Forumi Horizont Forumi Horizont > Tema Shoqërore > Diskutime Shoqërore > Me mire nje femer te huaj se nje shqiptare
Gjithsej 67 faqe: « E parë ... « 26 27 28 29 30 31 32 33 34 [35] 36 37 38 39 40 41 42 43 44 » ... E fundit »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër
Autori
Titulli Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
bruni22
W la mussa

Regjistruar: 30/04/2008
Vendbanimi: mu ke guri, qe bon xixa
Mesazhe: 1800

E si perfundim kush esht me mir??? He se nuk kam shum koh! ca te zgjedh?

Denonco këtë mesazh tek moderatorët | IP: e regjistruar

Mesazh i vjetër 06 Nëntor 2011 00:59
bruni22 nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të bruni22 Kliko këtu për të kontaktuar me bruni22 (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: bruni22 Shto bruni22 në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto bruni22 në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Ana1
Veteran ne forum

Regjistruar: 16/02/2003
Vendbanimi: usa
Mesazhe: 823

Cecilia,
une nuk jam sherbetore ne familjet e huaja qe t`i njoh dhe t`i vleresoj si persembari ( sic thua ti!)
Une njoh femijet e tyre si ne college, ashtu dhe ne universitet. Flas nga cfare kam degjuar nga goje e tyre; se keta per nje gjysem ore muhabet te tregojne rrenje e dhemballe! haha
Nuk kam cfare te marr si shembull nga keta te rinj amerikane, asgje qe mua me pershtatet, pasi une duhet te ja dal jetes sime mbane vete, dhe nuk kam kohe te merrem me asgje tjeter pervecse vetes sime ( kurse keta s`e vrasin trurin fare nese jane borxh ne banke, apo minus ne credit karden e tyre, apo nese prishin kreditin duke mos paguar faturat e biletave te ndyshme, thjeshte ja fusin per shkurt jetes!)
Ndersa une, si nje e re shqiptare eh! Me kane hyre hallet shume heret, por qe i perballoj ne menyre te llogjikshme, duke iu pershtatur vendit, vetes, dhe mundesise qe i krijoj po vetes. Mire me te gjithe, mire me askend!
Shpresoj te me kuptosh!

Mesazh i vjetër 06 Nëntor 2011 06:14
Ana1 nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Ana1 Kërko mesazhe të tjera nga: Ana1 Shto Ana1 në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Ana1 në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
cecilia
Adoleshente

Regjistruar: 14/04/2006
Vendbanimi: Në bankat e shkollës.
Mesazhe: 8180

Cudi qenkam ngritur heret sot

Ana,
ti po thua jo ush po gomar. Dmth ti e pranon faktin qe n'a paska njerez te larte sepse ekzistokan edhe sherbyeset.

Ti marrim gjerat me rradhe,nqs nje pjestar i nje familjeje ka akses ne nje familje te tille nuk do te thote se ka edhe familja e saj. Per shembull nqs sherbyesja punon ter diten ne nje lagje te favorizuar tek nje familje avokatesh dhe ne darke kthehet ne nje lagje te defavorizuar, ne nje pallat 25 katesh, ku ka te gjitha llojet e rracave dhe femijet i ka ne nje shkolle publike ku shahen e zihen apo vjedhin njeri-tjetrin kjo nuk mendoj se e ben sherbyesen njeri te nivelit qe ajo punon. Iku kjo. Teza jote bie poshte!

Dua te rikujtoj Ana,( kam pershtypjen qe e di edhe ti) medalja ka dy ane.Njera ane eshte ajo qe tregon ti dhe tjetra eshte kjo qe po te them une. Si ne Amerike edhe ne Shqiperi ka njerez te larte,te ndershem,te paster,te bukur,etj. Ti mos thuaj keta ketu jane keshtu edhe NE jemi ashtu. Une per kete gje e kam fjalen ne pergjithesi.

Ti thua se keta te tregojne jeten e tyre per gjysem ore. Edhe per kete kam nje spjegim. Llogjika e tyre tregon se sa lehte e kalojne faqen e nje historie dashurie, familjare apo shoqerie.Keta kane kuptuar nje gje me mire se sa ne,se ka vdekje. Keta perfitojne cdo moment te jetes kurse ne sakrifikojme per familjen.Jam dakort me ty,nuk eshte e njejta gje. Ne jemi te ngurte kur vjen puna te themi jeten tone sepse thelle- thelle ne jetojme per ate histori ciladoqofte ajo. Ne i marrim me vete ne varr 'sekretet' Ana. Ne themi, le t'i bjeri bomba komshiut lart nesh pavarsisht se bomba te perfshin edhe ty se je ne nje pallat.

Une personalisht nje gje kam mesuar shume mire ne jete, se unversiteti me i larte eshte vete JETA.
Asnjehere mos gjyko nje liber nga kopertina.Qe te nxjerresh nje konkluzion lexoje librin deri ne fund.

PS: Ana, edhe une personalisht jam njeri teper konservatore kur vjen puna. Por po filloj te dyshoj. Po filloj te dyshoj, perse jetojme?!
Modestia,urtesia,humanizmi qenkan gjerat qe me mbajne deri tani. Nuk besoj ne fatalizem. Nuk ka fatalitet. Naten te gjitheve!

Modifikuar nga cecilia datë 06/11/2011 ora 08:33

Mesazh i vjetër 06 Nëntor 2011 08:23
cecilia nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të cecilia Kliko këtu për të kontaktuar me cecilia (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: cecilia Shto cecilia në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto cecilia në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
RAIMONDI
Veteran ne forum

Regjistruar: 27/06/2007
Vendbanimi: ...prapa diellit...
Mesazhe: 3492

Hapni temen : Me mire nje mashkull shqiptar apo te huaj ?

--Kjo do jete interesante per te mesuar nga vajzat ku jane te metat tona si meshkuj shqiptar ...

Mesazh i vjetër 06 Nëntor 2011 18:25
RAIMONDI nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të RAIMONDI Kliko këtu për të kontaktuar me RAIMONDI (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: RAIMONDI Shto RAIMONDI në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto RAIMONDI në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
RAIMONDI
Veteran ne forum

Regjistruar: 27/06/2007
Vendbanimi: ...prapa diellit...
Mesazhe: 3492

Citim:
Po citoj ato që tha Fajtori
Dhe ku konsiston qendrueshmeria juaj qe keni patur familje te padivorcuar? Shiko pak ku je tani Raimond, shiko dialogun qe ben, sot ndihmon Enverin, neser Salen, pasneser Ramen. Sot thua femrat shqiptare te cajne koken, neser thua martohuni me shqiptare. Sot do shqiptaret, neser perbuz ato qe ke aty rrotull.

Cfare domethene qendrushmeri se nuk e kuptoj? Qe nejrezit rrine martuar me cdo kusht?

---Ti nuk di ca thua --Je i semure apo ben vete ?
Ca lidhje ka qendrueshmeria ne familje me faktin qe une pelqej Enverin, Salen , apo Ramen etj. ?

-- Njeriu ka mendimet dhe shijet e tij ne jete , dhe me kryesorja eshte se njeriu nuk mund te jete fanatik i dickaje , apo i dikujt qe te tregoje qendrueshmeri ._
Duhet te jesh pro dikujt qe ka drejtesine me vete ne veprimet e tij

--Jam me Enverin , apo edhe me Salen e me Edin kur e Drejta eshte ne anen e tyre --Ne te kundert nuk jam me ta

--Dmth qe ta kuptosh ti , Familja e qendrueshme te meson qe te Respektosh te drejten e tjetrit, dhe te duash vendin tend mbi gjitheshka

--Keto mesime nga familja i merr qe ne vogeli , pastaj kur shkon ne shkolle eshte shteti qe e merr persiper edukimin e femijeve ,
megjithate prape familja ka rol -ndikon ne shkollimin tend dhe ne edukimin tend patriotik dhe si njeri me norma morale

-Natyrisht po te jete familje e qendrueshme, ndersa po qe familje e ndare ,atehere femija do e kete jeten shume te veshtire .... dhe mund te bjere shume lehte preh e veseve te ndryshme te shoqerise ---

------ Ndaj ketu Ana ka te drejte kur flet per keta , sepse ketyre ju ka munguar HARMONIA PRINDERORE , por qe ketu per shkak te mireqenies dhe jetes moderne edhe kompensohet deri diku, ,por prape efektet e ndarjes se prinderve mbeten tek femijet dhe keta sot martohen,neser ndahen dhe pasneser martohen perseri me ate qe e kane ndare ne fillim ....
Kete stil e kane si formule keta ketu ne USA, te pakten ..

------- Familja e qendrueshme ka kete te mire-- :

Se duke qendruar prinderit bashke ne familje , femijet kane nje jete me te regullt
dhe e ardhmja e tyre eshte me e sigurte per nje jete nromale ---sepse prinderit sherbejne per femijen si nje model per tu marre shembull ,dhe ne te njejten kohe
prindeirt e mesojne femijen qe te mos bjere preh e ndikimeve kriminale, si dhe e orjentojne femijen ne jete -

--Aq me teper shtohet edukimi i femijeve nqs ka edhe gjysherit -sidomos po ti kete si gjyshet e mija, qe ishin edhe patriotike, por edhe shume te drejta ne cdo gje qe diskutonin me mua ...... dhe te gjitha keto veti ato i gdhendnin tek une duke perdorur Humorin hahahahaha

------ Dhe mbi te gjitha ka dicka :--Kur prinderit shkojne shume mire me njeri tjetrin,duke bere humor
dhe duke pasur harmoni te vertete
, femijet ne ate familje kalojne nje jete te shkelqyer, pavaresisht pasurise

-PSh tipa te tille jane :....... une dhe Cecilia , sorry per mugnesen e modestise -- loooooooooooooooooooooooooool hahahahahahahahahahahahahaahaha--Po me temrend e kam --Se une dhe Ceja jemi tipa me bon sense , qe bejme humor per gjitheshka ....dhe humori zbut kontradiktat qe jane te perjeteshme , pasi uniteti eshte i perkoheshem sic thote Marksi

--Hajde shifemi !lol i vogel

p.s. Sa i dhjere eshte ky kolopuci tek ikona --shif si nrotullohet ! uu dhi tuj qesh hahahahahahahahahaha

Modifikuar nga RAIMONDI datë 06/11/2011 ora 18:43

Mesazh i vjetër 06 Nëntor 2011 18:25
RAIMONDI nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të RAIMONDI Kliko këtu për të kontaktuar me RAIMONDI (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: RAIMONDI Shto RAIMONDI në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto RAIMONDI në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
lorie
you fascinate me...

Regjistruar: 24/07/2003
Vendbanimi: in you
Mesazhe: 3137

Citim:
Po citoj ato që tha cecilia
Cudi qenkam ngritur heret sot

Ana,
ti po thua jo ush po gomar. Dmth ti e pranon faktin qe n'a paska njerez te larte sepse ekzistokan edhe sherbyeset.

Ti marrim gjerat me rradhe,nqs nje pjestar i nje familjeje ka akses ne nje familje te tille nuk do te thote se ka edhe familja e saj. Per shembull nqs sherbyesja punon ter diten ne nje lagje te favorizuar tek nje familje avokatesh dhe ne darke kthehet ne nje lagje te defavorizuar, ne nje pallat 25 katesh, ku ka te gjitha llojet e rracave dhe femijet i ka ne nje shkolle publike ku shahen e zihen apo vjedhin njeri-tjetrin kjo nuk mendoj se e ben sherbyesen njeri te nivelit qe ajo punon. Iku kjo. Teza jote bie poshte!

Dua te rikujtoj Ana,( kam pershtypjen qe e di edhe ti) medalja ka dy ane.Njera ane eshte ajo qe tregon ti dhe tjetra eshte kjo qe po te them une. Si ne Amerike edhe ne Shqiperi ka njerez te larte,te ndershem,te paster,te bukur,etj. Ti mos thuaj keta ketu jane keshtu edhe NE jemi ashtu. Une per kete gje e kam fjalen ne pergjithesi.

Ti thua se keta te tregojne jeten e tyre per gjysem ore. Edhe per kete kam nje spjegim. Llogjika e tyre tregon se sa lehte e kalojne faqen e nje historie dashurie, familjare apo shoqerie.Keta kane kuptuar nje gje me mire se sa ne,se ka vdekje. Keta perfitojne cdo moment te jetes kurse ne sakrifikojme per familjen.Jam dakort me ty,nuk eshte e njejta gje. Ne jemi te ngurte kur vjen puna te themi jeten tone sepse thelle- thelle ne jetojme per ate histori ciladoqofte ajo. Ne i marrim me vete ne varr 'sekretet' Ana. Ne themi, le t'i bjeri bomba komshiut lart nesh pavarsisht se bomba te perfshin edhe ty se je ne nje pallat.

Une personalisht nje gje kam mesuar shume mire ne jete, se unversiteti me i larte eshte vete JETA.
Asnjehere mos gjyko nje liber nga kopertina.Qe te nxjerresh nje konkluzion lexoje librin deri ne fund.

PS: Ana, edhe une personalisht jam njeri teper konservatore kur vjen puna. Por po filloj te dyshoj. Po filloj te dyshoj, perse jetojme?!
Modestia,urtesia,humanizmi qenkan gjerat qe me mbajne deri tani. Nuk besoj ne fatalizem. Nuk ka fatalitet. Naten te gjitheve!

Wow- vetem kaq-WOW s'di fjale tjeter.

Philippians 4:8-Finally, brothers, whatever is true, whatever is noble, whatever is right, whatever is pure, whatever is lovely, whatever is admirable--if anything is excellent or praiseworthy--think about such things.

Mesazh i vjetër 07 Nëntor 2011 08:59
lorie nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të lorie Kliko këtu për të kontaktuar me lorie (me Mesazh Privat) Vizito faqen personale të lorie't! Kërko mesazhe të tjera nga: lorie Shto lorie në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto lorie në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Endri
Moderator

Regjistruar: 03/01/2003
Vendbanimi: Today
Mesazhe: 1498

Me shume rendesi ka tipi apo lloji i femres.

Modifikuar nga Endri datë 07/11/2011 ora 09:28

Mesazh i vjetër 07 Nëntor 2011 09:19
Endri nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të Endri Kliko këtu për të kontaktuar me Endri (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: Endri Shto Endri në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto Endri në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
kurt
.........

Regjistruar: 29/12/2007
Vendbanimi: ......
Mesazhe: 5021

Nese vajzat tona shkojn me te huaj, kjo eshte dobesia jone
Sic thote ajo shprehjaitaliane, kur gruaja tradhton burri nuk eshte i pafajshem

Mesazh i vjetër 07 Nëntor 2011 10:00
kurt nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të kurt Kliko këtu për të kontaktuar me kurt (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: kurt Shto kurt në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto kurt në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
lorie
you fascinate me...

Regjistruar: 24/07/2003
Vendbanimi: in you
Mesazhe: 3137

Citim:
Po citoj ato që tha Endri

i am lost.

Philippians 4:8-Finally, brothers, whatever is true, whatever is noble, whatever is right, whatever is pure, whatever is lovely, whatever is admirable--if anything is excellent or praiseworthy--think about such things.

Mesazh i vjetër 07 Nëntor 2011 10:29
lorie nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të lorie Kliko këtu për të kontaktuar me lorie (me Mesazh Privat) Vizito faqen personale të lorie't! Kërko mesazhe të tjera nga: lorie Shto lorie në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto lorie në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
AngelDevil
Shejtone

Regjistruar: 02/05/2009
Vendbanimi:
Mesazhe: 14611

Citim:
Po citoj ato që tha Endri

eshte pak a shume sikur ble 1 makine ose 1 celular te Endro ble marken apo ate mall me specifikime teknike x qe ti ke ne mendjen tende

Mesazh i vjetër 07 Nëntor 2011 14:27
AngelDevil  nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të AngelDevil Kliko këtu për të kontaktuar me AngelDevil  (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: AngelDevil Shto AngelDevil  në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto AngelDevil  në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
Ora tani: 21:11 Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
Gjithsej 67 faqe: « E parë ... « 26 27 28 29 30 31 32 33 34 [35] 36 37 38 39 40 41 42 43 44 » ... E fundit »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër

Forumi Horizont Forumi Horizont > Tema Shoqërore > Diskutime Shoqërore > Me mire nje femer te huaj se nje shqiptare

Përgatit Këtë Faqe Për Printim | Dërgoje Me Email | Abonohu Në Këtë Temë

Vlerëso këtë temë:

Mundësitë e Nën-Forumit:
Nuk mund të hapni tema
Nuk mund ti përgjigjeni temave
Nuk mund të bashkangjisni file
Nuk mund të modifikoni mesazhin tuaj
Kodet HTML lejohen
Kodet speciale lejohen
Ikonat lejohen
Kodet [IMG] lejohen

Kliko për tu larguar nese je identifikuar