kurt
.........
Regjistruar: 29/12/2007
Vendbanimi: ......
Mesazhe: 5021
|
Citim: Po citoj ato që tha Ami-
Mendimtari të njoha dhe më bëhet qejfi që të shoh te japesh mendime te thella.
Nga diskutimet e mesiperme vura re se ishit perqendruar me teper ne shijet meshkujve dhe ne sjelljet e tyre. Vajzat ishin lene menjane pa llogaritur nevojat dhe shijet e tyre. Nuk jam dakort me asnjerin nga ju qe himnizon dashurine dhe ul shkesine. Per mua njohja mund te jete e cfaredoshme. Nuk besoj te quhet shkesi kur nje shoqe te prezanton nje shoqen e saj me qellimin qe tu afroje me te. Pra cdo njohje ka pak shkuesi ne vetvehte kjo nuk eshte e keqe perkunderazi u jep mundesi dy te rinjve qe te njihen me etapa dhe te studjojne njeri-tjetrin. Njohja eshte e domosdoshme ne periudhen e pare te dashurise pasi nga kjo njohje ti kupton nese ai person te intereson me te vertete nese idete tuaja perputhen, nese personi qe kini perballe eshte vertete ai qe ju deshironi te keni prane, apo ku ju mund te mbeshteteni. Eksperienca shqiptare ne keto drejtime eshte shume negative pasi shume femra jane bere pre e prostitucionit te shtyra nga dashuria. Dikush u ka rrembyer mendjen me fjalet e bukura dhe me premtime dhe nje dite e kane pare vehten ne trotuaret e Italiase, Greqise apo te ndonje vendi tjeter. Edhe me thene te verteten me vjen çudi se si nje njeri shpirtkazem si personat qe merren me kete pune mund te beje pas vehtes nje femer. Zakonisht persona te tille nuk kane kurrfare intelekti apo aftesie per te biseduar me nje femer apo per te qene romantike etj etj.
le te vijme tek dashurite e shkollave te mesme qe Fajtori na himnizon. Per mua brezi i ri qe po rritet nuk ka shume pretendime morale. Fajtori e quan mentalitet te hapur ate qe une do ta quaja degjenerim. Ndjenjat nuk i falen kujtdo. Brezi i ri perpiqet te jetoje momentin pa menduar aspak nga pasojat qe mund tu sjelli ky moment. Harrojne se cdo njeri duhet te jetoje moshen e tij dhe se ne jete ka kohe qe te perjetosh te gjitha eksperiencat. Qe te zesh te dashur qe ne shkolle te mesme apo me heret do te thote qe do te lesh shkollen, qe do heqesh dore nga mesimet dhe ti japesh vehtes shume me teper liri. keto ndikojne indirekt ne formimin e personit ne personalitetin ne intelektin dhe ne te ardhmen. Ndaj cdo gje ka moshen e vet nuk duhet kot te perjetojme qe 16 vjec ate qe duhet ta perjetojme 30. Hapat ne jete hidhen ngadale dhe duke menduar mire pasi mund te lene shenje tere jeten.
i lexova ato me siper dhe po e mbylli ktu. si fajtori edhe mendimtari kane shume idena te bukura dhe te sinqerta, po ti ja vune vulen si i thojme ne, se jemi popull shqiptar. nuk dua ta perseris veten kaq shume, po po e them prap, qe do traditat tona qe i kemi nuk na lejne mbrapa botes, edhe pse jane shume te vjetra.p.sh.ose me mire jane ne favorr per nje familje te suksesshme. e ndoshta i kuptoj se nuk jam ma 20 vjec. une jam larguar tash 13-14 vjet pa u kthyer ne shqiperi, dhe nuk e kam pasur shansin te njoh vajza shqiptare ne vendet ku jetoj. por nga kujtimet e mia te rruges se kurbetit kam pare djem shqiptar qe i trajtojne vajzat e huaja edhe zhgarravina me ma shume rrespect se sa vajzat tona te bukura. taman langareca si i them une, kto i kam pare shume kur jetosha ne evrope. sodomos ne itali, ka hyre nje degjenerim ne kombin tone qe me fute nje urrejtje ne zemer kajhere. njerz qe i japin ngjyra te shemtuara kombit tone.nejse! mos ma merrni per t'keq se une besoj ne dashuri, beqar po kurr nuk e humb besimin:)por me sa mbaj mend une ne rinine tone ka hyre nje tradhti, nje tradhti qe ka shkaterruar shume shpirta te mire, si ne itali. kam jetuar atje vetem 6 muaj por ktu ne amerike kur takoj ndonje shqiptar/shqiptare qe kane jetuar per shume kohe ne itali ose greqi, kam nje pershtypje te dyshimte ose keqardhje per disa, sidomos per ata qe jane te pafajshem e te drejte, por prape kane bere paqe me ate jete atje, frika se shpirti i tyre eshte i korruptuar ose nenshtruar nga jeta e perditshme ne nje vend ku imazhi i shqiptarit eshte ai qe une personalisht nuk mund ta duroja dot per aq kohe te gjate. nejse dola pak nga tema........- por kur vjen te shkusia!?! sma merr mendja se do martohem ashtu, po per mendimin tim kjo nuk eshte gje e keqe per njerzit qe dojne nje familje me sukses....... dmth, kur nje vajze dhe nje djale e rrespektojn familjen aq shume sa te martohen ne ate menyre, sidomos sikur ta pelqejn edhe njeri tjetrin, kjo do jete nje martes e sukseshme per mendimin tim. se kto dy njerz do mundohen me shume se ne te tjeret ta bejne ket martese te sukseshme, edhe per asgje tjeter mos t'ishte, ata do tja japin edhe nje shans per rrespektin e familjeve se tyre. se ne qe kemi patur dashnore e dijme, se kur punet nuk jane ne rregul ikim ne rruget tone te jetes dhe mbaron muhabeti, por sikur te kishim familjet e njeri tjetrit ne mes te ksaj mardhenie, nuk do te ishte aq e leht. problemet shkojne e vijne po kur dy njerz i kalojne bashke, koha kalon, vitet kalojne, dy njerez rriten bashke, vijne femijet, pleqeria, dashuria rritet, jeta ka kuptim. po kshtu si bejme ne sot copa copa, do kemi nje pleqeri jo aq te embel sa e kishin baballaret tone. maybe we're getting more action, but for sure we're not going towerds the light at the end of the tunel. mendimtari ! po ta kam pak zili qe ti paske gjetur nje vajze te bukur shqipatre, nga fjalet qe lexova paske gjet nje gezim shpirtror, good for you. ju uroj te dyve lumturi ne jete.
Denonco këtë mesazh tek moderatorët | IP: e regjistruar
|