhen te ikin dhe greket qe kane pushtuar kishat ortodokse,qe kan futur ritet e tyre atje, dhe qe edhe zbukurimet e jashme te ndertesave i bejne sipas modelit grek.
Tjetra: po te shikoshe ne Sarande dhe rethin e saje atje nuk predikohet asnjeher SHQIP por vetem ne greqisht, biles harihet deri atja sa u thuhet besimtarve se jane grek,dhe se noli eshte nje njeri -antikrisht-.
Ja nje ngjarje qe ka ndodhur ne vitin 1995 Ishte e premtja e Madhe kur, per te zbutur situaten ,du studente te teologjise nga Saranda,i kerkuan At Efremit (grek)qe te lejonte te psallej dicka ne shqip gjat procesit te Epitafit neper rruget e Sarandes.'Ketu jane tegjith grek!,tha oshenaria e tije dhe u skuq i teri nga inati. 'ata qe nuk duan greqisht nuk jane tanet!.
Krye peshkopi u informua me shkrim dhe me goje per konfliktin dhe qendrimin e grekut At Efremit, por ai ne vend qe te merte nje vendim shtoi ndihmat ekonomike !!!
Si rezultat i kesaje propagande shum fshatra shqiptare ortodokse si Muzina,Himara,Mursia,Xara,Vrina,Sopiku etj pronoin sot te deklarohen grek dhe jo shqiptare.
Kurse kulmin e kan arire zona e Zagorise qe i ka derguar leter Ministrit te jashtem Papandreut qe ti pranoi ata si grek.
Pra ky eshte rezultati i punes "shembullore" te Janullatosit dhe grekofilve qe e pasoin.
Ja pra si po humbete indetiteti i shqiptarve i nderuar -grekofil1

Si mendoni se do te reagonin greket sikur te ishte anasjalltas?

Mesazh i vjetr 21 Tetor 2006 19:27
arbereshi
Anetar i ri

Leter e hapur dhe disa pyetje...

E nderuara Simona, nuk isha une i pari qe fola per kope me dhi,nese nuk jane fjalet e tua pse
merzitesh? Ato fjale jane fyese per mua.
Duke qene i besimit Ortodoks ndjeva per detyre te nderhyja, ndoshta jo me shume elegance,
por vazhdoj te quaj pellitje per ate qe ka shkruar, cilido qofte.
Une i referohesha ketyre fjaleve…,

- Kur do zhduken keta njerez me roba te zeza,

per vete, me tani nuk jemi si me pare "ik orre, ca zot e budalleqe!".
Vertete eshte mire te perparojme e te jemi mire me gjitonet, por a quani
ju perparim te vrapojme si kope me dhene neper kisha, te vrapojme si dele ne gojen
e ujkut grek qe zakonin nuk e harron! Nuk kame gje me greket, por
e kam me qendrimin e tyre qe nuk do te kuptoje se kush do qofte historia kjo toke tani eshte
shpija jone, nuk kemi shpi tjeter qe ta leme kete toke ta domiojne greket me roba te zeza.

Keshtu o cuna kjo puna me fene, eshte nje kancer i gjalle, eshte nje tomor ne koken e
besimtarit qe nuk operohet.
Ca te them me, ajde foli ti besimtarit shqipetar qe i eshte futur frika e zotit ne koke, edhe
na ku ka kishe kryqin direkt! ajde prit ti te mbrosh identitetin (identity) me keta njerez.
Kisha te merr mendjen, me qindra familje greke kan humbur femijet te cilet thone nena
dhe babi im eshte prifti dhe mbyllen ne monastir duke i falur gjithe pasurin monastririt.
Jane bere edhe emisione ne televizionin grek, nena qan nga malli dhe zullapi ju thote
prinderve ajde .... po pkeshtu pa ekzagjerim!

Kujtime te jetes se nje emigranti ne Greqi me origjine nga Gjirokastra!

Duhet te pranoj faktin qe ne disa kisha ku kam qene ne 17-te vitet e fundit, kam thene ( jam krenar)
„ATI I YNE“ ne shqip dhe nuk jam i vetmi!
Persa i perket Kontinentit, nuk kisha aresye qe te ofendoja per kete nuk te ofendova, te kerkova thjesht ndihme, e mos qesh se nuk kam rene tani ne kompiuter, jam vetem regjistruar vone.
Nuk e kam zakon te ofendoj njeri, por “ pellitja” u drejtohej fjaleve dhe jo ati qe shkruan o e lexon.

Respekte… .

Mesazh i vjetr 21 Tetor 2006 22:38
arbereshi nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të arbereshi Kliko këtu për të kontaktuar me arbereshi (me Mesazh Privat) Vizito faqen personale të arbereshi't! Kërko mesazhe të tjera nga: arbereshi Shto arbereshi në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto arbereshi në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
ss1
Anetar i regjistruar

Regjistruar: 30/11/2005
Vendbanimi: rrugeve te botes
Mesazhe: 113

Arberesh ose me mire grekofil,ndoshta je nje antar i ri ose nje i vjeter qe ke nderruar lekuren,per nje gje te jesh i sigurt simona ka te drejt ne ato qe thote,por ajo qe me habit me shume eshte pse ekzistojne akoma njerez qe nuk arrijne ta kuptojn rrezikun qe i sjell Janullatosi ortotodoksis shqiptare,shume mire qe na e kujtove c'do te thote autoqefale se e kishim harruar,por dua te te them qe ajo qe u fitua me aq mund tani nuk ekziston me,mua me duket se perpjekjet Nolit dhe te te tjerve po shkojn dem se tek ne ekzistojn disa njerez si ti qe i jane veshur syte. A sa per dijeni edhe une i perkas besimit ortodoks,por ceshtja Janullatos nuk i perket vetem ortodokesve por gjithe shqiptarve.Besoj se u shpreha qarte.

Mesazh i vjetr 22 Tetor 2006 15:29
ss1 nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të ss1 Kliko këtu për të kontaktuar me ss1 (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: ss1 Shto ss1 në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto ss1 në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
arbereshi
Anetar i ri

Citim:
Po citoj ato që tha ss1
Arberesh ose me mire grekofil,ndoshta je nje antar i ri ose nje i vjeter qe ke nderruar lekuren,per nje gje te jesh i sigurt simona ka te drejt ne ato qe thote,por ajo qe me habit me shume eshte pse ekzistojne akoma njerez qe nuk arrijne ta kuptojn rrezikun qe i sjell Janullatosi ortotodoksis shqiptare,shume mire qe na e kujtove c'do te thote autoqefale se e kishim harruar,por dua te te them qe ajo qe u fitua me aq mund tani nuk ekziston me,mua me duket se perpjekjet Nolit dhe te te tjerve po shkojn dem se tek ne ekzistojn disa njerez si ti qe i jane veshur syte. A sa per dijeni edhe une i perkas besimit ortodoks,por ceshtja Janullatos nuk i perket vetem ortodokesve por gjithe shqiptarve.Besoj se u shpreha qarte.

------------------------------------------------------------------------------------
Ej ti strada statale n° 1, une nuk jam grekofil por jam shqipetar,
shiko se s’te ka vene njeri gjykates.
Kryepiskopi Anastasi, eshte , deri ne proven e kundert Kryepiskop i te
gjithe Shqiperise, do apo s’do zoteria tende.
Fortlumturia e tij Pr. Dr. Anastasi eshte president i K.B.K-se ( W.C.C.),
eshte gjithashtù zv/ president i K.E.K.-se ne Europe,
Komuniteti ortodoks ne Sh.B.A., qe eshte i ndare ne dy Dioqeza, njera qe
udhehiqet nga Peshkop Nikon dhe tjetra nga Ilia Ketri, mbeshtesin dhe e
cmojne punen e bere nga Kryepiskopi yne, kete gje e perforcojne edhe
Hiresia e tij Joani, Mitropolit i Korces dhe Hiresia e tij Ignati, Mitropolit
i Beratit. Po nuk mjaftuan shqipetaret, ndoshta eshte rasti te permendim
disa nga Patriket ortodoks si ai i Moskes dhe ai i Bukureshtit qe thote:
“ Fortlumturi, pranoni pergezimet tona, per ate qe beni per Kishen
moter te Shqiperise”.
Me qellim ketu nuk perdor theniet e Patrikeve te tjere, por mendoj qe ata
siper mjaftojne.
Une nuk desha te beja asnje debat apo polemike me ndo’ke, por thjeshte
tju thoja,qe kjo teme eshte percarese... .

Mesazh i vjetr 23 Tetor 2006 13:20
Ora tani: 21:04 Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
Gjithsej 43 faqe: « E parë ... « 25 26 27 28 29 30 31 32 33 [34] 35 36 37 38 39 40 41 42 43 »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër

Forumi Horizont Forumi Horizont > Tema Shoqërore > Besimi Fetar > Leter e hapur dhe disa pytje drejtuar Janullatosit .

Përgatit Këtë Faqe Për Printim | Dërgoje Me Email | Abonohu Në Këtë Temë

Vlerëso këtë temë:

Mundësitë e Nën-Forumit:
Nuk mund të hapni tema
Nuk mund ti përgjigjeni temave
Nuk mund të bashkangjisni file
Nuk mund të modifikoni mesazhin tuaj
Kodet HTML lejohen
Kodet speciale lejohen
Ikonat lejohen
Kodet [IMG] lejohen

Kliko për tu larguar nese je identifikuar