Forumi Horizont Forumi Horizont > Tema Shoqërore > Filozofia > Zoti? Vlerësimi i Temës: 4 votime, mesatarja 4.00.
Gjithsej 44 faqe: « E parë ... « 26 27 28 29 30 31 32 33 34 [35] 36 37 38 39 40 41 42 43 44 »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër
Autori
Titulli Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
heathcliff
i larguar.

Regjistruar: 12/02/2007
Vendbanimi: brenda vuajtes.
Mesazhe: 555

O diell, që davarit çdo mjegullsirë,jo që të di, kur ti m’i zgjidh dyshimet,
por të dyshoj më vjen mua më mirë.
Pak prapa kthehu në arsyetim, i them, - atje ku the se Zotin fyen një fajdexhi.

Ma zgjidh këtë dyshim!".
"Filozofia, po qe se thellë i hyn, më tha, - më se një herë e ka shpjeguar
sesi Natyra nismën nga Zoti ynë e merr dhe arti i tij për të krijuar;

nëse fizikën merr dhe e lexon,
e gjen shpejt, shumë fletë pa shfletuar,
se dhe ky arti juaj imiton natyrën, ai prej saj shpesh nxjerr mësim 
Meqë një fajdexhi krejt ndryshe rron, për artin dhe natyrën ka përçmim
dhe nga të tjerët ai gjithnjë shpreson.

Denonco këtë mesazh tek moderatorët | IP: e regjistruar

Mesazh i vjetër 11 Prill 2007 00:12
heathcliff nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të heathcliff Kliko këtu për të kontaktuar me heathcliff (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: heathcliff Shto heathcliff në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto heathcliff në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
dhoma666
djale i mire,,,,,,

Regjistruar: 20/01/2007
Vendbanimi: duke shaluar,,,instiktet....
Mesazhe: 325

heth,,,,,,,,po duhet te dish dicka(qe jam i sigurt qe e di) vetem per ekzistencen e zotit nuk ka nevoje te kesh prova fizike sepse ekzistenca e tij eshte subjektive dhe eshte me teper shpirterore,,,,,,,,,
ata qe nuk kane mundesi qe te binden apriori per ekzistencen e zotit nuk duhet te flasin per gjera qe jane jasht tyre sepse duhet te jene me teper modest dhe te marrin persiper,gjera qe ato i bindin ne logjiken e thjeshte pa nderlikime sepse jane te destinuar te deshtojne............

Modifikuar nga volter datë 19/04/2007 ora 13:07

Mesazh i vjetër 11 Prill 2007 00:19
dhoma666 nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të dhoma666 Kliko këtu për të kontaktuar me dhoma666 (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: dhoma666 Shto dhoma666 në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto dhoma666 në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
aint
bye

Regjistruar: 16/03/2007
Vendbanimi: Orders of magnitude
Mesazhe: 151

Citim:
Po citoj ato që tha dhoma666

heth,,,,,,,,po duhet te dish dicka(qe jam i sigurt qe e di) vetem per ekzistencen e zotit nuk ka nevoje te kesh prova fizike sepse ekzistenca e tij eshte subjektive dhe eshte me teper shpirterore,,,,,,,,,
ata qe nuk kane mundesi qe te binden apriori per ekzistencen e zotit nuk duhet te flasin per gjera qe jane jasht tyre sepse duhet te jene me teper modest dhe te marrin persiper,gjera qe ato i bindin ne logjiken e thjeshte pa nderlikime sepse jane te destinuar te deshtojne............

E degjoj shpesh kete argument. Si s'paska nevoje per prova!!!! A nuk erdhen profetet ne toke duke bere "mrekulli" qe t'i mbushnin mendjen njerezve te asokohe mbi ekzistencen e zotit? Apo atehere kishte nevoje per prova, ndersa tani s'ka me!!!!
Nese je i besimit kristian, besoj se mezi po pret te kthehet Jezu Krishti. Kur te kthehet do te kerkosh prova qe eshte ai apo jo? Apo cdo njeriu qe do te thote qe jam Jezui do t'i ulesh ne gjunje?

Cdo me thene "te jesh i bindur apriori" se megjithmend me cudit si fraze.

Mesazh i vjetër 11 Prill 2007 05:00
aint nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të aint Kliko këtu për të kontaktuar me aint (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: aint Shto aint në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto aint në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
el-Nino
Anëtar Aktiv

Regjistruar: 06/02/2007
Vendbanimi: KL
Mesazhe: 436

Citim:
Po citoj ato që tha Auberoni

...
Pra, me veten time mund te beje cdo gje edhe pse bindjet e mija mund te mos perputhen me realitetin....

Pershendetje Auberon..duke u nisur nga ajo qe the me lart...ti vertet mund te besh cte duash me "veten tende" sepse ajo ty te eshte lene ne dore..por ne fakt bashke me "veten tende" ashtu si cdo tjetri edhe ty te eshte dhene nje "manual" qe duhet zbatuar. N.q.s ti nuk e ndjek ate dhe ecen sipas mendjes tende ka shume  mundesi ta perdoresh ne menyre te gabuar "veten tende"..do te jap nje krahasim.ki durim dhe lexoje te lutem...

Nje i pasur mer nje person prane e tij per te punuar. I jep nje makine me te cilen ai duhet ti sherbejne . Duhet ta dergoje te pasurin ne pune ne mengjes dhe ta mare nga puna ne darke.duhet te dergoje femijet e tij ne shkolle dhe ti mare ata kur te mbarojne.pra ne orare te caktuara.Vetem kjo eshte detyra e tij.ne pjesen tjeter te dites ai mund te levize ku te deshiroje me ate makine dhe te gjitha nevojat qe do te kete ia paguan i pasuri. Bashke me makinen ai ka nje manual per ta lexur ne te cilen perfshihet, se pari, si duhet ai te kujdeset per makinen dhe se dyti, jane oraret ne te cilat ai duhet te jete prane te pasurit per ti sherbyer. Ky shofer "i zgjuar" thote: ..me veten time mund te beje cdo gje ..por ke pare ti qe ai na iken larg dhe nuk kthehet tek i pasuri? vertet ai iken dhe mendon se ka te drejte deri ne momentin kur mjeti i tij mbetet pa karburant dhe atij i duhet te kthehet tek i pasuri ..miresine e te cilit e zhvleresoi dhe e neperkembi...                                                                                                                keshtu eshte edhe puna e njerut me Zotin i Cili na krijoi neve dhe na dha manualin i cili perfshin se pari..si duhet te kujdesemi per "veten tone " dhe se dyti si duhet ti sherbejme Atij ne oraret e kerkuara nga Ai. Vertet Ai nuk ka nevoje per ne por ne kemi nevoje per Ate.                                                               Vertet Zoti i udhezon ata qe e kerkojne te verteten!!

rrespekte a.m

Mesazh i vjetër 11 Prill 2007 11:21
el-Nino nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të el-Nino Kliko këtu për të kontaktuar me el-Nino (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: el-Nino Shto el-Nino në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto el-Nino në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
el-Nino
Anëtar Aktiv

Po citoj ato që tha aint

Kur te pushosh se lexuari "manuale qe duhen zbatuar" dhe kur te fillosh se lexuari libra qe duhen studiuar (perfshire edhe librin e natyres), do ta kuptosh qe je njeri i lire dhe me mendje per te kuptuar, jo bageti per t'u udhezuar. (pa ofendim)

..se pari desha te them te jesh i sigurte qe kam lexuar. E di, jo shume sepse te lexuarit nuk ka fund por mundohem cdo dite sepse ai "manuali" qe thua ti, na udhezon edhe te lexojme, e te studjojme dhe te mos e ndjekim verberisht pa u bazuar ne argumente shkencore,dhe logjike aty ku duhet. Ndaj jo kot mar guximin qe shkruaj ketu. Kam lexuar jo vetem libra te natyres te shkruar nga njerezit (libra qe ti po mi keshillon), te cilet me vitet qe kalojne mund te zevendesohen me libra te tjere me te sakte..apo jo??vete koha e ka treguar..por edhe libri qe per mua eshte "manual" qe ka ketu e 1500 vjet dhe nuk i ka ndryshuar nje fjale :p qe ti dhe kushdo qe pretendon se meret me libra shkence ben mire ta lexoje..ndaj, ate keshille po e quaj une, qe me ke shkruar per mua une po ta jap ty...do ta kuptosh qe je njeri i lire dhe me mendje per te kuptuar..ndaj lexo dhe kupto!!           

p.s: nuk e mar per ofendim..
rrespekte a.m

Mesazh i vjetër 13 Prill 2007 13:12
el-Nino nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të el-Nino Kliko këtu për të kontaktuar me el-Nino (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: el-Nino Shto el-Nino në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto el-Nino në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
aint
bye

el-nino, ne fakt nuk e vura ne dyshim faktin qe lexon libra, e kisha me teper fjalen mbi qendrimin qe mbahet mbi librat.
Ti ke zgjedhur, qe nje liber ta quash manual dhe une mendoj qe kjo eshte nje padrejtesi qe i ke bere vetes.

Meqe me dhe keshille qe te lexoj manualin tend, po te them qe e kam lexuar shume kohe me pare. E lexova pa patur ndonje qendrim apo besim paraprak (ne ndryshim nga ty ndoshta). E lexova me mendjen se mos ndoshta gjeja zotin. Gjeta asgjene.

Nejse, ky debat mund te vazhdoje pafundesisht por une dua ta mbyll me nje thenie te kengetarit satirist Frank Zappa: "Njerezit bien dakort vetem ne qofte se jane dakort" (....people will agree with you only if they already agree with you....).

Pershendetje

Mesazh i vjetër 14 Prill 2007 12:03
aint nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të aint Kliko këtu për të kontaktuar me aint (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: aint Shto aint në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto aint në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
el-Nino
Anëtar Aktiv

Citim:
Po citoj ato që tha aint
Ti ke zgjedhur, qe nje liber ta quash manual dhe une mendoj qe kjo eshte nje padrejtesi qe i ke bere vetes.
Meqe me dhe keshille qe te lexoj manualin tend, po te them qe e kam lexuar shume kohe me pare. E lexova pa patur ndonje qendrim apo besim paraprak (ne ndryshim nga ty ndoshta). E lexova me mendjen se mos ndoshta gjeja Zotin. Gjeta asgjene.
Nejse, ky debat mund te vazhdoje pafundesisht por une dua ta mbyll me nje thenie te kengetarit satirist Frank Zappa: "Njerezit bien dakort vetem ne qofte se jane dakort" (....people will agree with you only if they already agree with you....).

Pershendetje

->aint! me thuaj ti, sa e sa njerez ne bote ndjekin njerez te shquar, ndjekin njerez te cilet kan e qene te suksesshem, qe te behen si ata??shume apo jo..nje njeri i tille isha edhe une para se ta lexoja ate liber te cilin ne thojza po e quaj manual.tani veret them qe i kam bere padrejtesi vetes atehere dhe shume i bejne akoma.nejse..nuk eshte ky qellimi qe po shkruaj..

...me vjen keq qe nuk e gjete Zotin por per nje gje te jesh i sigurte, nqs ti e ke lexuar ate manual me shpresen per te gjetur Zotin, Zoti nuk ja con robit te tij dem mundin...une serish te keshilloj ta lexosh Kur'anin..
gjithe te mirat.. a.m

Mesazh i vjetër 17 Prill 2007 22:41
volter
shpirt artisti

Regjistruar: 20/11/2003
Vendbanimi: Moscow
Mesazhe: 4646

Perfundimisht, Zoti eshte nje nder krijuesit me absolut qe mund te mendohet. Ai eshte i mencur absolut, dhe vetem Atij i takon mencuria absolute.. Gjithe kete panorame prej poetesh, artistesh, filozofesh, aktoresh, shkencetaresh, etj, etj e mban vetem nje Sundimtar absolut, si puna e Zotit.

Teodikea- filoz.- njohja dhe besimi ne Zot sipas ndricimeve te arsyes.

Mesazh i vjetër 27 Prill 2007 19:43
volter nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të volter Kliko këtu për të kontaktuar me volter (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: volter Shto volter në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto volter në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
dhoma666
djale i mire,,,,,,

Regjistruar: 20/01/2007
Vendbanimi: duke shaluar,,,instiktet....
Mesazhe: 325

zoti,,,,,,,,

........

dua te vazhdoj mendimin,,,,,,,,ne lidhje me ate qe kam thene me siper,,,,

te pasurit apriori nje ide qe zoti ekziston do te thote qe ti ta pranosh kete argument ashtu sic te edhte dhene pa pasur nevoje te arsyetosh mbi mundesine e te bindurit me argumenta njerezor ,,..qe kane lindur nga mendime te shumta ne fusha respektive qe kene qene te interesuar per nje ekzistence te zotit qe eshte perdorur shpesh edhe per disa qellime dytsore,,,,,,
edhe nese ti kerkon nje argument ai edhe mund te te jepet por "ti" nuk ke mundesi qe te mundesh qe ta dallosh ate argument pasi ai te jepet me logjiken e atij,dhe kjo logjike eshte e vetmen dhe me e perkryerja.......

,idea...per ekzistencen e zotit eshte per njerezit por nuk eshte njerezore,,,,,,,,,

Mesazh i vjetër 29 Prill 2007 23:16
dhoma666 nuk po viziton aktualisht forumin Kliko këtu për Profilin Personal të dhoma666 Kliko këtu për të kontaktuar me dhoma666 (me Mesazh Privat) Kërko mesazhe të tjera nga: dhoma666 Shto dhoma666 në listën e injorimit Printo vetëm këtë mesazh Shto dhoma666 në listën e monitorimit Ndrysho/Fshij Mesazhin Përgjigju Duke e Cituar
aint
bye

Zoti,

ky
i pameshirshem,
rracist,
prepotent,
megalloman,
pastrues etnik,
arrogant,
hakmarres,
perules,

Modifikuar nga volter datë 25/05/2007 ora 15:31

Mesazh i vjetër 16 Maj 2007 06:48
Ora tani: 18:56 Hap një temë të re    Përgjigju brenda kësaj teme
Gjithsej 44 faqe: « E parë ... « 26 27 28 29 30 31 32 33 34 [35] 36 37 38 39 40 41 42 43 44 »   Tema e mëparshme   Tema Tjetër

Forumi Horizont Forumi Horizont > Tema Shoqërore > Filozofia > Zoti?

Përgatit Këtë Faqe Për Printim | Dërgoje Me Email | Abonohu Në Këtë Temë

Vlerëso këtë temë:

Mundësitë e Nën-Forumit:
Nuk mund të hapni tema
Nuk mund ti përgjigjeni temave
Nuk mund të bashkangjisni file
Nuk mund të modifikoni mesazhin tuaj
Kodet HTML nuk lejohen
Kodet speciale lejohen
Ikonat lejohen
Kodet [IMG] lejohen

Kliko për tu larguar nese je identifikuar